13-daagse safari Botswana & Zimbabwe - Botswana
 
Home AanbiedingenOns reisaanbod & MaatwerkBrochureContact & medewerkersVacaturesPartnersReisvoorwaarden
  Home / Botswana / 13-daagse safari Botswana & Zimbabwe
zoek:
TanzaniaKeniaKenia & Tanzania combinatiereizenOegandaRwanda Botswana10-daagse safari Bijzonder Botswana10-daagse safari Avontuur in Botswana10-daagse safari Jambo Exclusief Botswana11-daagse safari Botswana Compleet11-daagse safari Stijlvol & wildrijk Botswana12-daagse safari Hoogtepunten Botswana15-daagse reis Victoria Falls, Botswana en Kaapstad--------- SAFARI & STRAND ---------15-daagse Safari & Strand-reis: Botswana & Zanzibar 15-daagse Safari & Strand reis: Botswana & Mozambique16 daagse Safari & Strand-reis: Botswana & Seychellen 15-daagse Safari & Strand-reis: Botswana & MauritiusReissuggesties & Maatwerk - uw eigen reis samenstellenLodges & tented campsZuid-AfrikaNamibieZambiaZimbabweMozambiqueSeychellenMauritiusMadagaskarVerrassende Combinatiereizen Golf & Safari Golf & StrandTreinreizenVluchtenVervoer ter plaatseGame drives & wildlifeLodges, tented camps & strandhotelsReisbrochureDuurzaam toerisme

13-daagse safari Botswana & Zimbabwe


13-daagse fly in safari Botswana in combinatie met een bezoek aan de Victoria watervallen en Hwange NP in Zimbabwe

Hoogtepunten:
Okavango Delta/Moremi - Chobe/Linyanti – Victoria watervallen - Hwange National Park

Vanaf: € 4.013,- per persoon, exclusief internationale vluchten
Vertrek: dagelijks

Tijdens deze reis combineert u de bekendste schatten van Botswana én Zimbabwe! U ontdekt de fascinerende, unieke Okavango Delta tijdens gamedrives en mokorotochten. Droge en natte gebieden wisselen elkaar hier af, wat zorgt voor een diversiteit aan landschappen en wild. Vervolgens reist u noordwaarts richting de Chobe en Kwando rivieren, die in het droge seizoen een trekpleister vormen voor vele dieren. U bezoekt het bekende Chobe National Park of verblijft in de Kwando privéconcessie, waar u kans maakt oog in oog te staan met enorme kuddes olifanten en vele andere diersoorten. Via de wereldberoemde Victoria watervallen reist u naar het grootste nationale park van Zimbabwe: Hwange. Dit immense park kent een enorme variëteit aan dieren en is beroemd vanwege de grote populatie olifanten, die hier vooral in het droge seizoen en masse hun dorst lest bij de vele, door mensen aangelegde waterplaatsen. Hwange biedt bovendien een bijzondere afsluiting van deze reis: hier kunt u spannende wandelsafari's maken! De gidsen in Zimbabwe zijn van een uitmuntend niveau, waardoor u doorgaans dicht bij de dieren kunt komen.

De accommodaties in Botswana en Zimbabwe zijn klein van opzet en het kwaliteits- en serviceniveau is hoog. Er is echter geen officiële sterrenclassificatie. Voor uw verblijf kunt u kiezen uit drie luxeniveaus: A, B of C. Niveau A zijn accommodaties vergelijkbaar met 3*, B zijn accommodaties vergelijkbaar met 3*+/4* en niveau C zijn accommodaties vergelijkbaar met 4/5*.

Programma:

Dag 1: naar Johannesburg
U vliegt rechtstreeks met KLM naar Johannesburg, waar u ’s avonds aankomt. U wordt hartelijk verwelkomd en naar uw hotel op de luchthaven gebracht. Overnachting:
Niveau A - City Lodge OR Tambo Airport (LO)
Niveau B - City Lodge OR Tambo Airport (LO)
Niveau C - City Lodge OR Tambo Airport (LO)

