14-daagse fly in safari Zambia Compleet - Zambia
 
Home AanbiedingenOns reisaanbod & MaatwerkBrochureContact & medewerkersVacaturesPartnersReisvoorwaarden
  Home / Zambia / 14-daagse fly in safari Zambia Compleet
zoek:
TanzaniaKeniaKenia & Tanzania combinatiereizenOegandaRwanda BotswanaZuid-AfrikaNamibieZambia10-daagse fly in safari Avontuur in Zambia11-daagse fly in safari Spectaculair South Luangwa14-daagse fly in safari Zambia Compleet14-daagse fly in safari inclusief strandverlenging Lake MalawiReissuggesties & Maatwerk - uw eigen reis samenstellenLodges & tented campsZimbabweMozambiqueSeychellenMauritiusMadagaskarVerrassende Combinatiereizen Golf & Safari Golf & StrandTreinreizenVluchtenVervoer ter plaatseGame drives & wildlifeLodges, tented camps & strandhotelsReisbrochureDuurzaam toerisme

14-daagse fly in safari Zambia Compleet


14-daagse fly in safari: de mooiste parken in één reis

Hoogtepunten
Kafue National Park/Busanga Plains - Lower Zambezi National Park - South Luangwa National Park

Met deze langere safari ontdekt u drie zeer verschillende parken in Zambia. In Busanga Plains in Kafue National Park geniet u van een uniek en ongerept safarigebied, dat een groot deel van het jaar ontoegankelijk is. In Lower Zambezi National Park - grenzend aan de Zambezi rivier - kunt u naast gamedrives ook spannende kanosafari’s maken. Geniet tot slot in South Luangwa NP van wandelsafari’s en test uw geluk op het vinden van het luipaard. Een zeer gevarieerde reis!

Vanaf: € 15.022,- per persoon, exclusief internationale vluchten
Vertrek: op zaterdag, zondag en woensdag van juni t/m oktober

Accommodaties in Zambia zijn doorgaans klein van opzet en het kwaliteits- en serviceniveau is hoog. Een officiele sterrenclassificatie kent men echter niet. U kunt kiezen uit vier luxeniveaus: A, B, C of D. Niveau A is vergelijkbaar met voornamelijk 3*+ accommodaties, B met voornamelijk 4*, C met 5* en niveau D met 5/5*deluxe accommodaties.

Programma:

Dag 1-2: naar Lusaka
U vliegt met de nachtvlucht van KLM/Kenya Airways via Nairobi naar Lusaka waar u op dag 2 aankomt. U wordt hartelijk verwelkomd en naar uw hotel gebracht.

Overnachting:
Niveau A: Protea Hotel Lusaka Tower (LO)
Niveau B: Protea Hotel Lusaka Tower (LO)
Niveau C: Latitude 15 - standaard kamer (LO)
Niveau D1: Latitude 15 - luxury suite (LO)
Niveau D2: Latitude 15 - luxury suite (LO)

Dag 3-5: Kafue National Park / Busanga Plains
Op dag 3 vliegt u uitgerust naar Busanga Plains in het noordwesten van Kafue National Park. Dit bijzondere gebied is door overstroming van de Lufupa rivier het grootste gedeelte van het jaar niet bereikbaar. Wanneer het water omstreeks juni langzaam verdwijnt en de bodem begint op te drogen, ontvouwt zich hier een uniek safarigebied. Busanga staat synoniem voor leeuwen. Op de vlaktes domineren deze katten, die met grote regelmaat worden gespot. Busanga is ook dé plek voor een mogelijke ontmoeting met de cheeta. Tijdens uw verblijf van drie nachten heeft u volop tijd om dit bijzondere gebied te ontdekken. U maakt op dag 4 en 5 zowel ’s ochtends als ’s middags uitgebreide gamedrives, samen met andere gasten en een enthousiaste gids, die de leeuwen vaak precies bij naam weet te noemen. Naast leeuwen kunt u ook olifanten en buffels tegenkomen en ook nijlpaarden wagen zich in de koelere wintermaanden overdag vaak op de vlaktes om te grazen. Busanga biedt ook goede kansen op het spotten van indrukwekkende antilopensoorten als de sabel- en roanantiloop. Dit deel van Kafue NP telt slechts een handjevol camps, waardoor u een grote mate van exclusiviteit ervaart. Tijdens gamedrives zult u niet veel andere safarivoertuigen tegenkomen!

