28-daagse privé-rondreis Madagaskar Compleet - Madagaskar
 
Home CoronaAanbiedingenOns reisaanbod & MaatwerkBrochureContact & medewerkersVacaturesPartnersReisvoorwaarden
  Home / Madagaskar / 28-daagse privé-rondreis Madagaskar Compleet
zoek:
TanzaniaKeniaKenia & Tanzania combinatiereizenOegandaRwanda BotswanaZuid-AfrikaNamibieZambiaZimbabweMozambiqueSeychellenMauritiusMadagaskar16-daagse privé-rondreis Het bijzondere zuiden18-daagse privé-rondreis Het bijzondere zuiden by ROAD 19-daagse privé-rondreis Hoogtepunten Madagaskar21-daagse privé-rondreis Hoogtepunten by ROAD & Mauritius21-daagse privé-rondreis Vogels, natuur én meer16-daagse privé-rondreis Intens vogelen in Madagaskar (NIEUW)23-daagse privérondreis Avontuur in Madagaskar12-daagse privé-rondreis Het groene oosten15-daagse privé-rondreis noord-Madagaskar & Strand28-daagse privé-rondreis Madagaskar Compleet 5-daagse rondreis Tsingy de Bemaraha4-daags verblijf Sainte Marie Island5-daags verblijf Maroantsetra/Masoala regio4-daags verblijf Fort Dauphin - Mandrare River Camp5-daags verblijf Nosy Komba4-daags verblijf Nosy Tsarabanjina Nosy Be - L'Heure BleueAnjajavy- Anjajavy HotelReissuggesties & MaatwerkVerrassende Combinatiereizen Golf & Safari Golf & StrandTreinreizenVluchtenVervoer ter plaatseGame drives & wildlifeLodges, tented camps & strandhotelsReisbrochureDuurzaam toerisme

28-daagse privé-rondreis Madagaskar Compleet


Hoogtepunten:
Andasibe - Ankanin’Ny Nofy - Sainte Marie Island - Antsirabe - Ranamofana - Tsaronoro - Isalo NP - Diego - Red Tsingy - Nosy Komba

Deze rondreis biedt een goede mix van tropische regenwouden en tropische stranden. De hotels aan de oostkust zijn doorgaans van goede kwaliteit. U bezoekt achtereenvolgens Andasibe (Mantadia), Ankanin’Ny Nofy en Sainte Marie Island. Tijdens het walvisseizoen (juli t/m september) kunt u desgewenst een walvisexpeditie nabij Sainte Marie maken. Een rondreis door het zuiden is geschikt voor mensen die op zoek zijn naar een mix van verschillende landschappen, cultuur én natuur. Deze reis voert u langs rijstvelden, tropisch regenwoud, bergen, fascinerende kliffen en rotsformaties in de zuidelijke halfwoestijn. U zult verrast worden door een unieke vegetatie. U maakt wandelingen met lokale gids in de prachtige natuurgebieden Isalo, Tsaranoro Valley en Ranomafana, en rijdt door dorpjes met een zeer vriendelijke bevolking. De vele kinderen die langs de weg naar u toekomen, laten een onvergetelijke indruk achter. Onderweg komt u oog in oog te staan met lemuren, vogels en vele andere bijzondere diersoorten en planten. Deze privérondreis naar het noorden met een rustig reistempo is bij uitstek geschikt voor natuur- en wandelliefhebbers. U bezoekt het weelderige bos van Montagne d’Ambre National Park met watervallen en meren, de grotten en indrukwekkende rotspartijen in Ankarana, en de 3 schilderachtige baaien bij Diego Suarez. Madagaskar is nog weinig toeristisch, wat de reis extra bijzonder maakt. U sluit deze reis af met een strandverblijf op Nosy Komba, wat u zult doen denken aan de avonturen van Robinson Crusoe! Met deze complete rondreis bezoekt u vele hoogtepunten van Madagaskar.
 
