14-daagse safari Hoogtepunten van Zimbabwe - Zimbabwe
 
Home AanbiedingenOns reisaanbod & MaatwerkBrochureContact & medewerkersVacaturesPartnersReisvoorwaarden
  Home / Zimbabwe / 14-daagse safari Hoogtepunten van Zimbabwe
zoek:
KERST SPECIALS KeniaTanzaniaKenia & Tanzania combinatiereizenOegandaRwanda MozambiqueBotswanaZuid-AfrikaNamibiŽZambiaZimbabwe14-daagse self drive Avontuurlijk Zimbabwe14-daagse safari Hoogtepunten van Zimbabwe11-daagse fly in safari Zimbabwe in Vogelvlucht13-daagse reis Het beste van Zimbabwe & Botswana Reissuggesties & Maatwerk - uw eigen reis samenstellenLodges & tented campsMauritiusSeychellenMadagaskarVerrassende Combinatiereizen TreinreizenVluchtenVervoer ter plaatseGame drives & wildlifeLodges, tented camps & strandhotelsReisbrochure

14-daagse safari Hoogtepunten van Zimbabwe

 
14-daagse safari langs wildparken en werelderfgoederen

Hoogtepunten
Matobo Hills NP – Hwange NP – Victoria watervallen – Mana Pools NP

Vanaf: € 4.837,- per persoon, exclusief internationale vluchten
Vertrek: dagelijks van april t/m november

In Matobo Hills NP geniet u van een fascinerend en spiritueel landschap met granieten rotsen die op elkaar lijken te balanceren. Grote kans dat u hier ook neushoorns spot! Via Zimbabwe’s grootste nationale park - Hwange, dat bekend staat om haar vele olifanten - reist u naar de wereldberoemde Victoria watervallen. Tot slot vliegt u naar het mystieke Mana Pools NP. In dit wildrijke park maakt u naast gamedrives en wandelsafari’s ook een spannende kanotocht op de Zambezi rivier!

Accommodaties in Zimbabwe zijn klein van opzet en het kwaliteits- en serviceniveau is over het algemeen hoog. Een officiële sterrenclassificatie kent men niet. U kunt kiezen uit drie luxeniveaus: A, B of C. Niveau A is vergelijkbaar met voornamelijk 3*+/4* accommodaties, B is vergelijkbaar met voornamelijk 4* en niveau C is vergelijkbaar met voornamelijk 4/5* accommodaties.
 
Dag 1: naar Johannesburg
U vliegt rechtstreeks met KLM van Amsterdam naar Johannesburg, waar u ’s avonds aankomt. U wordt hartelijk verwelkomd en naar uw hotel op/nabij de luchthaven gebracht. Overnachting:
Niveau A: City Lodge OR Tambo Airport (LO)
Niveau B: City Lodge OR Tambo Airport (LO)
Niveau C: African Rock Hotel (LO)

Dag 2-4: Matobo Hills National Park
In de ochtend van dag 2 vliegt u naar Bulawayo in Zimbabwe, waarna u naar uw accommodatie in Matobo Hills NP wordt gebracht. Matobo Hills NP (of kortweg ‘Matopos’) staat op de Werelderfgoedlijst. Dit landschappelijk fraaie park dankt haar naam aan de vele granieten ‘kopjes’. Matopos betekent in de lokale Ndebele taal zoiets als ‘kale hoofden’. Met enige fantasie is de gelijkenis met de grijze rotsen te zien. Matopos is ook dé plek om neushoorns te zien. Vanuit uw bijzonder gelegen camp, dat verscholen ligt tussen rotsformaties, kunt u deelnemen aan diverse activiteiten die inclusief zijn. In het nationale park kunt u eeuwenoude rotsschilderingen bewonderen en een bezoek brengen aan het graf van Cecil John Rhodes - de feitelijke stichter van Rhodesië, het land waaruit Zimbabwe en Zambia voortkwamen. Vooral ook vanwege het fraaie uitzicht de moeite waard! Ook kunt u een (korte) wandeling maken met de kans neushoorns te zien. Vogelliefhebbers komen ook in Matopos aan hun trekken, het park herbergt vele roofvogelsoorten, waarvan de Verreaux’s adelaar (zwarte adelaar) relatief veel voor komt. Ook kunt u genieten van uw bijzonder gelegen camp en het fraaie zwembad. Overnachting:
Niveau A t/m C: Amalinda Lodge (AI+)


