Reissuggesties & Maatwerk - uw eigen reis samenstellen - Zambia
 
Home AanbiedingenOns reisaanbod & MaatwerkBrochureContact & medewerkersVacaturesPartnersReisvoorwaarden
  Home / Zambia / Reissuggesties & Maatwerk - uw eigen reis samenstellen
zoek:
TanzaniaKeniaKenia & Tanzania combinatiereizenOegandaRwanda BotswanaZuid-AfrikaNamibieZambia10-daagse fly in safari Avontuur in Zambia11-daagse fly in safari Spectaculair South Luangwa14-daagse fly in safari Zambia Compleet14-daagse fly in safari inclusief strandverlenging Lake MalawiReissuggesties & Maatwerk - uw eigen reis samenstellenLodges & tented campsZimbabweMozambiqueSeychellenMauritiusMadagaskarVerrassende Combinatiereizen Golf & Safari Golf & StrandTreinreizenVluchtenVervoer ter plaatseGame drives & wildlifeLodges, tented camps & strandhotelsReisbrochureDuurzaam toerisme

Reissuggesties & Maatwerk - uw eigen reis samenstellen

Uw wens, ons advies!Zambia kent prachtige natuurgebieden die erop wachten door u ontdekt te worden! In onze brochure en op onze website vindt u een aantal inspiratiereizen voor deze bijzondere bestemming. Het is echter mogelijk dat uw wensen hier niet, of niet geheel, in zijn opgenomen. Daarom doen wij u een paar extra suggesties, die u wellicht op nieuwe ideeën brengen. Daar maatwerk ons specialisme is, werken wij graag één van deze suggesties verder voor u uit. Ook als u andere wensen heeft, kunt u contact met ons opnemen voor overleg over de uitvoerbaarheid van uw plannen.

Combinatie van luxeniveaus
Onze reizen worden op vier luxeniveaus aangeboden: A, B, C en D. U bent echter niet verplicht om een keuze te maken uit deze niveaus. Indien een accommodatie uit een ander niveau beter past bij uw wensen, dan maken wij graag een voorstel gebaseerd op een combinatie van niveaus. Onze inspiratiereizen kunt u verlengen of inkorten. Ons advies daarbij is om minstens twee, maar bij voorkeur drie nachten in dezelfde accommodatie te verblijven, om optimaal te genieten van de activiteiten die worden aangeboden.

Actief & Avontuur
South Luangwa National Park is de bakermat van de hedendaagse wandelsafari. Tijdens begeleide wandelingen, met een zeer ervaren gids en bewapende scout van de ZAWA (Zambia Wildlife Authority), worden al uw zintuigen op scherp gesteld. Niet alleen heeft u kans om wild te observeren en hun gewoontes waar te nemen, uw gids wijst u ook op minder bekende diersoorten en vertelt graag over de geheimen van de Afrikaanse bush en de samenhang tussen de flora en fauna. Vanuit bijna elke accommodatie in South Luangwa is een wandelsafari mogelijk. De duur is verschillend, u keert echter altijd weer terug naar uw lodge of camp. Voor de echte wandelliefhebber bestaan er ook mogelijkheden om van camp naar camp te lopen, waarbij de wandeltijd tussen de 2 en 5 uur ligt. Op deze manier ervaart u de natuur op een bijzondere en actieve manier!


Combinatie met Zimbabwe
De Zambezi rivier vormt de grens tussen Zambia en Zimbabwe, waardoor een combinatie van beide landen eenvoudig is te realiseren! In Zimbabwe bewondert u de wereldberoemde Victoria watervallen. Vervolgens kunt u Zimbabwe’s grootste wildpark Hwange National Park en Mana Pools National Park, dat is uitgeroepen tot UNESCO Werelderfgoed, bezoeken. Mana Pools NP wordt door de Zambezi rivier van het Lower Zambezi National Park in Zambia gescheiden. Na een boottocht op deze rivier kunt u uw safari eenvoudig voortzetten in Zambia. 

Combinatie met Zuid-Afrika
Aangezien er dagelijks meerdere vliegverbindingen tussen Johannesburg in Zuid-Afrika en Livingstone in Zambia bestaan, is het eenvoudig om een reis door Zuid-Afrika af te sluiten met een bezoek aan de Victoria watervallen. Ook kunt u uw safari in Zambia combineren met een verblijf in Kaapstad, waar u kennismaakt met een heel ander deel van Afrika. Vanuit Kaapstad kunt u uitstapjes maken naar o.a. het wijngebied, natuurreservaat Kaap de Goede Hoop en het beruchte Robbeneiland.

Strandverlenging Lake Malawi, Zanzibar of Pemba Island
Zambia ligt niet aan zee, daarom bent u voor een verlenging aan het strand aangewezen op andere landen. De meest voor de hand liggende, maar wellicht minder bekende, strandbestemming is Lake Malawi in buurland Malawi. Dit immense zoetwatermeer is maar liefst 580 kilometer lang en 80 kilometer breed en is zeer geschikt voor (onder)watersporten als duiken, snorkelen, waterskiën en windsurfen. Het meest bezochte gedeelte van Lake Malawi is Cape Maclear, aan de zuidoever van het meer. Er bestaan echter ook mogelijkheden om te verblijven op een van de eilandjes in het meer, waar u zich voelt als Robinson Crusoe. In aansluiting op uw safari in South Luangwa National Park kunt u eenvoudig vanuit Mfuwe naar Lilongwe in Malawi vliegen, waarna u per auto of vliegtuig naar het hotel van uw keuze wordt gebracht. Onze inspiratiereis ‘Safari & Strand’ is een bijzondere reis waarbij u een safari combineert met een ontspannen verblijf aan Lake Malawi. Vanuit Lilongwe vliegt u eenvoudig, via Nairobi, terug naar Amsterdam. Ook een verlenging op het specerijeneiland Zanzibar of het kleinere, minder bekende Pemba Island behoort tot de mogelijkheden. U vliegt van Lusaka naar Dar es Salaam aan de kust van Tanzania. Hier stapt u over op een aansluitende vlucht naar Zanzibar of Pemba. Na uw strandverblijf vliegt u, via Dar es Salaam, eenvoudig met KLM terug naar Amsterdam. Wij adviseren u graag de strandverlenging die bij u past!


“Op één van de eilandjes in Lake Malawi voelt u zich als Robinson Crusoe”Ook kunt u via een e-mail naar js@jambo.nl al uw wensen aangeven. U kunt natuurlijk ook bellen naar 020-2012740 of een afspraak maken voor een bezoek aan ons kantoor in Diemen!Aangesloten bij: Jambo Safari Club is aangesloten bij ANVR, SGR en Calamiteitenfonds