Corona - Welkom bij Jambo Safari Club
 
Home CoronaAanbiedingenOns reisaanbod & MaatwerkBrochureContact & medewerkersVacaturesPartnersReisvoorwaarden
  Home / Corona
zoek:
TanzaniaKeniaKenia & Tanzania combinatiereizenOegandaRwanda BotswanaZuid-AfrikaNamibiŽZambiaZimbabweMozambiqueSeychellenMauritiusMadagaskarVerrassende Combinatiereizen Golf & Safari Golf & StrandTreinreizenVluchtenVervoer ter plaatseGame drives & wildlifeLodges, tented camps & strandhotelsReisbrochureDuurzaam toerisme

Corona

Update Corona 16/2:

Voor al onze bestemmingen geldt weer een geel reisadvies! Het normale reisadvies voor Afrika sedert decennia. U kunt nu ook officieel weer onbezorgd genieten van al het moois wat Afrika te bieden heeft.

Wij zijn in de afgelopen twee jaar zelf meerdere keren op inspectiereis geweest en hebben de ontwikkelingen nauwlettend in de gaten gehouden, zodat wij zeker weten dat wij u ook nu op basis van onze eigen ervaring een uitgekiend aanbod kunnen bieden. Sinds juli 2021 hebben wij ondanks de oranje reisadviezen die destijds golden vele reizigers in goed overleg op pad gehad. Er gelden momenteel nog wel testverplichtingen op de heen en/of de terugreis. Wij zullen u hier uitgebreid over informeren. Op basis van onze ervaring van de afgelopen 8 maanden kunnen wij u adviseren over de testlocaties tijdens uw reis en ervoor zorgen dat dit vlekkeloos in uw reisprogramma wordt opgenomen. U hoeft zich hier geen zorgen over te maken of naar om te kijken. Voor al onze bestemmingen geldt dat er zowel op de heen- als terugreis geen quarantaine plicht geldt.

En hoe zit het dan met Corona?
 
Anders dan al het nieuws van het afgelopen half jaar wellicht heeft doen vermoeden is de situatie inzake Covid op alle bestemmingen in Afrika zeer goed onder controle. Ter plaatse zijn er uitgebreide hygiëne protocollen. 1,5 meter afstand is doorgaans geen enkel probleem, de uitgestrekte vlaktes en de Jambo privéreizen lenen zich uitstekend om buiten uw chauffeur met bijna niemand in contact te komen. Het grote voordeel op onze bestemmingen is dat het leven zich voornamelijk buiten afspeelt. Hierdoor is de ventilatie optimaal en de eventuele Corona-overdracht minimaal. Alle chauffeurs en het merendeel van het toeristische personeel is gevaccineerd. Wat dat aangaat kunt u goed reizen en op vakantie naar onze bestemmingen. De afgelopen maanden heeft onze directie diverse reizen gemaakt om zich ervan te vergewissen dat dit veilig en verantwoord mogelijk is. Mede op basis hiervan bieden wij sinds 1 juli 2021 reeds de mogelijkheid om te reizen, destijds met een oranje reisadvies.

De luchtvaartmaatschappijen vliegen gewoon en de accommodaties zijn open. Nederlanders en Belgen zijn welkom. Vanzelfsprekend bieden wij u een zogenaamde 'pakketreis' en zullen ook de vluchten voor u verzorgen, zodat u ook in deze tijd onbezorgd van uw vakantie kunt genieten. Voorts bieden wij u de mogelijkheid om tegen gereduceerd tarief een PCR-test (voor vertrek in NL) te laten doen.

Vertrouwt u er 100% op dat wij indien de situatie er aanleiding toe geeft, en er wijzigingen of aanpassingen aan uw reis noodzakelijk zijn, direct contact met u opnemen. 

Mocht u specifieke vragen hebben over de eventuele testverplichtingen of andere Corona-gerelateerde zaken stuur dan een e-mail naar contact.team@jambo.nl.  

Laat Corona uw vakantieplannen niet bederven


Beste klanten,

Wij krijgen veel vragen van reizigers over de reismogelijkheden naar onze bestemmingen. Het nieuws volgt zich in een rap tempo op en niet alle informatie die verspreid wordt is altijd juist of compleet. Wij staan continu in contact met onze lokale partners om onze klanten van de juiste informatie en adviezen te voorzien.

De landen in Afrika weten uit de recente geschiedenis met virussen als bijvoorbeeld Ebola vaak beter hoe te handelen dan Nederland. Al onze bestemmingen hebben strikte controle bij binnenkomst. Overal wordt lichaamstemperatuur gemeten en worden personen die verdacht zijn uitgebreid onderzocht zo ook zijn er strikte hygiëne protocollen opgesteld.

