13-daagse KERST SPECIAL, privé-safari & Zanzibar - Tanzania
 
Home AanbiedingenOns reisaanbod & MaatwerkBrochureContact & medewerkersVacaturesPartnersReisvoorwaarden
  Home / Tanzania / 13-daagse KERST SPECIAL, privé-safari & Zanzibar
zoek:
KeniaTanzania-------NOORD-TANZANIA------13-daagse privé-safari Avontuur in Tanzania inclusief Zanzibar10-daagse privé-safari Dwars door de Serengeti16-daagse privé-safari Kennismaking met Tanzania14-daagse privé-safari Rustige safari & Zanzibar (NIEUW)14-daagse Safari Tanzania & Seychellen15-daagse privé-safari Familieavontuur Tanzania & Strand 9-daagse privé-safari Op zoek naar de migratie in Serengeti & Ndutu (dec - mar)9-daagse April/Mei, November Special15-daagse Big 5 Special Tanzania 14-daagse privé-safari Jambo Migratie Special & Zanzibar (dec - mar)10-daagse privé-safari Migratiereis Onder Canvas9-daagse privé-safari Hoogtepunten Tanzania 12-daagse privé-safari Rustige Safari Compleet13-daagse privé-safari Actief & Cultuur9-daagse fly in safari Serengeti genieten op privébasis 9-daagse fly in safari noord-Tanzania in vogelvlucht11-daagse luxe privé-safari Jambo Exclusief Tanzania7-daagse groepsreis Avontuurlijk Tanzania10-daagse privé-beklimming Kilimanjaro Marangu route11-daagse privé-beklimming Kilimanjaro Machame route-------ZUID-TANZANIA-------Waarom Noord- of Zuid-Tanzania?12-daagse fly in safari Serengeti, Ruaha & Selous9-daagse Fly in Bijzonder zuid-Tanzania10-daagse fly in safari Intens Zuid-Tanzania (NIEUW)11-daagse privé-safari Avontuurlijk zuid-Tanzania12-daagse Fly in safari Het onontdekte zuidwesten15-daagse fly in safari Ongerepte Wildparken en Chimpansees------ZANZIBAR & PEMBA------------SAFARI & STRAND--------Reissuggesties & Maatwerk - uw eigen reis samenstellenLodges & tented campsKenia & Tanzania combinatiereizenOegandaRwanda MozambiqueZuid-AfrikaBotswanaNamibiëZambiaZimbabweMauritiusSeychellenMadagaskarVerrassende Combinatiereizen TreinreizenVluchtenVervoer ter plaatseGame drives & wildlifeLodges, tented camps & strandhotelsReisbrochure

13-daagse KERST SPECIAL, privé-safari & Zanzibar


In de geliefde Kerstperiode is de beschikbaarheid van accommodaties en vluchten zeer gering. Wij hebben momenteel nog gegarandeerd beschikbaarheid op onze scherp geprijsde Kerst Special met 3 vaste vertrekdata op 22, 23 en 24 december. Een unieke kans!

Hoogtepunten

Lake Manyara - Serengeti - Ngorongoro krater - Zanzibar

De uitgestrekte vlaktes van de Serengeti, met kuddes olifanten, gnoes en zebra’s, laten een onvergetelijke indruk op u achter tijdens deze reis. U ontmoet vele bavianen tijdens uw gamedrive in het bosrijke Lake Manyara en de imposante Ngorongoro krater ontbreekt uiteraard ook niet tijdens uw safari. U reist per 4X4 voertuig met opklapbaar dak en Engelssprekende chauffeur/gids en geniet op privébasis van uw gamedrives. Uw reis sluit u af met een ontspannen verblijf op het exotische eiland Zanzibar.

Vertrek: 22 (vol), 23 en 24 december 2017
Vanaf: € 5.311,- per persoon, INCLUSIEF alle vluchten en Kersttoeslagen
o.b.v. 2-personen*
*voordeliger indien u met meer personen of kinderen reist.

U kunt tijdens uw verblijf kiezen uit twee verschillende luxeniveaus: A of B. Niveau A zijn voornamelijk 3*+/4*, B voornamelijk 4*+ accommodaties.