Dag 5-7: Hwange National Park
Op dag 5 wordt u per auto naar Hwange, Zimbabwe’s grootste nationale park, gebracht, waar u drie nachten verblijft. Tijdens uw verblijf geniet u van verschillende safari-activiteiten die u samen met andere gasten onderneemt. ’s Ochtends en ’s middags maakt u onder begeleiding van een deskundige gids een gamedrive in een open safarivoertuig, waarbij u op zoek gaat naar het wild. Maakt u ter afwisseling ook eens een begeleide wandelsafari, een absolute aanrader! Tijdens een wandelsafari ontdekt u meer details dan tijdens een gamedrive in een voertuig en krijgt u inzicht in hoe dieren en planten afhankelijk zijn van elkaar. Uw camp ligt in een privéconcessie, waar ook nightdrives mogelijk zijn. Met behulp van een zoeklicht speurt u naar dieren die in het donker actief zijn. Overnachting:
Niveau A: Ivory Lodge (AI+)
Niveau B: Khulu Bush Camp (AI+)
Niveau C: Camp Hwange (AI+)


Dag 8-9: Victoria watervallen
Vandaag neemt u afscheid van Hwange en wordt u naar Victoria Falls gebracht, waar u twee nachten in de omgeving van de gelijknamige watervallen verblijft. De Victoria watervallen storten met donderend geraas van 110 meter hoogte, over een breedte van 1.700 meter naar beneden. Aan het einde van het regenseizoen, als het water in de Zambezi rivier op zijn hoogst staat, komt er bijna 550 miljoen liter water per minuut met veel geweld naar beneden. Op dag 9 kunt u dit machtige schouwspel op eigen gelegenheid bekijken of deelnemen aan optionele excursies, waaronder een spectaculaire helikoptervlucht boven de watervallen of bungeejumpen vanaf de brug over de kloof. Overnachting:
Niveau A: Phezulu Guest Lodge (LO)
Niveau B: Victoria Falls Safari Lodge (HP)
Niveau C: The Victoria Falls Hotel (LO)

Dag 10-12: Mana Pools National Park
U vliegt naar Mana Pools NP, dat net als Matopos en de Victoria watervallen op de Unesco Werelderfgoedlijst staat. ‘Mana’ betekent in de lokale Shona taal ‘vier’. Mana Pools is vernoemd naar de vier permanente waterpoelen in het park, die het wild van drinkwater voorzien en kent een indrukwekkend landschap. In dit tot de verbeelding sprekende gebied kunt u olifanten, leeuwen, luipaarden, cheeta’s, buffels en diverse antilopensoorten vinden. Ook de Afrikaanse wilde hond kunt u hier tegenkomen.

Na aankomst op de airstrip wordt u naar uw camp gebracht. U verblijft in het noordelijk deel van Mana Pools, dat grenst aan de Zambezi rivier. Tijdens uw verblijf kunt u samen met de overige gasten deelnemen aan gamedrives, nightdrives en wandelsafari’s. Ook kunt u hier boottochten en begeleide kanosafari’s maken. De Zambezi rivier biedt bovendien een prachtige setting voor een sundowner; een mooie afsluiting van uw reis door Zimbabwe! Overnachting:
Niveau A: Vundu Camp (AI+)
Niveau B: Nyamatusi Camp (AI+)
Niveau C: Ruckomechi Camp (AI+)


Dag 13-14: naar Amsterdam
Afhankelijk van het tijdstip van uw vlucht naar Harare heeft u in de ochtend nog de gelegenheid voor een laatste safari-activiteit. U vliegt vervolgens met een klein vliegtuig naar Harare, waar u incheckt op uw vlucht via Johannesburg (of Nairobi) naar Amsterdam. In de ochtend van dag 14 arriveert u op Schiphol, het einde van een unieke reis!

