16-daagse self drive West-Kaap & Kalahari - Zuid-Afrika
 
Home CoronaAanbiedingenOns reisaanbod & MaatwerkBrochureContact & medewerkersVacaturesPartnersReisvoorwaarden
  Home / Zuid-Afrika / 16-daagse self drive West-Kaap & Kalahari
zoek:
TanzaniaKeniaKenia & Tanzania combinatiereizenOegandaRwanda BotswanaZuid-Afrika24-daagse self drive Zuid-Afrika Compleet16-daagse self drive Bijzonder Zuid-Afrika14-daagse self drive Het Beste van Zuid-Afrika17-daagse self drive Familieavontuur in de Kaap23-daagse self drive Hoogtepunten van Zuid-Afrika16-daagse self drive Kaapstad & Tuinroute19-daagse self drive Avontuur & Cultuur17-daagse self drive Wildparken van het Noorden & Safari Botswana11-daagse self drive Pretoria, Panoramaroute & Safari Greater Kruger Park17-daagse self drive Bergen, Safari & Strand16-daagse self drive Oost-Kaap & Lesotho16-daagse self drive West-Kaap & Kalahari15-daagse reis Golf & Safari in de Kaap9-daagse fly-in Safari Greater Kruger Park13-daagse fly-in Safari Greater Kruger Park & Kaapstad13-daagse klassieke Rovos Rail, Kaapstad - Johannesburg & fly in Safari Greater Kruger Park16-daagse luxe Blue Train Pretoria-Kaapstad, Safari Greater Kruger Park & Stellenbosch-------- SAFARI & STRAND -------15-daagse Safari Zuid-Afrika & strandverblijf Mauritius15-daagse Safari Zuid-Afrika & strandverblijf Seychellen16-daagse self drive Panoramaroute, Greater Kruger Park & strandverblijf Mauritius16-daagse self drive Panoramaroute, Greater Kruger Park & strandverblijf Seychellen21- daagse self drive Het Beste van Zuid-Afrika & strandverblijf Mauritius21-daagse self drive Het Beste van Zuid-Afrika & strandverblijf SeychellenAutohuur Zuid-AfrikaUw eigen reis samenstellen - MaatwerkNamibieZambiaZimbabweMozambiqueSeychellenMauritiusMadagaskarVerrassende Combinatiereizen Golf & Safari Golf & StrandTreinreizenVluchtenVervoer ter plaatseGame drives & wildlifeLodges, tented camps & strandhotelsReisbrochureDuurzaam toerisme

16-daagse self drive West-Kaap & KalahariHoogtepunten
Kaapstad - West Coast National Park – Cederbergen –  Augrabies Falls - Kgalagadi Transfrontier National Park - Upington

Als u van natuur houdt en/of u heeft de bekende bezienswaardigheden van Zuid-Afrika al eens bezocht, dan is deze reis een echte aanrader! Na uw verblijf in Kaapstad rijdt u in noordelijke richting naar de Cederbergen, waar u onder andere kunt wandelen en San/Bosjesmannen rotstekeningen kunt bezichtigen. Vervolgens rijdt u verder noordelijk naar de Kalahari woestijn, die in de periode augustus/september verandert in een kleurrijk bloementapijt. Na een bezoek aan de Augrabies watervallen gaat u op safari in het Kgalagadi Transfrontier Park, waar u diverse dieren aantreft die ondanks de barre omstandigheden weten te overleven, zoals de gemsbok, springbok en de zwartgemaande leeuw.


Vertrek: dagelijks

Reissom: vanaf € 1.859,- per persoon (exclusief vluchten)


Voor uw verblijf kunt u een keuze maken uit twee niveaus: A of B. Niveau A zijn voornamelijk 3* en B voornamelijk 4* accommodaties.