Vanaf: € 5.572,- per persoon, exclusief vluchten en luchthavenbelastingen.
Vertrek: iedere donderdag en zaterdag met Air France of overige dagen, met programma-aanpassing

Voor uw verblijf kunt u qua luxe kiezen uit 2 niveaus: A of B. Niveau A biedt een middenklasse accommodatie waar mogelijk, optie B biedt de beste optie per plaats.

Programma

Dag 1: Amsterdam -  Antananarivo
U vliegt vandaag met Air France van Amsterdam via Parijs naar Antananarivo, waar u 's avonds aankomt. U wordt hartelijk verwelkomd door onze lokale vertegenwoordiger en naar uw hotel gebracht. Overnachting:
Niveau A:
La Varangue (LO)
Niveau B:
Tamboho Hotel (LO)

Dag 2-3: naar Andasibe – Mantadia National Park
Na uw ontbijt brengt u een bezoek aan het historische centrum Haute Ville. De lunch is op eigen gelegenheid in een lokaal restaurant. Onderweg brengt u een bezoek aan Marazevo, waar u bijzondere vlinders en reptielen aantreft. Vervolgens rijdt u met uw Engelssprekende chauffeur/gids naar het Andasibe – Mantadia National Park. Tot voor kort werd dit weelderige regenwoud Perinet National Park genoemd. U vindt hier 11 lemuursoorten, waarvan de indri, zwartwit gekleurd zonder staart, de grootste is. Het park herbergt ook vele tropische plantensoorten en bijzondere dieren, zoals kameleons, vogels en kikkers. Op dag 3 heeft u de gehele dag de tijd om alle bijzondere dieren en planten op te speuren in het Andasibe National Park en in het Analamazaotra privé-reservaat. U staat vroeg op, aangezien de lemuren dan nog het meest actief zijn. In totaal zijn er op dit moment zestig groepen lemuren aanwezig in het park! De grootste is de Indri, zwart –  wit gekleurd zonder staart. Uiteraard biedt het park ook vele tropische plantensoorten en overige bijzondere dieren, waaronder kameleons. ’s Middags kunt u desgewenst een bezoek brengen aan een traditioneel en kleinschalig Betsimisaraka dorpje, dat is gereconstrueerd in het privé-park van de lodge. Hier krijgt u een indruk van de lokale bevolking en hoe zij op dit moment aan de oostkust leeft. Een spannende avondwandeling staat ook op het programma! Overnachting:
Niveau A -
Eulophiella (HP)
Niveau B -
Vakona Forest Lodge (HP)

Dag 4-5: Manambato – Ankanin’ny Nofy
Na uw laatste wandeling in het Analamazaotra privé-reservaat vertrekt u naar Manambato, gelegen aan één van de vele meren van het Pangalanes kanaal. De lunch is op eigen gelegenheid. Ter plaatse neemt u afscheid van uw chauffeur en reist u per boot naar Ankanin’ny Nofy. Onderweg doet u gelijk uw eerste indrukken op van het leven aan de Pangalanes! De Pangalanes is een ketting van zoetwatermeren en lagunes, welke parallel liggen aan de Indische oceaan, gescheiden door een klein stukje land. Het is een van de langste kanalen ter wereld en loopt van Tamatave door naar Farafangana. Tegenwoordig heeft het kanaal nog steeds een hele belangrijke functie voor de handel en transport. Tijdens de boottransfer zult u langs diverse Betsimisaraka dorpjes, boten en vissers varen. U wordt bij aankomst hartelijk verwelkomd door de vertegenwoordigers van het Bush House. Deze kleinschalige ecolodge biedt diverse excursies aan, zoals een boottocht op het meer en diverse wandelingen naar Lake Nephentes en lokale dorpjes. Op korte afstand van de lodge vindt u een zoetwatermeer met zandstrand, waarin u nog even een duik kunt nemen voordat de zon onder gaat! De volgende ochtend brengt u een bezoek aan het Palmarium reservaat, waar u lemuren van heel dichtbij kunt zien! De middag is ter vrije besteding. Overnachting:
Niveau A -
Bush House (HP)
Niveau B -
Bush House (HP)Dag 6: naar Tamatave
U vertrekt deze ochtend voor een boottocht naar Tamatave via het Pangalanes kanaal, een ketting van zoetwatermeren, rivieren en lagunes. Het is ooit aangelegd omdat het vervoer van goederen via de oceaan te gevaarlijk was. De boottocht op het Pangalanes kanaal is fascinerend: traditionele dorpen, vissersboten en vlotten met grote voorraden hout wisselen elkaar af, een levendig schouwspel! bij aankomst in Tamatave heeft u een transfer naar het hotel, de middag is ter vrije besteding
. Overnachting:
Niveau A - Palm Resort Hotel (HP)
Niveau B - Palm Resort Hotel (HP
)

