16-daagse privé-rondreis Intens vogelen in Madagaskar (NIEUW) - Madagaskar
 
Home CoronaAanbiedingenOns reisaanbod & MaatwerkBrochureContact & medewerkersVacaturesPartnersReisvoorwaarden
  Home / Madagaskar / 16-daagse privé-rondreis Intens vogelen in Madagaskar (NIEUW)
zoek:
TanzaniaKeniaKenia & Tanzania combinatiereizenOegandaRwanda BotswanaZuid-AfrikaNamibieZambiaZimbabweMozambiqueSeychellenMauritiusMadagaskar16-daagse privé-rondreis Het bijzondere zuiden18-daagse privé-rondreis Het bijzondere zuiden by ROAD 19-daagse privé-rondreis Hoogtepunten Madagaskar21-daagse privé-rondreis Hoogtepunten by ROAD & Mauritius21-daagse privé-rondreis Vogels, natuur én meer16-daagse privé-rondreis Intens vogelen in Madagaskar (NIEUW)23-daagse privérondreis Avontuur in Madagaskar12-daagse privé-rondreis Het groene oosten15-daagse privé-rondreis noord-Madagaskar & Strand28-daagse privé-rondreis Madagaskar Compleet 5-daagse rondreis Tsingy de Bemaraha4-daags verblijf Sainte Marie Island5-daags verblijf Maroantsetra/Masoala regio4-daags verblijf Fort Dauphin - Mandrare River Camp5-daags verblijf Nosy Komba4-daags verblijf Nosy Tsarabanjina Nosy Be - L'Heure BleueAnjajavy- Anjajavy HotelReissuggesties & MaatwerkVerrassende Combinatiereizen Golf & Safari Golf & StrandTreinreizenVluchtenVervoer ter plaatseGame drives & wildlifeLodges, tented camps & strandhotelsReisbrochureDuurzaam toerisme

16-daagse privé-rondreis Intens vogelen in Madagaskar (NIEUW)Hoogtepunten:
Andasibe-Mantadia – Ranomafana – Anja Community Reserve - Isalo – Zombitse - Nosy Ve – Ifaty

Optionele verlenging: Ankaranfantsika National Park

Reissom: vanaf € 3.860,- per persoon, exclusief vluchten
Vertrek:
in september, oktober en november. Iedere dinsdag, donderdag, zaterdag en zondag.

Voor vogelaars is deze reis een échte must! Op het eiland komen ongeveer 290 vogelsoorten voor waarvan er zeker 105 endemische zijn en dus alleen op Madagaskar voorkomen. Het eiland is zelfs het thuis van vijf endemisch vogel families (de ground rollers (grondscharrelaars), cuckoo rollers, mesites (stelrallen), Malagasy warblers en vanga’s). Door de vele unieke soorten en grote diversiteit is Madagaskar een waar vogelparadijs! Tijdens deze reis bezoekt u vele verschillende natuurgebieden, van regen- tot stekelwouden en van kustgebieden tot graslanden en rotsformaties. Iedere vogelsoort is weer gespecialiseerd in een bepaald habitat, door al deze natuurgebieden te combineren vergroot u de kans om zoveel mogelijk vogel-families en -soorten te zien. Tevens hebben sommige soorten een zeer klein verspreidingsgebied zoals bijvoorbeeld de veel gezochte Appert’s Tetraka in het Zombitse National Park of wat dacht u van de red-shouldered vanga die leeft op de berg La Table. Natuurlijk zult u tijdens deze reis ook de nodige lemuren, kameleons en bijzonder planten en bomen tegen komen. De paartijd en het broedseizoen van de vogels vinden plaats van september tot en met november, dit is dan ook de beste tijd voor een vogelreis naar het bijzonder Madagaskar.

Voor uw verblijf kunt u kiezen uit twee luxe niveaus: A of B. Niveau A biedt waar mogelijk middenklasse accommodaties, niveau B biedt de beste optie per plaats. Houdt u er echter rekening mee dat een aantal van de accommodatie tijdens deze rondreis relatief eenvoudig is.

In ieder park wordt u begeleid door een gids die is gespecialiseerd op het gebied van vogels.

