20-daagse fly & drive Het beste van Namibiė, Zimbabwe & Botswana - Namibie
 
Home CoronaAanbiedingenOns reisaanbod & MaatwerkBrochureContact & medewerkersVacaturesPartnersReisvoorwaarden
  Home / Namibie / 20-daagse fly & drive Het beste van Namibiė, Zimbabwe & Botswana
zoek:
TanzaniaKeniaKenia & Tanzania combinatiereizenOegandaRwanda BotswanaZuid-AfrikaNamibie19-daagse self drive Namibiė Compleet 16-daagse self drive Hoogtepunten van Namibiė17-daagse self drive Avontuur & Cultuur16-daagse fly in safari Namibiė in Vogelvlucht22-daagse self drive Woestijnen, Wildparken & Watervallen17-daagse self drive Bijzonder Namibiė15-daagse self drive Wildrijk Namibiė20-daagse fly & drive Het beste van Namibiė, Zimbabwe & Botswana17-daagse self drive Familieavontuur in NamibiėUw eigen reis samenstellen- MaatwerkAutohuur NamibiėZambiaZimbabweMozambiqueSeychellenMauritiusMadagaskarVerrassende Combinatiereizen Golf & Safari Golf & StrandTreinreizenVluchtenVervoer ter plaatseGame drives & wildlifeLodges, tented camps & strandhotelsReisbrochureDuurzaam toerisme

20-daagse fly & drive Het beste van Namibiė, Zimbabwe & BotswanaHoogtepunten:
 
Windhoek - Sossusvlei / Namib Naukluft Park – Swakopmund – Damaraland – Etosha National Park – Victoria Watervallen – Chobe National Park – Okavango Delta

Deze reis combineert een self drive door Namibië met een kort bezoek aan Zimbabwe en een fly in safari in Botswana. De hoogtepunten van het noorden van Namibië - de rode duinen
van Sossusvlei en de witte zoutvlakte van Etosha - ontdekt u per huurauto, waarna u bij terugkomst in Windhoek doorvliegt naar Victoria Falls in
Zimbabwe. Na een bezoek aan de wereldberoemde Victoria watervallen geniet u in het wildrijke Botswana van bijzondere gamedrives en een boottocht in
het olifantrijke Chobe National Park. Tot slot vliegt u met een propellervliegtuigje naar de fascinerende Okavango Delta. Met dit unieke, waterrijke gebied, met een
diversiteit aan wild, wordt het contrast tussen Namibië en Botswana compleet duidelijk! Een prachtige reis die u het beste van drie landen biedt!

Vanaf: € 4.215,- per persoon, exclusief internationale vluchten
Vertrek: dagelijks

Voor uw verblijf kunt u een keuze maken uit vier niveaus: A, B, C of D. Niveau A zijn voornamelijk 3*, B voornamelijk 4*, C voornamelijk 4/5* en D voornamelijk 5* accommodaties.


Dag 1 naar Johannesburg
U vliegt met KLM rechtstreeks naar Johannesburg en komt hier 's avonds aan. U loopt in ca. 5 minuten naar uw hotel, op steenworp afstand van de aankomsthal. Overnachting:
Niveau A - City Lodge OR Tambo Airport (LO)
Niveau B - City Lodge OR Tambo Airport(LO)
Niveau C - City Lodge OR Tambo Airport (LO)
Niveau D - InterContinental Johannesburg OR Tambo Airport (LO)

Dag 2: naar Windhoek - ca. 50 km
Na het ontbijt volgt uw rechtstreekse vlucht naar Windhoek. U arriveert aan het begin van de middag, waarna u uw huurauto ophaalt en naar de stad rijdt voor uw eerste overnachting. Aan het einde van de middag ontmoet u onze lokale vertegenwoordiger, die u de laatste informatie over uw reis geeft en mogelijke vragen graag beantwoordt. Overnachting:
Niveau A - The Elegant Guesthouse (LO)
Niveau B - Olive Grove Guesthouse (LO)
Niveau C - Heinitzburg Hotel (LO)
Niveau D - The Olive Exclusive (LO)