Dag 7-9: naar Sainte Marie Island - walvisexpeditie
Vroeg in de ochtend heeft u een transfer naar Mahambo voor uw ruim 3 uur durende boottocht naar Sainte Marie, een prachtig groen eiland aan de oostkust. U wordt hartelijk verwelkomd door de lokale vertegenwoordigers. De komende drie nachten verblijft u hier op basis van halfpension. Ieder jaar, van juli tot eind september, bevinden de walvissen zich voor de kust van Sainte Marie Island. Desgewenst kunt u tijdens uw verblijf een optionele walvisexcursie maken. In het team krijgt u een rol toegewezen, zoals het maken van foto’s, luisteren naar de geluiden of het noteren van hun positie. Kortom, u wordt actief betrokken bij hun werk en u zult de walvissen van heel dichtbij kunnen bewonderen! U heeft de gelegenheid om diverse overige facultatieve excursies te maken, zoals een eilandtour of een dagexcursie naar Pointe Larrée en Coco Bay. Sainte Marie is een ongerept eiland, palmbomen en beeldschone langgerekte stranden vormen het decor. Overnachting:
Niveau A: Les Tipaniers Lodge - luxe bungalow (HP)
Niveau B: Princesse Bora Lodge - villa charme (HP)

Dag 10: Antananarivo
U heeft een transfer naar de luchthaven van Sainte Marie voor uw vlucht naar Antananarivo. Bij aankomst wordt u hartelijk verwelkomt en naar uw hotel gebracht.
Overnachting:
Niveau A:
La Varangue (LO)
Niveau B:
Tamboho Hotel (LO)

Dag 11: Antsirabe
Vandaag rijdt u naar het kleurrijke stadje Antsirabe, waar u luncht op eigen gelegenheid.
 Vandaag de dag ziet u er veel riksja’s, handwerk en bijzondere stenen. U brengt een bezoek aan een paar lokale werkplaatsen. U zult versteld staan van de creativiteit van de lokale bevolking en de inventieve manier waarop men allerlei producten maakt. ’s Middags brengt u een bezoek aan het vulkanische Tritriva meer, een plaatje vanwege het intense blauwe water. Desgewenst kunt u in ongeveer 45 minuten met een lokale gids een wandeling rondom het meer maken. Diner en overnachting in het kleinschalige hotel Couleur Cafe. Overnachting:
Niveau A: Couleur Cafe - standaard kamer (HP)
Niveau B: Couleur Cafe - suite (HP)


"Wandelend langs dorpjes en rijstvelden, ontdekt u het dagelijks leven”Dag 12-13: Ambositra – Ranomafana

U staat vandaag vroeg op voor een relatief lange rijdag. U zult verrast worden door de Merina Lands; u heeft een prachtig uitzicht op de rijstvelden. Dit is het meest Aziatische deel van Madagaskar. Langs de weg liggen dorpjes en de kinderen zullen graag naar u toe rennen als u een stop maakt om even naar de foto op uw camera te kijken! U stopt voor de lunch in het plaatsje Ambositra,
welke onder meer bekend is vanwege zijn houtsnijwerk. Uiteraard heeft u hier ook de gelegenheid om mooie souvenirs te kopen. Zodra u dichterbij Ranomafana komt, verandert het landschap in tropisch regenwoud. Het Ranomafana tropisch regenwoud is een van de oogappels van Madagaskar. U vindt er onder andere twaalf soorten lemuren, vogels, reptielen en bijzondere kikkers. Bij aankomst maakt u zich op voor een korte avondwandeling aan de rand van het Ranomafana National Park. Wij adviseren u de volgende ochtend vroeg op te staan, om kennis te maken met de diverse dieren die dan het meest actief zijn! U kunt eventueel ook naar Ranomafana stad gaan. In koloniale tijden was deze stad een bekend thermaal oord. De middag is ter vrije besteding. Overnachting:
Niveau A: Centrest Sejour (HP)
Niveau B: Setam Lodge (HP)

