13-daagse klassieke Rovos Rail, Kaapstad - Johannesburg & fly in Safari Greater Kruger Park - Zuid-Afrika
 
Home CoronaAanbiedingenOns reisaanbod & MaatwerkBrochureContact & medewerkersVacaturesPartnersReisvoorwaarden
  Home / Zuid-Afrika / 13-daagse klassieke Rovos Rail, Kaapstad - Johannesburg & fly in Safari Greater Kruger Park
zoek:
TanzaniaKeniaKenia & Tanzania combinatiereizenOegandaRwanda BotswanaZuid-Afrika24-daagse self drive Zuid-Afrika Compleet16-daagse self drive Bijzonder Zuid-Afrika14-daagse self drive Het Beste van Zuid-Afrika17-daagse self drive Familieavontuur in de Kaap23-daagse self drive Hoogtepunten van Zuid-Afrika16-daagse self drive Kaapstad & Tuinroute19-daagse self drive Avontuur & Cultuur17-daagse self drive Wildparken van het Noorden & Safari Botswana11-daagse self drive Pretoria, Panoramaroute & Safari Greater Kruger Park17-daagse self drive Bergen, Safari & Strand16-daagse self drive Oost-Kaap & Lesotho16-daagse self drive West-Kaap & Kalahari15-daagse reis Golf & Safari in de Kaap9-daagse fly-in Safari Greater Kruger Park13-daagse fly-in Safari Greater Kruger Park & Kaapstad13-daagse klassieke Rovos Rail, Kaapstad - Johannesburg & fly in Safari Greater Kruger Park16-daagse luxe Blue Train Pretoria-Kaapstad, Safari Greater Kruger Park & Stellenbosch-------- SAFARI & STRAND -------15-daagse Safari Zuid-Afrika & strandverblijf Mauritius15-daagse Safari Zuid-Afrika & strandverblijf Seychellen16-daagse self drive Panoramaroute, Greater Kruger Park & strandverblijf Mauritius16-daagse self drive Panoramaroute, Greater Kruger Park & strandverblijf Seychellen21- daagse self drive Het Beste van Zuid-Afrika & strandverblijf Mauritius21-daagse self drive Het Beste van Zuid-Afrika & strandverblijf SeychellenAutohuur Zuid-AfrikaUw eigen reis samenstellen - MaatwerkNamibieZambiaZimbabweMozambiqueSeychellenMauritiusMadagaskarVerrassende Combinatiereizen Golf & Safari Golf & StrandTreinreizenVluchtenVervoer ter plaatseGame drives & wildlifeLodges, tented camps & strandhotelsReisbrochureDuurzaam toerisme

13-daagse klassieke Rovos Rail, Kaapstad - Johannesburg & fly in Safari Greater Kruger ParkHoogtepunten

Kaapstad - klassieke Rovos Rail - Johannesburg - Greater Kruger Park / Sabi Sand Private Game Reserve

Vertrekdata: zie prijstabel
Reissom: vanaf € 5.768,- per persoon (exclusief vluchten)

Voor wie gesteld is op luxe, comfort en een rustig reistempo, hebben wij deze bijzondere reis samengesteld. In twee weken tijd bezoekt u een aantal bekende bezienswaardigheden van Zuid-Afrika.
Na een vierdaags verblijf in Kaapstad reist u met de historische trein van Rovos Rail ruim 1.600 kilometer dwars door het binnenland van Zuid-Afrika naar Pretoria. U verblijft in een prachtig gerestaureerd rijtuig, waarin de elegantie en romantische sfeer van koloniale tijden worden gecombineerd met hedendaags comfort. Vanuit uw raam ziet u een grote verscheidenheid aan Zuid-Afrikaanse landschappen aan u voorbijtrekken. Na aankomst op eindbestemming Pretoria wordt u naar uw accommodatie in Johannesburg gereden. De volgende dag vliegt u naar een airstrip in het befaamde Greater Kruger National Park waar u in een privéwildreservaat verblijft. Hier maakt u fantastische gamedrives onder leiding van een professionele ranger. Wat een prachtige afsluiter van deze onvergetelijke reis!

