17-daagse reis Het beste van Zimbabwe & Zambia - Zimbabwe
 
Home CoronaAanbiedingenOns reisaanbod & MaatwerkBrochureContact & medewerkersVacaturesPartnersReisvoorwaarden
  Home / Zimbabwe / 17-daagse reis Het beste van Zimbabwe & Zambia
zoek:
KeniaKenia & Tanzania combinatiereizenTanzaniaOegandaRwanda MozambiqueBotswanaZuid-AfrikaNamibiŽZambiaZimbabwe14-daagse self drive Avontuurlijk Zimbabwe14-daagse safari Hoogtepunten van Zimbabwe11-daagse fly in safari Zimbabwe in Vogelvlucht13-daagse reis Het beste van Zimbabwe & Botswana Reissuggesties & Maatwerk - uw eigen reis samenstellenLodges & tented campsMauritiusSeychellenMadagaskarVerrassende Combinatiereizen Golf & Safari Golf & StrandTreinreizenVluchtenVervoer ter plaatseGame drives & wildlifeLodges, tented camps & strandhotelsReisbrochure

17-daagse reis Het beste van Zimbabwe & ZambiaHoogtepunten
Victoria watervallen – Hwange NP - Mana Pools NP – Lower Zambezi NP – South Luangwa NP 

De Zambezi rivier vormt de natuurlijke grens tussen Zimbabwe en Zambia. Een reis naar deze beide landen is hierdoor eenvoudig te realiseren. Uw reis start in Zimbabwe, waar u de wereldberoemde Victoria watervallen kunt bewonderen. Daarna maakt u in Hwange National Park gamedrives en begeleide wandelsafari’s en maakt u onder andere kennis met enorme olifantenkuddes. U vliegt naar Mana Pools National Park, een mystiek park dat is uitgeroepen tot Unesco Werelderfgoed. Een boottocht over de Zambezi rivier brengt u vervolgens in Lower Zambezi National Park in Zambia, waar u spannende kanosafari’s maakt. Deze bijzondere combinatiereis eindigt in South Luangwa National Park, waar de kans op het spotten van het luipaard zeer groot is.

Accommodaties in Zimbabwe en Zambia zijn klein van opzet en het kwaliteits- en serviceniveau is hoog. Een officiele sterrenclassificatie kent men hier echter niet. U kunt kiezen uit vier luxeniveaus: A, B, C of D. Niveau A is vergelijkbaar met 3*+/4* accommodaties, B is vergelijkbaar met 4/5*, C met 5* en niveau D is vergelijkbaar met 5*+/deluxe accommodaties.

Vanaf: € 7.647,- per persoon, exclusief internationale vluchten
Vertrek: dagelijks van april t/m medio november

Programma:

Dag 1: naar Johannesburg
U vliegt vanaf Amsterdam rechtstreeks met KLM naar Johannesburg, waar u ’s avonds aankomt. U wordt hartelijk verwelkomd en naar uw hotel op de luchthaven gebracht. Overnachting:
Niveau A-D: City Lodge OR Tambo Airport (LO)

Dag 2-3: naar Zimbabwe/Victoria Falls
U vliegt naar Victoria Falls in Zimbabwe, waar u twee nachten in de omgeving van de beroemde Victoria watervallen verblijft. U heeft voldoende tijd om deel te nemen aan diverse optionele excursies, zoals een spectaculaire helikoptervlucht, wildwatervaren op de Zambezi rivier of bungeejumpen vanaf de brug over de Batoka kloof. Op eigen gelegenheid kunt u de watervallen bekijken, die hier met donderend geraas van 110 meter hoogte, over een breedte van 1.700 meter naar beneden storten. Overnachting:
Niveau A: Ilala Lodge (LO)
Niveau B: Victoria Falls Safari Lodge (HP)
Niveau C: Zambezi Sands (AI)
Niveau D: The Elephant Camp (AI)

