17-daagse self drive Bijzonder Namibiė - Namibie
 
Home CoronaAanbiedingenOns reisaanbod & MaatwerkBrochureContact & medewerkersVacaturesPartnersReisvoorwaarden
  Home / Namibie / 17-daagse self drive Bijzonder Namibiė
zoek:
TanzaniaKeniaKenia & Tanzania combinatiereizenOegandaRwanda BotswanaZuid-AfrikaNamibie19-daagse self drive Namibiė Compleet 16-daagse self drive Hoogtepunten van Namibiė17-daagse self drive Avontuur & Cultuur16-daagse fly in safari Namibiė in Vogelvlucht22-daagse self drive Woestijnen, Wildparken & Watervallen17-daagse self drive Bijzonder Namibiė15-daagse self drive Wildrijk Namibiė20-daagse fly & drive Het beste van Namibiė & Botswana17-daagse self drive Familieavontuur in NamibiėUw eigen reis samenstellen- MaatwerkAutohuur NamibiėZambiaZimbabweMozambiqueSeychellenMauritiusMadagaskarVerrassende Combinatiereizen Golf & Safari Golf & StrandTreinreizenVluchtenVervoer ter plaatseGame drives & wildlifeLodges, tented camps & strandhotelsReisbrochureDuurzaam toerisme

17-daagse self drive Bijzonder NamibiėHoogtepunten
Sossusvlei / Namib Naukluft Park – Swakopmund – Damaraland – Etosha National Park - Okonjima

Vertrek: dagelijks
Reissom: vanaf € 2.753,- per persoon, exclusief internationale vluchten 

Tijdens deze reis verblijft u op de beste locaties! Zo kunt u in de enige lodge in Sossusvlei / Namib Naukluft Park verblijven, waardoor u de duinen ook buiten de openingstijden van het park kunt bezoeken. In Damaraland verblijft u te midden van alle bezienswaardigheden en geniet u van prachtige vergezichten. In Etosha overnacht u in het meest interessante gedeelte van het park en vervolgens aan de beroemde drinkplaats Okaukuejo, waar regelmatig grote kuddes olifanten hun dorst komen lessen. U sluit uw reis af met een verblijf in een luxe lodge in het Okonjima Nature Reserve, waar u in alle rust en comfort kunt nagenieten van alle indrukken die u in Namibië heeft opgedaan.

U kunt voor uw verblijf kunt u een keuze maken uit vier niveaus: A, B, C of D. Niveau A zijn voornamelijk 3*, B voornamelijk 4*, C voornamelijk 4*/5* en D voornamelijk 5* accommodaties.


Dag 1 naar Johannesburg
U vliegt met KLM rechtstreeks naar Johannesburg en komt hier 's avonds aan. U loopt in ca. 5 minuten naar uw hotel, op steenworp afstand van de aankomsthal. Overnachting:
Niveau A - City Lodge*** OR Tambo Airport (LO)
Niveau B - City Lodge*** OR Tambo Airport(LO)
Niveau C - City Lodge*** OR Tambo Airport (LO)
Niveau D - InterContinental Johannesburg OR Tambo Airport (LO)

Dag 2: naar Windhoek / GocheGanas Nature Reserve - ca. 100 km
Na het ontbijt wandelt u naar de vertrekhal voor uw rechtstreekse vlucht naar Windhoek. U arriveert aan het begin van de middag en wordt daar verwelkomd door onze lokale vertegenwoordiger die u de laatste informatie over uw reis geeft en uw vragen beantwoordt. U haalt uw huurauto op bij het autoverhuurbedrijf op de luchthaven en rijdt naar het GocheGanas of het Zannier natuurreservaat, nabij Windhoek. U kunt een optionele gamedrive reserveren en op zoek gaan naar witte neushoorns, zebra’s, luipaarden en antilopensoorten. Voor wat ontspanning kunt u terecht in de Spa, waar een breed scala aan behandelingen wordt aangeboden. Overnachting:
Niveau A - GocheGanas Nature Reserve (HP)
Niveau B - GocheGanas Nature Reserve (HP)
Niveau C - GocheGanas Nature Reserve (HP)
Niveau D - Omaanda Lodge (HP)
 