Programma: 

Dag 1: naar Arusha
U vliegt met KLM rechtstreeks naar de luchthaven van Kilimanjaro, waar u ’s avonds aankomt en hartelijk wordt verwelkomd door onze lokale vertegenwoordiger. U wordt naar uw hotel in Arusha gebracht, zodat u kunt bijkomen van uw vlucht, alvorens u start met uw avontuur. Overnachting:
Niveau A - Moivaro Coffee Lodge*** (LO) - vertrek 22 & 24 december
Niveau A - Arumeru River Lodge*** (LO) - vertrek 23 december
Niveau B - Lake Duluti Serena Hotel**** (LO)

Dag 2: Lake Manyara National Park
Uw chauffeur/gids staat na het ontbijt voor u klaar voor uw eerste safari. Hij rijdt met uw privévoertuig naar Lake Manyara. Het is mogelijk onderweg te stoppen in het vriendelijke dorpje Mto wa Mbu voor een optionele excursie van minimaal twee uur. Onder begeleiding van een lokale gids bezoekt u hier een boerderij, schooltje, kerkje en de markt. 's Middags maakt u na de lunch uw eerste gamedrive. In het westelijke deel van het park groeien verschillende soorten grote bomen. Daarom zijn hier vooral olifanten, bavianen, groene meerkatten en luipaarden te vinden. In de lager gelegen savannes en moerassen komen impala's, gnoes, zebra's, giraffes en buffels voor. Bij de Hippo Pool wordt u getrakteerd op een groot aantal nijlpaarden. Een vermakelijk gezicht! Overnachting:
Niveau A - Kirurumu Manyara Lodge***+ (VP)
Niveau B - Lake Manyara Serena Safari Lodge****+ (VP)

Dag 3-4: Serengeti National Park
Vandaag maakt u een lange, maar prachtige rit naar één van de beroemdste wildparken ter wereld, de Serengeti. De rit is mooi en afwisselend en eigenlijk één grote gamedrive. U kunt onderweg al veel wild zien. Uw chauffeur/gids neemt vandaag een picknicklunch mee, zodat u alle tijd heeft om te stoppen bij alle interessante dieren die u onderweg tegenkomt. In de Serengeti heeft u kans op een ontmoeting met alle leden van de Big Five, maar de neushoorn is zeldzaam. U kunt nagenoeg alle diersoorten die op de Oost-Afrikaanse savannes leven tegenkomen. Ook vogelliefhebbers kunnen hier hun hart ophalen. Uiteraard staat de gids open voor uw persoonlijke interesses en wensen.

Op dag 4 maakt u ’s ochtends en ’s middags een gamedrive, waarbij u op zoek gaat naar het wild. Voor een uniek uitzicht op het voorbijtrekkende wild, kunt u optioneel een ballonsafari maken. U wordt ’s ochtends vroeg opgehaald en naar de lanceerplek gebracht. Na de veiligheidsinstructie zweeft u ongeveer een uur boven de savanne, waarna u geniet van een heerlijk champagneontbijt. Overnachting:
niveau A - Serengeti Sopa Lodge**** (VP)
niveau B - Serengeti Serena Safari Lodge****+ (VP)

Dag 5-6: Ngorongoro Krater
U verlaat de vlaktes van de Serengeti en rijdt door een prachtig gebied vol wild naar de Ngorongoro krater. Onderweg kunt u optioneel Oldupai Gorge bezoeken, de plek waar belangrijke antropologische ontdekkingen zijn gedaan. Na de lunch geniet u van het prachtige uitzicht. U kunt deze dag optioneel een extra gamedrive in de Serengeti maken en pas na de lunch naar de krater reizen. Een aanrader! Op dag 6 maakt u een lange, intensieve gamedrive op de bodem van de krater. U geniet van een picknicklunch, zodat u de hele dag in de krater kunt blijven. De bodem van de krater heeft een doorsnee van 16 tot 20 kilometer en de variatie aan landschappen en diersoorten is voor zo'n klein gebied ongekend. Overnachten doet u aan de rand van de krater, wat een speciale dimensie aan uw verblijf geeft. Overnachting:
Niveau A - Ngorongoro Sopa Lodge**** (VP)
Niveau B - Ngorongoro Serena Safari Lodge****+ (VP)


Dag 7-11: Zanzibar

Na uw terugrit naar Arusha volgt, na de lunch, een transfer naar de luchthaven. U vliegt met Precision Air in ongeveer een uur naar het exotische Zanzibar, waar u heerlijk kunt nagenieten van alle indrukken die u heeft opgedaan. U wordt hartelijk verwelkomd en naar uw hotel gebracht, waar u de komende vijf nachten verblijft. Het specerijeneiland heeft hagelwitte, beeldschone stranden en de spectaculaire onderwaterwereld is ideaal voor duik- en snorkelliefhebbers. De hoofdstad Stone Town is een bijzondere plaats voor het maken van een wandeling. Tijdens uw verblijf op het historische eiland kunt u deelnemen aan verschillende excursies. Overnachting:
Niveau A - Ocean Paradise Resort****, standaard tuinkamer (HP)
Niveau B - Ocean Paradise Resort****superior kamer (HP)

Dag 12-13: naar Amsterdam
Aan het einde van de middag, van uw laatste dag op het prachtige eiland Zanzibar, wordt u naar de luchthaven gebracht voor uw avondvlucht via Dar es Salaam naar Amsterdam. U komt de volgende ochtend aan op Schiphol. Het einde van een prachtige reis!

