12-daagse privé-rondreis Het groene oosten - Madagaskar
 
Home CoronaAanbiedingenOns reisaanbod & MaatwerkBrochureContact & medewerkersVacaturesPartnersReisvoorwaarden
  Home / Madagaskar / 12-daagse privé-rondreis Het groene oosten
zoek:
TanzaniaKeniaKenia & Tanzania combinatiereizenOegandaRwanda BotswanaZuid-AfrikaNamibieZambiaZimbabweMozambiqueSeychellenMauritiusMadagaskar16-daagse privé-rondreis Het bijzondere zuiden18-daagse privé-rondreis Het bijzondere zuiden by ROAD 19-daagse privé-rondreis Hoogtepunten Madagaskar21-daagse privé-rondreis Hoogtepunten by ROAD & Mauritius21-daagse privé-rondreis Vogels, natuur én meer16-daagse privé-rondreis Intens vogelen in Madagaskar (NIEUW)23-daagse privérondreis Avontuur in Madagaskar12-daagse privé-rondreis Het groene oosten15-daagse privé-rondreis noord-Madagaskar & Strand28-daagse privé-rondreis Madagaskar Compleet 5-daagse rondreis Tsingy de Bemaraha4-daags verblijf Sainte Marie Island5-daags verblijf Maroantsetra/Masoala regio4-daags verblijf Fort Dauphin - Mandrare River Camp5-daags verblijf Nosy Komba4-daags verblijf Nosy Tsarabanjina Nosy Be - L'Heure BleueAnjajavy- Anjajavy HotelReissuggesties & MaatwerkVerrassende Combinatiereizen Golf & Safari Golf & StrandTreinreizenVluchtenVervoer ter plaatseGame drives & wildlifeLodges, tented camps & strandhotelsReisbrochureDuurzaam toerisme

12-daagse privé-rondreis Het groene oosten

 
Hoogtepunten:
Andasibe - Ankanin’ny Nofy– Pangalanes kanaal - walvisexpeditie Sainte Marie Island

Vanaf:
€ 2.053,- per persoon, exclusief vluchten 
Vertrek: iedere dinsdag, donderdag en zaterdag

Deze privérondreis brengt u naar het meest groene gedeelte van het eiland, ‘de tuin’ van Madagaskar. U bezoekt het tropisch regenwoud in Andasibe, met maar liefst 11 lemuursoorten, en maakt kennis met het bijzondere Betsimisaraka volk aan het Pangalanes kanaal. Daarnaast geniet u van de tropische stranden op het eiland Sainte Marie. Tijdens het walvisseizoen bieden wij een speciaal programma met walvisexpeditie aan. Daarbij is deze reis ideaal te verlengen met een bezoek aan het ongerepte Masoala schiereiland.

De hotels aan de oostkust zijn gemiddeld gezien van goede kwaliteit. U kunt kiezen uit twee luxeniveaus: A of B. Niveau A biedt waar mogelijk middenklasse accommodaties, niveau B biedt de beste optie per plaats.

Programma:

Dag 1: naar Antananarivo
Met Air France vliegt u van Amsterdam via Parijs naar Antananarivo. Bij aankomst wordt u hartelijk verwelkomd door onze lokale vertegenwoordiger en naar uw hotel gebracht. Overnachting:
Niveau A - La Varangue (LO)
Niveau B -
Tamboho Hotel (LO)

Dag 2-3: Andasibe - Mantadia National Park
Na een bezoek aan het historische centrum Haute Ville, rijdt u met uw Engelssprekende chauffeur/gids naar het Andasibe – Mantadia National Park, dat voorheen Perinet National Park werd genoemd. In dit park zijn 11 lemuursoorten te vinden, waarvan de indri, de zwart-wit gekleurde halfaap zonder staart, de grootste is. Er zijn ook veel tropische plantensoorten en bijzondere dieren als kameleons, vogels en kikkers te vinden. Op dag 3 kunt u al dit moois in alle rust bekijken. Als u vroeg opstaat, ziet u de lemuren wanneer ze het meest actief zijn. U krijgt hier een goede indruk van de lokale bevolking en hun huidige leven aan de oostkust. Ook een spannende avondwandeling staat op het programma! Overnachting:
Niveau A - Eulophiella (HP)
Niveau B -
Vakona Forest Lodge (HP)

“Maak kennis met de lokale bevolking en het leven aan het Pangalanes kanaal”