Programma:

Dag 1: naar Antananarivo
U vliegt met de dagvlucht van Air France via Parijs naar Antananarivo. Bij aankomst wordt u hartelijk verwelkomd door onze lokale vertegenwoordiger en naar uw hotel gebracht. Overnachting:
Niveau A + B: Relais des Plateaux (LO)

Dag 2-4: Andasibe-Mantadia National Park
Na het ontbijt wordt u opgehaald door uw Engelssprekende chauffeur/gids en vertrekt u direct naar één van de meest bekende parken van Madagaskar, het Andasibe-Mantadia National Park. Hier vindt u tevens een zeer grootste verscheidenheid aan vogelsoorten met wel 110 verschillende soorten waarvan 70 endemisch! Enkele van de belangrijkste soorten voor dit gebied zijn de red-breasted coua, Madagascan grebe (Pelzelns dodaar), nuthatch vanga en short-legged ground-roller (gebandeerde grondscharrelaar). Ten einde het meeste uit dit gebied te halen zult u hier drie nachten verblijven, zodat u twee volle dagen de gelegenheid heeft om dit prachtige regenwoud te verkennen. Op dag 3 maakt u een volle dag excursie naar het noordelijk deel van het park, wat bekend staat als Mantadia en door vogelaars zeker niet overgeslagen mag worden. Hier heeft u goede kans om alle vier de verschillende ground-rollers die het regenwoud als habitat verkiezen te zien, waaronder de prachtige scaly ground-roller (geschubde grondscharrelaar)! De volgende dag maakt u een zeer intensieve excursie naar het Laroka Forest, gelegen aan de oostkant van dit natuurgebied. Enkele jaren geleden is in dit gebied de bijzondere helmet vanga herontdekt, een echte must op het lijstje van vele vogelaars! U zult ook een avondwandeling maken waarbij u opzoek gaat naar nacht actieve dieren, wie weet komt u wel de zeer zeldzame Madagascar red owl (Madagaskar krasuil) tegen. Overnachting:
Niveau A: Eulophelia (HP)
Niveau B: Mantadia Lodge (HP)Dag 5: Antsirabe
Deze ochtend zult u nog een laatste ochtend wandeling maken in het Analamazaotra reservaat. Hier heeft u een zeer goede kans om de bijzonder Indri tegen te komen, de grootste lemuur die op het eiland te vinden is. U reist verder, via de centrale hooglanden met vele rijstvelden en prachtige vergezichten, naar Antsirabe. Het stadje heeft zijn koloniale architectuur nog niet verloren en had vroeger een chique uitstraling. Vandaag de dag ziet u er veel riksja’s, handwerk en bijzondere stenen. Optioneel kunt u aan het eind van de middag nog een bezoek brengen aan een lokale werkplaats. U luncht op eigen gelegenheid. Overnachting:
Niveau A: Couleur Cafe, standaard kamer (HP)
Niveau B: Couleur Cafe, suite (HP)

Dag 6-8: Ranomafana Nationaal Park
Vandaag heeft u een relatief lange rit voor de boeg die u langs prachtige rijstvelden brengt. Naarmate u dichterbij Ranomafana komt, merkt u dat het direct groener wordt en u zich wederom in een regenwoud bevindt. De biodiversiteit in het regenwoud van Ranomafana is zeer groot en daarom een perfecte stop om op zoek te gaan naar vele vogelsoorten. In totaal komen er 115 soorten voor in dit gebied; 40% van alle vogelsoorten op Madagaskar! Aangezien hier zoveel vogels voorkomen, heeft u ook hier drie nachten en twee volle dagen. U zult naar twee specifieke plekken gaan die zeer goed geschikt zijn om te vogelen. Zo heeft u in het Belle Vue bos goede kans om de brown mesite (bruine steltral), pitta-like ground-roller (blauwkop grondscharrelaar) en zeer zeldzame Henst’s goshawk (Madagaskar havik) te zien. Het hoger gelegen bos rondom het dorpje Vohiparara is uitermate geschikt om de zeer zeldzame en prachtige yellow-bellied sunbird-asity en de Pollen’s vanga te zien. Natuurlijk vindt u hier ook lemuren, er komen 12 verschillende soorten voor waarvan de breedsnuithalfmaki (greater bamboo lemur) het meest bijzonder is. Ranomafana is één van de weinige plekken waar deze soort voorkomt en werd hier ontdekt in 1996. Ook hier staat weer een spannende avondwandeling op het programma waarbij u wellicht de vreemd ogende aye-aye tegenkomt! Overnachting:

