19-daagse self drive NamibiŽ Compleet - NamibiŽ
 
Home CoronaAanbiedingenOns reisaanbod & MaatwerkBrochureContact & medewerkersVacaturesPartnersReisvoorwaarden
  Home / NamibiŽ / 19-daagse self drive NamibiŽ Compleet
zoek:
KeniaTanzaniaKenia & Tanzania combinatiereizenOegandaRwanda MozambiqueBotswanaZuid-AfrikaNamibiŽ19-daagse self drive NamibiŽ Compleet16-daagse self drive Hoogtepunten van NamibiŽ17-daagse self drive Avontuur & Cultuur16-daagse fly in safari NamibiŽ in Vogelvlucht22-daagse self drive Woestijnen, Wildparken & Watervallen20-daagse fly & drive Het beste van NamibiŽ & Botswana17-daagse self drive Bijzonder NamibiŽ17-daagse self drive Familieavontuur in NamibiŽ15-daagse self drive Wildrijk NamibiŽUw eigen reis samenstellen- MaatwerkAutohuur NamibiŽZambiaZimbabweMauritiusSeychellenMadagaskarVerrassende Combinatiereizen Golf & Safari TreinreizenVluchtenVervoer ter plaatseGame drives & wildlifeLodges, tented camps & strandhotelsReisbrochure

19-daagse self drive NamibiŽ Compleet

Hoogtepunten
Kalahari – Fish River Canyon – Sossusvlei – Swakopmund – Damaraland – Etosha National Park - Otjiwarongo/Okonjima

Wilt u alle hoogtepunten van het veelzijdige Namibië zien? Dan is deze self drive de perfecte keuze! Vanuit Windhoek reist u naar het zuiden met de rode Kalahariwoestijn, de indrukwekkende Fish River Canyon en de uitgestrekte Namibwoestijn - met Sossusvlei en Deadvlei - als absolute highlights! Via Swakopmund aan de kust volgen de hoogtepunten van het noorden. U bezoekt de grillige rotsformaties van Damaraland en het wildrijke Etosha National Park om tot slot weer terug te rijden naar Windhoek.

Vanaf: € 2.024,- per persoon exclusief vluchten 
Vertrek: dagelijks (dinsdag of vrijdag KLM rechtstreeks)

U kunt voor uw verblijf kiezen uit vier luxeniveaus: A, B, C of D. Niveau A zijn voornamelijk 3*, B voornamelijk 4*, C voornamelijk 4/5* en D voornamelijk 5*.

Programma:

Dag 1-2: naar Windhoek - ca. 50 km
Met KLM vliegt u rechtstreeks (op vrijdag of zondag) met een nachtvlucht naar Windhoek. U arriveert in de loop van de ochtend, waarna u uw huurauto ophaalt en naar de stad rijdt voor uw eerste overnachting. Aan het einde van de middag ontmoet u onze lokale vertegenwoordiger, die u de laatste informatie over uw reis geeft en mogelijke vragen graag beantwoordt. 
Niveau A - The Elegant Guesthouse (LO)
Niveau B - Olive Grove Guesthouse (LO)
Niveau C - Am Weinberg Boutique Hotel (LO)
Niveau D - The Olive Exclusive (HP)
Op andere vertrekdagen kunt u met de dagelijkse vlucht van KLM naar Johannesburg vliegen, waarna u na een overnachting op de luchthaven van Johannesburg de volgende ochtend naar Windhoek vliegt. Bij deze optie komt er een extra reisdag en een extra hotelovernachting bij in Johannesburg. 