Dag 3-4: Sossusvlei/ Namib Naukluft Park – ca. 325 km
U gaat op weg naar het Namib Naukluft Park, dat wordt gedomineerd door de oudste woestijn ter wereld, de Namib. Eén van de hoogtepunten van uw reis is ongetwijfeld het bezoek aan de zandduinen van Sossusvlei en de Dodevlei; een versteende, vaalgrijze kleipan omringd door dieprode zandduinen, in het hart van de woestijn. Voor een uniek uitzicht maakt u bij zonsopkomst een optionele ballonvlucht, als de opkomende zon de duinen koperrood kleurt. Bij niveau C verblijft u in de enige lodge in het park, waardoor u, nog voordat het park open gaat en veel toeristen het park betreden, al naar de duinen kunt rijden voor de mooiste foto’s van de zonsopkomst. U voelt zich hier alleen op de wereld! Overnachting:
Niveau A - The ElegantDesert Lodge (HP)
Niveau B - Desert Hills Lodge (HP)
Niveau C - Sossus Dune Lodge (LO)
Niveau D - Sonop Lodge (AI+)Dag 5-6: Swakopmund – ca. 350 km
U rijdt naar kustplaats Swakopmund, waar u de middag vrij kunt besteden. Op dag 6 kunt u deelnemen aan diverse activiteiten in de omgeving. Een aanrader is de excursie naar Sandwich Harbour, waarbij een deskundige gids u in een 4x4 voertuig zigzaggend door de duinen en over het strand naar het noordwestelijke deel van de Namib woestijn rijdt. De ondergrondse loop van de Kuiseb rivier watert hier af in een lagune, die door een barrière van zand wordt gescheiden van de Atlantische Oceaan. Hier is een van de mooiste wetlands van Namibië ontstaan, waar jaarlijks circa 200.000 trekvogels broeden. Overnachting:
Niveau A - Driftwood Guesthouse (LO)
Niveau B - The Stiltz (LO)
Niveau C - Strand Hotel Swakopmund, luxury kamer (LO)
Niveau D - Strand Hotel Swakopmund, junior suite (LO)

Dag 7-9: Damaraland / Twyfelfontein – ca. 335 km
Onderweg naar Damaraland kunt u een bezoek brengen aan het Cape Cross Seal Reserve, waar een kolonie van ongeveer 80.000 pelsrobben in de golven en op de rotsen leeft. Kenners noemen Damaraland vaak de mooiste regio van Namibië! De bekendste bezienswaardigheden zijn Burnt Mountain, de Organ Pipes en de prachtige prehistorische rotstekeningen van Twyfelfontein. U kunt onder andere deelnemen aan diverse optionele activiteiten, zoals een zoektocht naar de woestijnolifanten. Overnachting:
Niveau A - Twyfelfontein Adventure Camp (HP)
Niveau B - Camp Kipwe (HP)
Niveau C - Mowani Mountain Camp (VP+)
Niveau D - Onduli Ridge (AI+)Dag 10-11: Etosha National Park / Zuid – ca. 300 km
Het kurkdroge Etosha National Park is het grootste wildpark van Namibië. Verspreid over het park zijn diverse drinkplaatsen gevormd, waar tijdens de droge maanden zoveel wild te zien is dat u ogen te kort komt! U kunt ’s middags het park op eigen gelegenheid met uw huurauto verkennen of een begeleide gamedrive reserveren. Op dag 11 heeft u de hele dag de tijd om het zuiden en westen van Etosha te verkennen.Overnachting:
Niveau A - Okaukuejo Camp, bush chalet (LO)
Niveau B - Okaukuejo Camp, waterhole chalet (LO)
Niveau C - Etosha Oberland Lodge (VP)
Niveau D - Andersson's at Ongava (AI+)


Dag 12-13: Etosha National Park / Oost – ca. 175 km
U rijdt langs de zuidkant van de immense Etosha kleipan naar het oosten van het park.
U kunt over dit stuk de hele dag doen en heeft hierdoor alle tijd om bij de drinkplaatsen te stoppen om wild te observeren. U verblijft in het privéreservaat Onguma, dat grenst aan Etosha. Op dag 13 kunt u optioneel een gamedrive in een open 4x4 voertuig of een wandelsafari maken. Uw gids vertelt u alles over de sporen, dieren en planten die u onderweg tegenkomt. Overnachting:
Niveau A - Onguma Bush Camp (HP)
Niveau B - Onguma Forest Camp (HP)
Niveau C - Onguma Tented Camp (HP) 
Niveau D - Onguma The Fort (AI+)


