13-daagse klassieke Rovos Rail, Kaapstad, Pretoria & fly in Safari - Zuid-Afrika
 
Home CoronaAanbiedingenOns reisaanbod & MaatwerkBrochureContact & medewerkersVacaturesPartnersReisvoorwaarden
  Home / Zuid-Afrika / 13-daagse klassieke Rovos Rail, Kaapstad, Pretoria & fly in Safari
zoek:
TanzaniaKeniaKenia & Tanzania combinatiereizenOegandaRwanda BotswanaZuid-Afrika24-daagse self drive Zuid-Afrika Compleet15-daagse self drive Bijzonder Zuid-Afrika17-daagse self drive Familieavontuur in de Kaap23-daagse self drive Hoogtepunten van Zuid-Afrika16-daagse self drive Kaapstad & Tuinroute16-daagse self drive Avontuur & Cultuur14-daagse self drive Legendes & Wildparken9-daagse self drive Zuid-Afrika in een Notendop17-daagse self drive Bergen, Safari & Strand14-daagse self drive Oost-Kaap & Lesotho15-daagse self drive Kaap & Kalahari14-daagse golfreis in de Kaap14-daagse fly-in safari & Kaapstad13-daagse klassieke Rovos Rail, Kaapstad, Pretoria & fly in Safari16-daagse luxe Blue Train, Safari, Kaapstad & Stellenbosch-------- SAFARI & STRAND -------15-daagse safari Zuid-Afrika & strandvakantie Mauritius13-daagse self drive Zuid-Afrika & strandvakantie Seychellen15-daagse fly-in safari Zuid-Afrika & strandvakantie Seychellen15-daagse reis Panoramaroute, Kruger & SeychellenAutohuur Zuid-AfrikaUw eigen reis samenstellen - MaatwerkNamibieZambiaZimbabweMozambiqueSeychellenMauritiusMadagaskarVerrassende Combinatiereizen Golf & Safari Golf & StrandTreinreizenVluchtenVervoer ter plaatseGame drives & wildlifeLodges, tented camps & strandhotelsReisbrochureDuurzaam toerisme

13-daagse klassieke Rovos Rail, Kaapstad, Pretoria & fly in SafariHoogtepunten

Kaapstad - klassieke Rovos Rail - Pretoria - Greater Kruger Park

Vertrekdata: zie prijstabel
Reissom: vanaf € 5.615,- per persoon (exclusief vluchten)

Voor wie gesteld is op luxe, comfort en een rustig reistempo, hebben wij deze bijzondere reis samengesteld. In twee weken tijd bezoekt u drie bekende bezienswaardigheden van Zuid-Afrika: Kaapstad, Pretoria en het Greater Kruger National Park. Na een vierdaags verblijf in Kaapstad reist u met de historische trein van Rovos Rail ruim 1.600 kilometer dwars door het binnenland van Zuid-Afrika naar Pretoria. U verblijft in een prachtig gerestaureerd rijtuig, waarin de elegantie en romantische sfeer van koloniale tijden worden gecombineerd met hedendaags comfort. Vanuit uw raam ziet u een grote verscheidenheid aan Zuid-Afrikaanse landschappen aan u voorbijtrekken. Na aankomst op eindbestemming Pretoria, neemt een gids u mee voor een interessante excursie langs de bezienswaardigheden van de hoofdstad. Een safari in een privéwildreservaat in het befaamde Greater Kruger National Park, is een prachtige afsluiter van deze onvergetelijke reis!

Voor uw verblijf kunt u een keuze maken uit drie niveaus: A, B of C. Niveau A zijn voornamelijk 4*, B voornamelijk 4*+ en C voornamelijk 5* accommodaties.

