14-daagse reis Botswana & Mozambique - Verrassende Combinatiereizen
 
Home AanbiedingenOns reisaanbod & MaatwerkBrochureContact & medewerkersVacaturesPartnersReisvoorwaarden
  Home / Verrassende Combinatiereizen / 14-daagse reis Botswana & Mozambique
zoek:
KeniaTanzaniaKenia & Tanzania combinatiereizenOegandaRwanda MozambiqueZuid-AfrikaBotswanaNamibiŽZambiaZimbabweMauritiusSeychellenMadagaskarVerrassende Combinatiereizen 15-daagse reis Victoria Falls, Botswana en Kaapstad14-daagse Safari Tanzania & Seychellen18-daagse reis Dubai, Zuid-Afrika & Seychellen14-daagse reis Botswana & Mozambique16-daagse avontuurlijke treinreis Kaapstad naar Windhoek17-daagse treinreis Dar es Salaam naar Kaapstad: Rovos RailTreinreizenVluchtenVervoer ter plaatseGame drives & wildlifeLodges, tented camps & strandhotelsReisbrochure

14-daagse reis Botswana & Mozambique


Inspirerende combinatiereis safari & strand

Hoogtepunten: 
Chobe NP - Kwando concessie - Okavango delta - strandverblijf kust Mozambique - Bazaruto archipel

Wilt u kort maar intens op safari in het wildrijke Botswana én een aantal dagen pure ontspanning? Dat kan met deze bijzondere reis! Uw safari start in het noorden van Botswana, waar u in Chobe National Park of in de Kwando privéconcessie kennismaakt met een grote diversiteit aan dieren. Aansluitend geniet u van de unieke Okavango Delta met haar bijzondere landschap van rivieren, lagunes en eilandjes. Tot slot brengt u een aantal dagen door aan de idyllische kust van Mozambique, waar massatoerisme niet in het woordenboek voorkomt. Of kies voor een van de paradijselijke eilandjes in de tot de verbeelding sprekende Bazaruto Archipel!

Vanaf: € 2.850,- per persoon, exclusief vluchten
Vertrek: dagelijks

Programma:

Voor uw verblijf kunt u kiezen uit drie luxeniveaus: A, B of C. Niveau A zijn accommodaties vergelijkbaar met 3*, B zijn accommodaties vergelijkbaar met 3*+/4* en niveau C zijn accommodaties vergelijkbaar met 4/5*. De accommodaties in Botswana zijn klein van opzet en het kwaliteits- en serviceniveau is hoog. Er is hier geen officiële sterrenclassificatie.

Dag 1: naar Johannesburg
U vliegt rechtstreeks met KLM naar Johannesburg, waar u ’s avonds aankomt. U wordt hartelijk verwelkomd en naar uw hotel op de luchthaven gebracht. Overnachting:
Niveau A - City Lodge OR Tambo Airport (LO)
Niveau B - City Lodge OR Tambo Airport (LO)
Niveau C - City Lodge OR Tambo Airport (LO)

Dag 2-3: Chobe/Kwando priv
éconcessie
Van Johannesburg vliegt u naar Kasane in Botswana, waarna u naar uw accommodatie vlak bij Chobe National Park (A+B) wordt gebracht. Naast uitgebreide gamedrives in een open safarivoertuig maakt u hier ook een boottocht op de Chobe rivier. Het is een bijzondere ervaring om op relatief korte afstand van de boot kuddes olifanten door het water te zien waden! Bij niveau C vliegt u van Kasane naar de Kwando privéconcessie. Hier is het, in tegenstelling tot in Chobe, toegestaan off road te rijden zodat u het wild dichter kunt naderen. Hier kunt u eveneens een boottocht maken, op de Kwando rivier. De middag van aankomst heeft u de gelegenheid voor een eerste activiteit. U heeft grote kans veel olifanten te zien in dit wildrijke gebied! Op dag 3 vertrekt u in de vroege ochtend voor een gamedrive en maakt u in de middag een boottocht op de Chobe rivier (A+B). Bij niveau C maakt u bovendien ook een nightdrive, waarbij u door middel van een zoeklicht op zoek gaat naar dieren die in het donker actief zijn. Overnachting:
Niveau A - Chobe Elephant Camp (AI+)
Niveau B - Muchenje Safari Lodge (AI+)
Niveau C - Lagoon Camp (AI+)