Dag 4-6: Hwange National Park
Vandaag rijdt (A+B) of vliegt (C+D) u naar Zimbabwe’s grootste nationale park, Hwange. De komende dagen maakt u in de ochtend en middag, naast gamedrives in een open 4x4 voertuig, ook spectaculaire wandelsafari’s onder begeleiding van zeer deskundige en enthousiaste gidsen. Niet alleen het spotten van wild staat centraal, u krijgt ook inzicht in de wonderlijke symbiose tussen de flora en fauna. Alle activiteiten onderneemt u samen met andere gasten in het camp. In de uren tussen uw activiteiten kunt u genieten van het wild dat regelmatig een bezoek brengt aan de waterpoel welke 'voor de deur' ligt. Uw camp ligt in een privéconcessie, hierdoor zijn ook spannende nightdrives mogelijk waarbij u door middel van een zoeklicht op zoek gaat naar dieren die in het donker actief zijn. Overnachting:
Niveau A: Camp Hwange (AI+)
Niveau B: The Hide Safari Camp (AI+)
Niveau C: Little Makololo Camp (AI+)
Niveau D: Linkwasha Camp (AI+)


Dag 7-9: Mana Pools National Park
U vliegt naar Mana Pools National Park, dat is vernoemd naar de vier permanente waterpoelen in het park. “Mana” betekent in de lokale Shona taal "vier". Het spectaculaire landschap van dit mystieke park -met open vlaktes, dichte bossen en de rivieroevers van de Zambezi rivier- herbergt olifanten, leeuwen, luipaarden, cheeta’s, wilde honden, buffels en diverse antilopensoorten, waaronder de soeni; één van de kleinste antilopen in zuidelijk Afrika. Bij niveau A verblijft u twee nachten in een kleinschalig camp in een privéconcessie, diep in het nationale park. Het camp ligt aan de enige permanente waterbron in dit gebied en is hierdoor een zeer geliefde drinkplaats voor vele dieren. U maakt hier en in het nationale park gamedrives in een open 4x4 voertuig, nightdrives en wandelsafari’s onder begeleiding van een deskundige gids. Alle activiteiten onderneemt u samen met andere gasten van het camp. Op dag 9 heeft u een gamedrive-transfer naar het noordelijk deel van het park. Vanwege de boottransfer naar Zambia op dag 10, verblijft u hier één nacht in een camp direct aan de Zambezi rivier.

Bij niveau B t/m D verblijft u drie nachten in een stijlvol camp in het noordelijke gedeelte van Mana Pools. Naast gamedrives, nightdrives en begeleide wandelsafari's kunt u hier ook boottochtjes en begeleide kanosafari’s op de rivier maken, waarbij nijlpaarden zo nu en dan hun kop boven water steken, terwijl krokodillen zich op de oevers opwarmen in de zon. Ook voor vogelliefhebbers is Mana Pools een paradijs! Tijdens een sundowner op een mooi plekje aan de Zambezi rivier ziet u de zon aan de overzijde van de rivier, achter de steile heuvels in Zambia, ondergaan: een gepast decor voor uw laatste dag in Zimbabwe!
Overnachting dag 7-8:
Niveau A: Kanga Camp (AI+)
Niveau B t/m D: Ruckomechi Camp (AI+)
Overnachting dag 9:
Niveau A t/m D: Ruckomechi Camp (AI+)Dag 10-12: naar Zambia/Lower Zambezi National Park
’s Ochtends vroeg vaart u per motorboot naar Chirundu, waar u de grens met Zambia passeert. Vervolgens heeft u een boottransfer naar uw lodge of camp aan de Zambezi rivier. Onderweg maakt u kennis met het alledaagse leven aan de rivierkant. Vissers in hun boten, dames die de was doen en spelende kinderen glijden aan uw oog voorbij. In Lower Zambezi National Park kunt u de komende dagen kiezen uit diverse activiteiten welke in uw verblijf zijn inbegrepen; gamedrives in een open 4x4 voertuig, begeleide wandel- of kanosafari’s en sundownercruises per motorboot. U heeft alle gelegenheid om dit bijzondere park te ontdekken. Alle activiteiten onderneemt u samen met andere gasten in de lodge of het camp, bij niveau C beschikt u echter over een privé voertuig en gids, een unicum in Zambia aangezien u hier doorgaans fors extra voor betaalt! Overnachting:
Niveau A: Kasaka River Lodge (AI+)
Niveau B: Chongwe River Camp (AI+)
Niveau C: Sausage Tree Camp (AI+)
Niveau D: Chiawa Camp (AI+)