Dag 1-4: naar Kaapstad
U vliegt van Amsterdam rechtstreeks met KLM naar Kaapstad. Na aankomst wordt u hartelijk verwelkomd en naar uw accommodatie gebracht. Er zijn verschillende opties om de stad en omgeving te verkennen. Zo kunnen wij vanaf dag 2 een huurauto voor u verzorgen waarbij u op eigen gelegenheid de stad, het Kaaps Schiereiland met Kaap de Goede Hoop of zelfs het wijngebied Stellenbosch kunt verkennen. Optioneel kunnen wij ook verschillende excursies voor u boeken met een privégids/chauffeur. Aan u de keuze! Overnachting:
Niveau A - Kensington Place (LO)
Niveau B - Clarendon Bantry Bay (LO)
Niveau C - Belmond Mount Nelson (LO)
Dag 5-7: Rovos Rail
Na het ontbijt dient u uw hotelkamer te verlaten. Uw bagage kunt u bij de receptie in bewaring geven. Na lunchtijd wordt u opgehaald en naar het treinstation van Kaapstad gereden, waar u aan boord gaat van de ‘Pride of Africa’, de historische trein van Rovos Rail. U verblijft in een prachtig gerestaureerd rijtuig, dat zowel historie als modern comfort uitstraalt. Tijdens de reis geniet u van heerlijke gerechten die worden bereid met verse, lokale producten. Uw vriendelijke ober adviseert u graag over bijpassende Zuid-Afrikaanse wijnen. Aan het einde van de trein vindt u een observatiewagon met open achterdek en een bar. Hier kunt u genieten van een goed boek, terwijl het Zuid-Afrikaanse landschap aan u voorbijtrekt. Rond 16.00 uur vertrek de trein via de wijnlanden van de West-Kaap richting Worcester en Touws River. In de  stijlvolle restauratiewagon wordt het diner geserveerd terwijl de trein een klim maakt van zo'n 750 meter. De volgende ochtend rijdt u door de Kleine Karoo het historisch stadje Matjiesfontein binnen. Dit plaatsje kunt u op eigen gelegenheid bezichtigen. Vanaf het perron loopt u zo naar het centrum. Bij het station en direct naast het statige Lord Milner Hotel kunt u oude treinwagons en oldtimers bekijken. Bij terugkomst in de trein geniet u van een heerlijke lunch en rond 16.30 uur wordt er thee in de lounge en observatiewagen geserveerd. In de nacht passeert de trein de plaatsjes De Aar en Belmont. Belmont staat vooral bekend vanwege een grote veldslag tijdens de Boerenoorlog tegen de Engelsen. In de ochtend arriveert u in Kimberley, de hoofdstad van de provincie Noord-Kaap en tevens de diamantenhoofdstad van Zuid-Afrika. Dit stadje werd vooral bekend toen hier midden 19de eeuw diamanten werden gevonden. Mijnwerkers stroomden met duizenden toe en zochten hier massaal naar diamanten. U brengt een bezoek aan het stadje en neemt onder meer een kijkje bij het diamantmijn-museum en bij de oude mijn, beter bekend als ‘The Big Hole’. De goed bewaard gebleven Victoriaanse gebouwen van Kimberley herinneren u aan deze roerige tijden. Na het bezoek aan Kimberley rijdt de trein in noordoostelijke richting via Klerksdorp naar de vlaktes van het Hoogveld, een plateau op zo'n 1500 tot 2100 meter hoogte. Overnachting:
Niveau A - Pullman Suite (AI+)
Niveau B - Deluxe Suite (AI+)
Niveau C - Royal Suite (AI+)Dag 8: Pretoria - Johannesburg
Via Krugersdorp en Johannesburg rijdt de trein naar de vriendelijke hoofdstad Pretoria, waar u in de ochtend arriveert. Bij aankomst in Pretoria neemt u afscheid van het vriendelijke treinpersoneel en van uw medereizigers. Er staat uiteraard nog een interessante excursie op het programma door de hoofdstad. Uw gids neemt u onder meer mee naar het Voortrekker monument, het Unie gebouw en het kerkplein. Aan het einde van de dag wordt u naar Johannesburg gebracht. Uw verblijft in een hotel in Kempton Park niet ver van de luchthaven. Overnachting:

Niveau A - African Rock Hotel - Luxury Suite (LO)
Niveau B - African Rock Hotel - Luxury Suite (LO)
Niveau C
 - African Rock Hotel - Superior Suite (LO)Dag 9-11: Sabi Sand Privéwildreservaat
Na het ontbijt transfer van uw hotel naar de luchthaven. U reist in de ochtend met een klein propellervliegtuigje naar uw volgende bestemming, het exclusieve privéwildreservaat Sabi Sand. De komende dagen maakt u ’s ochtends en ’s middags een bijzondere gamedrive, waarbij uw ranger u alles zal vertellen over de dieren die u tegenkomt. U maakt kennis met olifanten, zebra’s, buffels, leeuwen, luipaarden, cheeta’s, vogels en vele antilopensoorten. Ook het landschap is fascinerend! Tussen de gamedrives door kunt u heerlijk relaxen aan de rand van het zwembad, terwijl u uitkijkt over de Afrikaanse bush. Overnachting:
Niveau A - Arathusa Safari Lodge (AI+)
Niveau B - Sabi Sabi Selati Camp (AI+)
Niveau C - Chitwa Chitwa (AI+)*