Dag 2-4: naar Botswana/Okavango Delta
U vliegt van Johannesburg naar de luchthaven van Maun in Botswana. Bij aankomst wordt u hartelijk verwelkomd en begeleid naar het vliegtuigje waarmee u naar de fascinerende Okavango Delta vliegt. De wirwar aan waterwegen is vanuit de lucht goed te zien en met een beetje geluk ziet u al wat wild. De Okavango Delta is een overstromingsgebied dat wordt gevoed door regen dat in de Angolese hooglanden valt. Het waterniveau in de delta fluctueert, ieder jaar en ieder seizoen is hier anders. Droge gebieden worden afgewisseld door permanent water en seizoensgebonden overstromingsgebieden, wat zorgt voor een grote verscheidenheid aan landschappen en wild. ’s Middags maakt u een eerste gamedrive, waarbij u samen met de andere gasten op zoek gaat naar olifanten, zebra’s, buffels, leeuwen, luipaarden, cheeta’s, vogels en diverse antilopensoorten. U verblijft in een privéconcessie, waar het is toegestaan off road te rijden. Hierdoor kunt u zeer dicht bij het wild komen. Nadat de zon is ondergegaan maakt u een nightdrive met behulp van een zoeklicht, waarbij u dieren die in het donker actief zijn kunt observeren. Bij terugkomst in uw camp wacht u een heerlijk diner en bij het kampvuur kunt u de dag nog even de revue laten passeren. Op dag 3 en 4 kunt u ’s ochtends en ’s middags deelnemen aan verschillende activiteiten, waaronder gamedrives of een tocht per traditionele mokoro (boomkano). Aangezien u zich in de delta bevindt, zijn de activiteiten afhankelijk van de stand van het water. Tijdens de vrije uren kunt u ontspannen genieten in uw camp, waarbij het geen uitzondering is dat het wild zich letter voor uw deur presenteert! Overnachting:
Niveau A - Sango Safari Camp (AI+)
Niveau B - Machaba Camp (AI+)
Niveau C - Little Kwara (AI+) Dag 5-6: Chobe NP/Kwando privéconcessie
U vliegt naar de luchthaven van Kasane in het noorden van Botswana, waarna u naar uw accommodatie vlak bij het olifantrijke Chobe National Park wordt gebracht (A+B). Bij niveau C vliegt u vanuit de Okavango Delta naar de exclusieve Kwando privéconcessie. De middag na aankomst maakt u een eerste gamedrive in het nationale park (A+B). Bij niveau C verblijft u in een privéconcessie, waar u ook off road mag rijden. Bovendien kunt u hier een nightdrive maken, waarbij u met een zoeklicht op zoek gaat naar dieren die in het donker actief zijn. Op dag 6 vertrekt u ‘s ochtends voor een gamedrive, waarna u in de middag een boottocht maakt op de Chobe rivier (A+B). Bij niveau C kunt u een boottocht maken op de Kwando rivier. Voor het wild vormen deze rivieren grote trekpleisters. Chobe National Park is een immens groot park met veel droog gebied. Het wild zoekt in droge tijden naar permanente waterbronnen, die zij bij de Kwando en Chobe rivieren vinden. In het droge seizoen heeft u dan ook grote kans op het treffen van kuddes van soms wel meer dan 1000 olifanten! Overnachting:
Niveau A - Bakwena Lodge (AI*)
Niveau B - Chobe Elephant Camp (AI+)
Niveau C - Lagoon Camp (AI+)Dag 7-8: naar Zimbabwe/Victoria watervallen
U wordt deze ochtend naar Victoria Falls in buurland Zimbabwe gebracht, waar u twee nachten in de omgeving van de gelijknamige watervallen verblijft (A+B). Bij niveau C vliegt u vanuit de Kwando concessie naar de luchthaven van Kasane, waarna u naar uw hotel in het centrum van Victoria Falls wordt gebracht. De woeste Zambezi rivier stort van 110 meter hoogte, over een breedte van 1.700 meter, naar beneden en vormt hiermee het wereldberoemde schouwspel dat Victoria watervallen heet. Op dag 8 kunt u de watervallen op eigen gelegenheid bezoeken of deelnemen aan diverse optionele excursies, zoals een spectaculaire helikoptervlucht boven de watervallen, wildwatervaren op de rivier of bungeejumpen vanaf de brug over de kloof. Overnachting:
Niveau A - Ilala Lodge (LO)
Niveau B - Ilala Lodge (LO)
Niveau C - Victoria Falls hotel (LO)Dag 9-11: Hwange National Park
U neemt afscheid van de Victoria watervallen en maakt zich op voor het laatste hoogtepunt van deze reis, Hwange National Park! U wordt naar uw camp aan de rand van (A) of ín het nationale park (B) gebracht. Bij niveau C vliegt u van de luchthaven van Victoria Falls in een klein vliegtuig naar uw camp, dat in een van de wildrijkste gebieden van Hwange ligt. Hwange is Zimbabwe’s grootste nationale park en kent een zeer gevarieerd landschap; van Kalaharizand in het zuiden tot uitgestrekte bossen, granieten heuvels en valleien in het noorden. Het park biedt ruimte aan meer dan 100 soorten zoogdieren en bijna 400 soorten vogels. Hwange geniet wereldwijd faam vanwege de enorme aantallen olifanten, die vooral in het droge seizoen in grote kuddes samenkomen bij de vele waterplaatsen in het park. Tijdens uw verblijf kunt u deelnemen aan diverse activiteiten, waaronder gamedrives en nightdrives. Een begeleide wandelsafari met een ervaren, bewapende gids, is deze dagen zeker een aanrader. De gidsen in Zimbabwe zijn van een uitmuntend niveau,  onder deskundige instructies kunt u het wild doorgaans tot zeer dicht naderen. Niet alleen heeft u de kans om het bekende wild te observeren en hun gewoontes waar te nemen, uw gids zal u ook zeker wijzen op de minder bekende diersoorten en de geheime aspecten van de Afrikaanse bush toelichten. Tijdens een wandelsafari krijgt u ook inzicht in hoe dieren en planten afhankelijk zijn van elkaar. Een ding is zeker: tijdens een wandeling worden al uw zintuigen op scherp gesteld! Overnachting:
Niveau A - Bomani Lodge (AI+)
Niveau B - Camp Hwange (AI+)
Niveau C - Little Makalolo (AI+)
Dag 12-13: naar Amsterdam
Helaas komt aan uw bijzondere reis een eind. U wordt teruggebracht naar de luchthaven van Victoria Falls (A+B), waar u incheckt op uw vlucht naar Johannesburg. Bij niveau C vliegt u vanuit Hwange terug naar Victoria Falls. Bij aankomst op de luchthaven van Johannesburg kunnen wij een dagkamer voor u verzorgen, zodat u zich nog even in alle rust kunt opfrissen voordat u ’s nachts met KLM terugvliegt naar Amsterdam. U komt in de vroege ochtend van dag 13 aan op Schiphol en kunt terugblikken op een heel bijzondere reis!