Dag 13-15: South Luangwa National Park
Via Lusaka vliegt u naar Mfuwe, de luchthaven bij South Luangwa National Park. Hier vindt u vrijwel alle dieren van het Afrikaanse continent, behalve de neushoorn. Ook andere unieke diersoorten, zoals de zeldzame wilde hond en de endemische Thornicroft giraf, komen in dit park voor. De kans is groot dat u hier de luipaard, die doorgaans in het donker actief is, ook overdag te zien krijgt! Uw lodge ligt aan de rand van het park (A). Bij niveau B verblijft u op twee verschillende locaties in het park; op dag 14 en 15 verblijft u op dit niveau namelijk in één van de kleinschalige bushcamps van The Bushcamp Company, die diep in het zuidelijk gedeelte van het park liggen. Hier waant u zich alleen in de bush! Bij niveau C verblijft u alle drie de nachten in een kleinschalig camp, met een unieke ligging midden in het nationale park. Bij niveau D verblijft u in de meest luxueuze accommodatie in South Luangwa, aan de oever van de Luangwa rivier. Een korte oversteek per motorboot brengt u direct in het park! U maakt de komende dagen gamedrives en begeleide wandelsafari’s en geniet van dit prachtige park Overnachting:
Niveau A: Kafunta River Lodge (AI+)
Niveau B: dag 13: Mfuwe Lodge (AI+) dag 14-15: bushcamp van The Bushcamp Company (AI+)
Niveau C: Puku Ridge (AI+)
Niveau D: Chinzombo (AI+)

Dag 16-17: naar Amsterdam
U vliegt naar Lusaka, waar u overstapt op de vlucht met Kenya Airways naar Nairobi. Hier stapt u over op de KLM nachtvlucht naar Amsterdam, waar u op dag 17, vol nieuwe ervaringen arriveert.

LO = logies/ontbijt - HP = halfpension - AI = volpension + drankjes - AI+ = volpension + drankjes en gezamenlijke gamedrives/activiteiten

Prijzen per persoon 2017
Bel of mail ons gerust voor een prijsopgave voor een reis in 2018!

Niveau A - voornamelijk 3*+/4* accommodaties
1 t/m 15 november € 6.429,-
Binnenlandse vluchten Zimbabwe & Zambia (verplicht) € 1.218,-
 


Niveau B - voornamelijk 4/5* accommodatie
1 t/m 15 november € 7.516,-
Binnenlandse vluchten Zimbabwe & Zambia (verplicht) € 1.218,-


Niveau C - voornamelijk 5* accommodaties
1 t/m 15 november € 9.313,-
Binnenlandse vluchten Zimbabwe & Zambia (verplicht) € 1.357,-


Niveau D - voornamelijk 5*+/deluxe accommodaties
1 t/m 15 november € 10.122,-
Binnenlandse vluchten Zimbabwe & Zambia (verplicht) € 1.357,-

NB: Bel of mail ons gerust voor een prijsopgave voor een afwijkend aantal personen, 1-persoonskamers of een reis in 2018!


Inclusief:
transfers, binnenlandse vluchten Zimbabwe: Victoria Falls-Hwange (C+D) en Hwange-Mana Pools (A t/m D), binnenlandse vluchten Zambia: Lower Zambezi-South Luangwa (A t/m D) en South Luangwa-Lusaka (A t/m D), entreegelden nationale parken, Engelssprekende chauffeur/gids, gezamenlijke gamedrives en activiteiten (A,B,D) privé gamedrives in Sausage Tree Camp (C), overnachtingen in een 2-persoonskamer/tent, maaltijden zoals aangegeven.

