19-daagse self drive NamibiŽ Compleet - Namibie
 
Home CoronaAanbiedingenOns reisaanbod & MaatwerkBrochureContact & medewerkersVacaturesPartnersReisvoorwaarden
  Home / Namibie / 19-daagse self drive NamibiŽ Compleet
zoek:
TanzaniaKeniaKenia & Tanzania combinatiereizenOegandaRwanda BotswanaZuid-AfrikaNamibie19-daagse self drive NamibiŽ Compleet 16-daagse self drive Hoogtepunten van NamibiŽ17-daagse self drive Avontuur & Cultuur16-daagse fly in safari NamibiŽ in Vogelvlucht22-daagse self drive Woestijnen, Wildparken & Watervallen17-daagse self drive Bijzonder NamibiŽ15-daagse self drive Wildrijk NamibiŽ20-daagse fly & drive Het beste van NamibiŽ & Botswana17-daagse self drive Familieavontuur in NamibiŽUw eigen reis samenstellen- MaatwerkAutohuur NamibiŽZambiaZimbabweMozambiqueSeychellenMauritiusMadagaskarVerrassende Combinatiereizen Golf & Safari Golf & StrandTreinreizenVluchtenVervoer ter plaatseGame drives & wildlifeLodges, tented camps & strandhotelsReisbrochureDuurzaam toerisme

19-daagse self drive NamibiŽ Compleet

Hoogtepunten
Kalahari - Fish River Canyon - Sossusvlei -  Swakopmund - Damaraland - Etosha National Park - Otjiwarongo / Okonjima

Vertrek: dagelijks
Reissom: vanaf  € 2.429,- per persoon, exclusief internationale vluchten

Wilt u alle hoogtepunten van het veelzijdige Namibië zien? Dan is deze self drive de perfecte keuze! Vanuit Windhoek reist u naar het zuiden met de rode Kalahariwoestijn, de indrukwekkende Fish River Canyon en de uitgestrekte Namibwoestijn - met Sossusvlei en Deadvlei - als absolute highlights! Via Swakopmund aan de kust volgen de hoogtepunten van het noorden. U bezoekt de grillige rotsformaties van Damaraland en het wildrijke Etosha National Park om tot slot weer terug te rijden naar Windhoek.

Voor uw verblijf kunt u een keuze maken uit vier niveaus: A, B, C of D. Niveau A zijn voornamelijk 3*, B voornamelijk 4*, C voornamelijk 4*/5* en D  voornamelijk 5* accommodaties.

Dag 1 naar Johannesburg
U vliegt met KLM rechtstreeks naar Johannesburg en komt hier 's avonds aan. U loopt in ca. 5 minuten naar uw hotel, op steenworp afstand van de aankomsthal. Overnachting:
Niveau A - City Lodge*** OR Tambo Airport (LO)
Niveau B - City Lodge*** OR Tambo Airport(LO)
Niveau C - City Lodge*** OR Tambo Airport (LO)
Niveau D - InterContinental Johannesburg OR Tambo Airport (LO)

2: naar Windhoek - ca. 50 km
Na het ontbijt volgt uw rechtstreekse vlucht  van Johannesburg naar Windhoek. Op de luchthaven van Windhoek haalt u uw huurauto op bij het autoverhuurbedrijf. Uw avontuur door Namibië begint met een rustige rit naar Windhoek - de hoofdstad van Namibië - zodat u kunt acclimatiseren en wennen aan het links rijden. Windhoek heeft een klein, overzichtelijk stadscentrum met duidelijk zichtbare overblijfselen uit de Duitse koloniale tijd, zoals ‘Die Christuskirche’.  Aan het einde van de middag ontmoet u onze lokale vertegenwoordiger in uw accommodatie, die u de laatste informatie over uw reis geeft en mogelijke vragen graag beantwoordt. Overnachting: 
Niveau A - The Elegant Guesthouse (LO) 
Niveau B - Olive Grove Guesthouse (LO)
Niveau C - Am Weinberg Boutique Hotel (LO)
Niveau D - The Olive Exclusive (LO)