Zorgvrij uw vakantie boeken
Met al het nieuws over het Coronavirus bent u misschien terughoudend om te reizen. Het boeken van uw vakantie moet vooral prettig zijn en iets dat u zonder zorg of twijfel kunt doen. Misschien dat u twijfelt of u wel een vakantie moet boeken en zich moet vastleggen met het oog op de onzekerheid omtrent corona op dit moment. Natuurlijk begrijpen wij dit en garanderen wij dat u zorgeloos uw reis kunt boeken. Vanzelfsprekend hoeft u zich in het onverhoopte geval dat de reis niet door kan gaan vanwege Corona geen zorgen te maken. Indien er korter voor vertrek nog een oranje reisadvies is voor uw bestemming gaan wij met u in overleg of u wilt reizen met kleurcode oranje of de reis wilt verplaatsen naar een latere datum. Indien dat niet kan zullen wij de reis kosteloos annuleren. Wij hebben altijd met al onze klanten goede oplossingen gevonden en niemand is daarbij benadeeld. Ons motto is ‘op vakantie gaan is iets dat u doet omdat u dat wil en niet omdat het moet omdat u dat een aantal maanden terug heeft geboekt’.

Kan ik niet beter wachten met mijn vakantie te boeken?
Als u een mooie uitgebalanceerde reis wenst met een goede prijs-kwaliteitverhouding is ons advies om niet te wachten. Sinds het begin van de corona crisis zijn veel reizen een of meerdere malen omgeboekt. Hierdoor staan er al heel veel boekingen voor 2022 bevestigd. De accommodatie beschikbaarheid was altijd al erg beperkt, door alle omboekingen is de beschikbaarheid nóg beperkter en zitten er al diverse locaties volgeboekt. Het is raadzaam om niet te lang te wachten met boeken. Wij bieden u de garantie dat uw reis uitsluitend doorgaat als het verantwoord is.

Wij bieden u de volgende zekerheden:

A) Wat gebeurt er als er een negatief reisadvies is voor de gebieden die u tijdens uw reis gaat bezoeken. Kleur rood, (niet reizen) op de website van het ministerie van buitenlandse zaken. https://www.nederlandwereldwijd.nl/reizen/reisadviezen Als vanaf 3 weken voor aanvang van uw reis, in de door u te bezoeken gebieden een negatief reisadvies geldt, gaan wij met u in overleg. U kunt uw reis kosteloos annuleren of kosteloos omboeken. Mocht u voor een andere reisperiode kiezen dan kunnen er voor die datum hogere of lagere prijzen van toepassing zijn. U krijgt het verschil terug of moet eventueel bijbetalen.

B) Wat gebeurt er als wij uw reis niet kunnen uitvoeren. Indien wij uw reis niet kunnen uitvoeren doordat bijvoorbeeld lokale overheden delen van het land hebben afgesloten of geen reizigers uit Nederland of Belgie meer toelaten gaan wij met u in overleg. U kunt uw reis kosteloos annuleren of kosteloos omboeken. Voor de vluchten kunnen er meerkosten van toepassing zijn. Mocht u voor een andere reisperiode kiezen dan kunnen er voor die datum hogere of lagere prijzen van toepassing zijn. U krijgt het verschil terug of moet eventueel bijbetalen.

C) Wat gebeurt er als er een reisadvies (alleen noodzakelijk reizen) is voor de gebieden die u tijdens uw reis gaat bezoeken. Kleur oranje, (alleen noodzakelijk reizen) op de website van het ministerie van buitenlandse zaken. https://www.nederlandwereldwijd.nl/reizen/reisadviezen Als vanaf 3 weken voor aanvang van uw reis, in de door u te bezoeken gebieden een advies is tot alleen noodzakelijk reizen, gaan wij met u in overleg. U kunt besluiten te reizen met kleurcode oranje, uw reis kosteloos omboeken of eventueel kosteloos annuleren. Voor de vluchten kunnen er bij omboeken meerkosten van toepassing zijn. Mocht u voor een andere reisperiode kiezen dan kunnen er voor die datum hogere of lagere prijzen van toepassing zijn. U krijgt het verschil terug of moet eventueel bijbetalen.

Wat als de omstandigheden tijdens uw reis wijzigen?

In het onverhoopte geval dat tijdens uw reis de omstandigheden wijzigen zullen wij uw reis kosteloos aanpassen waar nodig.