Dag 3: Kalahari – ca. 300 km
Uw eerste bestemming is de rotsachtige Kalahari woestijn. De dichtbegroeide, koperrode zandduinen en eindeloze grasvlaktes zijn voor veel organismen een bron van leven. Na de lunch kunt u tijdens een optionele gamedrive kennis maken met de flora en fauna, die al duizenden jaren in deze bijzondere omgeving weten te overleven. Overnachting:
Niveau A - Africa Safari Lodge (LO)
Niveau B - Bagatelle Kalahari Game Ranch (HP)
Niveau C - Kalahari Red Dunes Lodge (HP)
Niveau D - Kalahari Red Dunes Lodge (HP)Dag 4-5: Fish River Canyon – ca. 475 km
Onderweg naar de Fish River Canyon kunt u een bezoek brengen aan het Quiver Tree Forest. Deze woestijnbestendige aloëplanten groeien op zwarte rotsformaties en zijn meer dan 200 jaar oud. Indien u bijtijds in uw lodge arriveert, neemt een gids u optioneel mee naar een uitzichtpunt voor een sundowner: een prachtige afsluiting van uw dag! Op dag 5 kunt u een wandeling maken door het onvruchtbare maanlandschap aan de rand van de diepste kloof van Afrika en genieten van duizelingwekkende vergezichten. Overnachting:
Niveau A - Canyon Village (LO)
Niveau B - Canyon Lodge (LO)
Niveau C - Fish River Lodge (HP)
Niveau D - Fish River Lodge (HP)

Dag 6: Aus Gebergte – ca. 300 km
Op het kruispunt van wegen naar Fish River Canyon, Lüderitz en Namib Naukluft Park, ligt Aus. Als u vroeg vertrekt kunt u ‘s middags een bezoek brengen aan Lüderitz en het bergachtige achterland van Aus, waar wilde paarden leven. Overnachting:
Niveau A - Bahnhof Hotel Aus (LO)
Niveau B - Desert Horse Inn (LO)
Niveau C - Eagle's Nest (LO)
Niveau D - Eagle's Nest (LO)

Dag 7-8: Namib Naukluft Park – ca. 400 km
U gaat op weg naar het Namib Naukluft Park, dat wordt gedomineerd door de oudste woestijn ter wereld, de Namib. Eén van de hoogtepunten van uw reis is ongetwijfeld het bezoek aan de zandduinen van Sossusvlei en de Dodevlei; een versteende, vaalgrijze kleipan omringd door dieprode zandduinen, in het hart van de woestijn. Voor een uniek uitzicht maakt u bij zonsopkomst een optionele ballonvlucht, als de opkomende zon de duinen koperrood kleurt. Overnachting:
Niveau A - Desert Quiver Camp (LO)
Niveau B - Sossusvlei Lodge (HP)
Niveau C - Hoodia Desert Lodge (VP+1)
Niveau D - Little Kulala (AI+)Dag 9-10: Swakopmund – ca. 350 km
U gaat op weg naar strandstadje Swakopmund, dat door de koloniale architectuur nog een typisch Duitse sfeer ademt. Dit is een uitstekende uitvalsbasis voor activiteiten in de omgeving, zoals quadbiken in het Dorob National Park. De hoge zandduinen nodigen uit om op hoge snelheid te rijden op plekken waar zelfs ervaren 4x4 voertuigen niet kunnen komen! Of wat dacht u van sandboarden, waarbij u op een plank van de duinen glijdt? Overnachting:
Niveau A - Cornerstone Guesthouse (LO)
Niveau B - Swakopmund Guesthouse(LO)
Niveau C - Strand Hotel (LO)
Niveau D - Strand Hotel (LO)

Dag 11-12: Damaraland – ca. 350 km
Uw volgende bestemming is Damaraland, geologisch gezien het meest gevarieerde deel van Namibië. U kunt onderweg een bezoek brengen aan één van de grootste pelsrobbenkolonies ter wereld waar ruim 80.000 Kaapse pelsrobben op de rotsen bivakkeren en in de branding spelen. De volgende ochtend kunt u de prehistorische rotsgravures van Twyfelfontein bezichtigen. Niet veel verder vindt u Burnt Mountain en de Organ Pipes, die bij het licht van de ondergaande zon een bijzondere landschappelijke bezienswaardigheid zijn. Overnachting:
Niveau A - Twyfelfontein Country Lodge (HP)
Niveau B - Vingerklip Lodge (HP)
Niveau C - Doro Nawas Camp (HP)
Niveau D - Mowani Mountain Camp (VP+)