Dag 3: Kalahari woestijn - ca. 300 km
Via een goede, verharde weg rijdt u in zuidelijke richting naar de Kalahariwoestijn. Dit gebied kenmerkt zich door donkerrode aarde, eindeloze grasvlaktes en duinen. Wellicht ziet u hier het eerste wild: de gemsbok - hét symbool van de Kalahari! Overnachting:
Niveau A - Africa Safari Lodge (LO)
Niveau B - Bagatelle Kalahari Ranch, Savannah Chalet (HP)
Niveau C - Zebra Kalahari Lodge (HP)
Niveau D - Bagatelle Kalahari Game Ranch, Framhouse Luxury (HP)

Dag 4-5: Fish River Canyon - ca. 400 km
U reist verder naar de in het uiterste zuiden gelegen Fish River Canyon, waar u twee nachten aan de oostzijde (A+B) of westzijde (C+D) van de canyon verblijft. U kunt op dag 5 een mooie wandeling maken, waarbij u vanuit verschillende invalshoeken kunt genieten van de duizelingwekkende vergezichten over de kloof. Vanuit uw accommodatie aan de westzijde kunt u optioneel deelnemen aan een tocht, waarbij u in een open 4x4 voertuig onder begeleiding van een gids in de canyon afdaalt. Overnachting:
Niveau A - Canyon Roadhouse (LO)
Niveau B - Canyon Lodge (LO)
Niveau C - Fish River Lodge (HP)
Niveau D - Fish River Lodge (HP)Dag 6: Aus - ca 300 km
Op het kruispunt van wegen naar Fish River Canyon, Lüderitz en Namib Naukluft Park, ligt Aus, waar in het bergachtige achterland wilde paarden leven. Overnachting:
Niveau A - Bahnhof Hotel Aus (LO)
Niveau B - Desert Horse Inn  (LO)
Niveau C - Eagle's Nest (LO)
Niveau D - Eagle's Nest (LO)

Dag 7-8: Sossusvlei - ca. 375 km
De reis gaat verder naar de fameuze Namibwoestijn, met als hoogtepunt Sossusvlei en de voor Namibië zo typerende rode zandduinen. Zorg ervoor dat u op dag 8 op tijd opstaat, zodat u tijdens zonsopkomst getuige bent van een magisch moment in de woestijn: wanneer één zijde van de enorm hoge duinen nog in de schaduw ligt, kleurt de andere zijde - in het licht van de opkomende zon - prachtig oranjerood; een fantastisch plaatje! Vanuit een heteluchtballon ervaart u het duinlandschap van Sossusvlei vanuit een heel ander perspectief. Geniet van de stilte en de leegte van de woestijn en natuurlijk van het schitterende kleurenspel op de duinen!  Overnachting:
Niveau A - Desert Quiver Camp (LO)
Niveau B - Sossusvlei Lodge (HP)
Niveau C - Dead Valley Lodge (VP)
Niveau D - Kwessi Dunes (AI+)Dag 9-10: Swakopmund - ca. 420 km

In Swakopmund bent u weer even ‘in de bewoonde wereld’. Hier kunt u naar keuze verschillende optionele activiteiten ondernemen, van quadbiken en sandboarden in de duinen tot culturele township tours. Of bezoek de grootste kolonie pelsrobben bij Cape Cross, voordat u op dag 11 de reis in noordelijke richting voortzet naar Damaraland. Overnachting:
Niveau A - Cornerstone Guesthouse (LO)
Niveau B - Swakopmund Guesthouse (LO)
Niveau C - Namib Guesthouse (LO)
Niveau D - Strand Hotel Swakopmund (LO)

