16-daagse culinaire self drive Kaap Gourmet - Zuid-Afrika
 
Home CoronaAanbiedingenOns reisaanbod & MaatwerkBrochureContact & medewerkersVacaturesPartnersReisvoorwaarden
  Home / Zuid-Afrika / 16-daagse culinaire self drive Kaap Gourmet
zoek:
KeniaKenia & Tanzania combinatiereizenTanzaniaOegandaRwanda MozambiqueBotswanaZuid-Afrika24-daagse self drive Zuid-Afrika Compleet17-daagse self drive Familieavontuur in de Kaap16-daagse self drive Kaapstad & Tuinroute15-daagse self drive Bijzonder Zuid-Afrika16-daagse self drive Avontuur & Cultuur14-daagse self drive Legendes & Wildparken12-daagse luxe treinreis met fly in safari Klassiek Zuid-Afrika9-daagse self drive Zuid-Afrika in een Notendop14-daagse golfreis in de Kaap16-daagse culinaire self drive Kaap Gourmet16-daagse luxe treinreis Zuid-Afrika in Stijl16-daagse self drive San, Strand & Safari23-daagse self drive Hoogtepunten van Zuid-Afrika15-daagse self drive Kaap & Kalahari14-daagse self drive Oost-Kaap & Lesotho14-daagse exclusieve fly-in safari Zuid-Afrika in Vogelvlucht--------- SAFARI & STRAND ---------15-daagse safari & strandvakantie Avontuur & Romantiek15-daagse reis Panoramaroute, Kruger & Seychellen16-daagse exclusieve fly-in safari Zuid-Afrika + Seychellen14-daagse self drive Zuid-Afrika & SeychellenAutohuur Zuid-AfrikaUw eigen reis samenstellen - MaatwerkNamibiŽZambiaZimbabweMauritiusSeychellenMadagaskarVerrassende Combinatiereizen Golf & Safari Golf & StrandTreinreizenVluchtenVervoer ter plaatseGame drives & wildlifeLodges, tented camps & strandhotelsReisbrochure

16-daagse culinaire self drive Kaap Gourmet

Hoogtepunten:
Kaapstad – Franschhoek – Hermon – Robertson Wine Valley – Oudtshoorn – Tuinroute – Addo Elephant National Park

Niet lang nadat Jan van Riebeeck voet aan wal zette in Kaapstad, werd een begin gemaakt met het verbouwen van wijndruiven. Inmiddels mag Zuid-Afrika zich rekenen tot de beste wijnproducerende landen ter wereld. Tijdens deze reis laten wij u kennismaken met een aantal wijnregio’s en is er uiteraard ruim voldoende gelegenheid om diverse wijnen te proeven. In of in de nabije omgeving van uw accommodaties kunt u genieten van een ultieme combinatie van wijn en spijs. U proeft tijdens deze reis dus van het beste dat Zuid-Afrika te bieden heeft op culinair en landschappelijk gebied.

Vanaf: € 2.044,- per persoon (exclusief vluchten vanaf € 844,- p.p.)
Vertrek: dagelijks

U kunt kiezen uit 2 luxeniveaus: optie 1 of optie 2. Optie 1 zijn voornamelijk 4/4+* en optie 2 voornamelijk 4+/5* accommodaties.

Programma:

Dag 1: Amsterdam-Kaapstad
U vliegt rechtstreeks met KLM naar Kaapstad, waar u ‘s avonds aankomt. U wordt verwelkomd door onze lokale vertegenwoordiger, die de privé-transfer verzorgt naar uw accommodatie in de stad. Overnachting:
Optie 1: Vineyard Hotel (LO)
Optie 2: The Cellars-Hohenort (LO)