Niveau A: Karibotel (HP)
Niveau B: Centrest Sejour (HP)

Dag 9-10: Anja Community Reserve - Isalo - Ranohira
Na het ontbijt laat u het regenwoud achter zich en vertrekt u naar het veel drogere zuiden van het eiland. Onderweg stopt u in het Anja Community Reserve waar u even de benen kunt strekken. Dit is één van de beste plekken om ringstaartmaki’s te zien! Uw eindbestemming van de dag is Ranohira, een dorp gelegen naast het indrukwekkende Isalo Nationaal Park. Houd de laatste 100km van deze dag goed uw ogen open en scan de lucht, want dit is een goed gebied voor de zeldzame Réunion harrier (Réunion kiekendief) die wellicht over vliegt! Hoge kliffen en rotsformaties domineren het landschap. Op dag 10 maakt u een dagexcursie met picknick lunch in het park. Kijk goed naar alle kliffen, dit is de beste plek om de Benson’s Rock-Thrush (Benson’s rotslijster) te zien. Overnachting:

Niveau A: Isalo Ranch (HP)
Niveau B: Isalo Rock Lodge (HP)Dag 11: Zombitse - Tulear
Vandaag zult u na een zeer vroeg ontbijt vertrekken, zodat u zo vroeg mogelijk op één van de beste plek bent om de bedreigde en zeer zeldzame Appert’s tetraka te zien, het bos van Zombitse. Uiteraard kunt hier ook hier lemuren tegen komen, een in het oog springende soort in dit bos is de prachtige Verreaux’s sifaka. Na een wandeling door het bos rijdt u verder richting de kust waar u zult verblijven in het Arboretum d’Antsokay (niveau A), een mooie botanische tuin waar vele vogels, waaronder de madagascar buttonquail (Madagaskar vechtkwartel), en andere dieren hun thuis hebben gevonden. Hier zult u een spannende avondwandeling maken waarbij u wellicht de gray-brown mouse lemur tegen komt. Op niveau B verblijft u in en luxere lodge in Tulear op ongeveer 20 minuten rijden van het arboretum. Overnachting:
Niveau A: Auberge de la Table (HP)
Niveau B: Bakuba Lodge (HP)

Dag 12: Nosy Ve - Anakao
Als eerste zult u vandaag naar de Madagaskar variant van de Tafelberg uit Kaapstad gaan. Deze berg is de beste plek om de red-shouldered vanga te zien. Vervolgens zult u naar het onbewoonde eiland Nosy Ve varen, waar u goede kans heeft om de crab plover (krabplevier) en red-tailed tropicbird te zien. U vaart aansluitend door naar het kustplaatsje Anakao waar u zult overnachten. Overnachting:
Niveau A + B: Anakao Ocean Lodge (HP)

Dag 13-14: Ifaty
Vandaag reist u iets noordelijker langs de westkust. U zult verblijven in Ifaty. Onderweg maakt u nog een stop bij het Honko Mangrove reserve waar u een korte wandeling over een houten boardwalk zult maken. In deze mangrove komen maar liefst 37 watervogelsoorten voor! Rondom de mangrove vindt u tevens verschillende zoutmoerassen die weer specifieke vogels aantrekt, zoals de Madagascar plover (Madagaskar plevier). Tevens zult u naar een bijzonder stekelwoud gaan nabij Ifaty waar tussen de eigenaardige baobabbomen goede kans heeft om de long-tailed ground-roller (langstaart-grondscharrelaar) en de subdesert mesite te zien. Door al deze verschillende habitats die relatief dicht bij elkaar liggen, heeft u kans om vele verschillende vogelsoorten te zien. Overnachting: 
Niveau A: Le Paradisier (HP)
Niveau B: Dunes d’Ifaty (HP)Dag 15-16: naar Amsterdam
Vandaag rijdt u terug naar Tulear, vanwaar u doorvliegt naar de hoofdstad. U heeft hier een dagkamer ter beschikking vlak bij de luchthaven en wordt u 's avonds naar de luchthaven gebracht voor uw vlucht via Parijs naar Amsterdam. Hier komt u de volgende ochtend aan na een onvergetelijke rondreis.