Dag 3-4: Sossusvlei / Namib Naukluft Park – ca. 350 km
Het bezoek aan de Namib woestijn is ongetwijfeld één van de hoogtepunten van uw reis. Het bekendste deel van het park is de Sossusvlei. De dieprode zandduinen die deze versteende kleipan omringen, behoren tot de hoogste ter wereld. Vanaf de Atlantische Oceaan wordt mist aangevoerd, waardoor tal van dier- en plantsoorten in de woestijn kunnen overleven, zoals de jakhals, gemsbok en struisvogel. De duinen van Sossusvlei zijn op hun mooist bij zonsopkomst en aan het einde van de dag, als de zon het landschap oker kleurt. Overnachting:
Niveau A - Desert Quiver Camp (LO)
Niveau B - Desert Hills Lodge (HP)
Niveau C - Hoodia Desert Lodge (VP)
Niveau D - Sonop Lodge (VP+1)

Dag 5-6: Swakopmund – ca. 350 km
Het strandstadje Swakopmund ademt door de koloniale architectuur nog steeds een typisch Duitse sfeer. Vanuit Swakopmund kunt u verschillende excursies maken, waaronder kajakken voor de kust van Walvis Bay. Vroeg in de ochtend wordt u per 4x4 voertuig naar Pelican Point gebracht, waarbij u onderweg grote aantallen flamingo’s, pelikanen en aalscholvers kunt tegenkomen. Na een korte instructie peddelt u over het kalme water de lagune in, terwijl nieuwsgierige pelsrobben en speelse dolfijnen met u meezwemmen. In oktober en november kunt u tevens walvissen van heel dicht bij bewonderen. Een unieke ervaring! Overnachting:
Niveau A - Driftwood Guesthouse (LO)
Niveau B - The Stiltz (LO)
Niveau C - Swakopmund Guesthouse (LO)
Niveau D - Strand Hotel (LO)


Dag 7-8: Twyfelfontein – ca. 325 km
Na aankomst in Damaraland kunt u een bezoek brengen aan de archeologische hoogtepunten van deze regio; Burt Mountain, de Organ Pipes en de prehistorische rotsgravures van Twyfelfontein. Afhankelijk van uw accommodatie kunt u ook deelnemen aan een optionele scenicdrive, waarbij u in de droge bedding van de Aba-Huab rivier op zoek gaat woestijnolifanten. Overnachting:
Niveau A - Twyfelfontein Adventure Camp (HP)
Niveau B - Camp Kipwe (HP)
Niveau C - Mowani Mountain Camp, standaard kamer (VP+1)
Niveau D - Mowani Mountain Camp, view kamer (VP+)

Dag 9-10: Etosha National Park / Zuid – ca. 325 km
Uw volgende bestemming is Etosha National Park. Dit beroemde park herbergt onder meer springbokken, zebra’s, giraffen, olifanten, leeuwen en luipaarden. In de droge maanden (circa mei t/m oktober) trekt het wild massaal naar de diverse drinkplaatsen, die verspreid over het park zijn aangelegd, maar ook in de overige maanden is hier voldoende wild te vinden. U kunt het park met eigen huurauto verkennen, maar ook een begeleide gamedrive reserveren. Overnachting:
Niveau A - Etosha Safari Camp (LO)
Niveau B - Etosha Village (HP)
Niveau C - Etosha Oberland Lodge (HP)
Niveau D - Andersson's at Ongava (AI+)


Dag 11: Windhoek – ca. 425 km
U kunt vandaag nog een laatste gamedrive maken in Etosha, alvorens u terugrijdt naar Windhoek. Onderweg kunt u een bezoek brengen aan de markt van Okahandja, waar u fraai houtsnijwerk kunt kopen. Overnachting:
Niveau A - The Elegant Guesthouse (LO)
Niveau B - Olive Grove Guesthouse (LO)
Niveau C - Heinitzburg Hotel (LO)
Niveau D - The Olive Exclusive (LO)

Dag 12-13: Zimbabwe / Victoria Falls – ca. 50 km
Na het ontbijt rijdt u naar de luchthaven waar u uw huurauto bij het autoverhuurbedrijf aflevert. U checkt u in voor uw vlucht naar Victoria Falls in Zimbabwe. De gelijknamige watervallen in de Zambezi rivier storten met een donderend geraas van 110 meter hoogte over een breedte van 1.700 meter naar beneden. U heeft alle tijd om op eigen gelegenheid de imponerende watervallen te bezoeken en deel te nemen aan diverse optionele excursies en activiteiten, zoals een helikoptervlucht boven de watervallen, bungeejumpen of raften op de snelstromende rivier. Overnachting:
Niveau A - Phezulu Guest Lodge (LO)
Niveau B - Batonka Guest Lodge (LO)
Niveau C - Victoria Falls Hotel (LO)
Niveau D - The Elephant Camp (AI+)
 