Exclusief:
internationale vluchten Amsterdam-Victoria Falls en Lusaka-Amsterdam, luchthavenbelasting, airport departure tax Victoria Falls airport US$ 15,- p.p. (C+D) en Hwange airport US$ 15,- p.p. (A+B), fooien, overige maaltijden en drankjes, visum Zimbabwe en Zambia, excursies Victoria Falls, entreegelden Victoria watervallen.

Vluchtschema: (vluchttijden onder voorbehoud van wijzigingen)
Vluchtnummer:
Route:
Vertrek:
Aankomst:
KL591
Amsterdam - Johannesburg
10:20
21:15
BA/SA
Johannesburg - Victoria Falls
11:25
13:05
KQ704 Lusaka - Nairobi 16.50 20.30
KL 566 Nairobi - Amsterdam 23.59 07.15+1
+1 = aankomst de volgende dag

Vluchtprijsindicatie KLM/British Airways/South African Airways/Kenya Airways
Met KLM van Amsterdam naar Victoria Falls en van Lusaka naar Amsterdam vanaf € 992,- p.p. inclusief belasting en toeslagen. Er zijn diverse andere vluchtmogelijkheden met bijvoorbeeld Emirates of British Airways. Wij informeren u graag over de actuele vluchtmogelijkheden. Wij kunnen geheel vrijblijvend vluchten voor u in optie reserveren, zodat uw vluchtprijs is gegarandeerd. Aarzelt u niet om ons te bellen!

 HOOGTEPUNTEN
Op de grens van Zimbabwe met Zambia liggen de Victoria watervallen. Deze wereldberoemde watervallen, door de lokale bevolking aangeduid als Mosi-oa-Tunya, ‘de rook die dondert’, vallen over een breedte van circa 1.700 meter en vanaf een hoogte van 110 meter naar beneden. Aan het einde van het regenseizoen (circa mei), als het water in de Zambezi rivier op haar hoogst staat, stort bijna 550 miljoen liter water per minuut, met een enorme kracht de diepte in. De watervallen zijn in deze periode het volst en de enorme wolk van nevel is van kilometers afstand te zien. Van juli t/m oktober neemt de kracht van het water, door de lagere waterstand in de rivier, af en zijn de watervallen over de volledige breedte goed te zien. De watervallen zijn in 1855 door Dr. David Livingstone ontdekt en bestaan uit vijf delen: Devil’s Cataract, Main Falls, Rainbow Falls, Horseshoe Falls en Eastern Cataract. Deze laatste ligt in buurland Zambia. Langs de rand van de watervallen is door de nevel een regenwoud ontstaan, waar u doorheen loopt als u de watervallen bezoekt. In de omgeving van de watervallen staat Big Tree, een enorme baobabboom met een doorsnede van 16 meter en een hoogte van 20 meter.

