11-daagse fly in safari Spectaculair South Luangwa - Zambia
 
Home CoronaAanbiedingenOns reisaanbod & MaatwerkBrochureContact & medewerkersVacaturesPartnersReisvoorwaarden
  Home / Zambia / 11-daagse fly in safari Spectaculair South Luangwa
zoek:
TanzaniaKeniaKenia & Tanzania combinatiereizenOegandaRwanda BotswanaZuid-AfrikaNamibieZambia10-daagse fly in safari Avontuur in Zambia11-daagse fly in safari Spectaculair South Luangwa14-daagse fly in safari Zambia Compleet14-daagse fly in safari inclusief strandverlenging Lake MalawiReissuggesties & Maatwerk - uw eigen reis samenstellenLodges & tented campsZimbabweMozambiqueSeychellenMauritiusMadagaskarVerrassende Combinatiereizen Golf & Safari Golf & StrandTreinreizenVluchtenVervoer ter plaatseGame drives & wildlifeLodges, tented camps & strandhotelsReisbrochureDuurzaam toerisme

11-daagse fly in safari Spectaculair South Luangwa


11-daagse fly in safari naar het meest wildrijke park van Zambia

Hoogtepunten
South Luangwa National Park

- verschillende locaties
- uitstekende
wandelsafari mogelijkheden & gamedrives
- kleinschalige bushcamps

Vanaf: € 4.894,- per persoon, exclusief internationale vluchten
Vertrek: dagelijks van april t/m oktober

Wilt u optimaal en in alle rust genieten van al het wild in het beroemdste park van Zambia? Kies dan voor deze reis en ontdek het wildrijke South Luangwa National Park! U verblijft op verschillende locaties, zodat u het park uitgebreid kunt verkennen. De kleinschalige bush camps - diep in het park gelegen - geven uw reis bovendien een extra dimensie! U geniet van uitgebreide gamedrives, bijzondere sundowners en maakt spannende wandelsafari’s, die variëren in tijdsduur, maar waarbij zeker is dat al uw zintuigen volledig op scherp worden gezet!

Accommodaties in Zambia zijn klein van opzet en het kwaliteits- en serviceniveau is hoog. Een officiële sterrenclassificatie kent men niet. U kunt kiezen uit vier luxeniveaus: A, B, C of D. Niveau A is vergelijkbaar met voornamelijk 3*+ accommodaties, B met 4*, C met 4*+ en niveau D met voornamelijk 5* accommodaties.

Programma:

Dag 1-2: naar Lusaka
U vliegt met de nachtvlucht van KLM/Kenya Airways met een overstap in Nairobi naar Lusaka, waar u op dag 2 aankomt en één nacht verblijft. Na aankomst wordt u verwelkomd en naar uw hotel gebracht.
Overnachting:
Niveau A: Protea Hotel Lusaka Tower (LO)
Niveau B: Protea Hotel Lusaka Tower (LO)
Niveau C: Latitude 15 -standaard kamer (LO)
Niveau D: Latitude 15-luxury suite (LO)


“U verblijft op verschillende locaties, zodat u het park uitgebreid kunt verkennen”

Dag 3-5: South Luangwa National Park
Van Lusaka vliegt u naar Mfuwe, de luchthaven bij South Luangwa National Park. U wordt hartelijk verwelkomd, waarna u naar Kafunta River Lodge wordt gebracht (A). Deze kleinschalige lodge ligt aan de rand van het park aan de Luangwa rivier en is uw uitvalsbasis voor de komende twee nachten. Bij niveau B verblijft u in Mfuwe Lodge, in een zeer wildrijk gedeelte, net binnen het nationale park. ’s Middags maakt u samen met andere gasten uw eerste gamedrive in een open 4x4 voertuig. Nadat de zon onder is gegaan, wordt uw gamedrive in het donker voortgezet en gaat u met een zoeklicht op zoek naar dieren die in de schemer en nacht actief zijn. Het is een bijzondere ervaring om getuige te zijn van een luipaard dat geduldig een prooi besluipt en vervolgens succesvol neerhaalt. Ook minder bekende dieren als het stekelvarken komen tevoorschijn zodra de zon onder is. Na een indrukwekkende dag in de Afrikaanse bush, keert u terug naar uw lodge voor het diner, dat doorgaans onder een prachtige Afrikaanse sterrenhemel wordt geserveerd; een aangename afsluiting van de dag! Op dag 4 kunt u in ’s ochtends en ’s middags kiezen uit diverse activiteiten, waaronder gezamenlijke gamedrives of begeleide wandelsafari’s. Het wild in South Luangwa is divers, u kunt leeuwen, olifanten, buffels, zebra’s, maar ook de meer zeldzame wilde hond tegenkomen. De Thornicroft giraf komt alleen in dit park in Zambia voor. South Luangwa is bovendien één van dé plaatsen in zuidelijk Afrika waar de kans zeer groot is de, doorgaans schuwe, luipaard te spotten!

