12-daagse privé-safari Rustige Safari & Golfen in Tanzania - Golf & Safari
 
Home CoronaAanbiedingenOns reisaanbod & MaatwerkBrochureContact & medewerkersVacaturesPartnersReisvoorwaarden
  Home / Golf & Safari / 12-daagse privé-safari Rustige Safari & Golfen in Tanzania
zoek:
KeniaTanzaniaKenia & Tanzania combinatiereizenOegandaRwanda MozambiqueBotswanaZuid-AfrikaNamibiëZambiaZimbabweMauritiusSeychellenMadagaskarVerrassende Combinatiereizen Golf & Safari 12-daagse privé-safari Safari & Golfen in Tanzania12-daagse privé-safari Rustige Safari & Golfen in TanzaniaTreinreizenVluchtenVervoer ter plaatseGame drives & wildlifeLodges, tented camps & strandhotelsReisbrochure

12-daagse privé-safari Rustige Safari & Golfen in Tanzania


Hoogtepunten:
 
Kilimanjaro Golf - Tarangire - Lake Manyara - Ngorongoro krater - Serengeti - Kilimanjaro Golf

Als u interesse heeft om op een rustig tempo een complete safari door Noord-Tanzania te beleven én in een bijzondere omgeving wilt golfen is deze reis zeer geschikt. U bezoekt tijdens deze privésafari namelijk alle hoogtepunten. In de Serengeti hebben wij zelfs drie dagen voor u gepland, zodat u hier optimaal kunt genieten! Daarbij hoeft u tijdens deze safari geen rekening te houden met andere reizigers, want u reist geheel op basis van een privé 4X4 voertuig met Engelssprekende chauffeur/gids. Aan het begin en aan het einde van deze reis verblijft u in een villa bij de mooiste golfbaan van Tanzania. Hier kunt u in een groene omgeving een uitdagende 9- of 18-holes lopen. Vanuit de Serengeti vliegt u in één keer naar de golfbaan, zodat u veel reistijd bespaard. Deze reis laat zich overigens eenvoudig verlengen met een verblijf op het exotische eiland Zanzibar of op de Seychellen. Ideale locaties om bij te komen na uw safaribelevenissen!

Vanaf: € 4.340,- per persoon, exclusief vluchten
Vertrek: dagelijks mogelijk.

U heeft tijdens deze reis een verblijf op ons luxeniveau C met voornamelijk 5*/5*+ accommodaties. Hierbij ligt de nadruk op kleinschaligheid, persoonlijke service en goed eten. U verblijft in een aantal 'bush' camps met een authentieke safarisfeer!

Programma:

Dag 1-2: naar Arusha
U vliegt rechtstreeks met de KLM naar Kilimanjaro airport, waar u ’s avonds aankomt. Op de luchthaven wordt u hartelijk verwelkomd door onze lokale vertegenwoordiger en naar uw accommmodatie in een rustige omgeving buiten Arusha gebracht, waar u de komende twee nachten verblijft. Op dag 2 gaat u 9- of 18-holes lopen bij de mooiste golfbaan van Tanzania, Kilimanjaro Golf & Wildlife Estate. Dankzij de vele waterhindernissen, en loslopend wild, kan de baan een flinke uitdaging bieden. Overnachting:
Niveau C - Kili Villa/The Lodge****+ (LO/VP)

Dag 3: Tarangire National Park
Uw kennismaking met de Afrikaanse dierenwereld begint vandaag! U vertrekt na het ontbijt direct met uw privévoertuig en Engelssprekende chauffeur/gids naar het Tarangire National Park. Dit rustige park wijkt landschappelijk gezien volkomen af van de andere parken die u gaat bezoeken. Zo ziet u hier baobabbomen, die ondersteboven lijken te staan. U maakt een gamedrive in dit bijzondere gebied nadat u geluncht heeft en u kunt ten volste genieten van de natuur. Hier kunt u ook een nightdrive of wandelsafari maken. (C). Overnachting:
 