Voor uw verblijf kunt u een keuze maken uit drie niveaus: B, C of D. Niveau B zijn voornamelijk 4*, C voornamelijk 4*+ en D voornamelijk 5* accommodaties.

Dag 1-4: naar Kaapstad
U vliegt van Amsterdam rechtstreeks met KLM naar Kaapstad. Na aankomst wordt u hartelijk verwelkomd en naar uw accommodatie gebracht. Er zijn verschillende opties om de stad en omgeving de komende dagen te verkennen. Zo kunnen wij vanaf dag 2 een huurauto voor u verzorgen waarbij u op eigen gelegenheid de stad, het Kaaps Schiereiland met Kaap de Goede Hoop of zelfs het wijngebied Stellenbosch kunt verkennen. Optioneel kunnen wij u ook verschillende excursies aanbieden met een privégids/chauffeur. Aan u de keuze! Overnachting:
Niveau B - Kensington Place, superior kamer (LO)
Niveau C - Clarendon Bantry Bay, superior kamer (LO)
Niveau D - Belmond Mount Nelson, deluxe kamer (LO)
Dag 5-7: Klassieke Rovos Rail
Na het ontbijt dient u uw hotelkamer te verlaten. Uw bagage kunt u bij de receptie in bewaring geven. Na lunchtijd wordt u opgehaald en naar het treinstation van Kaapstad gereden, waar u aan boord gaat van de ‘Pride of Africa’, de historische trein van Rovos Rail. U verblijft in een prachtig gerestaureerd rijtuig, dat zowel historie als modern comfort uitstraalt. De suites bestaan uit een kamer met zitje welke 's avonds wordt omgetoverd tot een slaapkamer. Alle suites hebben grote ramen en een en-suite badkamer met douche of bad/douche en een toilet. Tijdens de reis geniet u van heerlijke gerechten die worden bereid met verse, lokale producten. Uw vriendelijke ober adviseert u graag over bijpassende Zuid-Afrikaanse wijnen. Aan het einde van de trein vindt u een observatiewagon met open achterdek en een bar. Hier kunt u genieten van een goed boek, terwijl het Zuid-Afrikaanse landschap aan u voorbijtrekt. Rond 16.00 uur vertrek de trein vanuit Kaapstad en rijdt via de wijnlanden van de West-Kaap richting Worcester en Touws River. De middagthee wordt in de lounge geserveerd en rond 19.30 uur wordt in de  stijlvolle restauratiewagon het diner geserveerd terwijl de trein een klim maakt van zo'n 750 meter. De volgende ochtend rijdt u door de Kleine Karoo het historisch stadje Matjiesfontein binnen. Dit plaatsje kunt u op eigen gelegenheid bezichtigen. Vanaf het perron loopt u zo naar het centrum. Bij het station en direct naast het statige Lord Milner Hotel kunt u oude treinwagons en oldtimers bekijken. Bij terugkomst in de trein geniet u van een heerlijke lunch en rond 16.30 uur wordt er thee in de lounge en observatiewagen geserveerd. In de nacht passeert de trein de plaatsjes De Aar en Belmont. Belmont staat vooral bekend vanwege een grote veldslag tijdens de Boerenoorlog tegen de Engelsen. In de ochtend arriveert u in Kimberley, de hoofdstad van de provincie Noord-Kaap en tevens de diamantenhoofdstad van Zuid-Afrika. Dit stadje werd vooral bekend toen hier midden 19de eeuw diamanten werden gevonden. Mijnwerkers stroomden met duizenden toe en zochten hier massaal naar diamanten. U brengt een bezoek aan het diamantmijn-museum en de oude mijn, beter bekend als ‘The Big Hole’. De goed bewaard gebleven Victoriaanse gebouwen van Kimberley herinneren u aan deze roerige tijden. Na het bezoek aan Kimberley rijdt de trein in noordoostelijke richting via Klerksdorp naar de vlaktes van het Hoogveld, een plateau op zo'n 1500 tot 2100 meter hoogte. Overnachting:
Niveau B - Pullman Suite (AI+)
Niveau C - Deluxe Suite (AI+)
Niveau D - Royal Suite (AI+)Dag 8: Johannesburg
Na het ontbijt komt u rond 10.00 uur aan in het plaatsje Meyerton, z'n 60 km ten zuiden van Johannesburg. De oorspronkelijke eindbestemming van Rovos Rail is de hoofdstad Pretoria maar vanwege de conditie van het spoor is dat al een tijdje niet mogelijk. Men verwacht wel dat het spoor tussen Meyerton en Pretoria het komende jaar wordt hersteld. Op het station van Meyerton neemt u afscheid van het vriendelijke treinpersoneel en medereizigers. Onze chauffeur staat al klaar om u te verwelkomen en rijdt u naar uw accommodatie in Kempton Park, een rustige buitenwijk van Johannesburg. Na het inchecken heeft u de middag ter vrije besteding. U kunt een goed boek lezen in de tuin of een duik nemen in het zwembad. Met een Uber bent u zo in het elegante Sandton City, Zuid-Afrika' s bekendste shopping mall. Indien gewenst kunt u bij ons nog een rondrit door Soweto bijboeken.
Overnachting:

Niveau B - African Rock Hotel - luxury suite (LO)
Niveau C - African Rock Hotel - luxury suite (LO)
Niveau D
 - African Rock Hotel - superior suite (LO)Dag 9-11: Greater Kruger Park / Sabi Sand Private Game Reserve
Na het ontbijt transfer van uw hotel naar de luchthaven. U reist in de ochtend met een klein propellervliegtuigje naar de airstrip van het exclusieve privéwildreservaat Sabi Sand dat deel uitmaakt van het Greater Kruger Park. Tijdens indrukwekkende gamedrives kunt u hier de Big Five en giraffen, zebra’s, cheeta’s, wilde honden, hyena's en een uitbundig en gevarieerd vogelleven tegenkomen. Het landschap is even afwisselend als het dierenrijk: het ene moment rijdt u door de typisch Afrikaanse savanne, het andere door dichte bossen. De komende dagen maakt u ’s ochtends en ’s middags bijzondere gamedrives onder begeleiding van professionele rangers die u alles zullen vertellen over de dieren die u tegenkomt. Overnachting:
Niveau B - Arathusa Safari Lodge, suite (AI+)
Niveau C - Selati Lodge, suite (AI+)
Niveau D - Sabi Earth Lodge, suite met plunge pool (AI+)

Dag 12-13: naar Amsterdam
Na de laatste safari en het ontbijt is het tijd om afscheid te nemen van het toegewijde personeel. U wordt weer naar de airstrip gebracht waar u incheckt voor de terugvlucht naar Johannesburg. Hier checkt u in voor uw KLM vlucht, die rond middernacht naar Amsterdam vertrekt. U komt de volgende ochtend op Schiphol aan, na een luxe rondreis door prachtig Zuid-Afrika!

De vermelde reistijden zijn gemiddelden. De uiteindelijke reistijden zijn afhankelijk van de routes die worden genomen en de ligging van de accommodaties waarin u verblijft. 

(LO) = logies/ontbijt - (AI+) = volpension en geselecteerde drankjes + gezamenlijke activiteiten


Vertrekdata en prijzen per persoon 2023 (exclusief vluchten)

Niveau B - voornamelijk 4* 2 personen
oktober 5 - 14 - 19 - 26 €   5.935,-
november 2 - 9 - 23 - 30 €   5.935,-
december 12 - 21 €   6.049,-

Niveau C - voornamelijk 4*+ 2 personen
oktober 5 - 14 - 19 - 26 €    9.436,-
november 2 - 9 - 23 - 30 €    9.436,-
december 12 - 21 €  10.314,-

Niveau D - voornamelijk 5* 2 personen
oktober  5 - 14 - 19 - 26 €   11.252,-
november 2 - 9 - 23 - 30 €   11.252,-
december 12 - 21 €   11.303Vertrekdata en prijzen per persoon 2024 (exclusief vluchten)