Dag 14-15: Botswana / Chobe National Park
Na het ontbijt wordt u naar uw accommodatie nabij Chobe National Park gebracht, uw safari avontuur in Botswana kan beginnen! Na de lunch trekt u er samen met andere gasten in een open 4x4 voertuig op uit voor een eerste gamedrive. Uw ranger zal u alles vertellen over de dier- en vogelsoorten die u onderweg tegenkomt. Op dag 15 heeft u de gelegenheid deel te nemen aan twee activiteiten. Een boottocht op de Chobe rivier is inbegrepen en zeker een aanrader! Overnachting:
Niveau A - River View Lodge (VP+)
Niveau B - Chobe Elephant Camp (AI+)
Niveau C - Muchenje Safari lodge (AI+)
Niveau D - Ngoma Safari Lodge (AI+)

Dag 16-18: Okavango Delta
U vliegt in een klein propellervliegtuig naar de Okavango Delta, een absoluut hoogtepunt van uw reis! Tijdens deze vlucht vanuit Kasane heeft u een spectaculair uitzicht over de Chobe rivier en de waterwegen waaruit de delta bestaat. De komende dagen gaat u tijdens gamedrives, wandelsafari’s en tochten per boot en mokoro (traditionele boomkano) op zoek naar olifanten, buffels, leeuwen, luipaarden en cheeta’s. De vele vogelsoorten zorgen voor een bijzonder schouwspel! De activiteiten onderneemt u samen met andere gasten en worden mede bepaald door de stand van het water in de delta. Overnachting:
Niveau A - Khwai Guest House (VP+)
Niveau B - Sango Safari Camp (AI+)
Niveau C - Kanana (AI+)
Niveau D - Kanana  (AI+)


Dag 19-20: naar Amsterdam
U wordt naar de airstrip gebracht voor uw vlucht naar Maun. Hier stapt u over op uw vlucht naar Johannesburg, vanwaar u naar Amsterdam vliegt. Vroeg in de ochtend van dag 20 arriveert u op Schiphol. Uw wildrijke fly & drive is ten einde!

(LO) = logies/ontbijt - (HP) = halfpension - (VP+) = volpension + gezamenlijke activiteiten - (AI+) = volpension en geselecteerde drankjes + gezamenlijke activiteiten

De vermelde afstanden zijn gemiddelden en bedoeld ter indicatie. De uiteindelijke afstanden zijn afhankelijk van de routes die u rijdt en de ligging van de accommodaties waarin u verblijft.


Prijzen per persoon 2023 (exclusief intercontinentale vluchten)

Niveau A - voornamelijk 3* 2 personen 4 personen
1 december t/m 31 december € 4.043,- € 3.890,-


Niveau B - voornamelijk 4* 2 personen 4 personen
1 december t/m 19 december € 5.114,- € 4.960,-
20 december t/m 31 december € 5.411,- € 5.257,-


Niveau C - voornamelijk 4/5* 2 personen 4 personen
1 december t/m 31 december € 7.505,- € 7.265,-


Niveau D - voornamelijk 5* 2 personen 4 personen
1 december t/m 22 december € 10.429,- € 10.192,-
23 december t/m 31 december € 10.997,- € 10.760,-Prijzen per persoon 2024 (exclusief intercontinentale vluchten)

Niveau A - voornamelijk 3* 2 personen 4 personen
1 januari t/m 29 februari € 4.225,- € 3.853,-
1 maart t/m 31 maart € 4.275,- € 3.903,-
1 april t/m 30 juni € 4.440,- € 4.069,-
1 juli t/m 31 oktober € 4.660,- € 4.258,-
1 november t/m 30 november € 4.215,- € 3.845,-
1 december t/m 31 december € 4.380,- € 3.988,-