Dag 14: Ranomafana – Fianarantsoa 
U heeft
 een transfer naar Fianarantsoa (Fianar). De lunch is op eigen gelegenheid. U maakt een mooie wandeling met een lokale gids langs rijstvelden en door dorpjes in de omgeving. U kunt desgewenst een wandeling maken in het historische gedeelte van de stad, welke gebouwd is op een heuvel. De traditionele huizen en kathedraal stralen een romantische sfeer uit. Overnachting:
Niveau A: Villa Sylvestre (HP)
Niveau B:
Tsara Guest House (HP)
 
Dag 15-16: Tsaranoro Valley
Na het ontbijt rijdt u naar de prachtige Tsaranoro vallei. Onderweg stopt u in het kleurrijke Ambalavao wat qua sfeer wild-west aandoet, bekend vanwege het handgemaakte Antaimoro papier. U zult ter plaatse ook een papierfabriek bezoeken. Hier kunt u op woensdagen en donderdagen de bekende zebu (bultrund) markt bezoeken. Op tijd voor de lunch komt u aan in Tsaranoro Valley. De middag na aankomst heeft u een vrije middag.
Ter plaatse zijn alleen enigszins eenvoudige overnachtingen mogelijk, echter de ligging compenseert dit ruimschoots! Aan de ene kant van het camp heeft u vrij uitzicht op de Tsaranoro klif, aan de andere kant heeft u zicht op de bergen die grenzen aan het Andringitra National Park. De tenten zijn voorzien van een bed, douche en toilet, en een opbergkast. ’s Avonds wordt u getrakteerd op een prachtige sterrenhemel. Op dag 16 heeft u een hele dag om deze prachtige vallei te ontdekken. U heeft de keuze uit diverse wandelingen, variërend van eenvoudig tot zeer intensief. Een intensieve trekking naar Mount Chameleon is deze dag ook mogelijk. U zult het gevoel hebben alsof het leven hier al eeuwen heeft stil gestaan, wat het verblijf een hele bijzondere sfeer geeft. Overnachting:
Niveau A:
Tsara Camp (HP/VP)
Niveau B: Tsara Camp (HP/VP)

Dag 17-18: Isalo National Park
Via het schitterende Horombe plateau reist u naar het Isalo National Park. een fascinerend park met een unieke combinatie van langgerekte rotsformaties, kliffen en een bijzondere vegetatie. Het uitzicht is onderweg werkelijk fantastisch! De middag is ter vrije besteding, u kunt relaxen bij het zwembad of een ontspannende massage boeken. Op dag 18 maakt u een hele dag excursie naar Isalo National Park
. Uiteraard kunt u ook hier vele soorten lemuren en kameleons tegenkomen! Tijdens de wandeling kunt u ook een duik nemen in het ‘natuurlijke’ zwembad gelegen tussen de rotsen. Aan het eind van de dag kunt u desgewenst nog even heerlijk bijkomen bij het zwembad. Wij adviseren u voor deze dag een picknicklunch te reserveren bij het hotel. Overnachting:
Niveau A:
Isalo Ranch (HP)
Niveau B:
Jardin du Roy (HP)Dag 19: Tulear en Antananarivo

Vandaag reist u na het ontbijt naar Tulear. Onderweg brengt u een bezoek aan het Antsokay Arboretum, waar u honderden soorten planten kunt zien. Hier kunt u op eigen gelegenheid lunchen in een lokaal restaurant. Vervolgens heeft u een transfer naar Tulear vanwaar u ’s middags doorvliegt naar de hoofdstad. Bij aankomst wordt u hartelijk verwelkomd door onze lokale vertegenwoordiger en heeft u een transfer naar uw hotel in de stad.
Overnachting:
Niveau A: Relais des Plateaux 
(LO)
Niveau B: Relais des Plateaux (LO)

