13-daagse Kerst Special: TANZANIA privésafari Rustige Safari & Zanzibar - KERST SPECIALS
 
Home AanbiedingenOns reisaanbod & MaatwerkBrochureContact & medewerkersVacaturesPartnersReisvoorwaarden
  Home / KERST SPECIALS / 13-daagse Kerst Special: TANZANIA privésafari Rustige Safari & Zanzibar
zoek:
KeniaTanzaniaKenia & Tanzania combinatiereizenOegandaRwanda MozambiqueBotswanaZuid-AfrikaNamibiëZambiaZimbabweMauritiusSeychellenMadagaskarVerrassende Combinatiereizen TreinreizenVluchtenVervoer ter plaatseGame drives & wildlifeLodges, tented camps & strandhotelsReisbrochure

13-daagse Kerst Special: TANZANIA privésafari Rustige Safari & Zanzibar


In de geliefde Kerstperiode is de beschikbaarheid van accommodaties en vluchten zeer gering. Wij hebben momenteel nog gegarandeerd beschikbaarheid op onze scherp geprijsde Kerst Special met vaste vertrekdatum op 22 december. Een unieke kans!


Hoogtepunten
Rustig reistempo - Lake Manyara - Ngorongoro krater - Serengeti - vliegen vanuit Serengeti naar Zanzibar - strand verblijf Zanzibar

Natuurlijk willen wij u zoveel mogelijk van Tanzania laten zien, maar wij begrijpen ook dat u misschien het rustig aan wilt doen. Voor diegene die graag in een rustiger tempo willen reizen en liever niet te lange rijdagen wensen, hebben wij een speciale safari samengesteld. Met uw privé-voertuig en chauffeur reist u via Lake Manyara NP naar de Ngorongoro krater. Vervolgens rijdt u naar het beroemdste park van Tanzania, de Serengeti. U heeft drie volle safari dagen, zodat u in alle rust de omgeving kunt ontdekken. U vliegt comfortabel per binnenlandse vlucht vanuit de Serengeti naar Zanzibar, waardoor u zeer veel reistijd bespaart. Na alle safari indrukken sluit u uw reis af met een heerlijk strandverblijf; Oud & Nieuw vieren op een prachtig strand!

Vertrek:
22 december 2019 (thuiskomst 3 januari)
Vanaf: € 3.943,- per persoon, exclusief vluchten van € 1.697,- voor € 1.555,- p.p.
o.b.v. 2-personen*
*voordeliger indien u met meer personen of kinderen reist.

U kunt tijdens uw verblijf kiezen uit twee verschillende luxeniveaus: A of B. Niveau A zijn voornamelijk 4* accommodaties, niveau B voornamelijk 4*/4*+ accommodaties.
 
Programma 

Dag 1: Arusha
Na uw rechtstreekse KLM dagvlucht naar Kilimanjaro wordt u bij aankomst hartelijk verwelkomd door onze lokale vertegenwoordiger en naar uw hotel in Arusha gebracht. Deze avond heeft u de gelegenheid om even bij te komen van uw vlucht. Overnachting:
Niveau A - Moivaro Coffee Lodge*** (LO)
Niveau B - Arusha Serena Hotel**** (LO)
 
Dag 2-3: Lake Manyara National Park - Ngorongoro krater
Na het ontbijt maakt u kennis met uw Engelssprekende chauffeur/gids en rijdt per privé 4x4 voertuig naar het bosrijke Lake Manyara. Hier
maakt u uw eerste gamedrive en gaat op zoek naar het wild. In het westelijke deel van het park groeien verschillende soorten grote bomen. Daarom zijn hier vooral olifanten, bavianen, groene meerkatten en luipaarden te vinden. In de lager gelegen savannes en moerassen komen impala's, gnoes, zebra's, giraffes en buffels voor. Bij de Hippo Pool wordt u getrakteerd op een groot aantal nijlpaarden. U neemt een lunch box mee en na uw gamedrive reist u verder naar de fameuze Ngorongoro krater, één van de bekendste natuurwonderen. Na aankomst bij uw lodge in de late namiddag kunt u genieten van het prachtige uitzicht op de krater. Op dag 3 gaat u de hele dag op ontdekking op de bodem van de krater. De diversiteit in landschap en wild is hier zeer groot, hier leven onder meer neushoorns, olifanten, buffels, hyena's, leeuwen en unieke vogelsoorten. U heeft hier kans om de gehele Big Five in één dag te spotten. Wij verzorgen voor u een lunch box, zodat u in alle rust kunt genieten van dit bijzondere natuurverschijnsel. Overnachting:
Niveau A - Ngorongoro Sopa Lodge**** (VP)
Niveau B - Ngorongoro Serena Safari Lodge****+ (VP)