Niveau B - voornamelijk 4* 2 personen 4 personen
1 januari t/m 6 januari € 5.730,- € 5.362,-
7 januari t/m 31 maart € 5.451,- € 5.083,-
1 april t/m 30 april € 6.029,- € 5.661,-
1 mei t/m 31 mei € 6.138,- € 5.770,-
1 juni t/m 30 juni € 6.051,- € 5.682,-
1 juli t/m 31 juli € 6.984,- € 6.585,-
1 augustus t/m 31 oktober € 7.077,- € 6.679,-
1 november t/m 30 november € 6.327,- € 5.938,-
1 december t/m 21 december € 5.550,- € 5.161,-
22 december t/m 31 december € 5.830,- € 5.440,-


Niveau C - voornamelijk 4/5* 2 personen 4 personen
1 januari t/m 29 februari €   7.944,- €   7.509,-
1 maart t/m 31 maart €   9.390,- €   8.955,-
1 april t/m 31 mei €   9.805,- €  9.371,-
1 juni t/m 30 juni € 10.709,- € 10.273,-
1 juli t/m 31 juli € 11.302,- €  10.828,-
1 augustus t/m 31 oktober € 11.401,- €  10.927,-
1 november t/m 30 november €   9.980,- €   9.517,-
1 december t/m 31 december €   9.157,- €   8.694,-


Niveau D - voornamelijk 5* 2 personen 4 personen
1 januari t/m 10 januari € 11.539,- €  11.104,-
11 januari t/m 29 februari € 10.981,- €  10.547,-
1 maart t/m 31 maart € 12.066,- €  11.631,-
1 april t/m 31 mei € 12.839,- €  12.404,-
1 juni t/m 30 juni € 14.456,- €  14.021,-
1 juli t/m 31 juli € 15.721,- €  15.247,-
1 augustus t/m 31 oktober € 15.825,- €  15.351,-
1 november t/m 30 november € 13.263,- €  12.799,-
1 december t/m 19 december € 12.690,- €  12.228,-
20 december t/m 31 december € 13.713,- €  13.250,-NB: Prijzen voor een afwijkend aantal personen en 1-persoonskamers zijn op aanvraag. Bel of mail ons gerust voor een prijsopgave.

Inclusief:
overnachtingen in een 2-persoonskamer, maaltijden en drankjes zoals vermeld, transfers zoals vermeld, gezamenlijke activiteiten zoals vermeld, binnenlandse vluchten zoals vermeld, entreegelden nationale parken Botswana, uitgebreid Engelstalig self drive dossier, huurauto, autoverzekering zonder eigen risico.

Exclusief:
internationale vluchten, overige maaltijden en drankjes, fooien, entreegelden nationale parken en overige bezienswaardigheden (circa € 100,- p.p.), visum Zimbabwe, lokale kosten autohuur (circa € 25,- per reisgezelschap), eventuele toeslagen schoolvakanties en/of feestdagen.

Type huurauto (of gelijkwaardig)
Bij 2 personen: Hyundai Grand Creta (niveau A en B) + Toyota Fortuner (niveau C en D)
Bij 4 personen: Toyota Fortuner (alle niveaus)


Vluchtschema (onder voorbehoud)
Vluchtnummer:
verbinding:
vertrek:
aankomst:
KL 591
Amsterdam - Johannesburg
10.20
21.20
4Z 124 Johannesburg - Windhoek 10.40 12.50
4Z 321
Windhoek - Kaapstad
09.25
11.35
KQ 793 Kaapstad - Victoria Falls 14.25 17.15
4Z 301
Maun - Johannesburg 
14.15
15.50
KL 592 Johannesburg - Amsterdam 23.10 10.20+1


Vluchtprijsindicatie KLM / AirLink / Kenia Airways
Vanaf € 1.525,- pp, inclusief luchthavenbelasting en toeslagen. Wij kunnen geheel vrijblijvend vluchten voor u in optie reserveren zodat uw vluchtprijs is gegarandeerd. Aarzelt u niet om ons te bellen!

 Hoogtepunten:

Hoofdstad Windhoek, de grootste stad van Namibië, wordt omringd door bergen: de Khomas hoogvlakte, het Eros gebergte en het Auas gebergte. Ondanks de 320.000 inwoners is Windhoek een zeer overzichtelijke stad. Independence Avenue is dé winkelstraat. Als u tijd heeft, moet u zeker de stijlvol gerestaureerde gebouwen uit de Duitse koloniale tijd bezichtigen, zoals het parlementsgebouw Tintenpalast en het fort Alte Feste. Naast het Tintenpalast ligt de bekendste bezienswaardigheid van Windhoek, de Christuskirche.