Dag 2-3: Kaapstad
Op dag 2 kunt u op eigen gelegenheid de stad verkennen. U kunt ter plaatse een kaartje kopen voor de hop-on-hop-off bus, die u langs alle bekende bezienswaardigheden brengt. Zo kunt u een bezoek brengen aan het VOC Kasteel de Goede Hoop, de Compagniestuinen, de Tafelberg en het Victoria & Alfred Waterfront, waar u ook het opstappunt vindt van de boot naar Robbeneiland. De kleurrijke wijk Bo-Kaap ligt op loopafstand van uw hotel. Op dag 2 wordt uw huurauto om 09.00 bij uw hotel afgeleverd. U heeft daarna de gelegenheid om het schiereiland te verkennen, met het natuurreservaat Kaap de Goede Hoop, het pinguïnstrand Boulders Beach en de mooie kustweg Chapman’s Peak bij Hout Bay. In Constantia liggen de wortels van de hedendaagse wijnindustrie en nog steeds komt een aantal van de beste wijnen van de estates Groot Constantia, Klein Constantia en Buitenverwachting. In Groot Constantia kunt u een rondleiding reserveren en wijn proeven. In het naastgelegen wijnhuis Buitenverwachting kunt u heerlijk lunchen of dineren. Overnachting:
Optie 1: Vineyard Hotel, dag 2 (HP - diner in Square Restaurant), dag 3 (LO)
Optie 2: The Cellars-Hohenort, dag 2 (HP - diner in de Conservatory), dag 3 (LO)

Dag 4-5: Franscchoek – ca. 75 km
Op circa een uur rijden van Kaapstad ligt de bekende Stellenbosch wijnregio, met de plaatsen Stellenbosch, Franschhoek en Paarl. In dit gebied worden uitstekende rode wijnen geproduceerd. Franschhoek is in 1688 gesticht door gevluchte Franse Hugenoten en nog steeds ademt het dorp een Franse sfeer. Veel restaurants, guesthouses en wijnhuizen dragen een Franse naam en het is niet voor niets dat Franschhoek ook wel het culinaire Mekka van Zuid-Afrika wordt genoemd. Interessante wijnkelders om te bezoeken zijn o.a. Grande Provence, La Motte, Cabrière en Plaisir de Merle. Niet ver van Franschhoek ligt Stellenbosch, na Kaapstad de oudste stad van het land. Tussen Franschhoek en Stellenbosch ligt het wijnhuis Boschendal, waar u in de zomermaanden kunt picknicken en waar u naast een wijnproeverij ook het prachtig gerestaureerde herenhuis kunt bezichtigen. Ook het wijnhuis Vergelegen (Somerset West) beschikt over een prachtig gerestaureerd herenhuis en een indrukwekkende tuin waar u in de zomermaanden kunt picknicken. In Paarl huist het originele hoofdkantoor van de Kooperatiewe Wijnbouwers Vereeniging  (K.W.V.). U kunt een rondleiding maken door de indrukwekkende Cathedral kelder, waar historische en prachtig gedecoreerde vaten te bezichtigen zijn en waar u alles te horen en zien krijgt over de Zuid-Afrikaanse wijnindustrie. Overnachting:
Optie 1: Franschhoek, Franschhoek Country House & Villas, dag 4 (HP - diner in Monneaux restaurant), dag 5 (LO)
Optie 2: Franschhoek, Leeu House, dag 4 (HP), dag 5 (LO)

Dag 6-7: Hermon – ca. 75 km
U verlaat Franschhoek en rijdt naar het plaatsje Hermon. Vanaf uw accommodatie heeft u een geweldig uitzicht over de Elandskloof-bergen en het naastgelegen meer. Bij optie 2 verblijft u in een luxe boerderij met elegante kamers en een uitstekend restaurant. In de omgeving kunt u kanoën, kajakken, wandelen, vogels kijken of mountainbiken. Overnachting:
Optie 1: Grande Dedale Country House, dag 6 (HP - diner in Grand Dedale restaurant), dag 7 (LO)
Optie 2: Bartholomeus Klip Farmhouse (VP+)

Dag 8-9: Robertson Wine Valley - ca. 150 km
U rijdt naar de kleurrijke Robertson Wine Valley. Deze wijnregio concentreert zich rond de plaatsen Robertson, Bonnievale, McGregor en Montagu. In de Robertson wijnregio kunt u naast wijnproeven ook uw eigen wijn samenstellen, een boottocht maken op de Breederivier en een wandeling maken door de indrukwekkende tuin van Van Loveren. Overnachting:
Optie 1: Ballinderry Guest House, dag 8 (HP - diner in Ballinderry*), dag 9 (LO)
Optie 2: Robertson Small Hotel (LO), dag 8 (HP - diner in The Small Restaurant), dag 9 (LO)