Bij niveau C wordt u op dag 3 naar Tena Tena gebracht, een kleinschalig tented camp gelegen in de wildrijke Nsefu sector van het park. U verblijft hier drie nachten. Tena Tena ligt fraai aan de Luangwa rivier, waar nijlpaarden, olifanten en andere dieren zich regelmatig ophouden. U maakt gamedrives, nightdrives en begeleide wandelsafari's en kunt volop genieten van dit deel van het park.

Bij niveau D heeft u op dag 3 een transfer van Mfuwe airport naar Kakuli, een kleinschalig bushcamp, gelegen aan de Luangwa rivier, in het minder drukke, noordelijk deel van het park. Ook hier verblijft u drie nachten en maakt u diverse gamedrives, nightdrives en wandelsafari's.

Overnachting:
Niveau A (dag 3-4): Kafunta River Lodge (AI+)
Niveau B (dag 3-4): Mfuwe Lodge (VP+)
Niveau C (dag 3-5): Tena Tena (AI+)
Niveau D (dag 3-5): Kakuli (AI+)Dag 5-8: South Luangwa National Park
Op dag 5 reist u naar het afgelegen zuiden van het park (A+B). U rijdt hierbij een groot deel langs de Luangwa rivier, waarin grote aantallen nijlpaarden en krokodillen leven. Onderweg kunt u al wild zien, maar de kans is klein dat u andere mensen tegenkomt! Bij niveau A verblijft u twee nachten in Island Bush Camp, een avontuurlijk camp waar u voornamelijk wandelsafari's maakt. Bij niveau B verblijft u twee nachten in één van de kleinschalige camps van The Bushcamp Company. Elk camp heeft een uniek karakter, maar is gelijk geprijsd. Wij helpen u graag bij het maken van uw keuze! Tijdens uw verblijf maakt u gamedrives, nightdrives en interessante wandelsafari's. Op dag 7 reist u verder naar een tweede locatie in het zuidelijk deel van het park, waar u nog eens twee nachten verblijft.

Bij niveau C wordt u op dag 6 naar uw volgende locatie in South Luangwa gebracht: Lion Camp, gelegen in het minder drukke, noordelijk deel van het park .Dit fraaie camp ligt aan een U-vormige lagune. Hier verblijft u vier nachten en geniet u drie volle dagen van uw safari. In dit deel van het park zijn nog niet veel camps gebouwd, waardoor u weinig andere voertuigen en bezoekers zult tegenkomen! Naast gamedrives kunt u hier ook nightdrives en wandelsafari’s maken.

Bij niveau D heeft u op dag 6 een transfer van Kakuli naar Chinzombo, een kleinschalig, luxe camp met een fantastische ligging aan de Luangwa rivier. Een korte oversteek per boot brengt u direct in een zeer wildrijk gedeelte van het park. U verblijft hier vier nachten en maakt diverse gamedrives, nightdrives en begeleide wandelsafari's, maar kunt ook volop genieten van uw bijzondere accommodatie! 

Overnachting:
Niveau A (dag 5-6): Island Bushcamp (AI+)
Niveau A (dag 7-8): Three Rivers Camp (AI+)

Niveau B (dag 5-6): bushcamp naar keuze van The Bushcamp Company(AI+)
Niveau B (dag 7-8): bushcamp naar keuze van The Bushcamp Company(AI+)
Niveau C (dag 6-8): Lion Camp (AI+)
Niveau D (dag 6-8):
Chinzombo (AI+) 

Dag 9: South Luangwa National Park
U keert vandaag terug naar Kafunta River Lodge (A) of Mfuwe Lodge (B). In de middag maakt u een gamedrive en kunt u genieten van een laatste, magische zonsondergang.
Bij niveau C+D verblijft u nog een nacht in respectievelijk Lion Camp of Chinzombo.

Overnachting:
Niveau A - Kafunta River Lodge (AI+)
Niveau B - Mfuwe Lodge (VP+)
Niveau C - Lion Camp (AI+)
Niveau D - Chinzombo (AI+)

Dag 10-11: naar Amsterdam
Uw verblijf in de bush is ten einde! U vliegt terug naar Lusaka, waar u overstapt op de KLM vlucht via Nairobi naar Amsterdam, waar u de volgende ochtend, vol herinneringen aankomt. Heeft u meer tijd tot uw beschikking? U kunt uw reis altijd verlengen, wij bespreken graag de mogelijkheden met u!