Namib Naukluft Park is het grootste natuurpark van Namibië en strekt zich met zijn dieprode zandduinen, droge rivierbeddingen en diepe dalen uit van Swakopmund tot Lüderitz. Wind en mist creëren zandduinen in het park, waarvan enkele meer dan 350 meter boven de woestijn uitsteken en daarmee tot de hoogste ter wereld behoren. Kenmerkend is de rode kleur van de duinen, hetgeen een teken is van hun leeftijd. Het ijzer in het zand oxideert, waardoor de duin steeds roder wordt naarmate deze ouder wordt. Door de minimale regenval bestaat het park voornamelijk uit woestijn. Toch leven ook hier dieren en planten, zoals gemsbokken, struisvogels, jakhalzen en de welwitschiaplant, waarvan sommige exemplaren meer dan 2000 jaar oud zijn. De zuidwestenwind blaast mist vanuit de koude Atlantische Oceaan kilometers landinwaarts en voert voldoende vocht aan om het leven in de woestijn in stand te houden. De bekende zandduinen van Sossusvlei bereikt u via Sesriem. Onderweg vindt u aan uw linkerhand de bekende Duin 45, die u eventueel kunt beklimmen. De duinen zijn op hun mooist bij zonsopkomst en aan het einde van de dag, als de zon het landschap oker kleurt. Tussen de zandduinen ligt de surrealistische Dodevlei. Na een overstroming van de Tsauchab rivier zijn ruim 900 jaar geleden kortstondig ondiepe poelen ontstaan, waar kameeldoorn acacia’s konden groeien. De zwartgeblakerde boomskeletten op deze versteende, vaalgrijze kleipan vergaan niet vanwege de extreme droogte in de woestijn. In Sesriem bevindt zich ook de Sesriem Canyon, een circa 30 meter diepe en 1 kilometer lange kloof in het zachte kalksteen, die door de jaren heen is uitgesleten door de Tsauchab rivier. U kunt een wandeling maken door deze kloof, bij voorkeur in de vroege ochtend of late namiddag in verband met de warmte.

Tussen het Namib Naukluft Park en het Nubib gebergte ligt het uitgestrekte NamibRand Nature Reserve. De grillige bergen gaan over in strogele graslanden, die vervolgens uitlopen in de rode zandduinen van de Namib. NamibRand Nature Reserve is een paradijs voor natuurliefhebbers en fotografen. U kunt deelnemen aan naturedrives, ballontochten en begeleide wandelingen waarbij u grote kuddes springbokken, gemsbokken, struisvogels en giraffen kunt tegenkomen.

Het strandstadje Swakopmund ademt door de koloniale architectuur nog steeds een typisch Duitse sfeer. U vindt hier restaurants, bars en konditoreien, waar u nog in vloeiend Duits wordt aangesproken en apfelstrudel kunt bestellen. Tijdens een verblijf in Swakopmund kunt u deelnemen aan diverse excursies, waaronder een bezoek aan een township, quadbiken of sandboarden in de duinen en kajakken in de lagune van Walvis Bay, waarbij u Kaapse pelsrobben, dolfijnen, pelikanen, flamingo’s en walvissen (juni t/m november) kunt tegenkomen. Ook kunt u per 4x4 voertuig een tocht ondernemen naar Sandwich Harbour, één van de mooiste wetlands van Namibië. Met de oprichting van het Dorob National Park in 2010 is de woestijn aan de rand van Swakopmund uitgeroepen tot beschermd natuurgebied. De beste manier om dit gebied te verkennen is tijdens een living desert tour onder begeleiding van een gepassioneerde gids. Hij wijst op onder meer kameleons, gekko’s en slangen die in de ogenschijnlijk onherbergzame woestijn leven. De kuststrook ten noorden van Swakopmund staat, vanwege de vele scheepswrakken die hier aan land spoelden, bekend als Skeleton Coast. Vanuit een propellervliegtuigje ziet u de vele scheepswrakken half boven de zandduinen uitsteken.