OPTIONELE VERLENGING! Heeft u er nog geen genoeg van? Dan kunt u ervoor kiezen om de reis optioneel te verlengen. In het noordwesten van Madagaskar ligt het Ankarafantsika National Park wat bekend staat als een zeer goed gebied voor vogels!

Dag 15: Antananarivo
U wordt vanuit Ifaty naar de luchthaven van Tulear gebracht, waar u incheckt voor uw vlucht naar Antananarivo. Indien u voor de ochtendvlucht kiest, kunt u in de middag nog optioneel een excursie maken naar het park Tsarasaotra om nog even te vogelen, dit is een goede plek voor de Malagasy Pond Heron (Madagaskar ralreiger). Overnachting:
Niveau A + B: Tamboho Hotel (HP)

Dag 16-19: Ankarafantsika National Park
Na een ontspannen ontbijt wordt u naar de luchthaven van Antananarivo gebracht en vliegt u naar Mahajanga, gelegen in het noordwesten van het eiland. Uw volgende chauffeur staat voor u klaar, die u direct naar het Ankarafantsika National Park brengt, wat ook bekend staat als Ampijoroa. De komende twee dagen zult u verschillende excursies ondernemen, zowel te voet als met een bootje, om de laatste nieuwe vogelsoorten van Madagaskar aan uw lijstje toe te voegen. Dit is het beste gebied om de meest zeldzame en bedreigde vanga te zien die op Madagaskar te vinden is, de Van Dam’s vanga. Ook heeft u een goede kans om de uniek ogende Madagascar Crested ibis (Madagaskar kuifibis) te zien. Bij het Ravelobe meer leeft een paar van de zwaar bedreigde Madagascar fisheagle (Madagaskar zeearend) waarvan nog maar 200 in de wereld te vinden zijn. Houd er rekening mee dat de overnachtingsmogelijkheden bij Ankarafantsika zeer eenvoudig van aard zijn. Overnachting:
Niveau A + B: Gite Ampijoroa (HP)Dag 20-21: naar Amsterdam
De dag van vertrek is aangebroken, u wordt naar de luchthaven van Mahajanga gebracht en vliegt terug naar de hoofdstad. Hier heeft u nog een dagkamer tot uw beschikking en geniet u van een diner alvorens u naar de luchthaven wordt gebracht voor uw vlucht terug naar Amsterdam. Het einde van een prachtige reis boordevol bijzondere vogels!

LO = Logies/ontbijt - HP = Halfpension

Prijzen per persoon 2023 (exclusief internationale vluchten vanaf €955,-)

Niveau A 2 pers 4 pers
1 september t/m 30 november € 3.860,- € 2.968,-

Niveau B 2 pers 4 pers
1 september t/m 30 november € 4.514,- € 3.629,- 

Prijzen Ankaranfantsika verlenging per persoon 2023

Niveau A + B 2 pers 4 pers
1 september t/m 30 november € 1.045,- € 746,-

Prijzen per persoon 2024 (exclusief internationale vluchten vanaf €955,-)

Niveau A 2 pers 4 pers
1 september t/m 30 november € 4.246,- € 3.265,-

Niveau B 2 pers 4 pers
1 september t/m 30 november € 4.955,- € 3.992,- 

Prijzen Ankaranfantsika verlenging per persoon 2024

Niveau A + B 2 pers 4 pers
1 september t/m 30 november € 1.150,- € 821,-

NB: Prijzen voor een afwijkend aantal personen en 1-persoonskamers zijn op aanvraag. Bel of mail ons gerust voor een prijsopgave.

Inclusief: rondreis volgens programma, transfers, privé-vervoer per 4x4 voertuig, entreegelden, Engelssprekende chauffeur/gids, lokale gidsen in Andasibe-Mantadia, Ranomafana, Anja, Isalo, Zombitse, Auberge de la Table, La Table Reserve, Mosa, Ankarafantsika, overnachtingen in 2-persoonskamers, maaltijdens zoals aangegeven.

