14-daagse fly in safari Zambia Compleet - Zambia
 
Home AanbiedingenOns reisaanbod & MaatwerkBrochureContact & medewerkersVacaturesPartnersReisvoorwaarden
  Home / Zambia / 14-daagse fly in safari Zambia Compleet
zoek:
KeniaTanzaniaKenia & Tanzania combinatiereizenOegandaRwanda MozambiqueZuid-AfrikaBotswanaNamibiŽZambia10-daagse fly in safari Avontuur in Zambia10-daagse fly in safari Spectaculair South Luangwa14-daagse fly in safari Zambia Compleet14-daagse fly in safari inclusief strandverlenging Lake MalawiReissuggesties & Maatwerk - uw eigen reis samenstellenLodges & tented campsZimbabweMauritiusSeychellenMadagaskarVerrassende Combinatiereizen TreinreizenVluchtenVervoer ter plaatseGame drives & wildlifeLodges, tented camps & strandhotelsReisbrochure

14-daagse fly in safari Zambia Compleet

Hoogtepunten
Kafue National Park/Busanga Plains – Lower Zambezi National Park - South Luangwa National Park

Met deze langere safari ontdekt u drie zeer verschillende parken in Zambia. In Busanga Plains in Kafue NP geniet u van een uniek en ongerept safarigebied, dat een groot deel van het jaar ontoegankelijk is. In Lower Zambezi NP - grenzend aan de Zambezi rivier - kunt u naast gamedrives ook spannende kanosafari’s maken. Geniet tot slot in South Luangwa NP van wandelsafari’s en test uw geluk op het vinden van het luipaard. Een zeer gevarieerde reis!

Vanaf: € 7.422,- per persoon, exclusief internationale vluchten
Vertrek: op zaterdag, zondag, woensdag en donderdag van juni t/m oktober

Accommodaties in Zambia zijn doorgaans klein van opzet en het kwaliteits- en serviceniveau is hoog. Een officiele sterrenclassificatie kent men echter niet. U kunt kiezen uit vier luxeniveaus: A, B, C of D. Niveau A is vergelijkbaar met voornamelijk 3*+/4* accommodaties, B met 4/5*, C met 5/5*+ en niveau D met 5/5*deluxe accommodaties.

Programma:

Dag 1-2: naar Lusaka
U vliegt met de nachtvlucht van KLM/Kenya Airways via Nairobi naar Lusaka waar u op dag 2 aankomt. U wordt hartelijk verwelkomd en naar uw hotel gebracht. Overnachting:
Niveau A: Protea Hotel Lusaka Tower (LO)
Niveau B: Protea Hotel Lusaka Tower (LO)
Niveau C: Radisson Blu Hotel (LO)
Niveau D: Radisson Blu Hotel (LO)

Dag 3-5: Kafue National Park / Busanga Plains
Uitgerust vliegt u op dag 3 vanuit Lusaka naar Busanga Plains in het noordwesten van Kafue National Park. Met een oppervlakte van ruim 22.000 km² is het ongerepte Kafue NP één van Afrika's grootste natuurreservaten. Dit bijzondere gebied is door overstroming van de Lufupa rivier het grootste gedeelte van het jaar niet bereikbaar. Wanneer het water omstreeks juni langzaam verdwijnt en de bodem begint op te drogen, ontvouwt zich hier een uniek safarigebied. Op de vlaktes komen veel antilopensoorten voor, die op hun beurt weer roofwild aantrekken. Busanga staat synoniem voor leeuwen. Tijdens uw verblijf van drie nachten heeft u volop de tijd om dit bijzondere gebied te ontdekken. U maakt ’s ochtends en ’s middags uitgebreide gamedrives, samen met andere gasten en een enthousiaste gids - die de leeuwen vaak precies bij naam weet te noemen. Naast leeuwen kunt u ook olifanten en buffels tegenkomen en ook nijlpaarden wagen zich in de koelere wintermaanden overdag vaak op de vlaktes om te grazen. Busanga biedt ook goede kansen op het spotten van indrukwekkende antilopensoorten als de sabel- en roan-antiloop en is dé plek voor een mogelijke ontmoeting met de cheeta. Dit deel van Kafue NP telt slechts een handjevol camps, waardoor u een grote mate van exclusiviteit ervaart. Tijdens gamedrives zult u niet veel andere safarivoertuigen tegenkomen! Overnachting:
Niveau A: Busanga Bush Camp (AI+)
Niveau B: Busanga Bush Camp (AI+)
Niveau C: Shumba Camp (AI+)
Niveau D: Shumba Camp (AI+)