Dag 20-21: naar Diego Suarez (Antsiranana)
Na het ontbijt heeft u een transfer naar de luchthaven voor uw vlucht naar Diego Suarez met Air Madagaskar. Bij aankomst staat uw Engelssprekende chauffeur/gids al voor u klaar, die u naar uw hotel brengt. De middag is ter vrije besteding. Desgewenst kunt u op eigen gelegenheid de stad bezoeken. Op dag 21 brengt u een  bezoek aan Diego Suarez en haar drie baaien: Sakalava Bay, Pigeons Bay en Dunes Bay. Uiteraard zal uitgebreide informatie over de piraten geschiedenis niet aan u ontgaan. Onderweg stopt u voor een picknicklunch op het strand.

Overnachting:
niveau A:
Le Suarez Hotel (VP)
niveau B:
Allamanda Hotel (VP)

Dag 22: Montagne d’ Ambre
Vandaag bezoekt u Montagne d’ Ambre National Park. Onderweg komt u langs Joffreville, wat ooit een rustoord was voor het Franse leger in 1902. Montagne d’Ambre is een bergachtig park en heeft een botanisch circuit, kratermeren en vele bijzondere dieren waaronder reptielen, lemuren en zeventig soorten vogels. Deze middag geniet u van een picknicklunch. Overnachting:
niveau A: Nature Lodge (VP)
niveau B: Litchi Tree (VP)

Dag 23: Red Tsingy -  Ankarana
U vertrekt vandaag naar het Ankarana National Park. Onderweg bezoekt u de Red Tsingy: een uniek gebied met indrukwekkende rode kalksteenformaties. Het Ankarana Massief staat als volgende op het programma, een veel droger gebied met grillige kalkstenen rotsformaties, de zogenaamde Tsingy. U treft hier vele grotten, bossen, kloven en ondergrondse rivieren aan. Voorzien van een picknicklunch gaat u samen met een lokale gids op ontdekkingstocht in dit bijzondere gebied. U bezoekt een vleermuizengrot, ziet bijzondere planten en gaat op zoek naar lemuren. U verblijft één nacht in het oosten van Ankarana, de beste locatie in het park. Overnachting:
niveau A: Relais de L'Ankarana (VP)
niveau B: Relais de L'Ankarana (VP)

Dag 24-26: Ankify – Nosy Komba
Deze ochtend heeft u de gelegenheid om Ankarana National Park verder te verkennen. In de namiddag reist u door naar Ankify. Onderweg heeft u een mooi uitzicht op koffie-, cacao- en suikerrietplantages en passeert u de plaatsen Ambilobe en Ambanja. In Ankify neemt u afscheid van uw chauffeur en vaart u per boot in een half uur naar Nosy Komba.
Het tropische eiland Nosy Komba is een klein paradijs en bekend om de vele lemuren die op het eiland voorkomen. In het bos zijn verschillende wandelingen uitgezet. U vindt hier uiteraard lemuren, maar ook vlinders en kameleons. Dit eiland is veel rustiger dan het meer toeristische Nosy Be en is dan ook zeer geschikt voor eenieder die op zoek is naar een ongerepte bestemming. In dit gebied liggen de beste duiklocaties van Madagaskar. Deze dagen kunt u heerlijk relaxen aan het strand, snorkelen of een duikexcursie reserveren. Een uitstapje naar het beschermde gebied Nosy Tanikely is een aanrader en een must voor duik- en snorkelliefhebbers. De koraalriffen zijn werkelijk oogverblindend en met een beetje geluk ziet u ook een zeeschildpad. U verblijft hier in totaal drie nachten op basis van volpension. Overnachting:
niveau A: Jardin Vanille (VP)
niveau B: Tsara Komba (VP)Dag 27-28: Antananarivo – Parijs – Amsterdam
Helaas komt er alweer een einde aan uw verblijf op Nosy Komba. U vaart vandaag naar Nosy Be, waar u bij aankomst naar de luchthaven wordt gebracht
voor uw vlucht naar Antananarivo. U heeft een transfer naar hotel Relais des Plateaux, waar u een dagkamer tot uw beschikking heeft. Na het diner wordt u opgehaald voor uw vlucht naar Amsterdam via Parijs, waar u de volgende ochtend aankomt. Het einde van een prachtige rondreis!

