10-daagse privé-beklimming Kilimanjaro Marangu route - Tanzania
 
Home CoronaAanbiedingenOns reisaanbod & MaatwerkBrochureContact & medewerkersVacaturesPartnersReisvoorwaarden
  Home / Tanzania / 10-daagse privé-beklimming Kilimanjaro Marangu route
zoek:
Tanzania-------NOORD-TANZANIA------13-daagse privé-safari Avontuur in Tanzania inclusief Zanzibar10-daagse privé-safari Dwars door de Serengeti12-daagse privé-safari Korte Safari Tanzania en Zanzibar (jun - okt)13-daagse privé-safari Korte Safari Hoogtepunten Tanzania en Zanzibar (jun - okt)16-daagse privé-safari Kennismaking met Tanzania14-daagse privé-safari Rustige Safari & Zanzibar 14-daagse Safari Tanzania & Seychellen15-daagse privé-safari Familieavontuur Tanzania & Strand 9-daagse privé-safari Op zoek naar de migratie in Serengeti & Ndutu (dec - mar)9-daagse April/Mei, November Special15-daagse Big 5 Special Tanzania 14-daagse privé-safari Jambo Migratie Special & Zanzibar (dec - mar)10-daagse privé-safari Migratiereis Onder Canvas9-daagse privé-safari Hoogtepunten Tanzania 12-daagse privé-safari Rustige Safari Compleet13-daagse privé-safari Actief & Cultuur9-daagse fly in safari Serengeti genieten op privébasis 10-daagse privé-safari Stijlvol op Safari 11-daagse luxe privé-safari Jambo Exclusief Tanzania7-daagse groepsreis Avontuurlijk Tanzania10-daagse privé-beklimming Kilimanjaro Marangu route11-daagse privé-beklimming Kilimanjaro Machame route-------ZUID-TANZANIA-------Waarom Noord- of Zuid-Tanzania?12-daagse fly in safari Serengeti, Ruaha & Selous9-daagse fly in safari Bijzonder Zuid-Tanzania10-daagse fly in safari Intens Zuid-Tanzania11-daagse privé-safari Avontuurlijk Zuid-Tanzania12-daagse Fly in safari Het onontdekte zuidwesten15-daagse fly in safari Ongerepte Wildparken en Chimpansees----ZANZIBAR, PEMBA & MAFIA----------SAFARI & STRAND--------Reissuggesties & Maatwerk - uw eigen reis samenstellenLodges & tented campsKeniaKenia & Tanzania combinatiereizenOegandaRwanda BotswanaZuid-AfrikaNamibieZambiaZimbabweMozambiqueSeychellenMauritiusMadagaskarVerrassende Combinatiereizen Golf & Safari Golf & StrandTreinreizenVluchtenVervoer ter plaatseGame drives & wildlifeLodges, tented camps & strandhotelsReisbrochureDuurzaam toerisme

10-daagse privé-beklimming Kilimanjaro Marangu route

Avontuurlijke tocht via de Marangu Route naar Uhuru Peak

Hoogtepunten
Marangu Route – Uhuru Peak – natuurschoon

Het bedwingen van de Kilimanjaro, met 5.895 meter de hoogste berg van Afrika, is een ultieme uitdaging! Tijdens deze privétocht te voet gaat u deze uitdaging aan, samen met zeer ervaren gidsen, dragers en een kok. U bereikt de top via de bekende Marangu route, waarbij u onderweg verblijft in vierpersoonsberghutten. Er wordt een zware inspanning van u verwacht en de kans op hoogteziekte is aanwezig. Deze reis is relatief primitief, maar onvergetelijk! Op aanvraag bieden wij ook de Machame, Lemosho, Rongai of Shira route aan, waarbij u overnacht in tenten.
Uiteraard is deze reis te combineren met één van onze safari's of een aangenaam verblijf op Zanzibar.

Vanaf:
€ 2.523,- per persoon, exclusief vluchten
Vertrek: dagelijks

Programma:
Hoewel u deze tocht ook in vijf dagen kunt lopen, raden wij aan gedurende de beklimming een extra dag te reserveren om te acclimatiseren. Het verkleint de kans op hoogteziekte en daarmee vergroot u uw kans de top te halen! U wordt de gehele beklimming begeleid door een gids en enkele dragers. De dragers en kok zorgen voor de uitrusting en de maaltijden. Bij uw boekingsbevestiging sturen wij een uitgebreide lijst met alle reisbenodigdheden en tips.