Dag 4-5: Karatu/Lake Manyara National Park
Met een game drive en-route verlaat u Tarangire National Park. U komt op tijd aan voor de lunch in uw volgende accommodatie in Karatu, gelegen in een bosrijke omgeving. Onderweg heeft u de mogelijkheid om het vriendelijke dorpje Mto wa Mbu te beozken. Hier zal u, onder begeleiding van een lokale gids, onder meer een schooltje en markt bezoeken. Door het dorpbezoek toe te voegen aan het programma zal u vanuit uw accommodatie een picknicklunch mee moeten nemen. De middag heeft u ter vrije besteding. Het bosrijke Lake Manyara National Park wacht na het ontbijt van dag 5 op u. In het westelijke deel van het park groeien verschillende soorten grote bomen. Daarom zijn hier vooral olifanten, bavianen, groene meerkatten en luipaarden te vinden. In de lager gelegen savannes en moerassen komen impala's, gnoes, zebra's, giraffes en buffels voor. Bij de Hippo Pool wordt u getrakteerd op een groot aantal nijlpaarden. Een vermakelijk gezicht! Na uw gamedrive reist u terug naar Karatu, gelegen aan de voet van de Ngorongoro krater. Na de late lunch kunt u de middag zelf invullen. U kunt genieten van de faciliteiten van uw lodge of een excursie maken. U overnacht weeral in de omgeving van koffieplantages. Overnachting:
Niveau C - Neptune Ngorongoro Luxury Lodge***** (AI) 
 
Dag 6: Ngorongoro krater
Vandaag staat de fameuze Ngorongoro krater, één van de bekendste natuurwonderen, op het programma. U gaat op dag 6 de hele dag op ontdekking op de bodem van de krater. De diversiteit in landschap en wild is hier zeer groot, hier leven onder meer neushoorns, olifanten, buffels, hyena's, leeuwen en unieke vogelsoorten. U heeft hier kans om de gehele Big Five in één dag te spotten. Wij verzorgen voor u een picknicklunch, zodat u in alle rust kunt genieten van dit bijzondere natuurverschijnsel. Na aankomst bij uw lodge in de late namiddag kunt u genieten van het prachtige uitzicht op de krater. Een unieke ervaring! 
Niveau C - Lemala Ngorongoro***** (AI)

Dag 7-9: Serengeti National Park
Uw safari is nog niet ten einde! Ter afsluiting bezoekt u vandaag één van ’s werelds bekendste natuurwonderen. Deze dag staat in het teken van de veranderingen van het landschap. De lange rit naar de enorm uitgestrekte vlaktes van de Serengeti is één grote verrassing. De mooie en afwisselende rit is eigenlijk een gamedrive op zich! Uw chauffeur/gids neemt een picknicklunch mee, waardoor u alle tijd heeft om te stoppen bij alle interessante dieren die u onderweg tegenkomt. Op dag 8 en  maakt u zowel ’s ochtends als ’s middags een gamedrive. Hoewel de neushoorn hier zeer zeldzaam is en zich bevindt in een afgeschermd gebied, heeft u verder grote kans alle overige leden van de Big Five te spotten. Door de dichte concentratie van wild kunt u vrijwel alle diersoorten tegenkomen die op de Oost-Afrikaanse savannes leven. Het merendeel heeft een vast territorium en verblijft het hele jaar door op ongeveer dezelfde plek. Tijdens de jaarlijkse migratie trekken lange rijen gnoes voorbij die vergezeld worden door duizenden zebra’s. Een bijzondere ervaring, waar een beetje geluk voor nodig is. Ook voor vogelliefhebbers is de Serengeti een waar paradijs. Een spectaculaire safari met een luchtballon is optioneel mogelijk. Optioneel kunt u hier in een accommodatie verblijven met meer faciliteiten en zichtbare luxe, vraag onze specialisten naar de mogelijkheden! Overnachting:

Tip: reist u van half december t/m half maart? Net buiten de Serengeti kunt u verblijven in Ndutu, waar u dan kans heeft de indrukwekkende migratie te aanschouwen. In de overige maanden kunnen wij uw verblijf in de Serengeti ook opdelen zodat u de grootste kans maakt op het meemaken van de migratie. Wij bespreken graag de mogelijkheden met u!

Dag 10: Kilimanjaro Golf & Wildlife Estate
Op dag 10 kunt u na een vroeg ontbijt nog even genieten van het laatste wild alvorens u afscheid neemt van uw chauffeur/gids. U vliegt vanuit de Serengeti direct naar 'Dolly Airstrip' de kleine vliegveld dat bij Kilimanjaro Golf hoort. U zal hier op tijd aankomen om van een lunch te genieten, alvorens u de rest van de middag ter vrije besteding heeft. U kunt er voor kiezen om 9-holes te lopen of simpelweg te nagenieten en uit te rusten van de indrukwekkende safari. Door deze vlucht te nemen bespaard u ontzettend veel reistijd! Overnachting: 

Dag 11-12: naar Amsterdam
U vliegt 's avonds terug naar Amsterdam, wij hebben voor vandaag dan ook een dagkamer voor u verzorgd. Ook vandaag heeft u nog de mogelijkheid om 9- of 18-holes te lopen en overdag te genieten van een lunch in uw accommodatie. U wordt pas tegen de avond naar de luchthaven gebracht voor uw vlucht naar Amsterdam, waar u de volgende ochtend aankomt.