Overnachting:
Niveau A: Busanga Bush Camp (AI+)
Niveau B: Busanga Bush Camp (AI+)
Niveau C: Shumba Camp (AI+)
Niveau D1: Shumba Camp (AI+)
Niveau D2: Shumba Camp (AI+)

 “Busanga Plains is dé plek voor een mogelijke ontmoeting met de cheeta”

Dag 6-8: Lower Zambezi National Park
Vanuit Busanga vliegt u terug naar Lusaka (A t/m D), vanwaar u naar Lower Zambezi National Park vliegt (B t/m D). Dit park biedt een groot landschappelijk contrast met de uitgestrekte grasvlaktes van Busanga. Hier domineren de Zambezi rivier en de steile heuvels het landschap! Tijdens uw verblijf in dit mooie park kunt u ’s ochtends en ’s middags deelnemen aan diverse gezamenlijke safari-activiteiten waaronder gamedrives en begeleide wandelsafari’s in het park of een kano- of boottocht op de rivier. Alle activiteiten onderneemt u samen met de andere gasten, bij niveau C daarentegen beschikt u over een privévoertuig en gids!

Lower Zambezi National Park wordt gedomineerd door de Zambezi rivier die uitnodigt tot het maken van een bijzondere kanosafari. Onder begeleiding van een deskundige gids peddelt u geruisloos door het water, waarbij de kans groot is dat u krokodillen op de oevers ontdekt, nijlpaarden nieuwsgierig aan het wateroppervlak verschijnen of een kudde olifanten net haar dorst lest aan de oevers van de rivier! Tijdens een sunset cruise per motorboot geniet u van het prachtige landschap dat aan u voorbij glijdt, van drankjes en lekkere hapjes, maar vooral ook van een magische, Afrikaanse zonsondergang!

Bij niveau A wordt u vanuit Lusaka per auto naar uw lodge gebracht. Uw lodge ligt 45 kilometer (circa anderhalf uur varen) buiten het park. De nadruk ligt hier dan ook op wateractiviteiten zoals boot- en kanotochten. Ook kunt u een wandelsafari ondernemen op Kanyemba Island of een lokaal dorpje bezoeken. Tijdens uw verblijf van drie nachten gaat u bovendien één volle dag op gamedrive in Zambezi National Park (dag 7).
Overnachting:
Niveau A: Kanyemba Lodge (AI+)
Niveau B: Chongwe River Camp (AI+)
Niveau C: Sausage Tree Camp (AI+)
Niveau D1: Chiawa Camp (AI+)
Niveau D2: Chongwe River Camp-Cassia Suite (AI+)

Dag 9-12: South Luangwa National Park
Het laatste safarihoogtepunt van deze reis is South Luangwa NP. Op dag 9 vliegt u vanuit Lower Zambezi naar Mfuwe, de luchthaven bij South Luangwa NP (B t/m D). Bij niveau A wordt u per auto naar Lusaka gebracht vanwaar u naar South Luangwa vliegt. U verblijft vier nachten in dit wildrijke park.

Bij niveau A verblijft u de eerste nacht in het centrale, wat drukkere deel van het park en vervolgens twee nachten in een kleinschalig bushcamp in het meer afgelegen zuiden. Dit geeft een extra dimensie aan uw verblijf in South Luangwa en biedt bovendien uitstekende wandelmogelijkheden. De laatste nacht keert u weer terug naar het comfort van uw lodge van de eerste nacht.

Bij niveau B+C verblijft u vier nachten in het noordelijk deel van het park. Bij niveau B verblijft u eerst twee nachten in een avontuurlijk, afgelegen camp in het noorden, waar u uitstekende wandelsafari's kunt maken, waarna u verhuist naar een tweede locatie gelegen aan de Luangwa rivier. Voor de wandelenthousiasten is het mogelijk om op dag 11 naar het volgende camp te wandelen - een wandelsafari van zo'n 5 uur!

Als u kiest voor niveau D verblijft u vier nachten in een van de meest luxueuze camps in South Luangwa. Het geliefde Puku Ridge is in 2019 compleet herbouwd naar nieuw design.

U verblijft de komende dagen in één van de mooiste parken van zuidelijk Afrika. Hier vindt u vrijwel alle dieren van het Afrikaanse continent, behalve de neushoorn. Tijdens uw verblijf maakt u uitgebreide gamedrives. Na de sundowner, waarbij u niet alleen van een drankje en een hapje, maar vooral van een schitterende zonsondergang geniet, wordt uw gamedrive in het donker voortgezet en gaat u met een zoeklicht op zoek naar dieren die in de schemer en nacht actief zijn. Ook kunt u deelnemen aan een begeleide wandelsafari en volop genieten van de natuur. 
Overnachtingen:
Niveau A:
dag  9: Kafunta River Lodge (AI+)
dag 10: Island Bush Camp (AI+)
dag 11: Island Bush Camp (AI+)
dag 12: Kafunta River Lodge (AI+)