Dag 13: Zuid-Etosha NP – ca. 200 km
Het kurkdroge Etosha National Park is het grootste wildpark van Namibië. Verspreid over het park zijn diverse drinkplaatsen gevormd, waar tijdens de droge maanden zoveel wild te zien is dat u ogen tekort komt. Vergeet ook uw verrekijker niet; grote troepen leeuwen wachten hier vaak geduldig tot hun prooi nietsvermoedend komt drinken. U kunt ’s middags het park op eigen gelegenheid met uw huurauto verkennen of een begeleide gamedrive reserveren. Overnachting:
Niveau A - Toshari Lodge (LO)
Niveau B - Taleni Etosha Village (HP)
Niveau C - Ongava Lodge (HP)
Niveau D - Little Ongava (AI+)Dag 14-15: Oost-Etosha NP – ca. 175 km
U rijdt langs de zuidkant van de immense Etosha kleipan naar het oosten van het park. Neemt u vooral de tijd om stil te staan bij alle dieren die u interessant vindt. Op dag 15 heeft u de hele dag de tijd om het oosten van Etosha te verkennen, waar u een goede kans heeft op een ontmoeting met de zeldzame zwarte neushoorn. Overnachting:
Niveau A - Mushara Bush Camp (HP)
Niveau B - Mushara Lodge (HP)
Niveau C - Mushara Outpost (HP)
Niveau D - Villa Mushara (AI+)

Dag 16-17: Otiiwarongo (A) / Okonjima (B,C) – ca. 275 km / 350 km
Afhankelijk van het accommodatie niveau slaapt u in een lodge in de omgeving van Otjiwarongo of op Okonjima Nature Reserve, waarbij u een bezoek kunt brengen aan AfriCat Foundation en alles te weten kunt komen over de rehabilitatie van de katachtigen. Overnachting:
Niveau A - Frans Indongo Lodge (LO)
Niveau B - Okonjima Plains Camp (HP)
Niveau C - Okonjima Plains Camp (HP)
Niveau D - Okonjima Bush Camp (AI+)

Dag 18-19: naar Amsterdam – ca.  350 / 275 km
U rijdt terug naar de luchthaven van Windhoek waar u uw huurauto inlevert en incheckt voor uw rechtstreekse vlucht terug naar Amsterdam. Alternatief is een vlucht naar Johannesburg waar u vervolgens overstapt op de vlucht met KLM terug naar Amsterdam. In beide gevallen arriveert in de vroege ochtend van dag 19 op Schiphol. Het einde van een enerverende reis!

De vermelde afstanden zijn gemiddelden en bedoeld ter indicatie. De uiteindelijke afstanden zijn afhankelijk van de ligging van de accommodaties waarin u verblijft.

(LO) = logies/ontbijt - (HP) = halfpension - (VP+) - volpension + gezamenlijke activiteiten - (VP+1) = volpension incl. Sossusvlei excursie - (AI+) = volpension en geselecteerde drankjes + gezamenlijke activiteiten

Prijzen per persoon 2020 
(exclusief vluchten)

Niveau A - voornamelijk 3* 2 personen 4 personen
1 augustus t/m 31 oktober € 2.079,- € 1.718,-
1 t/m 30 november € 2.171,- € 1.816,-
1 t/m 31 december € 2.134,- € 1.779,-

Niveau B - voornamelijk 4* 2 personen 4 personen
1 augustus t/m 31 oktober € 2.633,- € 2.271,-
1 t/m 30 november € 2.714,- € 2.359,-
1 t/m 31 december € 2.721,- € 2.366,-

Niveau C - voornamelijk 4/5* 2 personen 4 personen
1 augustus t/m 31 oktober € 4.078,- € 3.717,-
1 t/m 15 november € 3.922,- € 3.566,-
16 t/m 30 november € 3.910,- € 3.555,-
1 t/m 14 december € 3.848,- € 3.493,-
15 t/m 19 december € 3.860,- € 3.505,-
20 t/m 31 december € 3.935,- € 3.576,-
Niveau D op aanvraag, neem gerust contact met ons op voor een prijsopgave.