Dag 4-5: Andasibe – Ankanin´ny Nofy
Na een laatste wandeling in het Analamazaotra reservaat vertrekt u naar Manambato, gelegen aan één van de vele meren van het Pangalanes kanaal. Daar neemt u afscheid van uw chauffeur en reist u per boot naar Ankanin’ny Nofy. Onderweg maakt u kennis met het leven aan de Pangalanes. Uw kleinschalige ecolodge biedt diverse excursies aan, zoals een boottocht op het meer en diverse wandelingen naar Lake Nephentes en lokale dorpjes. Op korte afstand van de lodge vindt u een zoetwatermeer met een zandstrand, waarin u nog even een duik kunt nemen voordat de zon onder gaat! Op dag 5 brengt u een bezoek aan het Palmarium reservaat, waar u lemuren van heel dichtbij kunt zien. De middag kunt u vrij besteden. Overnachting:
Niveau A - Bush House (HP)
Niveau B - Bush House (HP)

Dag 6: Tamatave
U vertrekt voor een boottocht via het Pangalanes kanaal naar Tamatave en vaart over een aaneenschakeling van zoetwatermeren, rivieren en lagunes. De tocht over dit kanaal is fascinerend: traditionele dorpen, vissersboten en vlotten met grote voorraden hout wisselen elkaar af. Een levendig schouwspel! Bij aankomst in Tamatave wordt u naar uw hotel gebracht. Overnachting:
Niveau A - Palm Resort (HP)
Niveau B - Palm Resort (HP)

Dag 7-10: Sainte Marie Island - walvisexpeditie
U sluit de reis af met een ontspannen verblijf aan de oostkust op het eiland Sainte Marie. Op dit groene ongerepte eiland aan de oostkust, met palmbomen en beeldschone lange stranden, verblijft u de komende vier nachten. Jaarlijks bevinden er zich, van juli t/m eind september, walvissen voor de kust van Sainte Marie Island. In deze periode bieden we een speciaal programma met een optionele walvisexpeditie! Uw hotel werkt samen met Cétamada, een specialist op het gebied van observatie en bescherming van bedreigde diersoorten. U reist met hen mee en ondersteunt hen bij de observatie van de walvissen. U wordt niet alleen actief betrokken bij het werk, maar kunt zo ook de walvissen van heel dicht bij bewonderen. Een unieke ervaring! Reist u in een andere periode, dan kunt u kiezen uit andere diverse excursies, zoals een eilandtour of dagexcursie naar Pointe à Larrée en Coco Bay. Overnachting:
Niveau A - Les Tipaniers Lodge - luxe bungalow (HP)
Niveau B -
Princesse Bora Lodge - villa charme (HP)Dag 11-12: naar Amsterdam
Op dag 11 vliegt u, na een transfer, van de luchthaven van Sainte Marie naar Antananarivo. Hier brengt u een bezoek aan de lokale markt, de ideale plek voor fraaie souvenirs, zoals een kleurrijk schilderij of houtsnijwerk. In een hotel vlakbij de luchthaven is een dagkamer en diner voor u gereserveerd. U wordt ’s avonds naar de luchthaven gebracht voor uw vlucht via Parijs naar Amsterdam. Eenmaal thuis is het unieke Madagaskar nog lang onderwerp van gesprek!

(LO)
= Logies/ontbijt - (HP) = Halfpension

Wilt u langer blijven?
Een bezoek aan het ongerepte Masoala schiereiland is dan zeker een aanrader! Het vergt enige flexibiliteit, vanwege de binnenlandse vluchten die nodig zijn, om dit dichte tropische regenwoud te bereiken. U vliegt vanuit Antananarivo naar Maroantsetra en wordt daarna naar het groene, ongerepte Masoala schiereiland gebracht. De groene bergen reiken hier tot aan de witte stranden! Nosy Manga Be, onderdeel van dit beschermde gebied, is de leefomgeving van lemuren, gekko’s, kameleons, vlinders en diverse plantensoorten. Bij een verblijf in de Masoala Forest Lodge kunt u wandelingen maken in het Masoala National Park. Een bijzondere walvisexcursie is hier in de periode juli tot half september ook mogelijk!
U kunt uw reis ook aanvullen met een bezoek aan het ruige Tsingy de Bemaraha in het westen. Onderweg ernaartoe maakt u een excursie naar de fotogenieke ‘Baobab Alley’ en eenmaal aangekomen maakt u prachtige wandelingen. Een combinatie met één van de drogere streken in het zuiden, zoals Fort Dauphin (Madagascar Classic Camp) kan natuurlijk ook.