Niveau B:
dag   9: Luwi (of Nsolo) (AI+)
dag 10: Luwi (of Nsolo) (AI+)
dag 11: Kakuli (of Mchenja) (AI+)
dag 12: Kakuli (of Mchenja) (AI+)

Niveau C:
dag   9: Chikunto Safari Lodge (AI+)
dag 10: Chikunto Safari Lodge (AI+)
dag 11: Chikunto Safari Lodge (AI+)
dag 12: Chikunto Safari Lodge (AI+)

Niveau D1:
dag   9: Puku Ridge (AI+)
dag 10: Puku Ridge (AI+)
dag 11: Puku Ridge (AI+)
dag 12: Puku Ridge (AI+)

Niveau D2:
dag   9: Chinzombo (AI+) 
dag 10: Chinzombo (AI+) 
dag 11: Chinzombo (AI+) 
dag 12: Chinzombo (AI+) 

Dag 13-14: naar Amsterdam
Helaas komt aan uw verblijf in de bush een eind. U vliegt terug naar Lusaka voor uw vlucht via Nairobi  naar Amsterdam, waar u op dag 14 aankomt. Het einde van een zeer complete en indrukwekkende reis!

LO = logies/ontbijt - AI+ = volpension + drankjes en gamedrives/activiteiten

Prijzen per persoon 2024 (exclusief internationale vluchten)

Niveau A - voornamelijk 3*+ 
1 juni t/m 31 oktober € 9.910,-
   
Binnenlandse vluchten (verplicht) € 1.833,-


Niveau B - voornamelijk 4*
1 juni t/m 31 oktober € 11.188,-
   
Binnenlandse vluchten (verplicht) € 2.517,-


Niveau C - voornamelijk 5*
1 juni t/m 30 september € 14.180,-
1 t/m 31 oktober € 13.816,-
   
Binnenlandse vluchten (verplicht)  € 2.513,-


Niveau D1 - voornamelijk 5/5*deluxe
1 t/m 30 juni € 12.391,-
1 juli t/m 15 oktober € 16.963,-
16 t/m 31 oktober € 12.391,-
   
Binnenlandse vluchten (verplicht) € 2.631,-


Niveau D2 - voornamelijk 5/5*deluxe
1 juni t/m 31 oktober € 14.652,-
   
Binnenlandse vluchten (verplicht) € 2.517,-

Prijzen per persoon 2025 (exclusief internationale vluchten)

Niveau A - voornamelijk 3*+ 
1 juni t/m 31 oktober € 10.703,-
   
Binnenlandse vluchten (verplicht) € 1.980,-


Niveau B - voornamelijk 4*
1 juni t/m 31 oktober € 12.083,-
   
Binnenlandse vluchten (verplicht) € 2.718,-


Niveau C - voornamelijk 5*
1 juni t/m 30 september € 15.314,-
1 t/m 31 oktober € 14.921,-
   
Binnenlandse vluchten (verplicht)  € 2.714,-


Niveau D1 - voornamelijk 5/5*deluxe
1 t/m 30 juni € 13.382,-
1 juli t/m 15 oktober € 18.320,-
16 t/m 31 oktober € 13.382,-
   
Binnenlandse vluchten (verplicht) € 2.841,-


Niveau D2 - voornamelijk 5/5*deluxe
1 juni t/m 31 oktober € 15.824,-
   
Binnenlandse vluchten (verplicht) € 2.718,-

NB
: Bel of mail ons gerust voor een prijsopgave voor een afwijkend aantal personen of 1-persoonskamers!

Inclusief:
transfers, binnenlandse vluchten, entreegelden nationale parken, gezamenlijke gamedrives en activiteiten, privévoertuig & gids in Sausage Tree Camp (C), overnachtingen in een 2-persoonskamer/tent, maaltijden zoals aangegeven.

Exclusief:
internationale vluchten Amsterdam-Lusaka v.v., luchthavenbelasting, fooien, overige maaltijden en drankjes, visum.

Vluchtschema: (vluchttijden onder voorbehoud van wijzigingen)


Vluchtnummer:
Route:
Vertrek:
Aankomst:
KL4141
Amsterdam - Nairobi
20.35
05.55+1
KL4198 Nairobi - Lusaka 07.40 09.30
KL4199 Lusaka - Nairobi 18.20 22.00
KL566 Nairobi - Amsterdam 23.59 07.20+1
+1 = aankomst de volgende dag

Vluchtprijsindicatie:
Met KLM van Amsterdam naar Lusaka v.v. vanaf € 996,- p.p. inclusief luchthavenbelasting en toeslagen. Er zijn diverse andere vluchtmogelijkheden met bijvoorbeeld Emirates of British Airways. Wij informeren u graag over de actuele vluchtmogelijkheden. De binnenlandse vluchten in Zambia worden uitgevoerd door Wilderness Air en Proflight en dient u op te tellen bij de prijs van het landarrangement. Wij kunnen geheel vrijblijvend vluchten voor u in optie reserveren, zodat uw vluchtprijs is gegarandeerd. Aarzelt u niet om ons te bellen!