Dag 6-8: Lower Zambezi National Park
Vanuit Busanga vliegt u terug naar Lusaka, vanwaar u naar Lower Zambezi National Park vliegt. Dit park biedt een groot landschappelijk contrast met de uitgestrekte grasvlaktes van Busanga. Hier domineren de Zambezi rivier en de steile heuvels het landschap! Bij niveau A+B verblijft u in een accommodatie aan de rand van het park. Bij niveau C+D verblijft u ín het nationale park. Tijdens uw verblijf in dit mooie park kunt u ’s ochtends en ’s middags deelnemen aan diverse gezamenlijke safari-activiteiten waaronder gamedrives en begeleide wandelsafari’s in het park of een kano- of boottocht op de rivier. Alle activiteiten onderneemt u samen met de andere gasten, bij niveau C daarentegen beschikt u over een privévoertuig en gids!Lower Zambezi National Park wordt gedomineerd door de Zambezi rivier, die hier relatief rustig stroomt, waardoor zij uitnodigt tot het maken van een bijzondere kanosafari. Onder begeleiding van een deskundige gids peddelt u geruisloos door het water, waarbij de kans groot is dat u krokodillen op de oevers ontdekt, nijlpaarden nieuwsgierig aan het wateroppervlak verschijnen of een kudde olifanten net haar dorst lest aan de oevers van de rivier! Tijdens een sunset cruise per motorboot geniet u van het prachtige landschap dat aan u voorbij glijdt, van drankjes en lekkere hapjes, maar vooral van een magische, Afrikaanse zonsondergang! Overnachting:
Niveau A: Chongwe River Camp (AI+)
Niveau B: Chongwe River Camp (AI+)
Niveau C: Sausage Tree Camp (AI+)
Niveau D: Chiawa Camp (AI+)Dag 9-12: South Luangwa National Park
Op dag 9 vliegt u naar Mfuwe, de luchthaven bij South Luangwa National Park. Na aankomst heeft u een transfer naar uw lodge aan de rand van het park (A). Bij niveau B+C verblijft u ín het nationale park en bij niveau D verblijft u in het meest luxueuze camp in South Luangwa, aan de oever van de Luangwa rivier. U verblijft de komende dagen in één van de mooiste parken van zuidelijk Afrika. Hier vindt u vrijwel alle dieren van het Afrikaanse continent, behalve de neushoorn. ’s Middags maakt u uw eerste gamedrive in een open safarivoertuig samen met andere gasten. Na de sundowner, waarbij u niet alleen van een drankje en een hapje, maar vooral van een schitterende zonsondergang geniet, wordt uw gamedrive in het donker voortgezet en gaat u met een zoeklicht op zoek naar dieren die in de schemer en nacht actief zijn.

Bij niveau A+B rijdt u op dag 10 tijdens een gamedrive naar uw kleinschalige bushcamp, dat in het afgelegen zuiden van het park ligt. Hier verblijft u twee nachten in een gebied met uitstekende wandelmogelijkheden. De wandelsafari’s variëren in tijdsduur, maar u kunt er zeker van zijn dat al uw zintuigen volledig op scherp worden gezet! Ook een combinatie met een gamedrive behoort tot de mogelijkheden. Door de afgelegen ligging en de kleinschalige opzet van uw camp komt u hier, tijdens uw activiteiten, bijna niemand tegen en waant u zich alleen in de bush! Op dag 12 keert u terug naar de lodge van dag 9 (A+B) voor een laatste middagactiviteit en overnachting.

