12-daagse SPECIAL: Het Groene Seizoen - Botswana
 
Home CoronaAanbiedingenOns reisaanbod & MaatwerkBrochureContact & medewerkersVacaturesPartnersReisvoorwaarden
  Home / Botswana / 12-daagse SPECIAL: Het Groene Seizoen
zoek:
KeniaKenia & Tanzania combinatiereizenTanzaniaOegandaRwanda MozambiqueBotswana10-daagse safari Bijzonder Botswana10-daagse safari Avontuur in Botswana10-daagse safari Jambo Exclusief Botswana11-daagse safari Botswana Compleet11-daagse safari Stijlvol & wildrijk Botswana12-daagse safari Hoogtepunten Botswana15-daagse groepsreis Botswana15-daagse reis Victoria Falls, Botswana en Kaapstad--------- SAFARI & STRAND ---------15-daagse Safari & Strand-reis: Botswana & Zanzibar 15-daagse Safari & Strand reis: Botswana & Mozambique16 daagse Safari & Strand-reis: Botswana & Seychellen 15-daagse Safari & Strand-reis: Botswana & MauritiusReissuggesties & Maatwerk - uw eigen reis samenstellenLodges & tented campsZuid-AfrikaNamibiŽZambiaZimbabweMauritiusSeychellenMadagaskarVerrassende Combinatiereizen Golf & Safari Golf & StrandTreinreizenVluchtenVervoer ter plaatseGame drives & wildlifeLodges, tented camps & strandhotelsReisbrochure

12-daagse SPECIAL: Het Groene Seizoen


12-daagse fly in safari in het groene seizoen

Hoogtepunten
Nxai Pan - Boteti River - Central Kalahari - Okavango Delta - Chobe/Linyanti (Kwando concessie)

Vanaf: € 3.919,- per persoon, exclusief internationale vluchten
Vertrek: dagelijks 

Botswana is ook in het regenseizoen een aantrekkelijke safaribestemming! Wanneer de eerste regens vallen, transformeert het landschap van stoffig en droog naar groen en uitbundig. De natuur krijgt weer meer kleur en de dramatische wolkenluchten, samen met het feit dat er minder stof in de lucht hangt, vormen ideale omstandigheden voor fraaie foto’s en filmopnames. Trekvogels arriveren en veel jonge dieren worden geboren. Bijkomend voordeel is dat in dit seizoen de accommodaties lager zijn geprijsd.De diversiteit in landschappen in Botswana ervaart u met deze complete reis het best! U bezoekt het unieke landschap van Nxai Pan, Boteti River en het Central Kalahari Game Reserve - dat in het natte seizoen transformeert in een 'groene magneet' voor de dieren! Vervolgens ontdekt u de unieke Okavango Delta, dat interessante flora en een grote variatie aan vogels en wild biedt. Tot slot verblijft u nabij het Chobe NP of in de Kwando privéconcessie, in het uiterste noorden van Botswana.

Ook in de overige perioden van het jaar kunt u deze reis maken: buiten het natte, 'groene' seizoen biedt deze reis dan een groot landschappelijk contrast tussen de verschillende gebieden!

De accommodaties in Botswana zijn klein van opzet en het kwaliteits- en serviceniveau is hoog. Botswana kent geen officiële sterrenkwalificatie. Tijdens deze reis heeft u keuze uit twee niveaus: Niveau A, vergelijkbaar met voornamelijk 3/4* accommodaties en niveau B, vergelijkbaar met voornamelijk 4* accommodaties. 

Dag 1: Amsterdam-Johannesburg
U vliegt rechtstreeks met KLM naar Johannesburg, waar u ’s avonds aankomt. U wordt in de aankomsthal hartelijk verwelkomd en begeleid naar uw hotel op de luchthaven. Overnachting:
Niveau A - City Lodge OR Tambo Airport (LO)
Niveau B - City Lodge OR Tambo Airport (LO)

Dag 2-3: Nxai Pan
U vliegt naar Maun in Botswana. Bij aankomst wordt u hartelijk verwelkomd en vliegt u met een klein vliegtuig door naar Nxai Pan. Wat u hier gaat zien, is zeer afhankelijk van de tijd van het jaar. Het natte seizoen is ideaal voor een bezoek aan deze regio: door de regens transformeert het desolate landschap in een paradijs met duizenden springbokken, gemsbokken, zebra’s en ook wildebeesten, die op hun beurt op de voet worden gevolgd door hongerig roofwild. Bovendien vindt in deze periode de jaarlijkse migratie van zebra’s plaats. Tijdens de droge periode heeft het gebied een meer desolate uitstraling en wordt het wild aangetrokken door de permanente waterplaats voor het camp. De komende dagen kunt u deelnemen aan diverse activiteiten, waaronder gamedrives en natuurwandelingen onder begeleiding van een San gids (bosjesman). Dagtochten naar de beroemde Baines’ Baobabs zijn ook mogelijk.
Overnachting:
Niveau A - Nxai Pan Camp (AI+)
Niveau B - Nxai Pan Camp (AI+)
Dag 4-5: Boteti River/Central Kalahari Game Reserve 
Bij niveau A wordt u per auto naar uw accommodatie aan de Boteti rivier gebracht. Wanneer u kiest voor niveau B, dan vliegt u naar uw lodge, die midden in het Central Kalahari Game Reserve ligt.