Nog een aantal dagen relaxen aan oogverblindende stranden? Vlieg dan in de middag van dag 9 door naar Zanzibar!! Hier kunt u genieten van een ontspannen verblijf aan parelwitte stranden. Een verlenging op de Seychellen is ook mogelijk! De keuze aan strandhotels is zeer ruim en gevarieerd.

(LO) = logies/ontbijt -  (VP) = volpension - (AI) = volpension + drankjes

Prijzen per persoon 2020 (exclusief vluchten vanaf € 940,-)

Niveau C- voornamelijk 5*/5*+ 2-pers 4-pers 6-pers
1 t/m 5 januari € 5.650,- € 5.031,- € 4.824,-
t/m 31 januari € 5.232,- € 4.613,- € 4.406,-
1 t/m 29 februari € 5.377,- € 4.758,- € 4.552,-
1 t/m 31 maart € 4.549,- € 3.930- € 3.723,-
1 april t/m 31 mei € 4.340,- € 3.720,- € 3.514,-
1 t/m 30 juni € 5.001,- € 4.382,- € 4.175,-
1 juli t/m 30 september € 6.265,- € 5.645,- € 5.439,-
1 t/m 31 oktober € 5.377,- € 4.758,- € 4.552,-
1 t/m 30 november € 4.351,- € 3.732,- € 3.525,-
1 t/m 15 december € 4.544,- € 3.925,- € 3.719,-
16 t/m 31 december € 5.631,- € 5.011,- € 4.805,-

NB: Prijzen voor een afwijkend aantal personen en 1-persoonskamers zijn op aanvraag.

Inclusief: transfers, privé-vervoer en privé-gamedrives per 4x4 voertuig met opklapbaar dak, Engelssprekende chauffeur/gids, entreegelden, overnachtingen in een 2-persoonskamer, maaltijden zoals aangegeven en water in het voertuig.

Exclusief: vluchten, luchthavenbelasting, visum, fooien, drankjes, overige maaltijden, overige (golf) activiteiten en benodigdheden; eventuele toeslag Pasen van 10 t/m 13 april 2020 € 45,- p.p.p.n. en Kerst/Nieuwjaar van 24 t/m 26, 31 december en 1 januari € 50,- p.p.p.n.

Optionele extra's per persoon 2020:

-green fee 9-holes incl. verplichte Caddy € 49,-
-green fee 18-holes incl. verplichte Caddy € 79,-
-golf kar huur 9-holes € 26,-
-golf kar huur 18-holes € 46,-
-ballonsafari Serengeti € 481,-
-bezoek Maasai dorp € 27,-
-bezoek Oldupai Gorge € 39,-
-bezoek Mto wa Mbu € 30,-
-Tarangire: wandelsafari (niveau C) € 112,-
-Tarangire: nightdrive (niveau C) € 96,-
  
Vluchtschema  (vluchttijden onder voorbehoud van wijzigingen)
Vluchtnummer:  
 verbinding:
vertrek:
aankomst:
KL 571               
Amsterdam - Kilimanjaro    
10.15     
20.40
KL 569
Kilimanjaro - Amsterdam    
21.45
07.10 +1
+1 = aankomst de volgende dag
 
Vluchtprijsindicatie KLM
Laagseizoen vanaf € 940,- pp inclusief luchthavenbelasting. Wij kunnen in een paar minuten geheel vrijblijvend vluchten voor u in optie nemen om u een exacte vluchtprijs te kunnen offreren. Aarzelt u niet om ons te bellen!

 Een minder toeristisch natuurreservaat is Tarangire National Park. Het park is een glooiend gebied met een rode kleur van de aarde en wordt doorsneden door de Tarangire rivier. Dit prachtige park is bezaaid met bizarre baobabbomen en u vindt hier zeer veel verschillende dieren, waaronder nog enkele zeer zeldzame zwarte neushoorns. Dit wildpark wijkt qua landschap sterk af van andere parken in Noord-Tanzania, maar het grote voordeel is dat dit een rustig wildpark is waar relatief weinig bezoekers komen. Voor u een uitgelezen kans om in alle rust van de natuur te genieten. In de droge periode van eind juni tot begin oktober komt er veel wild vanuit Lake Manyara naar de Tarangire rivier om te drinken. Dit is daarom de beste reisperiode.