Exclusief: internationale vluchten, luchthavenbelastingen, binnenlandse vlucht Tulear - Antananarivo vanaf € 115,- pp, visum, fooien, dankjes, overige maaltijden en facultatieve excursies. Bij verlenging binnenlandse retourvlucht Antananarivo – Mahajanga vanaf € 278,- pp.

Vluchtprijsindicatie Air France:
Internationale vluchten vanaf € 955,-, inclusief luchthavenbelasting en toeslagen. Wij kunnen in een paar minuten geheel vrijblijvend vluchten voor u in optie nemen om u een exacte vluchtprijs te kunnen offreren. Aarzelt u niet om ons te bellen!

Ongerepte natuur
De unieke flora, fauna en bevolking op Madagaskar zijn met geen enkel ander land te vergelijken. Eigenlijk is Madagaskar een continent op zich! Het op drie na grootste eiland ter wereld heeft een kenmerkende ongerepte natuur en een gevarieerd landschap. In het oosten en noorden vindt u dichte tropische wouden, in het zuidwesten is het woestijnachtig met een unieke vegetatie en in het binnenland bevinden zich de hooglanden. Madagaskar is het thuis van vele soorten lemuren; halfapen die in tientallen soorten op het eiland voorkomen. Ook vindt u hier meer dan de helft van alle kameleonsoorten ter wereld.

Nergens ter wereld komt u zoveel bijzondere inheemse dieren, bloemen, planten en bomen tegen als op dit bijzondere tropische eiland. 90% van alle dieren en planten komt nergens anders ter wereld voor! Zo vindt u hier ook een grote hoeveelheid endemische vogelsoorten, wat Madagaskar een unieke bestemming maakt voor vogelaars.

Op Madagaskar leven veel stammen, met ieder eigen gebruiken en uiterlijke kenmerken. U ziet hier veel Aziatische of Afrikaanse gezichtskenmerken. Deze diversiteit maakt de cultuur levendig en gevarieerd. Doorgaans is de bevolking verlegen, maar bijzonder kleurrijk. Langs de weg ziet u veel kinderen en families in traditionele kledij, zoals een kleurrijke katoenen doek. Sommige vrouwen dragen een gelig gezichtsmasker, dat hen beschermt tegen de zon. In de hooglanden dragen vrouwen van een hogere sociale klasse een witte doek om hun schouders, terwijl men in het oosten kleding van raffia draagt.Ten oosten van de hoofdstad, op ca. 120 kilometer, ligt het Andasibe-Mantadia National Park, het voormalige Perinet National Park. Dit weelderige regenwoud herbergt 11 soorten lemuren. De staartloze indri is de grootste en is te herkennen aan zijn zwart-witte kleur. Het park biedt daarnaast veel tropische plantensoorten en bijzondere dieren, zoals kameleons, vogels en kikkers. Onder leiding van een gids kunt u hier wandelen.

Het tropisch regenwoud van Ranomafana National Park in het zuidoosten, is één van de hoogtepunten van Madagaskar. Het herbergt onder meer vogels, kameleons, bijzondere kikkers en twaalf soorten lemuren. In het park is het mogelijk een begeleide avondwandeling te maken. Ranomafana stond in koloniale tijden bekend als thermaal oord. Ook nu vindt u er een warmwaterbron. Bovendien ligt er vlak bij een schitterende waterval.

Rondom Ifaty vindt u bijzondere stekelwouden (spinyforest). In deze zeer droge, bij woestijnachtige, omgeving vindt u bijzondere baobabbomen en bijzondere vogels dit hier hun thuis hebben gevonden.

Voor het spotten van endemische vogels, zoals visarenden, ijsvogels en vanga's is Ankarafantsika (Ampijoroa) National Park in het westen één van de beste locaties. U komt hier ook diverse soorten reptielen en lemuren tegen, waaronder de bruine lemuur en sifaka's. In het weelderige bos met spectaculaire flora en fauna zijn wandelexcursies mogelijk, tevens kunt u een boottocht maken over het Ravelobe meer.
Aangesloten bij: Jambo Safari Club is aangesloten bij ANVR, SGR en Calamiteitenfonds