De Boteti rivier vormt de westelijke grens van het Makgadikgadi National Park. In 2010 is deze rivier, na decennia lang droog te hebben gestaan, weer gaan stromen. De Boteti wordt gevoed door water uit de Okavango Delta, hierdoor geldt de onvoorspelbaarheid van de waterstand ook hier. Ook wanneer de rivier opdroogt is dit gebied een bezoek meer dan waard. Op de oevers van de Boteti ligt Meno A Kwena, een bijzonder camp waar u het wild vanaf uw terras, vanuit het zwembad of vanuit een spiekhut kunt observeren. U maakt gamedrives in Makgadikgadi National Park en kunt een bijzondere natuurwandeling maken onder leiding van een San-familie.

Het Central Kalahari Game Reserve herbergt een grote verscheidenheid aan wild- en vogelsoorten. In het regenseizoen transformeert dit bijzondere gebied volledig! In deze periode is er doorgaans veel grazend wild, dat weer roofwild aantrekt. Tijdens uw verblijf maakt u 's ochtends en 's middags gamedrives in een open 4x4 safarivoertuig - samen met andere gasten. Misschien heeft u geluk en ziet u de Kalahari leeuw met zijn zwarte manen! In het Central Kalahari Game Reserve maakt u bovendien kans ook minder bekende dieren te spotten zoals de bruine hyena, de honingdas, de gemsbok of de grootoorvos. 
Overnachting:
Niveau A - Meno A Kwena Tented CAmp (AI+)
Niveau B - Tau Pan Camp (AI+)

Dag 6-8: Okavango Delta
Deze ochtend vliegt u naar de Okavango Delta (B). Bij niveau A wordt u eerst per auto naar Maun gebracht, vanwaar u met een klein vliegtuigje naar de airstrip in het uiterste noordoosten van de delta vliegt. Met een beetje geluk ziet u vanuit de lucht al het eerste wild! Het gebied waar u verblijft, staat bekend om zijn grote verscheidenheid aan wild en vogelsoorten. ’s Middags zult u direct beginnen met de eerste activiteit samen met de overige gasten. U gaat onder meer op zoek naar olifanten, zebra’s, buffels, leeuwen, luipaarden, cheeta’s, vogels en vele bijzondere antilopensoorten. U verblijft u in een privéconcessie en maakt aansluitend een spannende nightdrive met behulp van een zoeklicht. Op dag 7 en 8 heeft u ’s ochtends en ’s middags activiteiten. De activiteiten bestaan uit een mix van land- en wateractiviteiten: gamedrives en mokorotochten. De activiteiten zijn afhankelijk van de stand van het water, aangezien u zich in de delta bevindt. Een verblijf in de Okavango Delta maakt uw reis tot een onvergetelijke ervaring!
Overnachting:
Niveau A - Sango Safari Camp (AI+)
Niveau B - Kwara Camp (AI+)Dag 9-10: Chobe National Park/Linyanti-Kwando concessie 
Vandaag vliegt u naar Kasane in het uiterste noorden van Botswana. U verblijft de komende dagen vlakbij Chobe National Park (A), waar u naast gamedrives tevens bootsafari’s kunt maken. Na de lunch maakt u uw eerste gamedrive in Chobe National Park, op zoek naar het wild. Op dag 10 vertrekt u vroeg voor een gamedrive in het park, waarna u 's middags een boottocht op de Choberivier maakt, een aanrader! Het wild in dit gebied is divers en de olifantenbevolking kent hier de grootste concentratie van Afrika.

Bij niveau B vliegt u vanuit de Okavango Delta naar de Kwando privéconcessie, in het uiterste noorden van Botswana, grenzend aan Linyanti. Bij aankomst op de airstrip wordt u hartelijk verwelkomd en volgt een transfer naar uw camp. ’s Middags maakt u, samen met andere gasten in het camp, uw eerste gamedrive in dit gebied. Op 10 kunt u zowel ’s ochtends als ’s middags een gamedrive maken. Boottochten zijn - afhankelijk van de waterstand in de Kwando rivier - ook mogelijk. Uw camp ligt in een privéconcessie, waar ook spannende nightdrives mogelijk zijn!
Overnachting: 
Niveau A - Chobe Elephant Camp (AI+)
Niveau B - Lagoon Camp (AI+)

Dag 11-12: naar Amsterdam
Helaas komt aan uw bijzondere reis in Botswana een eind. Bij niveau A wordt u per auto naar de luchthaven van Kasane gebracht, bij niveau B vliegt u naar Maun, vanwaar u naar Johannesburg en Amsterdam vliegt. U komt de volgende ochtend aan in Amsterdam en kunt terugblikken op een zeer bijzondere reis!