*niet in de periode mei t/m september

Dag 10: Oudtshoorn – ca. 275 km
U volgt de bekende wijnroute Route Sixty Two naar Oudtshoorn. U passeert Calitzdorp, het centrum van de portindustrie, waar u desgewenst kunt deelnemen aan een portproeverij.  Oudtshoorn is van oudsher de struisvogelstad van Zuid-Afrika en u vindt er vandaag de dag nog steeds veel struisvogelfarms. Op het menu van de restaurants ziet u dan ook ongetwijfeld een lekkere struisvogelbiefstuk! Aan de rand van Oudtshoorn vindt u twee kleine en bijzondere wijnhuizen. Bij optie 2 verblijft u in Rosenhof Country House, gelegen aan de rand van Oudtshoorn en beschikt over een prachtige rozentuin. De kamers zijn romantisch ingericht en u kunt hier tot rust komen in de Spa of aan het zwembad. Overnachting:
Optie 1: La Plume Guest House (LO)
Optie 2: Rosenhof Country House (LO)

Dag 11-12: Plettenberg Bay – ca. 150 km
Vanuit Oudtshoorn vervolgt u uw weg naar het hart van de Tuinroute, waar de plaatsen Knysna en Plettenberg Bay gelegen zijn. Knysna staat bekend om zijn oesterteelt, dus een smakelijke lunch bij The Oyster Company mag eigenlijk niet ontbreken! De volgende dag heeft u de gelegenheid om een boottocht te maken op de lagune van Knysna, een wandeling te maken naar de monding van de Stormsrivier in het Tsitsikamma kustpark, een dagje aan het strand door te brengen of te struinen door de winkeltjes in het centrum van Knysna of Plettenberg Bay. Overnachting:
Optie 1: Hunters Country House, dag 11 (HP - diner in Zinzi Restaurant), dag 12 (LO)
Optie 2: The Old Rectory, dag 11 (HP - diner), dag 12 (LO)

Dag 13-14: Addo Elephant National Park  – ca. 275 km
Als prachtig sluitstuk van deze reis brengt u twee dagen door in de omgeving van het Addo Elephant National Park. Dit park is in 1931 opgericht ter bescherming van de laatste zeven overgebleven olifanten in dit gebied. Inmiddels is hun aantal gegroeid tot zo’n 600 olifanten, die het park delen met Kaapse buffels, zwarte neushoorns, leeuwen, luipaarden en verschillende antilopensoorten. U kunt het park met uw eigen auto verkennen, maar u kunt ter plaatse ook een begeleide game drive reserveren. Tussen de safari’s door kunt u heerlijk relaxen aan de rand van het zwembad of genieten van de smakelijke gerechten die u voorgeschoteld worden. Overnachting:
Optie 1: Woodall Country House (LO)
Optie 2: Shamwari Bayethe Lodge (AI+)

Dag 15-16: Port Elizabeth-Amsterdam – ca. 50 km
In de loop van de middag vliegt u van Port Elizabeth naar Johannesburg, waar u overstapt op de KLM vlucht naar Amsterdam. Na aankomst de volgende ochtend op Schiphol is er een eind gekomen aan deze heerlijke reis.

(LO) = logies/ontbijt - (HP) = halfpension - (VP+) = volpension + gezamenlijke activiteiten

Prijzen per persoon 2021 (exclusief vluchten)

Optie 1 - voornamelijk 4/4+* guesthouses, country houses en boutique hotels 2 personen 4 personen
11 januari t/m 30 april € 2.342,-

€ 2.203,-

1 mei t/m 24 juli € 2.044,- € 1.936,-
25 t/m 31 juli € 2.118,- € 2.010,-
1 t/m 7 augustus € 2.156,- € 2.048,-
8 t/m 31 augustus € 2.082,- € 1.974,-
1 t/m 30 september

€ 2.384,-

€ 2.275,-
1 t/m 31 oktober € 2.430,- € 2.322,-
1 november t/m 17 december € 2.527,- € 2.388,-
18 t/m 31 december € 2.719,- € 2.580,-