NB: Tegen een meerprijs kunt u ook via Harare terugvliegen. Ook kunt u deze reis  in omgekeerde volgorde maken, waarbij u kunt beginnen in Victoria Falls of Harare, wij informeren u graag!

(LO) = logies/ontbijt - (AI*) = volpension + drankjes + geselecteerde activiteiten - (AI+) = volpension + drankjes en gamedrives/activiteiten


Prijzen per persoon 2016

Niveau A - vergelijkbaar met 3* accommodaties
  - 2016 -
1 januari t/m 31 maart € 4.013,-
1 t/m 30 april € 4.351,-
1 mei t/m 30 juni € 4.465,-
1 juli t/m 31 oktober € 4.909,-
1 t/m 30 november € 4.351,-
1 t/m 31 december* € 4.013,-

* exclusief Kerst en Oud & Nieuw toeslag

Niveau B - vergelijkbaar met 3*+/4* accommodaties
  - 2016 -
1 januari t/m 31 maart € 4.717,-
1 april t/m 30 juni € 5.456,-
1 juli t/m 31 oktober € 6.806,-
1 t/m 30 november € 4.825,-
1 t/m 14 december € 4.717,-
15 t/m 31 december € 5.210,-

Niveau C - vergelijkbaar met 4/5* accommodaties
  - 2016 -
1 januari t/m 31 maart € 6.566,-
1 april t/m 14 juni € 7.626,-
15 t/m 30 juni € 8.339,-
1 juli t/m 31 oktober € 10.079,-
1 t/m 30 november € 7.645,-
1 t/m 31 december* € 6.705,-

* exclusief Kerst en Oud & Nieuw toeslag

NB: Bel of mail ons gerust voor een prijsopgave voor een afwijkend aantal personen, 1-persoonskamers of een reis in 2017 of 2018!