LO = logies/ontbijt - HP = halfpension - AI+ = volpension + drankjes en gezamenlijke gamedrives/activiteiten

Prijzen per persoon 2019 (exclusief internationale vluchten vanaf € 943,-)  

Niveau A - voornamelijk 3*+/4*
1 t/m 30 april gesloten#
1 mei t/m 30 juni € 4.070,-
1 juli t/m 15 oktober € 4.676,-
16 t/m 31 oktober € 4.342,-
1 t/m 30 november € 4.120,-
Binnenlandse vluchten (verplicht) € 767,-
#Vundu Camp is geopend vanaf 1 mei

Niveau B - voornamelijk 4*
1 t/m 30 april € 4.401,-
1 t/m 31 mei € 4.707,-
1 t/m 30 juni € 5.601,-
1 juli t/m 31 oktober € 5.640,-
1 t/m 30 november € 4.440,-
Binnenlandse vluchten (verplicht) € 777,-

Niveau C - voornamelijk 4/5*
1 t/m 30 april € 5.554,-
1 t/m 31 mei € 5.718,-
1 t/m 30 juni € 6.448,-
1 juli t/m 31 oktober € 7.002,-
1 t/m 19 november € 6.203,-
Binnenlandse vluchten (verplicht) € 740,-

NB: Bel of mail ons gerust voor een prijsopgave voor een afwijkend aantal personen of 1-persoonskamer!


Inclusief:
transfers, binnenlandse vluchten, entreegelden nationale parken, Engelssprekende chauffeur/gids, gezamenlijke gamedrives en activiteiten, 1 x entree Rhodes' Grave Matobo Hills, overnachtingen in een 2-persoonskamer/tent, maaltijden zoals aangegeven.

Exclusief:
vluchten Amsterdam-Bulawayo en Harare-Amsterdam, luchthavenbelasting, airport departure tax Victoria Falls airport US$ 15,- p.p., fooien, overige maaltijden en drankjes, visum, excursies en entreegelden Victoria watervallen.

Vluchtschema (vluchttijden onder voorbehoud van wijzigingen)
Vluchtnummer:
verbinding:
vertrek:
aankomst:
KL 591
Amsterdam - Johannesburg
10.15
22.05
SA 8110 Johannesburg - Bulawayo 10.40 12.05
SA 8103 Harare - Johannesburg 18.45 20.30
KL 592 Johannesburg - Amsterdam 23.59 10.15+1
+1 = aankomst volgende dag

Vluchtprijsindicatie KLM/South African Airways
Met KLM van Amsterdam naar Bulawayo en van Harare naar Amsterdam vanaf € 943,- p.p. inclusief belasting en toeslagen. Er zijn diverse andere vluchtmogelijkheden met bijvoorbeeld Emirates of British Airways. Wij informeren u graag over de actuele vluchtmogelijkheden. Wij kunnen geheel vrijblijvend vluchten voor u in optie reserveren, zodat uw vluchtprijs is gegarandeerd. Aarzelt u niet om ons te bellen!