Niveau B - voornamelijk 4* 2 personen
januari  4 €  5.809,-
februari  1 - 11 - 13 - 22 - 29 €  5.847,-
maart  7 - 14 - 24 - 28 €  5.847,-
april  11 - 25 €  5.847,-
mei  3 -  9 - 21 - 23 €  5.768,-
juni  6 €  5.768,-
juli  4 - 18 €  5.830,-
augustus  1 - 15 - 29 - 31 €  5.830,-
september 12 - 19 - 26 €  5.965,-
oktober 3 - 10 -13 - 17 - 31 €  6.135,-
november 7 - 21 €  6.135,-
december 5 - 10 - 19 €  6.249,-

Niveau C - voornamelijk 4*+ 2 personen
januari  4 €  9.178,-
februari  1 - 11 - 13 - 22 - 29 €  8.605,-
maart 7 - 14 - 24 - 28 €  9.337,-
april  11 - 25 €  9.337,-
mei  3 -  9 - 21 - 23 €  9.056,-
juni  6 €  9.056,-
juli  4 - 18 €  9.077,-
augustus 1 - 15 - 29 - 31 €  9.077,-
september 12 - 19 - 26 €  9.077,-
oktober  3 - 10 -13 - 17 - 31 €  9.686,-
november  7 - 21 €  9.686,-
december 5 - 10 €  9.732,-
december 19 € 10.564,-

Niveau D - voornamelijk 5* 2 personen
januari  4 €  13.230,-
februari 1 - 11 - 13 - 22 - 29 €  11.251,-
maart  7 - 14 - 24 - 28 €  12.202,-
april  11 - 25 €  11.925,-
mei 3 -  9 - 21 - 23 €  11.774,-
juni  6 €  11.774
juli 4 - 18 €  11.794,-
augustus  1 - 15 - 29 - 31 €  11.794,-
september 12 - 19 - 26 €  11.945,-
oktober  3 - 10 -13 - 17 - 31 €  12.552,-
november 7 - 21 €  12.552,-
december 5 - 10 - 19 €  12.603,-


NB: Prijzen voor een afwijkend aantal personen en 1-persoonskamers zijn op aanvraag. Bel of mail ons gerust voor een prijsopgave.

Inclusief:
4-daagse treinreis met Rovos Rail van Kaapstad naar Johannesburg/Pretoria in een 2-persoonscompartiment op basis van all inclusive, overige nachten op basis van 2-persoonskamers en maaltijden zoals vermeld, safari-activiteiten zoals vermeld, alle privé-transfers en binnenlandse vluchten Johannesburg - Sabi Sand / Sabi Sand- Johannesburg.

Exclusief:
Internationale vluchten, overige maaltijden en drankjes, fooien, entreegelden en levies wildparken (circa € 45,- p.p.), eventuele toeslagen schoolvakanties en/of feestdagen.

Vluchtschema (onder voorbehoud):

Vluchtnummer:
verbinding:
vertrek
aankomst
KL 597 
Amsterdam - Kaapstad    
10.00
21.20
KL 592
Johannesburg - Amsterdam
23.15
10.25 +1

Note: voor de vlucht van Johannesburg naar Sabi Sand geldt een bagagevrijdom van maximaal 20 kg ruimbagage (zachte tassen zonder frames en/of wielen) plus 5 kg handbagage per persoon.

Vluchtprijsindicatie:
KLM vluchten: vanaf € 1.100,- p.p. inclusief luchthavenbelasting en toeslagen. Wij kunnen geheel vrijblijvend vluchten voor u in optie reserveren, zodat uw vluchtprijs is gegarandeerd. Aarzelt u niet om ons te bellen!