(LO) = logies/ontbijt - (HP) = halfpension - (VP) = volpension

Prijzen per persoon KERST 2017

22 december vertrek 2-pers 3-pers 4-pers 5-pers 6-pers
niveau A VOL VOL VOL     VOL       VOL      
niveau B VOL VOL VOL       VOL VOL
 
23 december vertrek 2-pers 3-pers 4-pers 5-pers 6-pers
niveau A VOL VOL VOL VOL       VOL      
niveau B € 5.912,- € 5.546,- aanvraag VOL VOL

24 december vertrek 2-pers 3-pers 4-pers 5-pers 6-pers
niveau A € 5.311,- € 4.953,- VOL VOL      VOL     
niveau B € 5.912,- € 5.546,- € 5.444,- € 5.318,- € 5.288,-

NB
: Prijzen voor kinderen t/m 12 jaar (A) - 17 jaar (B) op aanvraag. Een afwijkend aantal personen en 1-persoonskamers zijn op aanvraag. Bel of mail ons gerust voor een prijsopgave!

Inclusief: alle internationale en binnenlandse vluchten, luchthavenbelastingen, transfers, 4x4 voertuig met opklapaar dak op privébasis, Engelssprekende chauffeur/gids, privé-gamedrives, entreegelden, overnachtingen in een 2-persoonskamer*, maaltijden zoals aangegeven, alle Kersttoeslagen, 1 liter water p.p. per dag tijdens de safari. * De prijs van 3 personen is gebaseerd op een 3-persoonskamer; bij 5 personen o.b.v. een 2- & 3-persoonskamer.

Exclusief:
 
visum, fooien, overige maaltijden (lunches Zanzibar) en drankjes, optionele toeslag 1-persoonskamer € 388,- (A), € 480,- (B) p.p.

Optionele extra's per persoon:
-excursie Mto wa Mbu € 29,-
-ballonsafari Serengeti € 475,-
-bezoek Maasai dorp - 2 personen € 28,-
-bezoek Maasai dorp - 4 personen € 14,-
-bezoek Oldupai Gorge € 41,-
-extra gamedrive + lunch Serengeti dag 5 (A) - 2 pers € 149,-
-extra gamedrive + lunch Serengeti dag 5 (A) - 4 pers € 130,-
-extra gamedrive + lunch Serengeti dag 5 (B) - 2 pers € 145,-
-extra gamedrive + lunch Serengeti dag 5 (B) - 4 pers € 127,-

Vluchtschema  (vluchttijden onder voorbehoud van wijzigingen)
Vluchtnummer:  
 verbinding:
vertrek:
aankomst:
KL 567/569                
Amsterdam - Kilimanjaro    
10.15     
20.40
PW 427 Arusha - Zanzibar 14.15 15.35
PW 435
Zanzibar – Dar es Salaam
17.35 
18.05
KL 569
Dar es Salaam – Amsterdam   
23.55
07.15+1
     
Vluchten KLM / Precision Air
Alle vluchten inclusief luchthavenbelasting en toeslagen zijn INCLUSIEF in onze Kerstspecial prijs. 


 

Lake Manyara National Park
ligt in een kloof van de Great Rift Valley. Hier belandt u in een paradijselijk oerwoud vol apen en klaterende beekjes met glashelder water. Bij de ingang van het park wordt u uitbundig begroet door de vele bavianen. Dieper in het park is het woud minder bebost en gaat het over in een steppeachtig gebied rond het meer. Dit is de ontmoetingsplek voor veel wildsoorten: olifanten, waterbokken, nijlpaarden, gnoes, impala's en natuurlijk ook roofdieren zoals leeuwen en hyena's. Rond het meer leven doorgaans duizenden flamingo's, pelikanen, ibissen, reigers en majestueuze visarenden. Bij de Hippo Pool is het gedrag van een groot aantal nijlpaarden van dichtbij te bestuderen. Het gesop, geplons en gegaap van de enorme beesten is een vermakelijk schouwspel. Maar kijk ook omhoog: de zogenaamde boomklimmende leeuwen in Lake Manyara National Park hebben de merkwaardige gewoonte af en toe een dutje te doen in een acaciaboom.