Dag 1-2: naar Moshi
U vliegt met KLM van Amsterdam naar Kilimanjaro. Hier wordt u verwelkomd door onze lokale vertegenwoordiger en naar de Chanya Lodge in Moshi gebracht, waar u de komende twee nachten verblijft. Wij hebben deze extra rustdag in Moshi ingepland, zodat u kunt bijkomen van de vlucht, maar ook kunt wennen aan het klimaat. Met deze extra dag kunt u zich voorbereiden op de klim en de kans van slagen vergroten. Op dag 2 ontmoet u uw ervaren Engelssprekende gids en volgt een briefing over de beklimming. U kunt op dag 2 een optionele excursie maken naar Arusha National Park of kennismaken met de Chagga stam.
Overnachting: Chanya Lodge (eerste nacht LO, tweede nacht HP)

Dag 3: Moshi 855 m-Mandara 2.723 m
De Marangu route is een ware natuurbelevenis die u in contact brengt met een enorme variëteit aan landschappen, beginnend aan de voet van de berg met plantages en regenwoud en verder over steile paden omhoog naar het woestijnlandschap, om uiteindelijk de besneeuwde top van deze oude vulkaan te bereiken. Na het ontbijt wordt u opgehaald en naar de ingang van het nationale park bij Marangu gebracht, om te starten met de expeditie. De toegang ligt op 1.905 meter hoogte en vandaag klimt u naar 2.723 meter. De route is duidelijk te volgen en u kunt uw eigen tempo aanhouden.
In dit eerste deel van de route is de vegetatie bosrijk. Eenmaal boven de 2.500 meter vindt u op de hellingen van de Kilimanjaro indrukwekkende nevelwouden. Hier komen verschillende apensoorten voor. Over een ruig pad door koffie- en bananenplantages, via een prachtig nevelwoud vol met colobusapen, komt u na circa 4 uur aan bij het eerste huttenkamp, Mandara. In de middag kunt u hier optioneel in circa een kwartier naar de Maundi krater lopen. Vanaf daar heeft u schitterend uitzicht over de lager gelegen Masai steppen. Na het diner neemt u met uw gids het programma voor de volgende dag door.

Dag 4-5: Mandara 2.723 m-Horombo 3.721 m
U wordt al vroeg gewekt en kunt genieten van het ontbijt. De kok vult ook uw bidon en waterzak met gekookt water. Vandaag brengt de tocht u tot 3.721 meter hoogte. Na een kwartier laat u het nevelwoud achter u en verandert het landschap merkbaar. Boven de 3.000 meter maakt u kennis met de moorlands, de alpenweiden van Afrika, met indrukwekkende reuzenheide, lobelia’s en viltbladig reuzenkruiskruid. Hoe hoger u komt, des te minder vegetatie u ziet. Het begint steeds meer op een soort maanlandschap te lijken. Doorgaans voelt u de ijlere lucht hier ook goed. Na circa 5 uur komt u aan bij het Horombo huttenkamp. U verblijft hier ook op dag 5 om aan de hoogte te wennen. Een optionele wandeling van circa 2 uur naar Zebra Rocks (4.050 m) geeft u een prachtig uitzicht op de Kibotop.

Dag 6: Horombo 3.721 m-Kibo 4.714 m
Uw expeditie gaat verder omhoog naar 4.714 meter. Even voorbij Horombo verandert het landschap in een brede woestijnzone, Kibo Saddle genaamd. U passeert hier het laatste waterpunt en loopt in circa 5 uur naar de Kibo Hut, uw laatste slaapplaats voor de top!

Dag 7: Kibo 4.714 m-Uhuru Peak 5.895 m - Horombo 3.721 m

Even na middernacht staat u alweer op, om aan de klim naar de top te beginnen. In ongeveer 7 uur loopt u naar Uhuru Peak op 5.895 meter. U loopt over een zandpad naar William’s Point op 5.130 meter, uw eerste rustpunt. Daarna loopt u via Hans Meyer Cave (5.260 m) naar Gilman’s Point (5.719 m) door naar Uhuru Peak.