 

 

 

 

 Hoogtepunten:Kaapstad is één van de mooiste steden ter wereld, waar u zonder probleem een week kunt verblijven om alle bezienswaardigheden te bezoeken. De Tafelberg kijkt majestueus neer op de Tafelbaai, de prachtige stranden en Cape Point, het meest zuidwestelijke punt van Afrika. Kaapstad is een liberale stad, waar alle culturen zich mengen. Ook is er een bruisend uitgaansleven, met name aan de haven, waar de oude opslaghuizen zijn omgebouwd tot een wirwar van winkels, restaurantjes en kroegen. Ontdek in het centrum de gezellige restaurantjes aan Long Street. Natuurlijk kunt u ook, klimmend of per kabelbaan, naar de top van de Tafelberg gaan. Dit uitstapje bestond al toen Kaapstad in de 17de eeuw alleen nog maar een verversingsstation voor de V.O.C. was. Ook vindt u in de nabije omgeving van Kaapstad onder meer de wereldberoemde botanische tuin van Kirstenbosch en het beruchte Robbeneiland, waar Nelson Mandela lange tijd gevangen heeft gezeten. Een tocht over het Kaapse schiereiland met een bezoek aan Kaap de Goede Hoop, Hout Bay en Simon’s Town is een aanrader. Een veel bezochte plek bij Simon’s Town is Boulders Beach, een beschermd natuurgebied waar de Afrikaanse pinguïn vrij kan rondlopen. Ten zuidwesten van Kaapstad liggen de badplaatsen Bantry Bay, Clifton en Camps Bay, waar de stranden in de zomermaanden gezellig vollopen.De hoofdstad van Zuid-Afrika, Pretoria, ligt op circa drie kwartier rijden van Johannesburg. Het levendige centrum heeft mooie boulevards, waar in het Zuid-Afrikaanse voorjaar (onze herfst) paarse jacaranda’s in bloei staan. U vindt in de stad ook mooie, historische gebouwen, zoals het Voortrekkermonument en de Uniegebouwen. Tot de afschaffing van de apartheid in 1990 was huidskleur de allesbepalende factor voor kansen in onderwijs, huisvesting en partnerkeuze. In township Soweto, ten zuidwesten van Johannesburg, krijgt u een goede indruk van het leven van de zwarte bevolking ten tijde van de apartheid, maar ook van de ontwikkelingen na afloop van deze zwarte pagina uit de geschiedenis van Zuid-Afrika.Aan de rand van het Greater Kruger National Park vindt u verschillende privéwildreservaten waar u kunt overnachten in kleinschalige lodges en sfeervolle tented camps. De meest bekende reservaten zijn Timbavati, Klaserie, Manyeletti, Balule en het befaamde Sabi Sand. Dagelijks geniet u, samen met de overige gasten van de lodge, van twee gamedrives en zorgt een tracker ervoor dat de sporen van de Big Five feilloos herkend worden. Regelmatig verlaat hij het voertuig om een spoor nader te onderzoeken en te volgen, waarbij hij nauw contact houdt met uw ranger. In de privéreservaten zijn de wegen niet geasfalteerd en is het toegestaan om off road te rijden, waardoor u het wild veel dichter kunt naderen. Een verblijf in een privéwildreservaat staat garant voor een onovertroffen safari-ervaring! De vrije uurtjes kunt u besteden aan de rand van het zwembad, terwijl u uitkijkt over de Afrikaanse savanne, met aan de horizon een kudde olifanten. U kunt er ook voor kiezen een wandelsafari te maken, waarbij de nadruk ligt op het herkennen van sporen, bomen en planten. Misschien kruist een neushoorn uw pad wel! Aan het eind van de dag maakt u een tweede gamedrive, die na zonsondergang wordt voortgezet met een zoeklicht. De nadruk ligt dan op dieren die tijdens de schemer actief zijn; u kunt onder meer kameleons, uilen en bush babies tegenkomen. Na terugkomst in uw lodge geniet u van tongstrelende gerechten, die worden geserveerd in een door kaarslicht verlichte boma. Dit is dé manier om in contact te komen met het Afrikaanse wild!


Aangesloten bij: Jambo Safari Club is aangesloten bij ANVR, SGR en Calamiteitenfonds