 
Dag 14-15: Okonjima Nature Reserve – ca. 250 km
U sluit uw reis af in het Onkonjima Nature Reserve, de thuisbasis van de AfriCat Foundation. Sinds de oprichting van de stichting in 1993 heeft zij meer dan 1100 katachtigen kunnen redden, waarvan bijna 90% is teruggeplaatst in het wild. Tijdens uw verblijf kunt u in het informatiecentrum veel leren over het bijzondere werk dat hier wordt gedaan. Okonjima is echter meer dan alleen de thuisbasis van de AfriCat Foundation; in het aangrenzende natuurgebied kunt u bijzondere gamedrives maken, waarbij u uitstekende kansen heeft op een ontmoeting met cheeta’s, luipaarden, leeuwen en hyena’s. Overnachting:
Niveau A: Okonjima Plains Camp
(HP)
Niveau B: Okonjima Plains Camp (HP)
Niveau C: Okonjima Bush Camp (HP)
Niveau D: Okonjima Bush Camp (HP)

Dag 16-17: naar Amsterdam – ca. 275 km
U rijdt terug naar de luchthaven van Windhoek waar u uw huurauto inlevert en incheckt voor uw rechtstreekse vlucht terug naar Amsterdam. Alternatief is een vlucht naar Johannesburg waar u vervolgens overstapt op de vlucht met KLM terug naar Amsterdam. In beide gevallen arriveert in de vroege ochtend van dag 17 op Schiphol. Het einde van een bijzondere reis!


(LO) = logies/ontbijt - (HP) = halfpension - (HP+) = halfpension + gezamenlijke activiteiten - (VP+) = volpension + gezamenlijke activiteiten - (AI+) = volpension en geselecteerde drankjes + gezamenlijke activiteiten
 
De vermelde afstanden zijn gemiddelden en bedoeld ter indicatie. De uiteindelijke afstanden zijn afhankelijk van de routes die u rijdt en de ligging van de accommodaties waarin u verblijft.


Prijzen per persoon 2023
(exclusief vluchten)

Niveau A - voornamelijk 3* 2 personen 4 personen
1 juli t/m 31 oktober € 3.291,- € 2.963,-
1 november t/m 15 november € 3.237,- € 3.037,-
16 november t/m 30 november € 3.164,- € 2.966,-
1 december t/m 14 december € 3.096,- € 2.898,-
15 december t/m 31 december € 3.166,- € 2.968,-

Niveau B - voornamelijk 4* 2 personen 4 personen
1 augustus t/m 31 oktober € 3.633,- € 3.389,-
1 november t/m 15 november € 3.495,- € 3.296,-
16 november t/m 30 november € 3.042,- € 2.843,-
1 december t/m 14 december € 2.874,- € 2.674,-
15 december t/m 31 december € 2.944,- € 2.744,-

Niveau C - voornamelijk 4/5* 2 personen 4 personen
1 augustus t/m 31 oktober € 6.192,- € 5.876,-
1 november t/m 30 november € 6.085,- € 5.780,-
1 december t/m 31 december € 5.511,- € 5.206,-

Niveau D - voornamelijk 5* 2 personen 4 personen
1 juli t/m 31 oktober € 10.349,- € 10.033,-
1 november t/m 30 november € 9.415,- € 9.113,-
1 december t/m 22 december € 8.838,- € 8.537,-
23 december t/m 31 december € 9.909,- € 9.608,-


Prijzen per persoon 2024
(exclusief vluchten)

Niveau A - voornamelijk 3* 2 personen 4 personen
1 januari t/m 29 februari € 2.849,- €  2.515,-
1 maart t/m 31 maart € 3.014,- €  2.680,-
1 april t/m 31 mei € 3.058,- €  2.725,-
1 juni t/m 30 juni € 3.030,- €  2.697,-
1 juli t/m 31 oktober € 3.311,- €  2.935,-
1 november t/m 30 november € 3.213,- €  2.850,-
1 december t/m 31 december €  3.073,- €   2.710,-

Niveau B - voornamelijk 4* 2 personen 4 personen
1 januari t/m 31 maart € 3.314,- €  2.981,-
1 april t/m 30 april € 3.487,- €  3.154,-
1 mei t/m 31 mei € 3.596,- €  3.263,-
1 juni t/m 30 juni € 3.436,- €  3.103,-
1 juli t/m 31 juli € 3.856,- €  3.480,-
1 augustus t/m 31 oktober € 3.995,- €  3.620,-
1 november t/m 30 november € 3.873,- €  3.510,-
1 december t/m 31 december € 3.602,- €  3.290,-

Niveau C - voornamelijk 4/5* 2 personen 4 personen
1 januari t/m 29 februari € 5.408,- €  4.982,-
1 maart t/m 31 maart € 5.742,- €  5.316,-
1 april t/m 31 mei € 5.929,- €  5.503,-
1 juni t/m 30 juni € 5.756,- €   5.330,-
1 juli t/m 31 juli € 6.430,- €  5.950,-
1 augustus t/m 31 oktober € 6.589,- €  6.110,-
1 november t/m 30 november € 6.338,- €  5.873,-
1 december t/m 31 december € 5.838,- €  5.374,-