Dag 11-12: Damaraland - ca. 350 km
Deze streek biedt, met haar door rotsen bezaaide heuvels, geologisch gezien het meest gevarieerde landschap van Namibië. Tot de bekendste bezienswaardigheden behoren de rotsformaties de ‘Organ Pipes’ en de cultuurhistorische eeuwenoude rotstekeningen en -gravures bij Twyfelfontein. Overnachting:
Niveau A - Twyfelfontein Adventure Camp (HP)
Niveau B - Twyfelfontein Adventure Camp (HP)
Niveau C - Mowani Mountain camp (HP)
Niveau D - Onduli Ridge (AI+)

Dag 13-14: Etosha National Park / Zuid - ca. 320 km
Het kurkdroge Etosha National Park is het grootste wildpark van Namibië. Verspreid over het park zijn diverse drinkplaatsen gevormd, waar tijdens de droge maanden zoveel wild te zien is dat u ogen te kort komt! U kunt ’s middags het park op eigen gelegenheid met uw huurauto verkennen of een begeleide gamedrive reserveren. Op dag 14 heeft u de hele dag de tijd om het zuiden en westen van Etosha te verkennen. Overnachting:
Niveau A - Toshari Lodge (LO)
Niveau B - Etosha Village (HP)
Niveau C - Etosha Oberland Lodge (HP)
Niveau D - Anderson's at Ongava (AI+)Dag 15-16: Etosha National Park / Oost - ca. 200 km
U rijdt langs de zuidkant van de immense Etosha kleipan naar het oosten van het park. De verscheidenheid aan dieren is enorm; olifanten, giraffen, zebra’s, wrattenzwijnen, impala’s en gnoes. Vergeet ook uw verrekijker niet; grote troepen leeuwen wachten vaak geduldig rond de waterplaatsen en slaan toe als een nietsvermoedende prooi komt drinken! Op dag 16 heeft u de hele dag de tijd om het oosten van Etosha te verkennen. Overnachting:
Niveau A - Onguma Bush camp (HP)
Niveau B - Onguma Forest (HP)
Niveau C - Onguma Tented camp (HP) 
Niveau D - Onguma The Fort (HP)

Dag 17: Otjiwarongo of Okonjima Nature Reserve- ca. 275 km
Via Otjiwarongo (A) of Okonjima (B/C/D) rijdt u tenslotte terug naar Windhoek. Het Okonjima Nature Reserve houdt zich bezig met de rehabilitatie van de cheeta, luipaard en hyena. Bezoek tijdens uw verblijf de AfriCat Foundation en bewonder hun bijzondere werk! Overnachting: 
Niveau A - Frans Indongo Lodge (LO)
Niveau B - Okonjima Plains Camp, Standard Room ( HP)
Niveau C - Okonjima Plains Camp, View Room (HP)
Niveau D - Okonjima Bush Camp Chalet (HP)

Dag 18-19: naar Amsterdam - ca. 325 km
U rijdt terug naar de luchthaven van Windhoek waar u uw huurauto inlevert en incheckt voor uw vlucht naar Johannesburg waar u in de avond de KLM-vlucht neemt naar Amsterdam. U arriveert in de ochtend van dag 19 op Schiphol. Het einde van een bijzondere reis!

(LO) = logies/ontbijt - (HP) = halfpension - (HP+) = halfpension + gezamenlijke activiteiten - (VP+) - volpension + gezamenlijke activiteiten - (AI+) = volpension en geselecteerde drankjes + gezamenlijke activiteiten
 
De vermelde afstanden zijn gemiddelden en bedoeld ter indicatie. De uiteindelijke afstanden zijn afhankelijk van de routes die u rijdt en de ligging van de accommodaties waarin u verblijft.