Prijzen per persoon 2021 (exclusief vluchten)

Niveau A - voornamelijk 3* 2 personen 4 personen
1 januari t/m 28 februari € 2.024,- € 1.676,-
1 t/m 31 maart € 2.036,- € 1.689,-
1 april t/m 30 juni € 2.053,- € 1.706,-
1 juli t/m 31 oktober € 2.156,- € 1.776,-
1 t/m 30 november € 2.208,- € 1.842,-
1 t/m 23 december € 2.163,- € 1.797,-
24 t/m 31 december € 2.187,- € 1.821,-

Niveau B - voornamelijk 4* 2 personen 4 personen
1 januari t/m 28 februari € 2.592,- € 2.244,-
1 maart t/m 30 juni € 2.610,- € 2.263,-
1 juli t/m 31 oktober € 2.757,- € 2.377,-
1 t/m 30 november € 2.744,- € 2.396,-
1 t/m 23 december € 2.681,- € 2.315,-
24 t/m 31 december € 2.763,- € 2.397,-

Niveau C - voornamelijk 4/5* 2 personen 4 personen
1 t/m 6 januari € 3.918,- € 3.570,-
7 t/m 10 januari € 3.764,- € 3.417,-
11 januari t/m 28 februari € 3.799,- € 3.451,-
1 t/m 31 maart € 3.817,- € 3.469,-
1 april t/m 31 mei € 3.920,- € 3.572,-
1 t/m 30 juni € 4.137,- € 3.790,-
1 juli t/m 31 oktober € 4.324,- € 3.944,-
1 t/m 15 november € 4.141,- € 3.774,-
16 t/m 30 november € 4.129,- € 3.763,-
1 t/m 14 december € 4.056,- € 3.690,-
15 t/m 19 december € 4.067,- € 3.701,-
20 t/m 31 december € 4.140,- € 3.774,-
Niveau D op aanvraag, neem gerust contact met ons op voor een prijsopgave.

NB: Prijzen voor een afwijkend aantal personen en 1-persoonskamers zijn op aanvraag. Bel of mail ons gerust voor een prijsopgave.

Inclusief:
overnachtingen in een 2-persoonskamer, maaltijden zoals vermeld, uitgebreid Engelstalig self drive dossier, huurauto Hyundai Tucson 2x4 (of gelijkwaardig), autoverzekering zonder eigen risico.

Exclusief:
vluchten, luchthavenbelasting, overige maaltijden en drankjes, fooien, entreegelden nationale parken en overige bezienswaardigheden (circa € 35,- p.p.), lokale kosten autohuur (circa € 6,- per voertuig), eventuele toeslagen kerst/nieuwjaar, brandstof.

Let op:
Bovengenoemde prijzen zijn geldig indien de reis uiterlijk 30 dagen voor vertrek wordt geboekt. Indien u korter voor vertrek boekt is er een toeslag op de autohuur van toepassing.

Autohuur:
Bij 2-4 personen: Toyota RAV (of gelijkwaardig)

Klik hier voor een overzicht van de lokale kosten bij autohuur in Namibië.

Optionele extra's:

- Toeslag 4x4 huurauto (per voertuig):
1 januari t/m 30 juni € 169,-
1 juli t/m 31 oktober € 262,-
1 november t/m 31 december
€ 213,-

- GPS-navigatiesysteem huurauto € 120,- totaal
- satelliettelefoon huurauto
€ 218,- totaal

Optionele activiteiten:

- ballonsafari Sossusvlei
€ 492,- pp
- boottocht Walvis Bay
€ 55,- pp
- bezoek township
€ 40,- pp
- living desert tour
€ 57,- pp
- sandboarden
€ 43,- pp
- Mushara Etosha NP game drive € 57,- pp


Vluchtschema op dinsdag of vrijdag
(vluchttijden onder voorbehoud van wijzigingen)
Vluchtnummer:
verbinding:
vertrek:
aankomst:
KL 575
Amsterdam - Windhoek
22.55
11.05+1
SA 077
Windhoek - Johannesburg
16.00
17.45
KL 592 Johannesburg - Amsterdam 23.10 10.20+1
+1 aankomst de volgende dag

Vluchtprijsindicatie KLM
Vanaf € 950,- pp, inclusief luchthavenbelasting en toeslagen voor de directe vlucht heen en met overstap in Johannesburg terug. Wij kunnen in een paar minuten geheel vrijblijvend vluchten voor u in optie nemen om u een exacte vluchtprijs te kunnen offreren. Aarzelt u niet om ons te bellen!