Niveau D - voornamelijk 5* 2 personen 4 personen
1 januari t/m 9 januari €  9.331,- €   8.905,-
10 januari t/m 31 maart €  9.008,- €   8.582,-
1 april t/m 30 juni €  9.563,- €   9.137,-
1 juli t/m 31 oktober € 10.824,- € 10.345,-
1 november t/m 30 november € 10.879,- € 10.414,-
1 december t/m 19 december €  9.496,- €   9.031,-
20 december t/m 31 december € 10.605,- € 10.140,-

NB: Prijzen voor een afwijkend aantal personen en 1-persoonskamers zijn op aanvraag. Bel of mail ons gerust voor een prijsopgave.

Inclusief:
overnachtingen in een 2-persoonskamer, maaltijden en drankjes zoals vermeld, uitgebreid Engelstalig self drive dossier, huurauto, autoverzekering.

Exclusief:
vluchten, luchthavenbelasting, overige maaltijden en drankjes, fooien, entreegelden nationale parken en overige bezienswaardigheden (circa € 75,- p.p.), facultatieve excursies, lokale kosten autohuur, eventuele toeslagen schoolvakanties en/of feestdagen.

Type huurauto (of gelijkwaardig)
Bij 2 personen: Hyundai Grand Creta (niveau A en B) + Toyota Fortuner (niveau C en D)
Bij 4 personen: Toyota Fortuner (alle niveaus)


Vluchtprijsindicatie KLM
Vanaf € 1.330,- pp, inclusief luchthavenbelasting en toeslagen. Wij kunnen geheel vrijblijvend vluchten voor u in optie reserveren zodat uw vluchtprijs is gegarandeerd. Aarzelt u niet om ons te bellen!


Vluchtschema
(vluchttijden onder voorbehoud van wijzigingen)

Vluchtnummer:
verbinding:
vertrek:
aankomst:
KL 591
Amsterdam - Johannesburg
10.35
21.20
4Z 124

Johannesburg - Windhoek

10.40
12.50
4Z 127 Windhoek - Johannesburg 17.50 19.45
KL 592 Johannesburg - Amsterdam 23.10 10.20+1

 

 Hoogtepunten:

Hoofdstad Windhoek, de grootste stad van Namibië, wordt omringd door bergen: de Khomas hoogvlakte, het Eros gebergte en het Auas gebergte. Ondanks de 320.000 inwoners is Windhoek een zeer overzichtelijke stad. Independence Avenue is dé winkelstraat. Als u tijd heeft, moet u zeker de stijlvol gerestaureerde gebouwen uit de Duitse koloniale tijd bezichtigen, zoals het parlementsgebouw Tintenpalast en het fort Alte Feste. Naast het Tintenpalast ligt de bekendste bezienswaardigheid van Windhoek, de Christuskirche.

Namib Naukluft Park is het grootste natuurpark van Namibië en strekt zich met zijn dieprode zandduinen, droge rivierbeddingen en diepe dalen uit van Swakopmund
tot Lüderitz. Wind en mist creëren zandduinen in het park, waarvan enkele meer dan 350 meter boven de woestijn uitsteken en daarmee tot de hoogste ter wereld behoren. Kenmerkend is de rode kleur van de duinen, hetgeen een teken is van hun leeftijd. Het ijzer in het zand oxideert, waardoor de duin steeds roder wordt naarmate deze ouder wordt. Door de minimale regenval bestaat het park voornamelijk uit woestijn. Toch leven ook hier dieren en planten, zoals gemsbokken, struisvogels, jakhalzen en de welwitschiaplant, waarvan sommige exemplaren meer dan 2000 jaar oud zijn. De zuidwestenwind blaast mist vanuit de koude Atlantische Oceaan kilometers landinwaarts en voert voldoende vocht aan om het leven in de woestijn in stand te houden. De bekende zandduinen van Sossusvlei bereikt u via Sesriem. Onderweg vindt u aan uw linkerhand de bekende Duin 45, die u eventueel kunt beklimmen. De duinen zijn op hun mooist bij zonsopkomst en aan het einde van de dag, als de zon het landschap oker kleurt. Tussen de zandduinen ligt de surrealistische Dodevlei. Na een overstroming van de Tsauchab rivier zijn ruim 900 jaar geleden kortstondig ondiepe poelen ontstaan, waar kameeldoorn acacia’s konden groeien. De zwartgeblakerde boomskeletten op deze versteende, vaalgrijze kleipan vergaan niet vanwege de extreme droogte in de woestijn. In Sesriem bevindt zich ook de Sesriem Canyon, een circa 30 meter diepe en 1 kilometer lange kloof in het zachte kalksteen, die door de jaren heen is uitgesleten door de Tsauchab rivier. U kunt een wandeling maken door deze kloof, bij voorkeur in de vroege ochtend of late namiddag in verband met de warmte.