Dag 4-6: Serengeti National Park
Het bekendste hoogtepunt van deze safari is aangebroken. Na het ontbijt waarbij u nog even kunt genieten van het uitzicht op de krater rijdt u op dag 4 naar de uitgestrekte vlaktes van de Serengeti!  Onderweg komt u diverse Masai tegen met hun kudde. Optioneel kunt u stoppen bij Oldupai Gorge. Hier werden belangrijke antropologische ontdekkingen in kaart gebracht. Hier treft u een eenvoudig museumpje aan. In de Serengeti vindt u een hoge concentratie aan wild en nagenoeg alle dieren die op de Oost-Afrikaanse savannes leven. Bijzonder is de jaarlijkse migratie, waarbij grote kuddes gnoes en zebra's langs trekken. Een ervaring waar u ook een beetje geluk bij nodig heeft. U verblijft drie dagen in Centraal-Serengeti, het meest bezochte deel van het park, en heeft alle tijd om de omgeving te ontdekken. 's Middags maakt u een gamedirive.
Op dag 5 en 6 maakt u zowel ’s ochtends als ’s middags een game drive en gaat op zoek naar diverse diersoorten. U luncht bij uw lodge, maar als u het wenst, kunnen wij natuurlijk ook een picknicklunch verzorgen, zodat u wat verder het park in kunt trekken. Optioneel kunt u kiezen voor een spectaculaire ballonsafari. U wordt dan ’s ochtends zeer vroeg opgehaald en naar de lanceerplek gebracht. Bij zonsopkomst geniet u vanuit de lucht van de weidsheid van het landschap en ter afsluiting van een traditioneel champagneontbijt. Een fantastische ervaring! Overnachting:
Niveau A - Serengeti Sopa Lodge**** (VP)
Niveau B - Serengeti Serena Safari Lodge****+  (VP)
 
Dag 7 - 11: Zanzibar
Op dag 7 wordt u na een vroeg ontbijt naar de Seronera airstrip in de Serengeti gebracht, waar u afscheid neemt van uw chauffeur/gids. U vliegt vanuit de Serengeti naar het tropische eiland Zanzibar waar u rond het middaguur aankomt. U bespaart met deze vlucht veel reistijd, hierdoor kunt u deze middag al genieten van het beeldschone strand. Dit exotische specerijeneiland beschikt over hagelwitte, schitterende stranden. Dé bestemming voor de afsluiting van uw reis. Bij aankomst heeft u een vriendelijke ontvangst en uw transfer staat al voor u klaar. Deze vijf nachten kunt u nagenieten van alle indrukken en heerlijk ontspannen. Voor de liefhebber zijn er diverse excursies mogelijk die u iets meer van het eiland laten zien, zoals een bezoek aan Stone Town of een eiland- of snorkelexcursie. Overnachtingen: 
Niveau A - Ocean Paradise Resort****, standaard tuinkamer (HP)
Niveau B - Bluebay Beach Resort ****+ superior kamer (HP)

Dag 12 - 13: vertrek naar Amsterdam
Helaas komt er al weer een einde aan uw vakantie. Aan het eind van de middag wordt u naar de luchthaven gebracht voor uw avondvlucht via Dar es Salaam naar Amsterdam. U komt de volgende ochtend aan in Amsterdam.