 Hoogtepunten

Hoofdstad Windhoek, de grootste stad van Namibië, wordt omringd door bergen: de Khomas hoogvlakte, het Eros gebergte en het Auas gebergte. Ondanks de 320.000 inwoners is Windhoek een zeer overzichtelijke stad. Independence Avenue is dé winkelstraat. Als u tijd heeft, moet u zeker de stijlvol gerestaureerde gebouwen uit de Duitse koloniale tijd bezichtigen, zoals het parlementsgebouw Tintenpalast en het fort Alte Feste. Naast het Tintenpalast ligt de bekendste bezienswaardigheid van Windhoek, de Christuskirche.

Ten zuidoosten van Windhoek ligt de Kalahari woestijn, die zich uitstrekt over Zuid-Afrika, Botswana en Namibië. Dankzij de ligging in het binnenland valt er meer neerslag in de Kalahari dan in de Namib woestijn. Dit heeft tot een dichtere begroeiing geleid, waardoor de Kalahari geen ‘echte’ woestijn met enorme zandduinen is, zoals de Namib. Het landschap in de Kalahari bestaat voornamelijk uit savannes en lage rode zandduinen, waar onder meer gnoes, springbokken, gemsbokken en struisvogels leven. De oudste bewoners van de Kalahari zijn de Bosjesmannen. Dit nomadenvolk maakte van de takken van de kokerboom, die u hier ook veel aantreft, kokers om hun pijlen in op te bergen. Buiten het stadje Keetmanshoop vindt u een grote verzameling kokerbomen, bekend onder de naam Quiver Tree Forest.Fish River Canyon
is ongeveer 160 kilometer lang, 27 kilometer breed en 500 meter diep en is daarmee na de Grand Canyon de grootste canyon ter wereld. Waarschijnlijk is deze circa 130 miljoen jaar geleden ontstaan, toen het oercontinent Gondwana afbrak en de aardkorst bij de breuklijn omhoog werd getild. Vanaf de rand heeft u vooral bij zonsopkomst en -ondergang adembenemende uitzichten over de kloof. De meeste tijd van het jaar is de Fish River compleet opgedroogd, maar na de regens in de periode november tot april, is de rivier gevuld met water en mooi oranje gekleurd.Namib Naukluft Park is het grootste natuurpark van Namibië en strekt zich met zijn dieprode zandduinen, droge rivierbeddingen en diepe dalen uit van Swakopmund tot Lüderitz. Wind en mist creëren zandduinen in het park, waarvan enkele meer dan 350 meter boven de woestijn uitsteken en daarmee tot de hoogste ter wereld behoren. Kenmerkend is de rode kleur van de duinen, hetgeen een teken is van hun leeftijd. Het ijzer in het zand oxideert, waardoor de duin steeds roder wordt naarmate deze ouder wordt. Door de minimale regenval bestaat het park voornamelijk uit woestijn. Toch leven ook hier dieren en planten, zoals gemsbokken, struisvogels, jakhalzen en de welwitschiaplant, waarvan sommige exemplaren meer dan 2000 jaar oud zijn. De zuidwestenwind blaast mist vanuit de koude Atlantische Oceaan kilometers landinwaarts en voert voldoende vocht aan om het leven in de woestijn in stand te houden. De bekende zandduinen van Sossusvlei bereikt u via Sesriem. Onderweg vindt u aan uw linkerhand de bekende Duin 45, die u eventueel kunt beklimmen. De duinen zijn op hun mooist bij zonsopkomst en aan het einde van de dag, als de zon het landschap oker kleurt. Tussen de zandduinen ligt de surrealistische Dodevlei. Na een overstroming van de Tsauchab rivier zijn ruim 900 jaar geleden kortstondig ondiepe poelen ontstaan, waar kameeldoorn acacia’s konden groeien. De zwartgeblakerde boomskeletten op deze versteende, vaalgrijze kleipan vergaan niet vanwege de extreme droogte in de woestijn. In Sesriem bevindt zich ook de Sesriem Canyon, een circa 30 meter diepe en 1 kilometer lange kloof in het zachte kalksteen, die door de jaren heen is uitgesleten door de Tsauchab rivier. U kunt een wandeling maken door deze kloof, bij voorkeur in de vroege ochtend of late namiddag in verband met de warmte.