Dag 1-3: naar Kaapstad
U vliegt rechtstreeks met KLM van Amsterdam naar Kaapstad, waar u ’s avonds aankomt. In de aankomsthal wordt u verwelkomd door onze lokale vertegenwoordiger en naar uw accommodatie in de stad gebracht, waar u drie nachten zult verblijven. Op dag 2 wordt uw huurauto rond 9.00 uur bij uw accommodatie afgeleverd, waarna u twee volle dagen de gelegenheid heeft om Kaapstad en omgeving te verkennen. U kunt bijvoorbeeld een bezoek brengen aan het historische centrum met het Kasteel de Goede Hoop en het Maleis Kwartier, de botanische tuinen van Kirstenbosch, het historische wijnlandgoed Groot Constantia, het pinguïnstrand Boulders Beach bij Simon’s Town, het natuurreservaat Kaap de Goede Hoop, Robbeneiland en natuurlijk de Tafelberg. In het Victoria & Alfred Waterfront in de haven van Kaapstad vindt u een keur aan winkels, restaurants, terrasjes en het Two Oceans Aquarium. Overnachting:
Niveau A – Maartens Guesthouse (LO)
Niveau B – Four Rosmead (LO)
Dag 4: Paternoster / West Coast National Park – ca. 150 km
Langs de westkust rijdt u in noordelijke richting naar het West Coast National Park. Alhoewel dit park werd opgericht voor de duizenden trekvogels die hier jaarlijks neerstrijken, komen de meeste bezoekers voor de bijzondere vegetatie naar dit fascinerende stukje Zuid-Afrika. Vooral in de lente (augustus-september) is het een groot kleurrijk bloementapijt. Centraal punt van het park is de azuurblauwe lagune van Langebaan. Op kleine beschutte eilandjes in de zilte moerassen nestelen jaarlijks duizenden zeevogels. De uitgestrekte gouden zandstranden zien er, vooral 's morgens in de ochtendmist, geheimzinnig uit. Het witte dorp Paternoster staat bekend om een paar zeer goede restaurants. Overnachting:
Niveau A – Abalone Hotel, standaard kamer (LO)
Niveau B – Abalone Hotel, zeezicht kamer (LO)Dag 5-7: Cederbergen – ca. 200 km
Het Cederberggebied bestaat uit zo’n 162.000 hectare ruig, bergachtig terrein. In vroeger tijden werd het gebied bewoond door de San/Bosjesmannen en Khoi/Hottentotten, die een rijkdom aan rotstekeningen hebben achtergelaten. De Cederbergen zijn bekend vanwege de spectaculaire zandstenen rotsformaties die miljoenen jaren oud zijn. Een uitgebreid netwerk van wandelpaden is uitgezet in het park, zodat u op eigen gelegenheid het mooie gebied kunt verkennen. Ook zijn er in het park verschillende activiteiten mogelijk zoals kanovaren, rotsschilderingen bezichtigen of mountainbiken. Tegen betaling kunt u gebruik maken van de Spa. Overnachting:
Niveau A – Simbavati Cederberg Ridge Lodge, standaard kamer (HP)
Niveau B – Simbavati Cederberg Ridge Lodge, luxury suite (HP)

Dag 8: Springbok / Namaqualand – ca. 390 km
Vandaag rijdt u verder in noordelijke richting naar Springbok. Het gebied rond Springbok heet Namaqualand. Dit is een doorgaans droog woestijngebied dat echter één keer per jaar (augustus-september) verandert in een kleurrijke zee van wilde bloemen. De omgeving van Springbok is dan een lust voor het oog. Overnachting:
Niveau A – Daisy Country Lodge (LO)
Niveau B – Naries Namakwa Retreat, mountain suite (HP)


Dag 9-10: Augrabies Falls National Park – ca. 325 km
U zet de reis voort in oostelijke richting naar het Augrabies Falls National Park. ‘De plaats van het grote lawaai’ werden de Augrabies watervallen door de Khoi genoemd. In volle vloed stort het water uit de Oranjerivier met een oorverdovend lawaai 56 meter naar beneden. Aan weerszijden van de waterval vormen kokerbomen een prachtig silhouet tegen een strakblauwe hemel. Samen met springbokken, gemsbokken en giraffen behoren zij tot de zeldzame creaturen die in deze barre omgeving kunnen overleven. ’s Middags heeft u alle gelegenheid om de watervallen van dichtbij te bekijken. Overnachting:
Niveau A – Dundi Lodge, luxury room (LO)
Niveau B – Dundi Lodge, deluxe room (LO)


Dag 11-13: Kgalagadi Transfrontier Park – ca. 375 km
Op de grens met Botswana ligt het Kgalagadi Transfrontier Park. Rode zandduinen, spaarzame vegetatie en droge rivierbeddingen van de Nossob en Auob rivieren bepalen het landschap van dit meer dan 3,6 miljoen hectare grote gebied. Grote kuddes gemsbokken/oryx, springbokken, elanden en blauwe wildebeesten trekken door het park, met in hun kielzog zwartgemaande leeuwen, luipaarden en andere roofdieren. Ook komen er in Kgalagadi veel roofvogels voor. Vanuit uw restcamp (niveau A) kunt u op eigen gelegenheid het park verkennen, maar u kunt ter plaatse ook begeleide safari’s reserveren. De !Xaus Lodge (niveau B) wordt gerund door de lokale Khomani San en Mier gemeenschap. Zij nemen u mee op gamedrives en wandeltochten in het park en leren u en passant de basisprincipes van overleven in een gortdroog gebied. Overnachting:
Niveau A – Twee Rivieren Restcamp, cottage (LG)
Niveau B –  !Xaus Lodge, chalet (VP+)


Dag 14: Upington – ca. 275 km
Na de laatste ochtendsafari en het ontbijt is het tijd om te vertrekken. U rijdt op uw gemak naar Upington, waar u de rest van de middag ter vrije besteding heeft. Overnachting:
Niveau A – Le Must Upington, superior room (LO)
Niveau B – Le Must Upington, deluxe room (LO)


Dag 15-16: Upington-Amsterdam
De ochtend heeft u nog gelegenheid om te relaxen of het stadje te bekijken. In de loop van de middag levert u uw huurauto in op de luchthaven van Upington, waarna u naar Johannesburg vliegt. In Johannesburg stapt u over op de rechtstreekse KLM vlucht naar Amsterdam, die rond middernacht vertrekt en in de loop van de volgende ochtend op Schiphol aankomt. Daarmee is een bijzondere reis ten einde!


