Reissuggesties & Maatwerk - uw eigen reis samenstellen - Kenia
 
Home AanbiedingenOns reisaanbod & MaatwerkBrochureContact & medewerkersVacaturesPartnersReisvoorwaarden
  Home / Kenia / Reissuggesties & Maatwerk - uw eigen reis samenstellen
zoek:
TanzaniaKenia14-daagse priv-safari Stijlvol op Safari & Strand15-daagse priv-safari Safari & Strand14-daagse Safari & Zanzibar17-daagse Uniek en Kleinschalig Kenia & Seychellen15-daagse Big 5 Special Kenia11-daagse Minisafari & Strand9-daagse priv-safari Avontuur in Kenia9-daagse safari Hoogtepunten Kenia9-daagse Fly In Masai Mara 12-daagse priv-safari Minisafari Masai Mara & Strand12-daagse priv-safari in stijl Kenia Onder Canvas15-daagse priv-safari Kenia Compleet14-daagse safari Familieavontuur Kenia & Strand10-daagse luxe fly in safari Jambo Exclusief Kenia10-daagse luxe fly in safari onder canvas Kenia in vogelvlucht9-daagse groepsreis adembenemend Kenia9-daagse groepsreis Safari & Strand---STRANDHOTELS MOMBASA---Reissuggesties & Maatwerk - uw eigen reis samenstellenLodges & tented campsKenia & Tanzania combinatiereizenOegandaRwanda BotswanaZuid-AfrikaNamibieZambiaZimbabweMozambiqueSeychellenMauritiusMadagaskarVerrassende Combinatiereizen Golf & Safari Golf & StrandTreinreizenVluchtenVervoer ter plaatseGame drives & wildlifeLodges, tented camps & strandhotelsReisbrochureDuurzaam toerisme

Reissuggesties & Maatwerk - uw eigen reis samenstellen

Uw wens, ons advies!Kenia biedt oneindig veel reismogelijkheden, waarvan u slechts een selectie in deze brochure terugvindt. Zijn uw wensen niet of niet geheel in deze reizen opgenomen? Wij doen u graag nog een aantal extra suggesties, die u wellicht op nieuwe ideeën brengen. Maatwerk is ons specialisme, op verzoek werken wij graag één van deze suggesties verder voor u uit. Ook als u nog andere wensen heeft, kunt u met ons contact opnemen om de mogelijkheden en uitvoerbaarheid van uw plannen samen te bekijken. Vanwege de relatief slechte staat van wegen en bewegwijzering in Kenia, bieden wij hier geen self drive reizen aan.

In nauw overleg werken wij samen aan uw ideale reis. Hierbij baseren wij ons op onze eigen reiservaringen en die van onze klanten. Wij nemen graag alle reiswensen met u door, inclusief een indicatie van uw budget. Daarmee kunnen wij vooraf goed inschatten of uw wensen haalbaar zijn. Uiteraard zorgen wij bij een combinatie van bestemmingen voor de beste en voordeligste vliegverbindingen. Natuurlijk kunt u ook kiezen voor het vliegen in business class. Door onze jarenlange ervaring garanderen wij u een reis die niet alleen voldoet aan uw wensen, maar bovendien scherp geprijsd en logistiek verantwoord is.

“Wilt u hulp bij het samenstellen van uw reis? Bel ons voor een persoonlijk advies!”

Luxeniveaus combineren
Voor de meeste reizen naar Kenia kunt u kiezen uit drie luxeniveaus: A, B of C. U bent echter niet verplicht om een keuze te maken uit deze niveaus. Indien u een accommodatie uit een ander niveau leuker, mooier of beter vindt passen bij uw wensen, dan maken wij graag een voorstel dat gebaseerd is op een combinatie van niveaus. Zo kunt u er bijvoorbeeld voor kiezen om op slechts één locatie luxer te verblijven, wat voor een extra hoogtepunt van uw reis kan zorgen.

Verlenging in Kenia
Onze voorbeeldreizen kunt u naar wens verlengen of inkorten. Heeft u meer tijd tot uw beschikking dan de reis van uw keuze aangeeft, dan kunt u deze reis altijd verlengen. Een dag langer naar de Masai Mara of een extra wildpark bezoeken tijdens uw reis? Het minder bekende, maar minstens zo mooie, Meru National Park of Laikipia National Reserve, waar u in alle rust van het natuurschoon kunt genieten, brengen u unieke ervaringen in Kenia!

Bent u op zoek naar een korte en rustige safari? Dan kunt u overwegen comfortabel per binnenlandse vlucht naar de Masai Mara te vliegen voor een verblijf van bijvoorbeeld 3 of 4 nachten. Zeker tijdens de jaarlijkse migratie is dit een aanrader. Op een aantal locaties in de Masai Mara is het alleen toegestaan gamedrives te maken met open 4X4 voertuigen van de lodge of het camp, samen met overige gasten. Vaak liggen deze accommodaties in exclusieve gebieden, waar andere voertuigen niet zijn toegestaan. In sommige gevallen zijn de lodges alleen bereikbaar per vliegtuig. Tegen een toeslag kunt u hier gamedrives op privébasis boeken. Indien gewenst kunt u deze reis uitbreiden met een bezoek aan Lake Nakuru, waar u bijvoorbeeld 1 of 2 nachten verblijft in een aangenaam camp. Om tenslotte uw reis af te sluiten met een ontspannen verblijf aan de kust van Mombasa en Zanzibar. Kijkt u eens bij ’Minisafari Masai Mara & Strand’.