 Hoogtepunten:

Het ongerepte Kafue National Park één van Afrika's grootste natuurreservaten. Het park is 2,5 keer zo groot als South Luangwa. Door zijn afmeting is de variatie in flora en fauna zeer groot. Het landschap bestaat uit rivieren met dichtbegroeide oevers en graslanden, waar veel antilopensoorten en roofdieren voorkomen. Tot de vele antilopensoorten behoren onder andere de rode lechwe, puku, sitatunga, sabelantiloop, roanantiloop, oribi, duiker, tsessebe, waterbok en het hartebeest. Leeuwen, luipaarden en cheeta’s zijn de meest voorkomende roofdieren in dit park. Net als andere delen van Zambia, is dit gebied ook zeer geschikt voor vogelliefhebbers. Door het nationale park loopt de Kafue rivier met een groot aantal zijrivieren. Het moerasgebied Busanga Plains, in het noordwesten, wordt gevoed door de Lufupa rivier en is tijdens en vlak na het regenseizoen (circa december tot juni) ontoegankelijk. Wanneer het water in juni is weggetrokken wordt dit bijzondere gebied wel toegankelijk en biedt het een unieke safaribelevenis. Er zijn hier weinig lodges, waardoor u een grote mate van exclusiviteit ervaart. In Kafue worden zowel gamedrives, nightdrives, wandelsafari’s als boottochten georganiseerd. Het park is per auto of vliegtuig bereikbaar vanuit Lusaka.


Lower Zambezi National Park
beslaat een gebied van ruim 4.000 km² en ligt in het zuiden van Zambia, tegenover het beroemde Mana Pools wildreservaat in Zimbabwe. De Zambezi rivier vormt hier de 150 kilometer lange grens tussen beide landen. Op de Zambezi rivier en de vele zijkanalen kunt u een bijzondere kanotocht maken, waarbij u vanaf het water vele vogelsoorten en andere dieren kunt aanschouwen. De diversiteit aan dieren is weliswaar niet zo groot als in South Luangwa en Kafue, maar de mogelijkheid om de dieren vanuit uw kano van dichtbij te zien is uniek! De variatie aan activiteiten is in Lower Zambezi groot: naast zowel dag- als nacht gamedrives in een open 4x4 voertuig, kunt u begeleide wandelsafari’s maken, kanovaren of tijdens een boottocht op de Zambezi rivier genieten van een prachtige Afrikaanse zonsondergang. Waar u ook gaat in Lower Zambezi, de Zambezi rivier is nooit ver weg. Alle lodges en camps liggen aan de oevers van de Zambezi rivier, wat voor prachtige vergezichten zorgt. In het regenseizoen zijn de wegen in Lower Zambezi moeilijk begaanbaar en zijn de meeste lodges gesloten. De beste tijd om het park te bezoeken is van mei/juni tot en met september. Dit bijzondere park is bereikbaar per vliegtuig vanuit Lusaka.


South Luangwa National Park
meet bijna 9.000 km² en is één van de mooiste parken van zuidelijk Afrika. Het landschap varieert van bossen en savannes tot open vlaktes. In South Luangwa komen vrijwel alle dieren van het Afrikaanse continent voor, behalve de neushoorn. Tot de circa 60 diersoorten in het park behoren olifanten, buffels, leeuwen, zebra's, hartebeesten, kudu's en de zeldzame wilde hond. Ook vindt u hier de endemische Thornicroft giraf en het Cookson’s wildebeest (gnoe). South Luangwa is één van de beste plaatsen in Afrika om de luipaard in zijn natuurlijke omgeving te zien. De Luangwa rivier is de levensader van dit gebied, waar het wemelt van de nijlpaarden en krokodillen. In South Luangwa kunt u, naast gamedrives in een open 4x4 voertuig, ook spannende wandelsafari’s maken. Deze wandelingen variëren in tijdsduur, echter tijdens iedere wandeling worden al uw zintuigen met zekerheid volledig op scherp gezet! Voor een bezoek aan South Luangwa vliegt u vanuit Lusaka naar Mfuwe. Vanaf de luchthaven rijdt u in circa een uur naar de ingang van het park.

Aangesloten bij: Jambo Safari Club is aangesloten bij ANVR, SGR en Calamiteitenfonds