 Prijzen per persoon 2023 (exclusief vluchten)

Niveau A - voornamelijk 3* 2 personen 4 personen
1 juli t/m 31 oktober € 2.478,- € 2.187,-
1 november t/m 30 november € 2.528,- € 2.344,-
1 december t/m 23 december € 2.485,- € 2.301,-
24 december t/m 31 december € 2.512,- € 2.327,-

Niveau B - voornamelijk 4* 2 personen 4 personen
1 juli t/m 30 november € 3.057,- € 2.800,-
1 december  t/m 23 december € 2.894,- € 2.652,-
24 december t/m 31 december € 3.006,- € 2.765,-

Niveau C - voornamelijk 4/5* 2 personen 4 personen
1 augustus t/m 31 oktober € 5.357,- € 4.987,-
1 november t/m 30 november € 5.286,- € 4.929,-
1 december t/m 14 december

€ 4.754,-

€ 4.396,-
15 december t/m 31 december € 4.816,- € 4.458,-


Niveau D - voornamelijk 5* 2 personen 4 personen
1 september t/m 30 september € 9.612,- € 9.242,-
1 oktober t/m 31 oktober € 9.730,- € 9.360,--
1 november t/m 30 november € 8.759,- € 8.402,-
1 december t/m 14 december € 8.172,- € 7.814,-
15 december t/m 31 december € 9.051,- € 8.694,-

 
Prijzen per persoon 2024 (exclusief vluchten)

Niveau A - voornamelijk 3* 2 personen 4 personen
1 januari t/m 29 februari €  2.440,- €  2.078,-
1 maart t/m 30 juni €  2.497,- €  2.135,-
1 juli t/m 31 oktober €  2.655,- €  2.245,-
1 november t/m 30 november €  2.822,- €  2.427,-
1 december t/m 23 december €  2.746,- €  2.351,-
24 december t/m 31 december €  2.755,- €  2.360,-

Niveau B - voornamelijk 4* 2 personen 4 personen
1 januari t/m 29 februari €  3.060,- €  2.699,-
1 maart  t/m 30 juni €  3.110,- €  2.749,-
1 juli t/m 31 oktober €  3.356,- €  2.946,-
1 november t/m 30 november €  3.378,- € 2.983,-
1 december  t/m 23 december €  3.225,- €  2.829,-
24 december t/m 31 december €  3.339,- €  2.944,-

Niveau C - voornamelijk 4/5* 2 personen 4 personen
1 januari t/m 31 maart €  5.013,- €  4.546,-
1 april t/m 31 mei €  5.235,- €  4.768,-
1 juni t/m 30 juni €  5.303,- €  4.836,-
1 juli  t/m 31 juli €  5.567,- €  5.039,-
1 augustus t/m 31 oktober €  5.663,- €  5.136,-
1 november t/m 15 november €  5.825,- €  5.314,-
16 november t/m 30 november €  5.796,- €  5.286,-
1 december t/m 14 december

€  5.207,-

€  4.697,-
15 december t/m 31 december €  5.236,- €  4.726,-


Niveau D - voornamelijk 5* 2 personen 4 personen
1 januari t/m 10 januari €    8.745,- €   8.278,-
11 januari t/m 31 maart €    8.147,- €   7.681,-
1 april t/m 30 juni €    8.719,- €   8.253,-
1 juli t/m 31 juli €  10.153,- €   9.625,-
1 augustus  t/m 31 augustus €  10.282,- €   9.755,-
1 september t/m 30 september €  10.153,- €   9.626,-
1 oktober t/m 31 oktober €  10.282,- €   9.755,-
1 november t/m 30 november €    9.679,- €   9.168,-
1 december t/m 14 december €    8.721,- €   8.210,-
15 december t/m 31 december €  10.246,- €   9.735,-

NB: Prijzen voor een afwijkend aantal personen en 1-persoonskamers zijn op aanvraag. Bel of mail ons gerust voor een prijsopgave.