LO = Logies/ontbijt - HP = Halfpension - VP = Volpension

Prijzen per persoon 2023 (exclusief internationale vluchten vanaf € 1.022,-)

Niveau A 2 pers 4 pers
1 april t/m 31 oktober € 5.572,- € 4.310,-
toeslag 1-persoonskamer € 1.169,-  

Niveau B                                                    2 pers 4 pers
1 april t/m 31 mei € 7.186,- € 6.016,-
toeslag 1-persoonskamer € 1.857,-  
1 juni t/m 9 juli € 7.121,- € 5.710,-
toeslag 1-persoonskamer € 1.841,-  
10 juli t/m 31 augustus  € 7.751,- € 6.588,-
toeslag 1-persoonskamer € 2.010,-  
1 september t/m 31 oktober € 7.186,- € 6.015,-
toeslag 1-persoonskamer € 1.857,-  

Prijzen per persoon 2024 (exclusief internationale vluchten vanaf € 1.022,-)

Niveau A 2 pers 4 pers
1 april t/m 31 oktober € 6.129,- € 4.741,-
toeslag 1-persoonskamer € 1.286,-  

Niveau B                                                    2 pers 4 pers
1 april t/m 31 mei € 7.905,- € 6.618,-
toeslag 1-persoonskamer € 2.043,-  
1 juni t/m 9 juli € 7.833,- € 6.281,-
toeslag 1-persoonskamer € 2.025,-  
10 juli t/m 31 augustus  € 8.526,- € 7.247,-
toeslag 1-persoonskamer € 2.211,-  
1 september t/m 31 oktober € 7.905,- € 6.617,-
toeslag 1-persoonskamer € 2.043,-  

NB: Prijzen voor een afwijkend aantal personen zijn op aanvraag.

Optionele extra's:
-walvisexpeditie (lokaal te voldoen)
€ 45,- pp

Inclusief: rondreis volgens programma, transfers, privé-vervoer per 4x4 voertuig, entreegelden, Engelssprekende chauffeur/gids, lokale gidsen in Andasibe, Vakona, Ranomafana, Isalo, Montagne d'Ambre, Red Tsingy, Ankarana, overnachtingen in een 2-persoonskamer, maaltijden zoals aangegeven.

Exclusief: vluchten, binnenlandse vluchten Tamatave - Sainte Marie, Sainte Marie - Tana, Tulear - Tana, Tana - Diego, Nosy Be - Tana met Air Madagaskar vanaf € 1.248,- pp, luchthavenbelasting, visum, fooien, drankjes, overige maaltijden, facultatieve excursies.

Vluchtprijsindicatie Air France/Air Madagascar
Laagseizoen vanaf € 1.022,- inclusief luchthavenbelasting. Wij kunnen in een paar minuten geheel vrijblijvend vluchten voor u in optie reserveren om u een gegarandeerde vluchtprijs te kunnen offreren. Aarzelt u niet om ons te bellen!

Het tropisch regenwoud van Ranomafana National Park in het zuidoosten, is één van de hoogtepunten van Madagaskar. Het herbergt onder meer vogels, kameleons, bijzondere kikkers en 12 soorten lemuren. In het park is het mogelijk een begeleide avondwandeling te maken. Ranomafana stond in koloniale tijden bekend als thermaal oord. Ook nu vindt u er een warmwaterbron. Bovendien ligt er vlak bij een schitterende waterval. Rijdt u verder zuidelijk, dan passeert u het dorpje Fianar. Hier kunt u met een lokale gids mooie wandelingen maken langs rijstvelden en door dorpjes. Een ideale manier om een indruk te krijgen van het dagelijks leven in Madagaskar!