Prijzen per persoon 2023 (exclusief internationale vluchten vanaf € 955,-)

Niveau A 2 pers 4 pers
1 april t/m 31 oktober € 2.053,- € 1.599,-

Niveau B 2 pers 4 pers
1 t/m 30 april € 2.460,- € 2.053,-
1 mei t/m 30 juni € 2.329,- € 1.915,-
1 juli t/m 30 september € 2.460,- € 2.053,-
1 t/m 30 oktober € 2.329,- € 1.915,-

Prijzen per persoon 2024 (exclusief internationale vluchten vanaf € 955,-)

Niveau A 2 pers 4 pers
1 april t/m 31 oktober € 2.258,- € 1.759,-

Niveau B 2 pers 4 pers
1 t/m 30 april € 2.706,- € 2.258,-
1 mei t/m 30 juni € 2.562,- € 2.107,-
1 juli t/m 30 september € 2.706,- € 2.258,-
1 t/m 30 oktober € 2.562,- € 2.107,-

NB: Prijzen voor een afwijkend aantal personen en 1-persoonskamers zijn op aanvraag.
Bel of mail ons gerust voor een prijsopgave.

Inclusief: rondreis volgens programma, transfers, privévervoer per 4x4 voertuig en Engelssprekende chauffeur/gids op dag 2 t/m 4, boot naar Sainte Marie, entreegelden, lokale gids in Andasibe en Palmarium reservaat, overnachtingen in een 2-persoonskamer, maaltijden zoals aangegeven.

Exclusief: internationale vluchten, luchthavenbelasting, binnenlandse vlucht Sainte Marie- Antananarivo vanaf € 94,- p.p., visum, fooien, drankjes, overige maaltijden, facultatieve excursies.

Optionele extra's:
-walvisexpeditie
€ 45,- pp

Vluchtprijsindicatie Air France/Tsaradia:
Internationaal vanaf € 955,- p.p. inclusief luchthavenbelasting en toeslagen met Air France, binnenlandse vlucht Sainte Marie- Antananarivo vanaf € 94,- p.p. Wij kunnen in een paar minuten geheel vrijblijvend vluchten voor u in optie nemen om u een exacte vluchtprijs te kunnen offreren. Aarzelt u niet om ons te bellen!  
 


 

Ongerepte natuur
De unieke flora, fauna en bevolking op Madagaskar zijn met geen enkel ander land te vergelijken. Eigenlijk is Madagaskar een continent op zich! Het op drie na grootste eiland ter wereld heeft een kenmerkende ongerepte natuur en een gevarieerd landschap. In het oosten en noorden vindt u dichte tropische wouden, in het zuidwesten is het woestijnachtig met een unieke vegetatie en in het binnenland bevinden zich de hooglanden. Madagaskar is het thuis van vele soorten lemuren; halfapen die in tientallen soorten op het eiland voorkomen. Ook vindt u hier meer dan de helft van alle kameleonsoorten ter wereld. Nergens ter wereld komt u zoveel bijzondere inheemse dieren, bloemen, planten en bomen tegen als op dit bijzondere tropische eiland. Zo zijn er maar liefst zeven verschillende soorten baobabbomen, een boom die ondersteboven lijkt te staan.

Op Madagaskar leven veel stammen, met ieder eigen gebruiken en uiterlijke kenmerken. U ziet hier veel Aziatische of Afrikaanse gezichtskenmerken. Deze diversiteit maakt de cultuur levendig en gevarieerd. Doorgaans is de bevolking verlegen, maar bijzonder kleurrijk. Langs de weg ziet u veel kinderen en families in traditionele kledij, zoals een kleurrijke katoenen doek. Sommige vrouwen dragen een gelig gezichtsmasker, dat hen beschermt tegen de zon. In de hooglanden dragen vrouwen van een hogere sociale klasse een witte doek om hun schouders, terwijl men in het oosten kleding van raffia draagt. De dorpjes met uiterst vriendelijke bevolking zijn uiteraard te bezoeken, maar ook de natuur bekijken en trektochten maken behoren tot de mogelijkheden.

 
Liefhebbers van walvissen kunnen ook in Madagaskar hun hart ophalen, ze zijn jaarlijks in onze zomerperiode te bewonderen. Madagaskar staat bekend om zijn verschillende soorten Baobab bomen. Er bestaan acht verschillende soorten baobabs ter wereld, waarvan u er zes alleen in Madagaskar vindt! De ‘Baobab Alley’ nabij Morondava is erg bekend en staat op de lijst van Unesco Werelderfgoed. Morondava is geen vast onderdeel van onze programma’s, omdat het verder geen bijzondere meerwaarde heeft. Onderweg komt u echter altijd diverse mooie baobab’s tegen, waar u prachtige foto’s van kunt maken!   

 
Vakona Forest Lodge
 
Bush House
 
Princesse Bora Lodge
  
 
 
  
   
/>

 

Aangesloten bij: Jambo Safari Club is aangesloten bij ANVR, SGR en Calamiteitenfonds