Inclusief:
overnachtingen op basis van een 2-persoonskamer, maaltijden zoals vermeld, uitgebreid Engelstalig self drive dossier, huurauto, autoverzekering

Exclusief:
vluchten, luchthavenbelasting, overige maaltijden, fooien, entreegelden nationale parken en overige bezienswaardigheden (circa € 65,- p.p.),facultatieve excursies, lokale kosten autohuur, eventuele toeslagen schoolvakanties en/of feestdagen

Type huurauto (of gelijkwaardig)
Bij 2 personen: Hyundai Grand Creta (niveau A en B) + Toyota Fortuner (niveau C en D)
Bij 4 personen: Toyota Fortuner (alle niveaus) 


Vluchtschema (onder voorbehoud)

Vluchtnummer:
verbinding:
vertrek:
aankomst:
KL 591
Amsterdam - Johannesburg
10.35
21.20
4Z 124

Johannesburg - Windhoek

10.40
12.50
4Z 127 Windhoek - Johannesburg 17.50 19.45
KL 592 Johannesburg - Amsterdam 23.10 10.20+1


Vluchtprijsindicatie KLM vanaf Schiphol
Vanaf € 1.330,- pp, inclusief luchthavenbelasting en toeslagen. Wij kunnen geheel vrijblijvend vluchten voor u in optie reserveren zodat uw vluchtprijs is gegarandeerd. Aarzelt u niet om ons te bellen!


 

 

 

 Hoogtepunten:

Hoofdstad Windhoek, de grootste stad van Namibië, wordt omringd door bergen: de Khomas hoogvlakte, het Eros gebergte en het Auas gebergte. Ondanks de 320.000 inwoners is Windhoek een zeer overzichtelijke stad. Independence Avenue is dé winkelstraat. Als u tijd heeft, moet u zeker de stijlvol gerestaureerde gebouwen uit de Duitse koloniale tijd bezichtigen, zoals het parlementsgebouw Tintenpalast en het fort Alte Feste. Naast het Tintenpalast ligt de bekendste bezienswaardigheid van Windhoek, de Christuskirche.De Fish River Canyon is de op één na langste canyon ter wereld, na de Grand Canyon in de Verenigde Staten. Het is een bijzonder indrukwekkend landschap. De Visrivier is met 650 km de langste rivier in het land. De canyon is gelegen aan de benedenloop van de rivier. De kloof is circa 160 km  lang. De canyon begint bij het plaatsje Seeheim en eindigt bij Ai-Ais. De canyon is op sommige plaatsen meer dan 500 meter diep. Daarna mondt de rivier uit in de Oranjerivier. De Fish River Canyon is waarschijnlijk circa 500 miljoen jaar geleden ontstaan. Door erosie is de kloof steeds dieper en dieper geworden.

Namib Naukluft Park is het grootste beschermde natuurgebied in Afrika en strekt zich uit van de weg Aus-Lüderitz in het zuiden tot de Swakop Rivier in het noorden. Door de minimale hoeveelheid regen bestaat het park voornamelijk uit woestijn. Toch leven er dieren (zoals de oryx) en planten (zoals de welwitschia) in dit gebied. Bezoekers hebben toegang tot vier gedeeltes van het park: Sossusvlei, het Naukluft gebergte, de gravel vlaktes tussen de Swakop en Kuiseb rivieren en het duingebied aan de Atlantische Oceaan, rond de lagune van Sandwich Harbour.De duinen van Sossusvlei zijn betoverend mooi en zijn daarom al vaak gekozen als filmlocatie. De duinen zijn op z’n mooist bij zonsopkomst en aan het einde van de dag, als de zon het landschap oker kleurt.