LO = logies/ontbijt - VP+ = volpension + gamedrives/activiteiten - AI+ = volpension + drankjes en gamedrives/activiteiten

Prijzen per persoon 2024 (exclusief internationale vluchten vanaf € 996,-)

Niveau A - voornamelijk 3*+
22 t/m 31 mei € 4.067,-
1 t/m 30 juni € 4.596,-
1 juli t/m 31 oktober € 5.111,-
   
Binnenlandse vluchten (verplicht) € 827,-

 

Niveau B - voornamelijk 4*
15 april t/m 31 mei € 5.435,-
1 t/m 30 juni € 5.749,-
1 juli t/m 30 september € 6.818,-
1 t/m 31 oktober € 5.749,-
1 november t/m 31 december € 5.435,-
   
Binnenlandse vluchten (verplicht) € 827,-Niveau C - voornamelijk 4*+
22 mei t/m 30 juni € 7.828,-
1 t/m 31 juli € 8.418,-
1 augustus t/m 30 september € 9.265,-
1 t/m 31 oktober € 8.415,-
   
Binnenlandse vluchten (verplicht) € 827,-Niveau D - voornamelijk 5*
20 t/m 31 mei € 9.197,-
1 juni t/m 31 oktober € 11.808,-
1 t/m 7 november € 9.197,-
   
Binnenlandse vluchten (verplicht) € 827,-


NB: Bel of mail ons gerust voor een prijsopgave voor een afwijkend aantal personen of 1-persoonskamers!

Prijzen 2025
Wij hebben alle prijzen voor 2025 binnen. Mocht u in 2025 op reis willen, kunnen wij u nu al een passend reisvoorstel toesturen. Neem gerust contact met ons op voor een offerte.


Inclusief:
transfers, binnenlandse vluchten, entreegelden, gezamenlijke gamedrives en activiteiten, overnachtingen in een 2-persoonskamer/tent, maaltijden zoals aangegeven.

Exclusief:
internationale vluchten Amsterdam-Lusaka v.v., luchthavenbelasting, fooien, overige maaltijden en drankjes (dag 2 Lusaka), eventuele toeslagen kerst/nieuwjaar (B), visum.

Vluchtschema: (vluchttijden onder voorbehoud van wijzigingen)

Vluchtnummer:
Route:
Vertrek:
Aankomst:
KL4141
Amsterdam - Nairobi
20.35
05.55+1
KL4198
Nairobi - Lusaka
07.40
09.30
KL4199 Lusaka - Nairobi 18.20 22.00
KL566 Nairobi - Amsterdam 23.59 07.20+1
+1 = aankomst de volgende dag

Vluchtprijsindicatie:
Met KLM van Amsterdam naar Lusaka v.v. vanaf € 996,- p.p. inclusief luchthavenbelasting en toeslagen. Er zijn diverse andere vluchtmogelijkheden met bijvoorbeeld Emirates. Wij informeren u graag over de actuele vluchtmogelijkheden. De binnenlandse vluchten in Zambia worden uitgevoerd door Proflight en dient u op te tellen bij de prijs van het landarrangement. Wij kunnen geheel vrijblijvend vluchten voor u in optie reserveren, zodat uw vluchtprijs is gegarandeerd. Aarzelt u niet om ons te bellen!

 

 

 Hoogtepunten:

South Luangwa National Park
meet bijna 9.000 km² en is één van de mooiste parken van zuidelijk Afrika. Het landschap varieert van bossen en savannes tot open vlaktes. In South Luangwa komen vrijwel alle dieren van het Afrikaanse continent voor, behalve de neushoorn. Tot de circa 60 diersoorten in het park behoren olifanten, buffels, leeuwen, zebra's, hartebeesten, kudu's en de zeldzame wilde hond. Ook vindt u hier de endemische Thornicroft giraf en het Cookson’s wildebeest (gnoe). South Luangwa is één van de beste plaatsen in Afrika om de luipaard in zijn natuurlijke omgeving te zien. De Luangwa rivier is de levensader van dit gebied, waar het wemelt van de nijlpaarden en krokodillen. In South Luangwa kunt u, naast gamedrives in een open 4x4 voertuig, ook spannende wandelsafari’s maken. Deze wandelingen variëren in tijdsduur, echter tijdens iedere wandeling worden al uw zintuigen met zekerheid volledig op scherp gezet! Voor een bezoek aan South Luangwa vliegt u vanuit Lusaka naar Mfuwe. Vanaf de luchthaven rijdt u in circa een uur naar de ingang van het park.Aangesloten bij: Jambo Safari Club is aangesloten bij ANVR, SGR en Calamiteitenfonds