Migratiereis Kenia
De migratie van miljoenen dieren tussen de Serengeti in Tanzania en Masai Mara in Kenia is een onvergetelijke gebeurtenis. Dit jaarlijks terugkerende fenomeen brengt eindeloze kuddes wildebeesten en zebra’s omstreeks juli naar de Masai Mara, op zoek naar vers gras. Het grasland verdwijnt in deze periode bijna uit het zicht door de grote hoeveelheid dieren die zich er tegoed aan doen. Als eind oktober de regentijd weer aanbreekt en de Serengeti in Tanzania opnieuw groen kleurt, verlaten de kuddes de Masai Mara weer en trekken ze via het Lobo gebied terug naar de zuidelijke vlaktes van de Serengeti.

“Het verse gras trekt eindeloze kuddes wildebeesten en zebra’s naar de Masai Mara”

Wilt u dit fenomeen aanschouwen? Wij selecteren graag een passende accommodatie met een sublieme ligging voor u. U kunt bijvoorbeeld denken aan een sfeervol verblijf onder canvas in een tented camp dat gedurende de trek enkele malen verplaatst. Neem ter inspiratie zeker een kijkje bij de nieuwe 9-daagse reis ‘Fly in Masai Mara’, waarbij wij gekozen hebben voor unieke locaties!

Strandverlenging Kenia, Zanzibar of Seychellen
Een aantal van onze voorbeeldreizen is inclusief een strandverlenging in de omgeving van Mombasa. Wilt u liever een ander strandhotel dan standaard inbegrepen, dan kunnen we dit uiteraard voor u wijzigen. Denk hierbij ook aan een bijzondere afsluiting van uw reis op de exotische stranden van bijvoorbeeld Zanzibar of de Seychellen.

Combinatie met Tanzania
Een reis naar Kenia kan eenvoudig worden gecombineerd met Tanzania. Zeker als u een meer intensieve safari wilt maken ligt deze combinatie voor de hand. Ook als u alleen de hoogtepunten van beide landen wilt zien, zijn er diverse mogelijkheden. Natuurlijk kunt u een combinatiereis op maat laten aanpassen. Zo kunt u er bijvoorbeeld ook nog voor kiezen om te vliegen tussen de Masai Mara en de Serengeti. Wij adviseren u graag over alle opties!

Combinatie met Oeganda
Als u voor een combinatie met Oeganda kiest, kunt u uw reis bijvoorbeeld verlengen met een bezoek aan de unieke berggorilla’s in het Bwindi National Park, een echte aanrader! Op onze website geven wij een voorbeeld van een combinatiereis Oeganda & Kenia. Uiteraard kunt u deze reis in beide landen uitbreiden met een safari in andere parken.

Fly in safari en fly & drive
De rijtijden in Kenia zijn relatief fors, mede door de soms geringe kwaliteit van de wegen. Als u (te) weinig tijd heeft om alle bezienswaardigheden van uw keuze te bezoeken of liever niet te lang wilt rijden, kunt u ook met een vliegtuigje van A naar B reizen, eventueel deels gecombineerd met een privévoertuig. Zo kunt u vanuit Nairobi naar Amboseli, Samburu en Masai Mara vliegen zonder urenlang over zanderige en hobbelige wegen te rijden. Zie als voorbeeld onze rondreis ‘Jambo Deluxe Kenia’. Bij de Jambo Fly & Drive ziet u een voorbeeld van een privésafari gecombineerd met een fly in naar de Masai Mara. Voor de parken Meru en Laikipia bent u vanwege de slechte toegankelijkheid aangewezen op een fly in safari.

Groepsreizen
Ons specialisme is het aanbieden van individuele privéreizen. Daarnaast bieden wij een aantal, doorgaans korte, groepsreizen aan in Kenia. Hierbij reist u in klein internationaal gezelschap en wordt u begeleidt door een Engelssprekende chauffeur/gids. Een groepsreis naar Kenia én Tanzania is ook mogelijk. Hoewel onze groepsreizen een vast programma hebben, kunt u natuurlijk wel een verlenging boeken, gebaseerd op uw persoonlijke voorkeuren.

Excursies
Vanuit uw lodge of tented camp kunt u vaak mooie wandel- en ballonsafari’s maken. Ook een bezoek aan een traditioneel Masai dorp behoort tot de mogelijkheden, evenals een boottocht op Lake Navaisha. Voor fervente wandelaars zijn er diverse locaties met goede wandelmogelijkheden, waaronder bijvoorbeeld Hell’s Gate National Park, de Menengai krater en Mount Kenya, die wij op maat voor u kunnen inplannen. Reist u met kinderen? In de meeste lodges en tented camps zijn kinderen van harte welkom. Vaak worden er speciale activiteiten voor hen georganiseerd. Voor gezinnen kunnen wij een passende safari samenstellen, waarbij wij rekening houden met voldoende afwisseling en rust.

Heeft u voorkeur voor een specifieke lodge, tented camp of hotel dat niet vermeld staat? Laat het ons weten. In overleg kunnen wij ook deze inplannen in uw reis! Via deze website kunt u ons aanvraagformulier voor maatwerk invullen. U kunt uw wensen ook mailen naar info@jambo.nl of even bellen naar 020-2012740!

 

Ook kunt u via een e-mail naar info@jambo.nl al uw wensen aangeven. U kunt natuurlijk ook bellen naar 020-2012740 of een afspraak maken voor een bezoek aan ons kantoor in Diemen!

Aangesloten bij: Jambo Safari Club is aangesloten bij ANVR, SGR en Calamiteitenfonds