Tussen het Namib Naukluft Park en het Nubib gebergte ligt het uitgestrekte NamibRand Nature Reserve. De grillige bergen gaan over in strogele graslanden, die vervolgens uitlopen in de rode zandduinen van de Namib. NamibRand Nature Reserve is een paradijs voor natuurliefhebbers en fotografen. U kunt deelnemen aan naturedrives, ballontochten en begeleide wandelingen waarbij u grote kuddes springbokken, gemsbokken, struisvogels en giraffen kunt tegenkomen.

Het strandstadje Swakopmund ademt door de koloniale architectuur nog steeds een typisch Duitse sfeer. U vindt hier restaurants, bars en konditoreien, waar u nog in vloeiend Duits wordt aangesproken en apfelstrudel kunt bestellen. Tijdens een verblijf in Swakopmund kunt u deelnemen aan diverse excursies, waaronder een bezoek aan een township, quadbiken of sandboarden in de duinen en kajakken in de lagune van Walvis Bay, waarbij u Kaapse pelsrobben, dolfijnen, pelikanen, flamingo’s en walvissen (juni t/m november) kunt tegenkomen. Ook kunt u per 4x4 voertuig een tocht ondernemen naar Sandwich Harbour, één van de mooiste wetlands van Namibië. Met de oprichting van het Dorob National Park in 2010 is de woestijn aan de rand van Swakopmund uitgeroepen tot beschermd natuurgebied. De beste manier om dit gebied te verkennen is tijdens een living desert tour onder begeleiding van een gepassioneerde gids. Hij wijst op onder meer kameleons, gekko’s en slangen die in de ogenschijnlijk onherbergzame woestijn leven. De kuststrook ten noorden van Swakopmund staat, vanwege de vele scheepswrakken die hier aan land spoelden, bekend als Skeleton Coast. Vanuit een propellervliegtuigje ziet u de vele scheepswrakken half boven de zandduinen uitsteken.

In het droge, imposante Damaraland vindt u de oeroude rotsgravures van Twyfelfontein en geologische hoogtepunten als Organ Pipes, Petrified Forest en Burnt Mountain. Het landschap is zeer indrukwekkend met droge rivierbeddingen, rotsheuvels, uitgestrekte vlakten en bergen. Kenners noemen deze regio vaak het mooiste deel van Namibië. In de droge bedding van de Aba-Huab rivier kunt u van maart t/m oktober op zoek gaan naar de zeldzame, roodgekleurde woestijnolifant. Deze bijzondere olifant legt dagelijks grote afstanden af op zoek naar water en weet hierdoor, ondanks het zeer droge klimaat, toch te overleven. Ook vindt u hier gemsbokken, springbokken, bergzebra’s en zwarte neushoorns.

Eén van de grootste bezienswaardigheden is het kurkdroge en onherbergzame Etosha National Park, het grootste beschermde wildpark van Namibië. Het park ontleent zijn naam aan de vrijwel vegetatieloze Etosha zoutpan, die in het regenseizoen deels onder water kan lopen. Blauwgroene algen gedijen uitstekend in het brakke water, waardoor er in deze periode meer dan een miljoen flamingo’s neerstrijken om te broeden. Aan de rand van de pan zijn tientallen drinkplaatsen gevormd, waar regelmatig grote kuddes olifanten hun dorst komen lessen. In Etosha leeft de grootste concentratie wilde dieren van Namibië, waar onder andere leeuwen, zebra’s, olifanten, giraffen en zwarte neushoorns.

Het Waterberg Plateau is een roodbruine zandsteenformatie van 48 kilometer lang en 15 kilometer breed, die bijna 200 meter boven het omliggende land uitsteekt. Het zachte steen absorbeert veel water, waardoor onderaan het plateau waterbronnen zijn ontstaan. In dit park leven enkele zeldzame dieren, zoals sabelantilopen, neushoorns, luipaarden en cheeta’s. Het park is van een uitzonderlijke schoonheid, die u tijdens een naturedrive of wandeling ervaart.

Aangesloten bij: Jambo Safari Club is aangesloten bij ANVR, SGR en Calamiteitenfonds