Dag 12-13: naar Amsterdam
Na de laatste safari en het ontbijt is het tijd om afscheid te nemen van het vriendelijke personeel. U vliegt terug naar de luchthaven van Johannesburg, waar u incheckt voor uw KLM vlucht, die rond middernacht naar Amsterdam vertrekt. U komt de volgende ochtend op Schiphol aan, na een luxe rondreis door prachtig Zuid-Afrika!

(LO) = logies/ontbijt - (AI+) = volpension en geselecteerde drankjes + gezamenlijke activiteitenVertrekdata en prijzen per persoon 2023 (exclusief vluchten)


Niveau A - voornamelijk 4* 2 personen
januari  19 € 5.624,-
februari  2 - 7 - 11 - 16 € 5.624,-
maart  2 - 16 - 25 € 5.624,-
april  6 - 20 € 5.624,-
mei  4 - 18 € 5.565,-
juni  1 - 22 € 5.655,-
juli  6 - 20 € 5.615,-
augustus  3 - 17 - 31

€ 5.615,-

september 2 - 14 - 21 - 28 € 5.746,-
oktober 5 - 14 - 19 - 26  
november 2 - 9 - 23 - 30  
december 12 - 21  

Niveau B - voornamelijk 4*+ 2 personen
januari  19 € 7.725,-
 februari  2 - 7 - 11 - 16 € 7.725,-
maart  2 - 16 - 25 € 8.102,-
april  6 - 20 € 7.834,-
mei  4 - 18 € 7.834,-
juni  1 - 22 € 7.834,-
juli  6 - 20 € 7.834,-
augustus  3 - 17 - 31 € 7.834,- 
september 2 - 14 - 21 € 7.834,-
oktober 5 - 14 - 19 - 26  
november 2 - 9 - 23 - 30  
december 12 - 21  


Niveau C - voornamelijk 5* 2 personen
januari  19 € 10.440,-
februari  2 - 7 - 11 - 16 € 10.440,-
maart  2 - 16 - 25 € 10.440,-
april   6 - 20 €   9.520,-
mei  4 - 18 €   9.298,-
juni  1 - 22 €   9.298,-
juli 6 - 20 €   9.348,-
augustus  3 - 17 - 31 €   9.348,-
september 2 - 14 - 21 €   9.570,-
oktober  5 - 14 - 19 - 26  
november 2 - 9 - 23 - 30  
december 12 - 21  

Inclusief:
4-daagse treinreis met Rovos Rail van Kaapstad naar Pretoria in een 2-persoonscompartiment op basis van all inclusive, overige nachten op basis van 2-persoonskamers en maaltijden zoals vermeld, safari-activiteiten zoals vermeld, alle transfers, privé-excursie Pretoria en binnenlandse vluchten Johannesburg - Sabi Sand - Johannesburg.

Exclusief:
Internationale vluchten, luchthavenbelasting, overige maaltijden en drankjes, fooien, entreegelden wildparken (circa € 20,- p.p.) en overige bezienswaardigheden, eventuele toeslagen schoolvakanties/feestdagen en/of brandstof.

Prijzen voor een afwijkend aantal personen en 1-persoonskamers zijn op aanvraag. Bel of mail ons gerust voor een prijsopgave.

Optionele activiteiten (prijzen per persoon):
- privé-excursie Kaapstad (halve dag)  €  95,-
- privé-excursie Kaaps schiereiland (hele dag)  € 135,-
- privé-excursie wijnlanden, wijnproeverij en rondleiding (hele dag)  € 210,-

Vluchtschema (onder voorbehoud):
Vluchtnummer:
verbinding:
vertrek
aankomst
KL 597 
Amsterdam - Kaapstad    
10.00
21.20
KL 592
Johannesburg - Amsterdam
23.15
10.25 +1

Note: voor de vlucht van Johannesburg naar Sabi Sand geldt een bagagevrijdom van maximaal 20 kg ruimbagage (zachte tassen zonder frames en/of wielen) plus 5 kg handbagage per persoon.