Bij niveau C+D verblijft u alle vier de nachten op dezelfde locatie. U maakt gamedrives en wandelsafari’s en geniet van de rust en het prachtige uitzicht vanuit uw camp.Overnachting dag 9+12:
Niveau A: Kafunta River Lodge (AI+)
Niveau B: Mfuwe Lodge (VP+)
Niveau C: Puku Ridge (AI+)
Niveau D: Chinzombo (AI+)

Overnachting dag 10+11:
Niveau A: Island Bushcamp (AI+)
Niveau B: bushcamp naar keuze van The Bushcamp Company (AI+)
Niveau C: Puku Ridge (AI+)
Niveau D: Chinzombo (AI+)

Dag 13-14: naar Amsterdam
Helaas komt aan uw verblijf in de bush een eind. U vliegt terug naar Lusaka voor uw vlucht via Nairobi  naar Amsterdam, waar u op dag 14 aankomt. Het einde van een zeer complete en indrukwekkende reis!

LO = logies/ontbijt - VP+ = volpension + gamedrives/activiteiten - AI+ = volpension + drankjes en gamedrives/activiteiten

Prijzen per persoon (exclusief internationale vluchten vanaf € 961,-)

Niveau A - voornamelijk 3*+/4* 
1 t/m 30 juni € 6.016,-,-
1 juli t/m 31 oktober € 6.569,-
Binnenlandse vluchten (verplicht) € 1.406,-


Niveau B - voornamelijk 4/5*
1 t/m 30 juni € 6.129,-
1 juli t/m 30 september € 7.102,-
1 t/m 31 oktober € 6.682,-
Binnenlandse vluchten (verplicht) € 1.406,-


Niveau C - voornamelijk 5/5*+
1 t/m 14 juni € 7.310,-
15 juni t/m 31 oktober € 8.112,-
Binnenlandse vluchten (verplicht)  € 1.406,-

Niveau D - voornamelijk 5/5*deluxe
1 t/m 30 juni € 10.043,-
1 juli t/m 15 oktober € 10.888,-
16 t/m 31 oktober € 10.049,-
Binnenlandse vluchten (verplicht) € 1.406,-

NB: Bel of mail ons gerust voor een prijsopgave voor een afwijkend aantal personen of 1-persoonskamers!

Inclusief:
transfers, binnenlandse vluchten, entreegelden nationale parken, gezamenlijke gamedrives en activiteiten, privévoertuig & gids in Sausage Tree Camp (C), overnachtingen in een 2-persoonskamer/tent, maaltijden zoals aangegeven.

Exclusief:
internationale vluchten Amsterdam-Lusaka v.v., luchthavenbelasting, fooien, overige maaltijden en drankjes, visum.

Vluchtschema: (vluchttijden onder voorbehoud van wijzigingen)

Vluchtnummer:
Route:
Vertrek:
Aankomst:
KL4141
Amsterdam - Nairobi
20.35
06.40+1
KQ706 Nairobi - Lusaka 07.40 09.30
KQ704 Lusaka - Nairobi 18.20 22.00
KL566 Nairobi - Amsterdam 23.55 07.10+1
+1 = aankomst de volgende dag

Vluchtprijsindicatie:
Met KLM van Amsterdam naar Lusaka v.v. vanaf € 961,- p.p. inclusief luchthavenbelasting en toeslagen. Er zijn diverse andere vluchtmogelijkheden met bijvoorbeeld Emirates of British Airways. Wij informeren u graag over de actuele vluchtmogelijkheden. De binnenlandse vluchten in Zambia worden uitgevoerd door Wilderness Air en Proflight en dient u op te tellen bij de prijs van het landarrangement. Wij kunnen geheel vrijblijvend vluchten voor u in optie reserveren, zodat uw vluchtprijs is gegarandeerd. Aarzelt u niet om ons te bellen!