Lake Manyara National Park ligt in een kloof van de Great Rift Valley. Hier belandt u in een paradijselijk oerwoud vol apen en klaterende beekjes met glashelder water. Bij de ingang van het park wordt u uitbundig begroet door de vele bavianen. Dieper in het park is het woud minder bebost en gaat het over in een steppeachtig gebied rond het meer. Dit is de ontmoetingsplek voor veel wildsoorten: olifanten, waterbokken, nijlpaarden, gnoes, impala's en natuurlijk ook roofdieren zoals leeuwen en hyena's. Rond het meer leven doorgaans duizenden flamingo's, pelikanen, ibissen, reigers en majestueuze visarenden. Bij de Hippo Pool is het gedrag van een groot aantal nijlpaarden van dichtbij te bestuderen. Het gesop, geplons en gegaap van de enorme beesten is een vermakelijk schouwspel. Maar kijk ook omhoog: de zogenaamde boomklimmende leeuwen in Lake Manyara National Park hebben de merkwaardige gewoonte af en toe een dutje te doen in een acaciaboom.

 

Zonder twijfel is het Serengeti National Park het beroemdste wildpark ter wereld. Het is uniek in zijn soort vanwege de ecologische waarde en schoonheid en daardoor niet te vergelijken met andere wildparken. In het park leven meer dan drie miljoen dieren, van vijfendertig verschillende diersoorten, op de eindeloze savannes. Het Masaiwoord ‘siringet’ betekent ‘eindeloze vlaktes’ en is met recht een uitstekende benaming voor dit wildpark. De Big Five ontbreekt hier natuurlijk niet, al is de beschermde neushoorn vanwege zijn zeldzaamheid minder vaak te zien. Wij kunnen u bijna een ontmoeting met vier leden van de Big Five garanderen, vanwege de hoge concentratie wild in de Serengeti. Ook vogels zijn er in overvloed. In totaal meer dan vijfhonderd soorten.

Jaarlijks vindt in het wildpark de Grote Trek plaats. Een immense migratie van ongeveer anderhalf miljoen gnoes en tweehonderdduizend zebra’s. Een spektakel bestaande uit kuddes van zo’n 40-50 km lengte, die op de voet gevolgd worden door roofdieren als hyena’s en jakhalzen, die hun kans bij de zwakkere dieren afwachten. Wanneer de migratie precies plaatsvindt is niet te zeggen. Het is een onvoorspelbare en spontane gebeurtenis, die samenhangt met de komst van de regen. De korte regentijd begint rond half oktober en zorgt ervoor dat de eerste kuddes migreren vanuit de Masai Mara naar de groene grasvlaktes in het zuidoosten van de Serengeti, rond Lake Ndutu. Daar komt de trek tot stilstand en verspreidt de kudde zich over de vlaktes, waardoor roofdieren hun slag slaan. Hier worden ook de kalveren geboren in januari en februari en als de grasvlaktes half maart kaalgevreten zijn, trekken de eerste kuddes weer westwaarts.

“Grote kans dat u hier de Big Five kunt zien”

In april/mei passeren ze het gebied tussen de Moru Kopjes en het westen van Seronera Valley. In juni kunnen de kuddes zich splitsen; een klein deel gaat direct noordwaarts, de rest trekt eerst verder naar het westen naar de Grumeti rivier. Hier steken zij de rivier over, opgejaagd door de vele krokodillen. Begin juli komt de kudde weer bij elkaar om verder te trekken naar de Mara rivier. De dieren die de oversteek halen blijven tot eind oktober in de Masai Mara. Overigens hebben veel andere diersoorten, zoals gazellen, giraffes en roofdieren vaak een vast territorium. Zij migreren dus niet, waardoor er altijd genoeg te zien is in het gehele park

Door het unieke ecosysteem beschikt het grootste natuurlijke amfitheater ter wereld, de Ngorongoro krater, over een hoge wildconcentratie. Zijn naam dankt hij aan de Masai, de huidige bewoners van het gebied, die u regelmatig in het reservaat tegenkomt met vee. De Ark van Noach, zoals de krater ook wordt genoemd, is de thuisbasis van neushoorns, olifanten, buffels, hyena’s en leeuwen. Vanwege de beslotenheid van de krater en de continue aanwezigheid van voldoende voedsel zijn leeuwen hier gemiddeld zelfs groter dan in de rest van Afrika! De Ngorongoro biedt een grote kans om de Big Five te zien. Ook meer dan honderd unieke vogelsoorten leven op de bodem van de krater, rondom het sodameer Lake Magadi. Tussen de Serengeti en de Ngorongoro krater ligt de wieg van de mensheid ‘Oldupai Gorge’. Antropoloog dr. Leakey ontdekte hier met zijn team sporen en beenderen, van ruim drie miljoen jaar oud, van één van de oudste mensachtige.

Aangesloten bij: Jambo Safari Club is aangesloten bij ANVR, SGR en Calamiteitenfonds