Inclusief:
lokale belastingen Zimbabwe, transfers, binnenlandse vluchten, entreegelden, Engelssprekende chauffeur/gids, gezamenlijke gamedrives en activiteiten, overnachtingen in een 2-persoonskamer/tent, maaltijden zoals aangegeven, Jambo Extra Voordeel (V).

Exclusief:
internationale vluchten, luchthavenbelasting, overige maaltijden en drankjes, fooien, visum Zimbabwe, airport departure tax Victoria Falls Airport (C) US$ 15,- p.p., excursies Victoria Falls, entreegelden Victoria watervallen.

Vluchtschema
(vluchttijden onder voorbehoud van wijzigingen)
Vluchtnummer:
verbinding:
vertrek:
aankomst:
KL 591
Amsterdam - Johannesburg
10.25
21.15
BP Johannesburg - Maun 11.15 13.15
BA/SA Victoria Falls - Johannesburg 13.55 15.35
KL 592
Johannesburg - Amsterdam
23.15
10.20 +1

Vluchtprijsindicatie KLM//Air Botswana/British Airways/South African Airlines
Met KLM van Amsterdam naar Maun en van Victoria Falls naar Amsterdam vanaf € 950,- p.p. inclusief belasting en toeslagen. Er zijn diverse andere vluchtmogelijkheden met bijvoorbeeld Emirates of British Airways. Wij informeren u graag over de actuele vluchtmogelijkheden. Wij kunnen geheel vrijblijvend vluchten voor u in optie reserveren, zodat uw vluchtprijs is gegarandeerd. Aarzelt u niet om ons te bellen!

 HOOGTEPUNTEN:
Botswana's Okavango Delta wordt terecht beschouwd als één van de meest indrukwekkende natuurgebieden van Afrika. Het is het grootste binnenlandse deltasysteem ter wereld en beslaat een oppervlakte van 15.000 km², bestaande uit kanalen, lagunes, moerassen en diverse eilanden. De Okavango Delta wordt gevuld door het overvloedige regenwater dat, vanuit de Angolese hooglanden, via de Okavango rivier de delta in stroomt. Door breuken in de aardkorst is het aardoppervlak veranderd, waardoor de rivier niet verder kan stromen. Daarom eindigt het water in het droge zand van de Kalahari woestijn. Dit unieke watergebied herbergt een ongekende verscheidenheid aan wild en vogelsoorten en biedt u het gehele jaar perfecte kansen om wild te zien. De waterstand in de Okavango Delta fluctueert al naar gelang het seizoen en de regenval. Ieder jaar en ieder seizoen is hier anders. In de droge gebieden van de delta kunt u diverse soorten wild tegenkomen, zoals zebra’s, wildebeesten, buffels, leeuwen, luipaarden, cheeta’s en verschillende soorten antilopen. In de natte delen van de delta geniet u van een schitterend, waterrijk landschap en veel soorten vogels. Hier vindt u ook de rode lechwe, een antilopensoort die volledig is aangepast aan de omstandigheden in dit natte gebied.
Het merendeel van de lodges en camps bereikt u per vliegtuigje. Onderweg heeft u een prachtig uitzicht over de delta. Het vervoer in de delta vindt plaats per 4x4 safarivoertuig, boot of traditionele boomkano (mokoro). Er zijn ook accommodaties die uitsluitend per boot of mokoro bereikbaar zijn.