 Hoogtepunten:

Het ongerepte Kafue National Park één van Afrika's grootste natuurreservaten. Het park is 2,5 keer zo groot als South Luangwa. Door zijn afmeting is de variatie in flora en fauna zeer groot. Het landschap bestaat uit rivieren met dichtbegroeide oevers en graslanden, waar veel antilopensoorten en roofdieren voorkomen. Tot de vele antilopensoorten behoren onder andere de rode lechwe, puku, sitatunga, sabelantiloop, roanantiloop, oribi, duiker, tsessebe, waterbok en het hartebeest. Leeuwen, luipaarden en cheeta’s zijn de meest voorkomende roofdieren in dit park. Net als andere delen van Zambia, is dit gebied ook zeer geschikt voor vogelliefhebbers. Door het nationale park loopt de Kafue rivier met een groot aantal zijrivieren. Het moerasgebied Busanga Plains, in het noordwesten, wordt gevoed door de Lufupa rivier en is tijdens en vlak na het regenseizoen (circa december tot juni) ontoegankelijk. Wanneer het water in juni is weggetrokken wordt dit bijzondere gebied wel toegankelijk en biedt het een unieke safaribelevenis. Er zijn hier weinig lodges, waardoor u een grote mate van exclusiviteit ervaart. In Kafue worden zowel gamedrives, nightdrives, wandelsafari’s als boottochten georganiseerd. Het park is per auto of vliegtuig bereikbaar vanuit Lusaka.


Lower Zambezi National Park
beslaat een gebied van ruim 4.000 km² en ligt in het zuiden van Zambia, tegenover het beroemde Mana Pools wildreservaat in Zimbabwe. De Zambezi rivier vormt hier de 150 kilometer lange grens tussen beide landen. Op de Zambezi rivier en de vele zijkanalen kunt u een bijzondere kanotocht maken, waarbij u vanaf het water vele vogelsoorten en andere dieren kunt aanschouwen. De diversiteit aan dieren is weliswaar niet zo groot als in South Luangwa en Kafue, maar de mogelijkheid om de dieren vanuit uw kano van dichtbij te zien is uniek! De variatie aan activiteiten is in Lower Zambezi groot: naast zowel dag- als nacht gamedrives in een open 4x4 voertuig, kunt u begeleide wandelsafari’s maken, kanovaren of tijdens een boottocht op de Zambezi rivier genieten van een prachtige Afrikaanse zonsondergang. Waar u ook gaat in Lower Zambezi, de Zambezi rivier is nooit ver weg. Alle lodges en camps liggen aan de oevers van de Zambezi rivier, wat voor prachtige vergezichten zorgt. In het regenseizoen zijn de wegen in Lower Zambezi moeilijk begaanbaar en zijn de meeste lodges gesloten. De beste tijd om het park te bezoeken is van mei/juni tot en met september. Dit bijzondere park is bereikbaar per vliegtuig vanuit Lusaka.


South Luangwa National Park
meet bijna 9.000 km² en is één van de mooiste parken van zuidelijk Afrika. Het landschap varieert van bossen en savannes tot open vlaktes. In South Luangwa komen vrijwel alle dieren van het Afrikaanse continent voor, behalve de neushoorn. Tot de circa 60 diersoorten in het park behoren olifanten, buffels, leeuwen, zebra's, hartebeesten, kudu's en de zeldzame wilde hond. Ook vindt u hier de endemische Thornicroft giraf en het Cookson’s wildebeest (gnoe). South Luangwa is één van de beste plaatsen in Afrika om de luipaard in zijn natuurlijke omgeving te zien. De Luangwa rivier is de levensader van dit gebied, waar het wemelt van de nijlpaarden en krokodillen. In South Luangwa kunt u, naast gamedrives in een open 4x4 voertuig, ook spannende wandelsafari’s maken. Deze wandelingen variëren in tijdsduur, echter tijdens iedere wandeling worden al uw zintuigen met zekerheid volledig op scherp gezet! Voor een bezoek aan South Luangwa vliegt u vanuit Lusaka naar Mfuwe. Vanaf de luchthaven rijdt u in circa een uur naar de ingang van het park.

Aangesloten bij: Jambo Safari Club is aangesloten bij ANVR, SGR en Calamiteitenfonds