In het droge, imposante Damaraland vindt u de oeroude rotsgravures van Twyfelfontein en geologische hoogtepunten als Organ Pipes, Petrified Forest en Burnt Mountain. Het landschap is zeer indrukwekkend met droge rivierbeddingen, rotsheuvels, uitgestrekte vlakten en bergen. Kenners noemen deze regio vaak het mooiste deel van Namibië. In de droge bedding van de Aba-Huab rivier kunt u van maart t/m oktober op zoek gaan naar de zeldzame, roodgekleurde woestijnolifant. Deze bijzondere olifant legt dagelijks grote afstanden af op zoek naar water en weet hierdoor, ondanks het zeer droge klimaat, toch te overleven. Ook vindt u hier gemsbokken, springbokken, bergzebra’s en zwarte neushoorns.

Eén van de grootste bezienswaardigheden is het kurkdroge en onherbergzame Etosha National Park, het grootste beschermde wildpark van Namibië. Het park ontleent zijn naam aan de vrijwel vegetatieloze Etosha zoutpan, die in het regenseizoen deels onder water kan lopen. Blauwgroene algen gedijen uitstekend in het brakke water, waardoor er in deze periode meer dan een miljoen flamingo’s neerstrijken om te broeden. Aan de rand van de pan zijn tientallen drinkplaatsen gevormd, waar regelmatig grote kuddes olifanten hun dorst komen lessen. In Etosha leeft de grootste concentratie wilde dieren van Namibië, waar onder andere leeuwen, zebra’s, olifanten, giraffen en zwarte neushoorns.

De wereldberoemde Victoria watervallen, door de lokale bevolking aangeduid als Mosi-oa-Tunya, ‘de rook die dondert’, vallen over een breedte van circa 1.700 meter en vanaf een hoogte van 110 meter naar beneden. Aan het einde van het regenseizoen (circa mei), als het water in de Zambezi rivier op haar hoogst staat, stort bijna 550 miljoen liter water per minuut, met een enorme kracht de diepte in. De watervallen zijn in deze periode het volst en de enorme wolk van nevel is van kilometers afstand te zien. Van juli t/m oktober neemt de kracht van het water, door de lagere waterstand in de rivier, af en zijn de watervallen over de volledige breedte goed te zien. De watervallen zijn in 1855 door Dr. David Livingstone ontdekt en bestaan uit vijf delen: Devil’s Cataract, Main Falls, Rainbow Falls, Horseshoe Falls en Eastern Cataract. Deze laatste ligt in buurland Zambia. Langs de rand van de watervallen is door de nevel een regenwoud ontstaan, waar u doorheen loopt als u de watervallen bezoekt. In de omgeving van de watervallen staat Big Tree, een enorme baobabboom met een doorsnede van 16 meter en een hoogte van 20 meter.

Chobe National Park is Botswana’s eerste nationale park en het derde park in grootte. Het park heeft de grootste olifantenpopulatie van Afrika en is een geliefde bestemming onder toeristen. Tijdens een fraaie boottocht op de Chobe rivier heeft u grote kans op een ontmoeting met olifanten, nijlpaarden en veel verschillende vogelsoorten. In het zuidwesten van het Chobe National Park ligt Savuti, een moerasgebied dat wordt gevoed door het Savuti kanaal. Dit kanaal heeft lang droog gestaan, maar stroomt weer - als gevolg van verschuiving van tektonische platen - en trekt een grote hoeveelheid wild aan. Ontelbare hoeveelheden zebra's, buffels en gnoes behoren hier tot de oorspronkelijke bewoners. Savuti staat mede bekend om de troep leeuwen die hier actief op olifanten jaagt.


Okavango Delta
Kristalheldere waterwegen, omzoomd door papyrus, waar rode lechwes springende kapriolen uithalen en lagunes, waar nijlpaarden hun territorium bewaken, worden tijdens een tocht in een mokoro afgewisseld door eilandjes bezaaid met palmbomen, waarin de Afrikaanse visarend duidelijk haar roep laat horen. Dit is slecht één van de vele gezichten van ’s werelds grootste binnenlandse deltasysteem: de Okavango Delta.
Dit unieke watergebied kent echter ook dichte bossen en uitgestrekte vlaktes, waar tijdens gamedrives een rijkdom aan groter wild als olifant, leeuw en Afrikaanse wilde hond te vinden is. Terecht wordt dit gebied beschouwd als één van de meest indrukwekkende natuurgebieden van Afrika!

 

 

Aangesloten bij: Jambo Safari Club is aangesloten bij ANVR, SGR en Calamiteitenfonds