Aan de oostelijke rand van de Okavango Delta vindt u het Moremi Game Reserve. Dit reservaat beslaat ongeveer 20% van de Okavango Delta. Hier komen olifanten, giraffen, buffels, leeuwen, luipaarden en cheeta’s voor. Moremi Game Reserve is een mozaïek van graslanden, uiterwaarden, palmboomeilandjes, bossen, lelielagunes en heldere kanalen, samengesmolten in een perfect geconstrueerde puzzel, waar het wild vrij doorheen zwerft. Tijdens de gamedrives is het hier niet toegestaan offroad te rijden.Chobe National Park is Botswana’s eerste nationale park en het derde park in grootte. Het park kent de grootste olifantenpopulatie van Afrika en is een geliefde bestemming onder toeristen. Tijdens een boottocht op de Chobe rivier heeft u grote kans op een ontmoeting met olifanten, nijlpaarden en veel verschillende vogelsoorten. Ten westen van Chobe ligt Chobe Forest Reserve, een gebied waar slechts een handvol lodges en camps is gebouwd en waar u dus minder toeristen zult tegenkomen dan in het oostelijk deel van het park. In Chobe is offroad en in het donker rijden niet toegestaan.De grens in het noorden tussen Namibië en Botswana wordt deels gevormd door de Linyanti rivier. De rivier is van levensbelang voor een groot deel van het wild in het noorden. Hierdoor komt u in de gebieden langs de Linyanti rivier gedurende het hele jaar wild tegen, dat op zoek is naar water. Zo is het, aan het einde van de droge periode, geen uitzondering dat u in dit gebied groepen olifanten van meer dan 1.000 stuks tegenkomt. De privéconcessies langs de Linyanti rivier zijn onder andere de Kwando, Selinda en de Linyanti concessie, waar u spectaculaire gamedrives kunt maken. In dit gebied treft u slechts een beperkt aantal lodges en camps aan, waardoor u hier een grote mate van exclusiviteit ervaart tijdens uw safari-activiteiten!

De  Victoria watervallen, door de lokale bevolking aangeduid als Mosi-oa-Tunya, ‘de rook die dondert’, vallen over een breedte van circa 1.700 meter en vanaf een hoogte van 110 meter naar beneden. Aan het einde van het regenseizoen (circa mei), als het water in de Zambezi rivier op haar hoogst staat, stort bijna 550 miljoen liter water per minuut, met een enorme kracht de diepte in. De watervallen zijn in deze periode het volst en de enorme wolk van nevel is van kilometers afstand te zien. Van juli t/m oktober neemt de kracht van het water, door de lagere waterstand in de rivier, af en zijn de watervallen over de volledige breedte goed te zien. De watervallen zijn in 1855 door Dr. David Livingstone ontdekt en bestaan uit vijf delen: Devil’s Cataract, Main Falls, Rainbow Falls, Horseshoe Falls en Eastern Cataract. Deze laatste ligt in buurland Zambia.

Langs de rand van de watervallen is door de nevel een regenwoud ontstaan, waar u doorheen loopt als u de watervallen bezoekt. In de omgeving van de watervallen staat Big Tree, een enorme baobabboom met een doorsnede van 16 meter en een hoogte van 20 meter. De woeste Zambezi rivier is wereldberoemd vanwege haar stroomversnellingen, die u per raft kunt bedwingen. U kunt ook een spectaculaire helikoptervlucht boven de watervallen maken. In het midden van Victoria Falls Bridge is een bungeejump mogelijk van een hoogte van 111 meter!

Hwange National Park is het grootste wildpark van Zimbabwe is beroemd vanwege de enorme hoeveelheid olifanten. Daarnaast zijn er nog zo’n 100 andere diersoorten en 400 verschillende soorten vogels te vinden. Liefhebbers van de Big Five zijn in Hwange aan het goede adres, hoewel de luipaard en de neushoorn zich goed weten te verstoppen. Het park meet 14.500 km² en ligt circa 1.000 meter boven zeeniveau, waardoor het er, afhankelijk van het seizoen, flink koud kan zijn. Het landschap is zeer gevarieerd en bestaat uit acaciabossen, grasland en zandvlaktes, die vanuit de Kalahari woestijn in Botswana naar Hwange zijn gewaaid. Vanwege het droge klimaat en het ontbreken van grote rivieren in het park, zijn er 63 - door mensen aangelegde - drinkplaatsen in het park, die het wild het hele jaar door van water voorzien. Het onmiskenbare geluid van de dieselpompen die het water naar de drinkplaatsen pompen wordt ‘Hwange’s heart beat’ genoemd; de hartslag van Hwange. Veel lodges en camps beschikken over een eigen drinkplaats met een soort spiekhut, vanwaar u het wild van dicht bij kunt observeren. De beste tijd om het park te bezoeken is het droge seizoen (circa juli t/m oktober/mid november), wanneer de dieren zich in grote aantallen verzamelen bij de drinkplaatsen.

Aangesloten bij: Jambo Safari Club is aangesloten bij ANVR, SGR en Calamiteitenfonds