“U wordt voor uw inspanning beloond met een adembenemende zonsopkomst”

Uw kliminspanningen worden beloond met een zonsopkomst op de top van de Kilimanjaro! Als u een snelle wandelaar bent, maakt u de zonsopkomst vanaf de top mee, anders kunt u onderweg vanaf Stella Point, aan de rand van een krater, van een adembenemende zonsopkomst genieten. Vanaf de top daalt u af naar het Horombo huttenkamp waar u overnacht. Hier doet u zo’n 6-7 uur over.

Dag 8: Moshi
U vervolgt uw afdaling terug naar het beginpunt van de expeditie. U doet hier ongeveer 5 uur over en wordt daarna per auto naar de Chanya Lodge in Moshi gebracht, waar u tijdens het diner in alle rust kunt nagenieten van uw inspannende, maar bijzondere week!

Dag 9-10: naar Amsterdam
Na een rustige dag om bij te komen van de beklimming, wordt u aan het einde van de middag naar de luchthaven van Kilimanjaro gebracht en vliegt u met KLM naar Amsterdam. Hier komt u de volgende ochtend ongetwijfeld vermoeid, maar zeer voldaan aan!

Zwaarte van de wandeling
Deze privétocht is niet gericht op prestatie. Genieten van de afwisselende natuur staat voorop. Bergervaring is niet vereist, maar een goede conditie wel. U moet vaker lange wandelingen gemaakt hebben of iets aan sport doen. Hoewel er regelmatig steile stukken in de route zitten, hoeft u niet bang te zijn voor hoogtevrees. Met uitzondering van de laatste 1.200 meter is de beklimming van de Kilimanjaro een relatief eenvoudige wandeling over goede paden. U stijgt echter bijna tot 6.000 meter, waardoor het wel een zware tocht wordt. Vooraf is moeilijk in te schatten of u last krijgt van hoogteziekte. Wie de kans op het bereiken van de top wil vergroten, kan ervoor kiezen dat de dragers en gidsen een uitgebreidere medische uitrusting meenemen. Uw team beschikt dan over onder andere een decompressietent en extra zuurstof.

Tip: indien u beperkt de tijd heeft
Indien u beperkt de tijd heeft, kunt u de extra overnachting bij aankomst in Moshi en/of de acclimatiseringsdag op de Kilimanjaro bij Horombo huttenkamp uit de reis weglaten. Dit maakt de reis wel aanzienlijk intensiever en vermoeiender, waardoor de kans op het behalen van de top afneemt. De beklimming duurt in dit geval 8 dagen.

Prijzen per persoon - privé-beklimming 2023 (exclusief vluchten vanaf € 1.101,-)

Periode 1 januari t/m 31 december
1 persoon: € 3.490,-
2 personen: € 2.572,-
3 personen: € 2.524,-
4 personen: € 2.476,-

Prijzen per persoon - privé-beklimming 2024 (exclusief vluchten vanaf € 1.101,-)

Periode 1 januari t/m 31 december
1 persoon: € 3.424,-
2 personen: € 2.523,-
3 personen: € 2.477,-
4 personen: € 2.429,-

NB: Wij ontvangen doorgaans veel vragen over de noodzakelijke reisbenodigdheden. Bij uw reisaanvraag zullen wij u een uitgebreide lijst sturen met alle reisbenodigdheden en tips om succesvol de Kilimanjaro te bedwingen.

Inclusief: beklimming volgens programma, extra nacht Moshi bij aankomst (3 nachten Moshi in totaal: logies/ontbijt 1e nacht, halfpension 2e en laatste nacht), transfers, alle overnachtingen (berghutten met gedeeld sanitair), entreegelden, vergunningen, Engelssprekende gidsen, dragers, kok, ober, acclimatiseringsdag dag 5, zuurstof tijdens de beklimming, maaltijden tijdens de beklimming op basis van volpension, AMREF Flying Doctor Service ($17,- p.p.).

Exclusief:
vluchten, luchthavenbelasting, visum, drankjes, overige maaltijden, fooien.

Indicatie fooien: voor hoofd- en assistentgidsen, kok, ober en alle dragers $ 360,- (p.p. bij 2 personen).