Optie 2 - voornamelijk 4+/5* guesthouses, country houses en boutique hotels 2 personen 4 personen
1 maart t/m 5 april € 4.539,- € 4.400,-
6 t/m 30 april € 3.813,- € 3.674,-
1 mei t/m 31 juli € 3.324,- € 3.211,-
1 t/m 31 augustus € 3.562,- € 3.449,-
1 t/m 30 september € 3.845,- € 3.732,-
1 t/m 31 oktober € 3.996,- € 3.883,-
1 november t/m 19 december € 4.561,- € 4.422,-
20 t/m 31 december € 4.937,- € 4.798,-

Prijzen per persoon 2022 (exclusief vluchten)

Optie 1 - voornamelijk 4/4+* guesthouses, country houses en boutique hotels 2 personen 4 personen
11 januari t/m 30 april € 2.506,-

€ 2.357,-

1 mei t/m 24 juli € 2.187,- € 2.072,-
25 t/m 31 juli € 2.266,- € 2.151,-
1 t/m 7 augustus € 2.307,- € 2.191,-
8 t/m 31 augustus € 2.228,- € 2.112,-
1 t/m 30 september

€ 2.550,-

€ 2.435,-
1 t/m 31 oktober € 2.600,- € 2.484,-
1 november t/m 17 december € 2.704,- € 2.555,-
18 t/m 31 december € 2.910,- € 2.761,-

Optie 2 - voornamelijk 4+/5* guesthouses, country houses en boutique hotels 2 personen 4 personen
1 maart t/m 5 april € 4.856,- € 4.708,-
6 t/m 30 april € 4.080,- € 3.931,-
1 mei t/m 31 juli € 3.556,- € 3.436,-
1 t/m 31 augustus € 3.811,- € 3.690,-
1 t/m 30 september € 4.114,- € 3.993,-
1 t/m 31 oktober € 4.276,- € 4.155,-
1 november t/m 19 december € 4.880,- € 4.732,-
20 t/m 31 december € 5.282,- € 5.133,-


NB:
Prijzen voor een afwijkend aantal personen en 1-persoonskamers zijn op aanvraag. Bel of mail ons gerust voor een prijsopgave.

Inclusief:
privé-transfer op dag 1, overnachtingen in een 2-persoonskamer, dagelijks ontbijt en autohuur van dag 2 t/m 15, huurauto Ford Eco sport of gelijkwaardig (bij 2 pers.) en Toyota RAV of gelijkwaardig (bij 4 pers.).
 
Exclusief:
alle vluchten, luchthavenbelastingen, overige maaltijden en drankjes, entreegelden, facultatieve excursies, bijkomende kosten autohuur (zie kopje autohuur) en fooien.

Let op:
Bovengenoemde prijzen zijn geldig indien de reis uiterlijk 30 dagen voor vertrek wordt geboekt. Indien u korter voor vertrek boekt is er een toeslag op de autohuur van toepassing.

Autohuur:
Bij 2 personen: Ford Eco sport of gelijkwaardig en bij 4 personen: Toyota RAV of gelijkwaardig. Om een auto te kunnen huren, dient u in het bezit te zijn van een creditcard en een geldig Nederlands rijbewijs. Lees
hier alle voorwaarden met betrekking tot de autohuur.

Vluchtschema  (vluchttijden onder voorbehoud van wijzigingen)

Vluchtnummer: Route: Vertrek: Aankomst:
KL 597 Amsterdam - Kaapstad 10.00 21.20
FA 422 Port Elizabeth - Johannesburg 15.20 16.40
KL 592 Johannesburg - Amsterdam 23.15 10.25 +1
 +1 = aankomst de volgende dag

Vluchtprijsindicatie
KLM vluchten: vanaf € 801,- p.p. inclusief luchthavenbelasting en toeslagen. Binnenlandse vlucht Port Elizabeth-Durban: vanaf € 43,- p.p. inclusief luchthavenbelasting en toeslagen. Wij kunnen geheel vrijblijvend vluchten voor u in optie reserveren, zodat uw vluchtprijs is gegarandeerd. Aarzelt u niet om ons te bellen!

 

 

 

  

 

 

Aangesloten bij: Jambo Safari Club is aangesloten bij ANVR, SGR en Calamiteitenfonds