De vermelde afstanden zijn gemiddelden. De uiteindelijke afstanden zijn afhankelijk van de routes die u rijdt en de ligging van de accommodaties waarin u verblijft.

(LG) = logies - (LO) = logies/ontbijt - (HP) = halfpension - (VP+) = volpension + gezamenlijke activiteiten - (AI+) = volpension en geselecteerde drankjes + gezamenlijke activiteiten


Prijzen per persoon 2023 
(exclusief vluchten)

Niveau A- voornamelijk 3* 2 personen 4 personen
1 september t/m 30 september € 1.561,- € 1.470,-
1 oktober t/m 31 oktober € 1.593,- € 1.501,-
1 november t/m 30 november € 1.666,- € 1.566,-
1 december t/m 19 december € 1.779,- € 1.599,-
20 december t/m 31 december € 1.818,- € 1.708,-

 

Niveau B - voornamelijk 4* 2 personen 4 personen
1 september t/m 31 oktober € 2.777,- € 2.687,-
1 november t/m 30 november € 2.872,- € 2.772,-
1 december t/m 19 december € 2.924,- € 2.824,-
20 december t/m 31 december € 3.156,- € 3.047,-Prijzen per persoon 2024 (exclusief vluchten)

Niveau A - voornamelijk 3* 2 personen 4 personen
1 januari t/m 9 januari € 2.140,- € 2.039,-
10 januari t/m 30 april € 2.038,- € 1.947,-
1 mei t/m 30 juni € 1.859,- € 1.772,-
1 juli t/m 31 juli € 1.886,- € 1.800,-
1 augustus t/m 30 september € 2.014,- € 1.926,-
1 oktober t/m 31 oktober € 2.046,- € 1.959,-
1 november t/m 10 december € 2.168,- € 2.070,-
11 december t/m 20 december € 2.267,- € 2.119,-
21 december t/m 31 december € 2.321,- € 2.212,-

 

Niveau B - voornamelijk 4* 2 personen 4 personen
1 januari t/m 10 januari € 3.406,- € 3.305,-
11 januari t/m 31 januari € 3.198,- € 3.107,-
1 februari t/m 29 februari € 3.166,- € 3.166,-
1 maart t/m 30 april € 3.289,- € 3.198,-
1 mei t/m 31 juli € 2.954,- € 2.867,-
1 augustus t/m 31 augustus € 3.186,- € 3.098,-
1 september t/m 31 oktober € 3.330,- € 3.244,-
1 november t/m 30 november € 3.387,- € 3.289,-
1 december t/m 19 december € 3.486,- € 3.377,-
20 december t/m 31 december € 3.654,- € 3.545,-

NB: Prijzen voor een afwijkend aantal personen en 1-persoonskamers zijn op aanvraag. Bel of mail ons gerust voor een prijsopgave.

Inclusief: 
aankomsttransfer, overnachtingen in een 2-persoonskamer, maaltijden zoals vermeld, 
huurauto met GPS navigatiesysteem, autoverzekering zonder eigen risico.

Exclusief:
vluchten, overige maaltijden en drankjes, entreegelden natuurparken (ca. € 45 p.p.), facultatieve excursies, lokale kosten autohuur (ca. € 135 per gezelschap), fooien, eventuele toeslagen schoolvakanties en/of feestdagen.

Type huurauto (of gelijkwaardig):
Bij 2 personen: Toyota Corolla Quest (niveau A en B) 
Bij 4 personen: Kia Sportage (niveau A en B)  


Vluchtschema (onder voorbehoud):

Vluchtnummer Route Vertrek Aankomst
KL 59 Amsterdam - Kaapstad 10.35 22.35
4Z 770 Upington - Johannesburg 17.40 19.05
KL 592 Johannesburg - Amsterdam 23.10 10.20 +1

 
Vluchtprijsindicatie
:KLM/4Z vluchten inclusief binnenlandse vlucht: vanaf € 1.300,- p.p. inclusief luchthavenbelasting en toeslagen. Wij kunnen geheel vrijblijvend vluchten voor u in optie reserveren, zodat uw vluchtprijs is gegarandeerd. Aarzelt u niet om ons te bellen! 

  

 

Aangesloten bij: Jambo Safari Club is aangesloten bij ANVR, SGR en Calamiteitenfonds