Wat als u door Corona langer in het buitenland moet verblijven en niet op de geplande datum terug naar Nederland kan?
A) In het geval dat tijdens uw reis het reisadvies wijzigt en u daardoor niet op de geplande datum terug naar Nederland kunt bieden wij u de volgende zekerheden: Wij regelen voor u een accommodatie. Gedurende de eerste 72 uur betaalt Jambo de volledige extra verblijfskosten (overnachting en maaltijden). Na 72 uur betaalt Jambo de overnachtingskosten net zolang als nodig. U betaalt na 72 uur zelf de kosten voor de maaltijden en drankjes. Dit geldt uitsluitend indien u via ons de volledige reis heeft geboekt, de vluchten en alle overige reisonderdelen (een pakketreis).

B) In het onverhoopte geval u positief test, en niet op tijd terug kan reizen, zullen wij u bijstaan met het regelen van de accommodatie, het wijzigen van de terugvlucht en het eventueel verlengen van de huurauto. U hoeft niet naar een speciaal quarantaine hotel; maar kan gewoon in een normale accommodatie verblijven tot u weer naar Nederland mag reizen. De extra verblijfskosten en eventuele meerkosten voor de vluchten zijn voor uw eigen rekening. Er zijn reisverzekeringen die deze kosten vergoeden. Controleer uw polis en mocht u geen dekking hebben, kunnen wij u adviseren over een reisverzekering die deze kosten wel dekt. 

Terughaal garantie; Wat gebeurt er als het reisadvies tijdens de reis wijzigt waardoor u gerepatrieerd moet worden?
Wij hebben in de vele jaren dat wij bestaan diversen malen mensen moeten repatriëren en hebben daar (helaas) veel ervaring mee. Als het ministerie van buitenlandse zaken het noodzakelijk acht om reizigers te repatriëren gaan wij dit voor u regelen en dragen wij alle extra kosten die de repatriëring met zich meebrengt. Dit geldt uitsluitend als u de volledige reis (een pakketreis) bij ons geboekt heeft, dus zowel de vluchten als de accommodaties e.d. Indien u zelf de vluchten heeft geboekt dan zijn de repatriëringkosten voor uw eigen rekening.

Moet ik de aan- en restbetaling volledig voldoen?
Normaal moet u op het moment van boeken 20% van de kosten van de reis en de volledige kosten van de vluchten direct betalen. De overige kosten dient u 8 weken voor vertrek te voldoen. U hoeft op dit moment nog geen aanbetaling te voldoen. Een eventuele uitzondering hierop zijn aanbiedingsvliegtickets. Indien deze er zijn zullen wij u dat melden met daarbij de aangepaste aanbetalings- en annuleringsvoorwaarden. De aanbetaling hoeft u pas te voldoen zodra het reisadvies van uw bestemming is gewijzigd van oranje naar geel. Het normale reisadvies voor Afrika sedert decennia. Wij zullen op dat moment contact met u opnemen en u vragen de aanbetaling zoals vermeld op uw factuur per ommegaande, uiterlijk binnen 14 dagen, aan ons te voldoen. Wij zijn lid van de SGR, uw boeking valt onder de SGR-garantie. Dit betekent dat uw betaalde gelden te allen tijde gedekt zijn en u geen enkel risico loopt. De restant reissom dient u slechts 6 weken voor vertrek te voldoen en natuurlijk uitsluitend als het reisadvies geel of groen is. Tenzij u er bewust voor kiest om met kleurcode oranje te reizen natuurlijk. Mocht onverhoopt uw reis nadat u de aan- of restant betaling heeft voldaan toch niet door kunnen gaan wegens Covid krijgt u binnen 7 dagen uw geld retour, u ontvangt geen voucher.

Mocht u andere vragen hebben beantwoorden wij die graag.

Reisinformatie voor onze Belgische klanten


Wij volgen als u een Belgische nationaliteit heeft de richtlijnen van de Belgische overheid. De Nederlandse overheid werkt met 4 verschillende kleurcodes: rood, oranje, geel en groen. Indien wij op onze website schrijven over een ‘rood of oranje’ reisadvies vanuit de Nederlandse overheid dan staat dat gelijk aan rood in België. Een ‘geel’ reisadvies in Nederland staat gelijk aan oranje in België. Groen is in beide landen gelijk.

Vanuit de Belgische overheid is er op dit moment nog een rood reisadvies (alleen noodzakelijk reizen). Wij kunnen u adviseren over een verzekering die ook dekking biedt bij dit reisadvies. Zoals u in de Nederlandse reisadvisering kunt nalezen kunt u goed en veilig op reis.

Bel of mail ons gerust als u hier vragen over heeft.

Aangesloten bij: Jambo Safari Club is aangesloten bij ANVR, SGR en Calamiteitenfonds