Zonder twijfel is het Serengeti National Park het beroemdste wildpark ter wereld. Het is uniek in zijn soort vanwege de ecologische waarde en schoonheid en daardoor niet te vergelijken met andere wildparken. In het park leven meer dan drie miljoen dieren, van vijfendertig verschillende diersoorten, op de eindeloze savannes. Het Masaiwoord ‘siringet’ betekent ‘eindeloze vlaktes’ en is met recht een uitstekende benaming voor dit wildpark. De Big Five ontbreekt hier natuurlijk niet, al is de beschermde neushoorn vanwege zijn zeldzaamheid minder vaak te zien. Wij kunnen u bijna een ontmoeting met vier leden van de Big Five garanderen, vanwege de hoge concentratie wild in de Serengeti. Ook vogels zijn er in overvloed. In totaal meer dan vijfhonderd soorten.

Jaarlijks vindt in het wildpark de Grote Trek plaats. Een immense migratie van ongeveer anderhalf miljoen gnoes en tweehonderdduizend zebra’s. Een spektakel bestaande uit kuddes van zo’n 40-50 km lengte, die op de voet gevolgd worden door roofdieren als hyena’s en jakhalzen, die hun kans bij de zwakkere dieren afwachten. Wanneer de migratie precies plaatsvindt is niet te zeggen. Het is een onvoorspelbare en spontane gebeurtenis, die samenhangt met de komst van de regen. De korte regentijd begint rond half oktober en zorgt ervoor dat de eerste kuddes migreren vanuit de Masai Mara naar de groene grasvlaktes in het zuidoosten van de Serengeti, rond Lake Ndutu. Daar komt de trek tot stilstand en verspreidt de kudde zich over de vlaktes, waardoor roofdieren hun slag slaan. Hier worden ook de kalveren geboren in januari en februari en als de grasvlaktes half maart kaalgevreten zijn, trekken de eerste kuddes weer westwaarts.

“Grote kans dat u hier de Big Five kunt zien”Door het unieke ecosysteem beschikt het grootste natuurlijke amfitheater ter wereld, de Ngorongoro krater, over een hoge wildconcentratie. Zijn naam dankt hij aan de Masai, de huidige bewoners van het gebied, die u regelmatig in het reservaat tegenkomt met vee. De Ark van Noach, zoals de krater ook wordt genoemd, is de thuisbasis van neushoorns, olifanten, buffels, hyena’s en leeuwen. Vanwege de beslotenheid van de krater en de continue aanwezigheid van voldoende voedsel zijn leeuwen hier gemiddeld zelfs groter dan in de rest van Afrika! De Ngorongoro biedt een grote kans om de Big Five te zien. Ook meer dan honderd unieke vogelsoorten leven op de bodem van de krater, rondom het sodameer Lake Magadi. Tussen de Serengeti en de Ngorongoro krater ligt de wieg van de mensheid ‘Oldupai Gorge’. Antropoloog dr. Leakey ontdekte hier met zijn team sporen en beenderen, van ruim drie miljoen jaar oud, van één van de oudste mensachtige.

In de Indische Ocecaan ligt het eiland Zanzibar dat, dankzij de vele volkeren die het eiland bezochten, een interessante geschiedenis heeft. Perzen en Arabieren kwamen al in de zevende eeuw naar Zanzibar en bouwden hier de eerste stenen huizen van Afrika. Het vroegere koninkrijk beleefde in de achttiende eeuw zijn grootste welvaart, die te danken was aan de bloeiende handel in ivoor, kruidnagel en slaven. Van de vele bevolkingsgroepen die het eiland bewoonden zijn nog steeds overblijfselen te vinden, zoals harempaleizen en oude moskeeën. Zanzibar was in de negentiende eeuw het traditionele beginpunt van ontdekkingsreizen door Afrika. Zowel Livingstone als Stanley hebben op Zanzibar hun beroemde tochten voorbereid. De hoofdstad Stone Town is een fascinerende plaats voor het maken van een wandeling. Met name de houten deuren met fijn houtsnijwerk en de kleine fonteintjes geven Stone Town een typisch Arabisch sfeertje. Op elke hoek van de smalle straatjes komt u wel iets interessants tegen. Het specerijeneiland heeft bovendien uitnodigende hagelwitte stranden en goede duiklocaties. Wilt u meer zien van het historische eiland, dan kunt u deelnemen aan enkele excursies die ter plaatse worden aangeboden. Samen met het kleinere eiland Pemba en de kuststrook bij Dar es Salaam biedt Zanzibar ideale mogelijkheden voor een strandverblijf na uw safari of voor een onvergetelijke huwelijksreis.

Ocean Paradise Resort & Spa ****

Aangesloten bij: Jambo Safari Club is aangesloten bij ANVR, SGR en Calamiteitenfonds