(LO) = logies/ontbijt - (HP) = halfpension - (VP) = volpension -AI = all inclusive
 

Prijzen per persoon KERST 2019, 22dec (exclusief vluchten à van € 1.697,- voor € 1.555,- p.p.)

22 december vertrek 2-pers 3-pers 4-pers 5-pers 6-pers
niveau A € 3.943,- € 3.576,- € 3.503,- op aanvraag VOL
niveau B € 4.891,- € 4.418,- € 4.392,- op aanvraag VOL

NB: Prijzen voor kinderen t/m 12 jaar (A) - 17 jaar (B) op aanvraag. Een afwijkend aantal personen en 1-persoonskamers zijn op aanvraag. Bel of mail ons gerust voor een prijsopgave!

Inclusief: transfers, 4x4 voertuig met opklapaar dak op privébasis, Engelssprekende chauffeur/gids, privé-gamedrives, entreegelden, overnachtingen in een 2-persoonskamer*, maaltijden zoals aangegeven, alle Kersttoeslagen, 1 liter water p.p. per dag tijdens de safari. *De prijs van 3 personen is gebaseerd op een 3-persoonskamer; bij 5 personen o.b.v. een 2- & 3-persoonskamer.

Exclusief:
 alle internationale-, binnenlandse vluchten en luchthavenbelastingen à van € 1.697,- voor € 1.555,- p.p., visum, fooien, overige maaltijden (lunches Zanzibar) en drankjes, optionele toeslag 1-persoonskamer € 453,- (A), € 731,- (B) p.p.

Optionele extra's per persoon:

-ballonsafari Serengeti € 479,-
-bezoek Maasai dorp - 2 personen € 26,-
-bezoek Maasai dorp - 4 personen € 13,-
-bezoek Oldupai Gorge € 37,-
-verblijf o.b.v. all inclusive in Ocean Paradise Resort € 196,-
-verblijf o.b.v. all inclusive in Bluebay Beach Resort € 173,-
 
Vluchtschema  (vluchttijden onder voorbehoud van wijzigingen)
Vluchtnr:
datum:
 verbinding:
vertrek:
aankomst:
KL 567           
22 dec
Amsterdam – Kilimanjaro
10.15    
20.35
PW 440 28 dec Serengeti - Zanzibar 09.50 12.20
PW 437
02 jan
Zanzibar – Dar es Salaam
18.25
18.55
KL 571
02 jan
Dar es Salaam - Amsterdam
23.50
07.10+1
+1 = aankomst de volgende dag 