Tussen de zandduinen ligt Dead Vlei, een droge pan met dode kameeldoornbomen en de minder bekende en afgelegen Nara Vlei. De toegang tot de bekende zandduinen van Sossusvlei is Sesriem. De meeste bezoekers zijn zo benieuwd naar het duingebied dat ze vanuit Sesriem gelijk doorrijden naar Sossusvlei. Onderweg vindt u aan uw linkerhand Dune 45, die u tevens kunt beklimmen.
In Sesriem bevindt zich ook de Sesriem Canyon, een 30 meter diepe kloof in het zachte kalksteen, die door de jaren heen is uitgeslepen door de Tsauchab rivier. U kunt een wandeling maken door de kloof, maar kies hiervoor de vroege ochtend of de late namiddag, als de zon niet meer op z’n heetst is. Tussen het Namib Naukluft Park en het Nubib gebergte ligt het 200.000 hectare grote privé reservaat NamibRand Nature Reserve. Rode zandduinen, uitgestrekte vlaktes en grillige bergen bepalen het landschap van dit natuurreservaat. De seizoenen zorgen voor verschillende kleurschakeringen in het landschap, waardoor het NamibRand Nature Reserve een paradijs is voor natuurliefhebbers en fotografen. Tijdens rondritten, ballontochten en begeleide wandeltochten kunt u grote kuddes springbokken, oryxen en struisvogels tegenkomen.

Swakopmund ademt nog steeds een zeer Duitse sfeer, met name door de typische koloniale architectuur. U kunt hier bijvoorbeeld als bij onze Oosterburen in een Konditorei een Sachertorte bestellen! De kuststrook ten noorden van Swakopmund staat vanwege de vele scheepswrakken die hier aan land spoelden bekend als de Skeleton Coast. Het gebied is een van de droogste woestijnen ter wereld, terwijl voor de kust een van 's werelds rijkste viswateren stroomt. U kunt een vlucht boven de Skeleton Coast maken, waar u de geraamtes van scheepswrakken half boven de zandduinen ziet uitsteken. Het contrast tussen de verlaten woestijn en de blauwe zee is indrukwekkend. Dichter bij Swakopmund zijn ook zandduinen te vinden, die uitnodigen tot tochten met quadbikes of sandboards, waarbij u met een surfplank van de duinen glijdt. In het droge, imposante Damaraland vindt u de oeroude rotsgravures van Twyfelfontein en geologische hoogtepunten als Organ Pipes, Petrified Forest en Burnt Mountain. Het landschap is zeer indrukwekkend met droge rivierbeddingen, rotsheuvels, uitgestrekte vlakten en bergen. Kenners noemen deze regio vaak het mooiste deel van Namibië. In de droge bedding van de Aba-Huab rivier kunt u van maart t/m oktober op zoek gaan naar de zeldzame, roodgekleurde woestijnolifant. Deze bijzondere olifant legt dagelijks grote afstanden af op zoek naar water en weet hierdoor, ondanks het zeer droge klimaat, toch te overleven. Ook vindt u hier gemsbokken, springbokken, bergzebra’s en zwarte neushoorns.

Eén van de grootste bezienswaardigheden is het kurkdroge en onherbergzame Etosha National Park, het grootste beschermde wildpark van Namibië. Het park ontleent zijn naam aan de vrijwel vegetatieloze Etosha zoutpan, die in het regenseizoen deels onder water kan lopen. Blauwgroene algen gedijen uitstekend in het brakke water, waardoor er in deze periode meer dan een miljoen flamingo’s neerstrijken om te broeden. Aan de rand van de pan zijn tientallen drinkplaatsen gevormd, waar regelmatig grote kuddes olifanten hun dorst komen lessen. In Etosha leeft de grootste concentratie wilde dieren van Namibië, waar onder andere leeuwen, zebra’s, olifanten, giraffen en zwarte neushoorns.Het Waterberg Plateau is een roodbruine zandsteenformatie van 48 kilometer lang en 15 kilometer breed, die bijna 200 meter boven het omliggende land uitsteekt. Het zachte steen absorbeert veel water, waardoor onderaan het plateau waterbronnen zijn ontstaan. In dit park leven enkele zeldzame dieren, zoals sabelantilopen, neushoorns, luipaarden en cheeta’s. Het park is van een uitzonderlijke schoonheid, die u tijdens een naturedrive of wandeling ervaart.

 

Aangesloten bij: Jambo Safari Club is aangesloten bij ANVR, SGR en Calamiteitenfonds