Ten noorden van Bulawayo ligt Hwange National Park. Het grootste wildpark van Zimbabwe is beroemd vanwege de enorme hoeveelheid olifanten. Daarnaast zijn er nog zo’n 100 andere diersoorten en 400 verschillende soorten vogels te vinden. Liefhebbers van de Big Five zijn in Hwange aan het goede adres, hoewel de luipaard en de neushoorn zich goed weten te verstoppen. Het park meet 14.500 km² en ligt circa 1.000 meter boven zeeniveau, waardoor het er, afhankelijk van het seizoen, flink koud kan zijn. Het landschap is zeer gevarieerd en bestaat uit acaciabossen, grasland en zandvlaktes, die vanuit de Kalahari woestijn in Botswana naar Hwange zijn gewaaid. Vanwege het droge klimaat en het ontbreken van grote rivieren in het park, zijn er 63 - door mensen aangelegde - drinkplaatsen in het park, die het wild het hele jaar door van water voorzien. Het onmiskenbare geluid van de dieselpompen die het water naar de drinkplaatsen pompen wordt ‘Hwange’s heart beat’ genoemd; de hartslag van Hwange. De beste tijd om het park te bezoeken is het droge seizoen (circa juli t/m oktober), wanneer de dieren zich in grote aantallen verzamelen bij de drinkplaatsen.In het hart van de Zambezi vallei, ten oosten van Lake Kariba ligt Mana Pools National Park. Ook dit park is uitgeroepen tot Werelderfgoed vanwege haar ‘wilde’ schoonheid en ongereptheid. Het ‘slechts’ 2.190 km² grote park is vernoemd naar de vier waterpoelen die in het park te vinden zijn. Gedurende het hele jaar voorzien zij het wild van drinkwater. ‘Mana’ betekent in de stamtaal Shona ‘vier’. Het park kent een spectaculair landschap met open vlaktes, mopanebossen en vertakkingen van de Ruckomechi rivier. Door de ligging aan de Zambezi rivier, kunt u hier naast gamedrives en begeleide wandelsafari’s ook kanosafari’s maken. Het dierenrijk bestaat onder andere uit olifanten, leeuwen, luipaarden, cheeta’s, wilde honden, buffels, diverse antilopen, nijlpaarden, krokodillen en meer dan 350 vogelsoorten. Mana Pools is de enige plek in de regio waar u de soeni vindt; één van de kleinste antilopensoorten in zuidelijk Afrika.
Lower Zambezi National Park beslaat een gebied van ruim 4.000 km² en ligt in het zuiden van Zambia, tegenover het beroemde Mana Pools wildreservaat in Zimbabwe. De Zambezi rivier vormt hier de 150 kilometer lange grens tussen beide landen. Op de Zambezi rivier en de vele zijkanalen kunt u een bijzondere kanotocht maken, waarbij u vanaf het water vele vogelsoorten en andere dieren kunt aanschouwen. De diversiteit aan dieren is weliswaar niet zo groot als in South Luangwa en Kafue, maar de mogelijkheid om de dieren vanuit uw kano van dichtbij te zien is uniek! De variatie aan activiteiten is in Lower Zambezi groot: naast zowel dag- als nacht gamedrives in een open 4x4 voertuig, kunt u begeleide wandelsafari’s maken, kanovaren of tijdens een boottocht op de Zambezi rivier genieten van een prachtige Afrikaanse zonsondergang. Waar u ook bent in Lower Zambezi, de Zambezi rivier is nooit ver weg. Alle lodges en camps liggen aan de oevers van de Zambezi rivier, wat voor prachtige vergezichten zorgt. In het regenseizoen zijn de wegen in Lower Zambezi moeilijk begaanbaar en zijn de meeste lodges gesloten. De beste tijd om het park te bezoeken is van mei/juni tot en met september. Dit bijzondere park is bereikbaar per vliegtuig vanuit Lusaka.
South Luangwa National Park meet bijna 9.000 km² en is één van de mooiste parken van zuidelijk Afrika. Het landschap varieert van bossen en savannes tot open vlaktes. In South Luangwa komen vrijwel alle dieren van het Afrikaanse continent voor, behalve de neushoorn. Tot de circa 60 diersoorten in het park behoren olifanten, buffels, leeuwen, zebra's, hartebeesten, kudu's en de zeldzame wilde hond. Ook vindt u hier de endemische Thornicroft giraf en het Cookson’s wildebeest (gnoe). South Luangwa is één van de beste plaatsen in Afrika om de luipaard in zijn natuurlijke omgeving te zien. De Luangwa rivier is de levensader van dit gebied, waar het wemelt van de nijlpaarden en krokodillen. In South Luangwa kunt u, naast gamedrives in een open 4x4 voertuig, ook spannende wandelsafari’s maken. Deze wandelingen variëren in tijdsduur, echter tijdens iedere wandeling worden al uw zintuigen met zekerheid volledig op scherp gezet! Voor een bezoek aan South Luangwa vliegt u vanuit Lusaka naar Mfuwe. Vanaf de luchthaven rijdt u in circa een uur naar de ingang van het park.


Aangesloten bij: Jambo Safari Club is aangesloten bij ANVR, SGR en Calamiteitenfonds