Dag 4-6: Okavango deltaprivéconcessie
Vandaag vliegt u per propellervliegtuigje naar de Okavango Delta. Bij aankomst wordt u hartelijk verwelkomd en naar uw camp gebracht. Wellicht ziet u onderweg al het eerste wild. De grote verscheidenheid aan wild en vogelsoorten maakt de Okavango Delta een uniek safarigebied. Droge gebieden wisselen natte gebieden af, wat zorgt voor een diversiteit aan landschappen en diersoorten. In de middag maakt u een eerste gamedrive met andere gasten in het camp, waarbij u op zoek gaat naar olifanten, zebra’s en buffels maar ook  naar leeuwen en luipaarden. In de privéconcessie waarin u verblijft mag off road gereden worden, zodat u het wild dichter kunt benaderen. Ook een nightdrive, met behulp van een zoeklicht, staat op het programma! ’s Avonds kunt u bij het kampvuur uw avonturen van de dag doornemen. Op dag 5 en 6 kunt u ’s ochtends en ’s middags deelnemen aan een mix van activiteiten, waaronder gamedrives en mokorotochten in een traditionele boomkano, waarbij u op een heel andere manier van de natuur geniet; zonder het geluid van een auto ervaart u de serene stilte van de delta het best! Alle activiteiten zijn afhankelijk van de stand van het water in de delta, u bevindt zich tenslotte in een overstromingsgebied! Overnachting:
Niveau A - Sango Safari Camp (AI+)
Niveau B - Pom Pom Tented Camp (AI+)
Niveau C - Little Kwara Camp (AI+)

Dag 7: naar Johannesburg
U vliegt naar Maun, waar u overstapt op de vlucht naar Johannesburg. U verblijft een nacht in een hotel op de luchthaven, omdat er deze dag geen aansluitende vlucht naar Mozambique meer mogelijk is. Overnachting:
Niveau A - City Lodge OR Tambo Airport (LO)
Niveau B - City Lodge OR Tambo Airport (LO)
Niveau C - City Lodge OR Tambo Airport (LO)

"Simpelweg genieten en een beetje wegdommelen onder een parasol"


Dag 8-12: naar Mozambique/Bazarauto Archipel
In de ochtend vliegt u van Johannesburg naar Vilanculos in Mozambique. Vervolgens reist u per auto (A), boot (B) of helikopter (C) verder naar uw eindbestemming. Bij niveau A verblijft u in een kleinschalig hotel aan de kust, bij niveau B+C verblijft u op een van de paradijselijke eilanden van de Bazaruto Archipel. Het azuurblauwe water nodigt uit tot snorkelen en duiken. Vlak voor de kust liggen ondiepe koraalriffen, de onderwaterwereld is prachtig. Duikliefhebbers kunnen tijdens excursies walvishaaien, reuzenmanta’s, luipaardhaaien, schildpadden en -van juni t/m september- zelfs bultrugwalvissen tegenkomen. Ook als u geen duik- of snorkelliefhebber bent hoeft u zich niet te vervelen. U kunt diepzeevissen, een cruise maken per traditionele dhow of simpelweg genieten en een beetje wegdommelen onder een parasol aan het prachtige strand en al uw safaribelevenissen nog eens de revue laten passeren. Overnachting:
Niveau A - Bahia Mar Boutique Hotel (LO)
Niveau B - Pestana Bazaruto Lodge** Anantara Bazaruto Lodge (AI)
Niveau C - andBeyond Benguerra Island (AI)
**Pestana Bazaruto Lodge (B) is onverwachts gesloten tot nader order, u verblijft in Anantara Bazaruto Lodge.