Optionele extra's 2023 / 2024
Prijzen per persoon o.b.v 2-pers 3-pers 4-pers
Excursie Arusha National Park € 293,- € 228,- € 196,-
Excursie Chagga dorp € 244,- € 244,- € 244,-
Aanvullende medische uitrusting - basis* (prijs per klimgezelschap) € 40,-    
Aanvullende medische uitrusting - uitgebreid* (prijs per klimgezelschap) € 591,-    

* Uw gecertificeerde gidsen zijn medisch bevoegd en beschikken standaard over een uitgebreide EHBO-koffer met daarin alle EHBO-basisbenodigdheden, een zuurstoftank en zuurstofmaskers. Zij kunnen u daarmee zuurstof toedienen om dreigende hoogteziekte tegen te gaan. Om uw kans op het bereiken van de Uhuru Peak te maximaliseren, kunt u echter ook kiezen voor een aanvullende medische uitrusting. Bij de basis medische uitrusting heeft uw team tevens de beschikking over een pulse-oxymeter. Indien u kiest voor de uitgebreide medische uitrusting kunt u in noodgevallen gebruik maken van een mobiele decompressiekamer en een automatische externe defibrillator.

 Vluchtschema  (vluchttijden onder voorbehoud van wijzigingen)
Vluchtnummer:  
 verbinding:
vertrek:
aankomst:
KL 571               
Amsterdam - Kilimanjaro    
10.50     
20.10
KL 569
Kilimanjaro - Amsterdam    
21.10
07.20 +1
+1 = aankomst de volgende dag

Vluchtprijsindicatie KLM
Vanaf € 1.101,- pp, inclusief luchthavenbelasting en toeslagen. Wij kunnen in een paar minuten geheel vrijblijvend vluchten voor u in optie nemen om u een exacte vluchtprijs te kunnen offreren. Aarzelt u niet om ons te bellen!

 

“Een voettocht naar de top van de Kilimanjaro brengt u door diverse landschappen”

Het is de hoogste en eenzaamste berg van Afrika: de Kilimanjaro. Bijna zesduizend meter torent de oude vulkaan boven de Oost-Afrikaanse steppen uit. De beklimming is niet moeilijk, maar het risico op hoogteziekte is aanzienlijk. De voettocht brengt u langs een enorme variëteit aan landschappen, beginnend aan de voet van de berg met plantages en regenwoud, verder over steile paden omhoog naar het woestijnlandschap, om uiteindelijk de besneeuwde top te bereiken. Vrijwel iedereen kan de top halen als er maar een langzaam wandeltempo aangehouden wordt. Door het broeikaseffect smelt de gletsjer op de top weg, dus wilt u de gletsjer nog in volle pracht bewonderen, dan moet u er snel bij zijn.

Hoogteziekte
De wetenschap is er nog steeds niet achter waarom sommige mensen wél, en andere mensen geen hoogteziekte krijgen. Leeftijd, conditie of sekse lijken geen factoren van belang te zijn. De belangrijkste tips die wij kunnen geven ter voorkoming van hoogteziekte zijn:

-Drink zoveel mogelijk water: minstens anderhalve liter per dag, liefst meer
-Klim zodanig dat u nooit buiten adem raakt. Neem genoeg pauzes onderweg. U heeftt tijd genoeg dus néém die tijd ook. Alleen tijdens de laatste klim zal de gids proberen één tempo aan te houden en de groep bij elkaar te houden.
-U zal op grote hoogte weinig trek in eten hebben maar probeer toch genoeg binnen te krijgen.


Fooien
Wij willen benadrukken dat Jambo Safari Club er uiteraard voor zorgt dat de mensen die lokaal voor ons werken een goed salaris krijgen. Dit neemt echter niet weg dat er ter plaatse nog een fooi van de reizigers wordt verwacht, als blijk van waardering voor de geleverde service. Voor de beklimming geldt de volgende indicatie per reisgezelschap per dag:
 
hoofdgids:  USD 20
hulpgids:  USD 15
kok:   USD 12
drager:  USD 10 (per drager) 
Reisbenodigdheden
Wij ontvangen doorgaans veel vragen over de noodzakelijke reisbenodigdheden. Bij uw reisaanvraag zullen wij u een uitgebreide lijst sturen met alle reisbenodigdheden en tips om succesvol de Kilimanjaro te bedwingen.
Aangesloten bij: Jambo Safari Club is aangesloten bij ANVR, SGR en Calamiteitenfonds