 HOOGTEPUNTEN
In de regio Matabeleland ligt Bulawayo, na Harare de grootste stad van het land. Het overgrote deel van de bevolking van deze stad stamt af van de Ndebele, al vormen zij op landelijk niveau een minderheid. De stad heeft brede, met bomen opgesierde straten. Het natuurhistorische museum is het belangrijkste museum van het land. U vindt er ook een spoorwegmuseum, een kunstgalerie, theaters, het Mzilikazi Arts and Crafts Centre en de Khami ruïnes, die tot Unesco Werelderfgoed behoren.De belangrijkste attractie is echter Matobo Hills National Park dat op nog geen uur rijden van Bulawayo ligt. De heuvels van Matobo (of Matopos) bestrijken een gebied van circa 3.100 km², waarvan 424 km² uitgeroepen is tot nationaal park. Circa een kwart hiervan is afgeschermd voor de bedreigde witte en zwarte neushoorn. Ook andere dieren komen in het park voor, waaronder roofvogels. De granieten heuvels, ook wel ‘kopjes’ genoemd, zijn miljoenen jaren geleden gevormd door erosie en weersinvloeden. Ze danken hun naam aan Ndebele koning Mzilikazi, die een vergelijking trok met kale hoofden. Mzilikazi is begraven in de heuvels, net buiten het park. Op de top van de heuvel Malindidzimu, bij het uitzichtpunt ‘View of the World’, ligt Cecil John Rhodes begraven, de kolonist die in de 19de eeuw zijn naam aan het land gaf (Rhodesië). In diverse grotten in het park zijn rotstekeningen te vinden van San (Bosjesmannen). Het park heeft nog steeds een grote spirituele en culturele betekenis voor de lokale bevolking.
Ten noorden van Bulawayo ligt Hwange National Park. Het grootste wildpark van Zimbabwe is beroemd vanwege de enorme hoeveelheid olifanten. Daarnaast zijn er nog zo’n 100 andere diersoorten en 400 verschillende soorten vogels te vinden. Liefhebbers van de Big Five zijn in Hwange aan het goede adres, hoewel de luipaard en de neushoorn zich goed weten te verstoppen. Het park meet 14.500 km² en ligt circa 1.000 meter boven zeeniveau, waardoor het er, afhankelijk van het seizoen, flink koud kan zijn. Het landschap is zeer gevarieerd en bestaat uit acaciabossen, grasland en zandvlaktes, die vanuit de Kalahari woestijn in Botswana naar Hwange zijn gewaaid. Vanwege het droge klimaat en het ontbreken van grote rivieren in het park, zijn er 63 - door mensen aangelegde - drinkplaatsen in het park, die het wild het hele jaar door van water voorzien. Het onmiskenbare geluid van de dieselpompen die het water naar de drinkplaatsen pompen wordt ‘Hwange’s heart beat’ genoemd; de hartslag van Hwange. De beste tijd om het park te bezoeken is het droge seizoen (circa juli t/m oktober), wanneer de dieren zich in grote aantallen verzamelen bij de drinkplaatsen.
Op de grens met Zambia ligt nog een Unesco Werelderfgoed: De Victoria watervallen. Deze wereldberoemde watervallen, door de lokale bevolking aangeduid als Mosi-oa-Tunya, ‘de rook die dondert’, vallen over een breedte van circa 1.700 meter en vanaf een hoogte van 110 meter naar beneden. Aan het einde van het regenseizoen (circa mei), als het water in de Zambezi rivier op haar hoogst staat, stort bijna 550 miljoen liter water per minuut, met een enorme kracht de diepte in. De watervallen zijn in deze periode het volst en de enorme wolk van nevel is van kilometers afstand te zien. Van juli t/m oktober neemt de kracht van het water, door de lagere waterstand in de rivier, af en zijn de watervallen over de volledige breedte goed te zien. De watervallen zijn in 1855 door Dr. David Livingstone ontdekt en bestaan uit vijf delen: Devil’s Cataract, Main Falls, Rainbow Falls, Horseshoe Falls en Eastern Cataract. Deze laatste ligt in buurland Zambia. Langs de rand van de watervallen is door de nevel een regenwoud ontstaan, waar u doorheen loopt als u de watervallen bezoekt. In de omgeving van de watervallen staat Big Tree, een enorme baobabboom met een doorsnede van 16 meter en een hoogte van 20 meter.In het hart van de Zambezi vallei, ten oosten van Lake Kariba ligt Mana Pools National Park. Ook dit park is uitgeroepen tot Werelderfgoed vanwege haar ‘wilde’ schoonheid en ongereptheid. Het ‘slechts’ 2.190 km² grote park is vernoemd naar de vier waterpoelen die in het park te vinden zijn. Gedurende het hele jaar voorzien zij het wild van drinkwater. ‘Mana’ betekent in de stamtaal Shona ‘vier’. Het park kent een spectaculair landschap met open vlaktes, mopanebossen en vertakkingen van de Ruckomechi rivier. Door de ligging aan de Zambezi rivier, kunt u hier naast gamedrives en begeleide wandelsafari’s ook kanosafari’s maken. Het dierenrijk bestaat onder andere uit olifanten, leeuwen, luipaarden, cheeta’s, wilde honden, buffels, diverse antilopen, nijlpaarden, krokodillen en meer dan 350 vogelsoorten. Mana Pools is de enige plek in de regio waar u de soeni vindt; één van de kleinste antilopensoorten in zuidelijk Afrika. 

Aangesloten bij: Jambo Safari Club is aangesloten bij ANVR, SGR en Calamiteitenfonds