Tussen het Namib Naukluft Park en het Nubib gebergte ligt het uitgestrekte NamibRand Nature Reserve. De grillige bergen gaan over in strogele graslanden, die vervolgens uitlopen in de rode zandduinen van de Namib. NamibRand Nature Reserve is een paradijs voor natuurliefhebbers en fotografen. U kunt deelnemen aan naturedrives, ballontochten en begeleide wandelingen waarbij u grote kuddes springbokken, gemsbokken, struisvogels en giraffen kunt tegenkomen.

Het strandstadje Swakopmund ademt door de koloniale architectuur nog steeds een typisch Duitse sfeer. U vindt hier restaurants, bars en konditoreien, waar u nog in vloeiend Duits wordt aangesproken en apfelstrudel kunt bestellen. Tijdens een verblijf in Swakopmund kunt u deelnemen aan diverse excursies, waaronder een bezoek aan een township, quadbiken of sandboarden in de duinen en kajakken in de lagune van Walvis Bay, waarbij u Kaapse pelsrobben, dolfijnen, pelikanen, flamingo’s en walvissen (juni t/m november) kunt tegenkomen. Ook kunt u per 4x4 voertuig een tocht ondernemen naar Sandwich Harbour, één van de mooiste wetlands van Namibië. Met de oprichting van het Dorob National Park in 2010 is de woestijn aan de rand van Swakopmund uitgeroepen tot beschermd natuurgebied. De beste manier om dit gebied te verkennen is tijdens een living desert tour onder begeleiding van een gepassioneerde gids. Hij wijst op onder meer kameleons, gekko’s en slangen die in de ogenschijnlijk onherbergzame woestijn leven. De kuststrook ten noorden van Swakopmund staat, vanwege de vele scheepswrakken die hier aan land spoelden, bekend als Skeleton Coast. Vanuit een propellervliegtuigje ziet u de vele scheepswrakken half boven de zandduinen uitsteken.In het droge, imposante Damaraland vindt u de oeroude rotsgravures van Twyfelfontein en geologische hoogtepunten als Organ Pipes, Petrified Forest en Burnt Mountain. Het landschap is zeer indrukwekkend met droge rivierbeddingen, rotsheuvels, uitgestrekte vlakten en bergen. Kenners noemen deze regio vaak het mooiste deel van Namibië. In de droge bedding van de Aba-Huab rivier kunt u van maart t/m oktober op zoek gaan naar de zeldzame, roodgekleurde woestijnolifant. Deze bijzondere olifant legt dagelijks grote afstanden af op zoek naar water en weet hierdoor, ondanks het zeer droge klimaat, toch te overleven. Ook vindt u hier gemsbokken, springbokken, bergzebra’s en zwarte neushoorns.

Eén van de grootste bezienswaardigheden is het kurkdroge en onherbergzame Etosha National Park, het grootste beschermde wildpark van Namibië. Het park ontleent zijn naam aan de vrijwel vegetatieloze Etosha zoutpan, die in het regenseizoen deels onder water kan lopen. Blauwgroene algen gedijen uitstekend in het brakke water, waardoor er in deze periode meer dan een miljoen flamingo’s neerstrijken om te broeden. Aan de rand van de pan zijn tientallen drinkplaatsen gevormd, waar regelmatig grote kuddes olifanten hun dorst komen lessen. In Etosha leeft de grootste concentratie wilde dieren van Namibië, waar onder andere leeuwen, zebra’s, olifanten, giraffen en zwarte neushoorns.Het Waterberg Plateau is een roodbruine zandsteenformatie van 48 kilometer lang en 15 kilometer breed, die bijna 200 meter boven het omliggende land uitsteekt. Het zachte steen absorbeert veel water, waardoor onderaan het plateau waterbronnen zijn ontstaan. In dit park leven enkele zeldzame dieren, zoals sabelantilopen, neushoorns, luipaarden en cheeta’s. Het park is van een uitzonderlijke schoonheid, die u tijdens een naturedrive of wandeling ervaart.


Aangesloten bij: Jambo Safari Club is aangesloten bij ANVR, SGR en Calamiteitenfonds