Andringitra National Park ligt ten zuiden van Ranomafana en heeft een prachtig mystiek landschap. Bergen, groene valleien en watervallen wisselen elkaar af. Een waar paradijs voor wandelaars. In de nabije omgeving ligt de Tsaranoro vallei. U wordt hier getrakteerd op prachtige vergezichten. Een beperkt deel van dit park is in het begin van de jaren ’90 opengesteld voor publiek. Onderweg naar Tsaranoro passeert u het wildwest aandoende Ambalavao, bekend van de grootste zebu (bultrund) markt van Madagaskar, die iedere woensdag en donderdag plaatsvindt.In het machtige Isalo National Park kunt u genieten van een prachtige zonsondergang. Dit fascinerende park is een unieke combinatie van langgerekte rotsformaties, kliffen en bijzondere vegetatie. Tropische oases en watervallen doorbreken de ruige rotspartijen. U kunt hier een aantal soorten lemuren tegenkomen, zoals de ringstaartmaki en de sifaka. Ook zijn in deze streek vele vogelsoorten, kameleons en fretkatten aanwezig. Een bezoek aan de ‘piscine’, een schitterend natuurlijk zwembad gelegen tussen de kloof en het groen, is hier een must!
 
Eén van de weinige overgebleven stukken tropisch regenwoud in de hooglanden heeft een lengte van ruim 80 km. Het Anjozorobe regenwoud ligt op drie uur rijden van de hoofdstad Antananarivo. Het is een paradijs voor vogelliefhebbers, want er leven ongeveer 82 vogelsoorten, maar u vindt er ook 11 soorten lemuren.
Ten oosten van de hoofdstad, op ca. 120 kilometer, ligt het Andasibe-Mantadia National Park, het voormalige Perinet National Park. Dit weelderige regenwoud herbergt 11 soorten lemuren. De staartloze indri is de grootste en is te herkennen aan zijn zwart-witte kleur. Het park biedt daarnaast veel tropische plantensoorten en bijzondere dieren, zoals kameleons, vogels en kikkers. Onder leiding van een gids kunt u hier wandelen. Vanwege de staat van de weg kan het park in bepaalde periodes van het jaar slecht bereikbaar zijn.

Het Canal des Pangalanes aan de oostkust is een aaneenschakeling van zoetwatermeren, rivieren en lagunes. De bedrijvigheid aan de Pangalanes, met dorpen, vlotten en vissersboten, is een levendig schouwspel! Er is een uniek ecosysteem ontstaan met bijzondere vogelsoorten, waterplanten en zeldzame orchideeën. In het riet groeien olifantsoren en reizigerspalm. Het kanaal is ooit gegraven voor het transport van goederen, maar wordt tegenwoordig alleen nog bevaren door kleine vissersbootjes die piroques heten.

Het rustige Sainte Marie ligt aan de oostkust en is een prachtig groen en langgerekt eiland. De hagelwitte stranden zijn begroeid met palmbomen en vlak voor de kust bevinden zich van juli tot eind september walvissen, als u geluk heeft ziet u ook de jongen. De organisatie Cétamada beschermt en observeert deze bedreigde diersoort en geeft u de mogelijkheid mee te werken aan hun onderzoek. In het team krijgt u een rol toegewezen – van foto’s maken tot posities noteren – waardoor u een bijdrage kunt leveren aan het welzijn van deze dieren.Montagne d’Ambre National Park
in het noorden is een bergachtig park van ongeveer 18.000 hectare. Het heeft een botanisch circuit met enorme bomen, vier kratermeren en vele bijzondere dieren, zoals reptielen, lemuren en 70 soorten vogels. Een veel droger gebied in deze streek is het Ankarana Massief, een klein massief van kalksteen. Dit gebied is bezaaid met puntige, grillige kalkstenen rotsformaties, de zogenaamde tsingy. U vindt hier vele grotten, bossen, kloven en een meer. Tijdens een wandeling komt u diverse plantensoorten en misschien ook wel lemuren tegen.
 

 

Aangesloten bij: Jambo Safari Club is aangesloten bij ANVR, SGR en Calamiteitenfonds