Vluchtprijsindicatie:
KLM vluchten: vanaf € 975,- p.p. inclusief luchthavenbelasting en toeslagen. Wij kunnen geheel vrijblijvend vluchten voor u in optie reserveren, zodat uw vluchtprijs is gegarandeerd. Aarzelt u niet om ons te bellen!

 

 

 

 Hoogtepunten:Kaapstad is één van de mooiste steden ter wereld, waar u zonder probleem een week kunt verblijven om alle bezienswaardigheden te bezoeken. De Tafelberg kijkt majestueus neer op de Tafelbaai, de prachtige stranden en Cape Point, het meest zuidwestelijke punt van Afrika. Kaapstad is een liberale stad, waar alle culturen zich mengen. Ook is er een bruisend uitgaansleven, met name aan de haven, waar de oude opslaghuizen zijn omgebouwd tot een wirwar van winkels, restaurantjes en kroegen. Ontdek in het centrum de gezellige restaurantjes aan Long Street. Natuurlijk kunt u ook, klimmend of per kabelbaan, naar de top van de Tafelberg gaan. Dit uitstapje bestond al toen Kaapstad in de 17de eeuw alleen nog maar een verversingsstation voor de V.O.C. was. Ook vindt u in de nabije omgeving van Kaapstad onder meer de wereldberoemde botanische tuin van Kirstenbosch en het beruchte Robbeneiland, waar Nelson Mandela lange tijd gevangen heeft gezeten. Een tocht over het Kaapse schiereiland met een bezoek aan Kaap de Goede Hoop, Hout Bay en Simon’s Town is een aanrader. Een veel bezochte plek bij Simon’s Town is Boulders Beach, een beschermd natuurgebied waar de Afrikaanse pinguïn vrij kan rondlopen. Ten zuidwesten van Kaapstad liggen de badplaatsen Bantry Bay, Clifton en Camps Bay, waar de stranden in de zomermaanden gezellig vollopen.De hoofdstad van Zuid-Afrika, Pretoria, ligt op circa drie kwartier rijden van Johannesburg. Het levendige centrum heeft mooie boulevards, waar in het Zuid-Afrikaanse voorjaar (onze herfst) paarse jacaranda’s in bloei staan. U vindt in de stad ook mooie, historische gebouwen, zoals het Voortrekkermonument en de Uniegebouwen. Tot de afschaffing van de apartheid in 1990 was huidskleur de allesbepalende factor voor kansen in onderwijs, huisvesting en partnerkeuze. In township Soweto, ten zuidwesten van Johannesburg, krijgt u een goede indruk van het leven van de zwarte bevolking ten tijde van de apartheid, maar ook van de ontwikkelingen na afloop van deze zwarte pagina uit de geschiedenis van Zuid-Afrika.Aan de rand van het Greater Kruger National Park vindt u verschillende privéwildreservaten waar u kunt overnachten in kleinschalige lodges en sfeervolle tented camps. De meest bekende reservaten zijn Timbavati, Klaserie, Manyeletti, Balule en het befaamde Sabi Sand. Dagelijks geniet u, samen met de overige gasten van de lodge, van twee gamedrives en zorgt een tracker ervoor dat de sporen van de Big Five feilloos herkend worden. Regelmatig verlaat hij het voertuig om een spoor nader te onderzoeken en te volgen, waarbij hij nauw contact houdt met uw ranger. In de privéreservaten zijn de wegen niet geasfalteerd en is het toegestaan om off road te rijden, waardoor u het wild veel dichter kunt naderen. Een verblijf in een privéwildreservaat staat garant voor een onovertroffen safari-ervaring! De vrije uurtjes kunt u besteden aan de rand van het zwembad, terwijl u uitkijkt over de Afrikaanse savanne, met aan de horizon een kudde olifanten. U kunt er ook voor kiezen een wandelsafari te maken, waarbij de nadruk ligt op het herkennen van sporen, bomen en planten. Misschien kruist een neushoorn uw pad wel! Aan het eind van de dag maakt u een tweede gamedrive, die na zonsondergang wordt voortgezet met een zoeklicht. De nadruk ligt dan op dieren die tijdens de schemer actief zijn; u kunt onder meer kameleons, uilen en bush babies tegenkomen. Na terugkomst in uw lodge geniet u van tongstrelende gerechten, die worden geserveerd in een door kaarslicht verlichte boma. Dit is dé manier om in contact te komen met het Afrikaanse wild!


Aangesloten bij: Jambo Safari Club is aangesloten bij ANVR, SGR en Calamiteitenfonds