Het Serengeti National Park is ongetwijfeld het beroemdste wildpark ter wereld. Het is op geen enkele manier te vergelijken met enig ander wildpark wat betreft schoonheid en ecologische waarde. Meer dan drie miljoen dieren (35 verschillende diersoorten waaronder de Big Five) leven hier op de eindeloze savannes. Door de dichte concentratie van het wild in het park zouden wij u bijna een ontmoeting met vier leden van de Big Five kunnen garanderen. De zeldzame neushoorn is beschermd en wordt derhalve minder vaak gezien. Ook voor vogelliefhebbers is de Serengeti een paradijs, want er zijn hier meer dan vijfhonderd soorten geteld. Het Maasai woord 'siringet' betekent 'eindeloze vlaktes' en is een uitstekende betiteling voor dit wildpark. Aan de Grote Trek nemen ongeveer anderhalf miljoen gnoes deel, alsmede zo'n tweehonderdduizend zebra's. De gnoes eten het kortere gras, terwijl de zebra’s zich de langere stelen goed laten smaken. Tijdens de jaarlijkse migratie trekken rijen gnoes en zebra’s van zo’n 40 tot 50 kilometer lengte voorbij met in hun kielzog de roofdieren, zoals hyena's en jakhalzen, die zich tegoed doen aan de zwakkere dieren. De precieze tijd van de migratie verschilt jaarlijks en is een onvoorspelbare, spontane gebeurtenis, die samenhangt met de komst van de regens. De korte regentijd begint om en nabij half oktober. De eerste kuddes migreren dan vanuit de Masai Mara naar de groene grasvlaktes in de zuidoostpunt van de Serengeti, rond Lake Ndutu. Hier komt de trek tot stilstand, waarna de kudde zich verspreidt over de vlaktes, waar zij een prooi zijn voor vele roofdieren. In de periode januari en februari worden hier de kalveren geboren. Als de grasvlaktes half maart zijn kaalgevreten, trekken de eerste kuddes weer westwaarts. Rond april en mei passeren ze het gebied tussen de Moru kopjes en het westen van de Seronera Valley. In de maand juni kunnen de kuddes zich splitsen, waarbij het kleinste deel direct noordwaarts trekt. De rest trekt eerst verder westwaarts naar de Grumeti rivier, waar zij de rivier oversteekt, opgejaagd door vele krokodillen. Begin juli vormt de kudde weer één geheel en gaat op weg naar de Mara rivier. De gnoes die de oversteek halen, zullen tot eind oktober in de Masai Mara verblijven. De overige dieren - gazellen, giraffes en roofdieren - hebben veelal een vast territorium en migreren niet. Het is dus niet zo dat het park leeg loopt als gevolg van de trek!
Het grootste natuurlijke amfitheater ter wereld, de Ngorongoro krater, beschikt door het unieke ecosysteem over een enorme concentratie aan wild. De krater wordt daarom ook wel de Ark van Noach genoemd. In dit paradijs leven onder meer neushoorns, olifanten, buffels en hyena's. De leeuwen zijn hier gemiddeld groter dan in de rest van Afrika vanwege de beslotenheid van de krater en de continue aanwezigheid van voedsel. U heeft hier een vrij grote kans om de Big Five te zien. Meer dan honderd unieke vogelsoorten leven op de bodem van de krater rondom het sodameer Lake Magadi. De naam Ngorongoro komt van de Maasai troepenmacht, die de oorspronkelijke bewoners van dit gebied, de Mbulu en Datoga, zo'n 200 jaar geleden hebben verdreven. Het reservaat wordt nu dan ook bewoond door de Maasai, die u onderweg regelmatig tegen zult komen terwijl zij hun vee laten grazen. Een tweede verklaring leert ons dat de naam Ngorongoro is afgeleid van een Maasai woord dat 'groot zwart gat' betekent. Oldupai Gorge, ‘de wieg van de mensheid’, ligt tussen de Ngorongoro krater en de Serengeti in. Onder leiding van de antropoloog dr. Leakey zijn hier de sporen en beenderen gevonden van één van de oudste mensachtigen die ruim 3 miljoen jaar oud is.

Het eiland Zanzibar heeft dankzij de vele volkeren die het eiland bezochten een interessante geschiedenis. Perzen en Arabieren kwamen al in de achtste eeuw naar Zanzibar en bouwden hier de eerste stenen huizen van Afrika. Het vroegere koninkrijk beleefde in de achttiende eeuw zijn grootste welvaart, die te danken was aan de bloeiende handel in ivoor, kruidnagels en slaven. Van de vele bevolkingsgroepen die het eiland aandeden zijn nog steeds overblijfselen te vinden, bijvoorbeeld harempaleizen en oude moskeeën. De hoofdstad Stone Town is een fascinerende plaats om een wandeling te maken. Met name de houten deuren met fijn houtsnijwerk en de kleine fonteintjes geven Stone Town een erg Arabische sfeer. Op elke hoek van de smalle straatjes zult u wel iets interessants tegenkomen. Wilt u iets meer zien van het historische eiland, dan kunt u deelnemen aan enkele excursies die ter plaatse worden aangeboden.Het specerijeneiland beschikt ook over hagelwitte, schitterende stranden en is ideaal voor een onspannende strandvakantie na uw safari.
Aangesloten bij: Jambo Safari Club is aangesloten bij ANVR, SGR en Calamiteitenfonds