Dag 13-14: naar Amsterdam
Na het ontbijt reist u terug naar Vilanculos, waar u incheckt voor uw vlucht naar Johannesburg. Op uw verzoek regelen wij hier een dagkamer in een hotel op de luchthaven, zodat u zich nog even kunt opfrissen voor uw nachtvlucht naar Amsterdam. Met de nachtvlucht van KLM vliegt u terug naar Amsterdam, waar u in de ochtend van dag 14 arriveert. Het einde van een fantastische reis!

(LO) = logies/ontbijt - (AI ) = volpension + drankjes - (AI+) = volpension + drankjes en gamedrives/activiteiten


PRIJZEN PER PERSOON 2016
Bel of mail ons gerust voor een prijsopgave voor een reis in 2017 of 2018!
 

Niveau A - vergelijkbaar met 3*
11 januari t/m 31 maart € 2.850,-
1 april t/m 30 juni € 3.213,-
1 juli t/m 31 oktober € 3.826,-
1 t/m 30 november € 3.213,-
1 t/m 31 december € 2.850,-

Niveau B - vergelijkbaar met 3*+/4*
11 januari t/m 31 maart € 4.452,-
1 april t/m 30 juni € 5.163,-
1 juli t/m 31 oktober € 6.285,-
1 t/m 30 november € 4.974,-
1 t/m 26 december € 4.575,-

Niveau C- vergelijkbaar met 4/5*
11 januari t/m 31 maart € 7.316,-
1 april t/m 30 juni € 8.350,-
1 juli t/m 31 oktober € 10.232,-
1 t/m 30 november € 8.350,-
1 t/m 31 december € 7.449,-

NB: Bel of mail ons gerust voor een prijsopgave voor een afwijkend aantal personen, 1-persoonskamers of een reis in 2017!


Inclusief:
Botswana: transfers, binnenlandse vluchten, entreegelden, Engelssprekende chauffeur/gids, gezamenlijke gamedrives en activiteiten, overnachtingen in een 2-persoonskamer/tent, maaltijden zoals aangegeven.
Mozambique: transfers, overnachtingen in een 2-persoonskamer, maaltijden zoals aangegeven, boottransfer Vilanculos-Bazaruto v.v. (B), vluchten Johannesburg-Vilanculos v.v. (in voordeligste boekingsklasse) en helikoptertransfer Vilanculos-Bazaruto v.v. (C).

Exclusief: 
Vluchten Amsterdam-Kasane, Maun-Johannesburg-Amsterdam (A t/m C) en Johannesburg-Vilanculos v.v. (A+B), luchthavenbelasting, overige maaltijden en drankjes, visum Mozambique, eventuele toeslagen kerst/nieuwjaar, dagkamer dag 13: € 90,- p.p.

Vluchtschema (vluchttijden onder voorbehoud van wijzigingen)
Vluchtnummer:
verbinding:
vertrek:
aankomst:
KL 591
Amsterdam - Johannesburg
10.25
21.15
BP/SA Johannesburg - Kasane 11.30 13.50
BP/SA  Maun - Johannesburg 13.50 15.50
SA 8260
Johannesburg - Vilanculos
11.30
13.10
SA 8261 Vilanculos - Johannesburg 13.45 15.30
KL 592 Johannesburg - Amsterdam 23.15 10.20+1


Vluchtprijsindicatie KLM/BP/SA
Vanaf € 1.440,- p.p., inclusief luchthavenbelasting en toeslagen. Wij kunnen in een paar minuten geheel vrijblijvend vluchten voor u in optie nemen om u een exacte vluchtprijs te kunnen offreren. Aarzelt u niet om ons te bellen!


Aangesloten bij: Jambo Safari Club is aangesloten bij ANVR, SGR en Calamiteitenfonds