LO = logies/ontbijt - AI+ = volpension + drankjes en game drives/activiteiten


Prijzen per persoon (exclusief internationale vluchten vanaf € 1.122,-)

Niveau A - voornamelijk 3/4*
1 t/m 4 januari op aanvraag
5 januari t/m 31 maart  € 4.237,-
1 april t/m 30 juni € 4.607,-
1 juli t/m 31 oktober € 5.235,-
1 t/m 30 november € 4.607,-
1 t/m 19 december € 4.237,-
20 t/m 31 december € 4.822,-

Niveau B - voornamelijk 4*
1 januari t/m 31 maart
€ 5.376,-
1 april t/m 30 juni € 6.341,-
1 juli t/m 31 oktober € 7.689,-
1 t/m 14 november € 6.208,-
15 t/m 30 november € 6.550,-
1 t/m 31 december € 6.217,-

NB: Bel of mail ons gerust voor een prijsopgave voor een afwijkend aantal personen en 1-persoonskamers.

Inclusief: transfers, binnenlandse vluchten, entreegelden, gezamenlijke gamedrives en activiteiten, overnachtingen in een 2-persoonskamer/tent, maaltijden zoals aangegeven.

Exclusief: internationale vluchten Amsterdam-Maun en Maun/Kasane-Amsterdam, luchthavenbelasting, overige maaltijden en drankjes, fooien, eventuele dagkamer dag 10: € 76,- p.p.

Vluchtschema
(vluchttijden onder voorbehoud van wijzigingen)
Vluchtnummer:
verbinding:
vertrek:
aankomst:
KL 591
Amsterdam - Johannesburg
10.15
22.05
BP/SA Johannesburg - Maun 11.10 13.10
BP/SA Kasane/Maun - Johannesburg 14.00 16.00
KL 592
Johannesburg – Amsterdam
23.59
10.15+1

Vluchtprijsindicatie KLM/Air Botswana/South African Airways
Met KLM van Amsterdam naar Maun en van Maun/Kasane naar Amsterdam vanaf € 1.122,- p.p. inclusief belasting en toeslagen. Wij kunnen geheel vrijblijvend vluchten voor u in optie reserveren, zodat uw vluchtprijs is gegarandeerd. Aarzelt u niet om ons te bellen!HOOGTEPUNTEN:
Nxai Pan
is een fossiel meer van ongeveer 40 km². Het landschap wordt grotendeels bedekt door gras. In het zuiden van Nxai Pan National Park vindt u Baines Baobabs, een bijzondere groep baobabbomen waarvan er één op zijn kant ligt. Tijdens het regenseizoen (november tot april) veranderen de droge pannen in grasland. Nxai Pan is bekend vanwege zijn enorme hoeveelheid springbokken en zodra de regens zijn gevallen trekken gemsbokken, olifanten en zebra’s naar dit gebied. Duizenden zebra’s werpen hier hun jongen, terwijl kuddes giraffen voorbij trekken. Al deze dieren trekken ook roofdieren aan; leeuwen, cheeta’s, jakhalzen, hyena’s, wilde honden en luipaarden liggen op de loer en roofvogels wachten op een kans om zich wat lekkers toe te kunnen eigenen. Soms worden zelfs neushoorns waargenomen. Verder kunt u tijdens uw safari’s ook elandantilopen, kudu’s en hartebeesten tegenkomen. Zodra het regenseizoen is begonnen is het vogelleven uitstekend.

Het Central Kalahari Game Reserve ligt in het hart van de Kalahari woestijn, die een zeer groot deel van Botswana beslaat. In dit gebied leefden de laatste Bosjesmannen (San genoemd) van Afrika. Tegenwoordig leven er geen Bosjesmannen meer op traditionele wijze, maar u kunt wel kennismaken met deze bijzondere stam. Op meerdere plaatsen is een wandeling met de Bosjesmannen mogelijk. U kunt dan met eigen ogen zien hoe inventief en ingenieus zij zijn, als het gaat om het maken van wapens, de manier waarop zij leefden en hoe zij aan hun water en voedsel kwamen. Net buiten het Central Kalahari Game Reserve ligt Deception Valley. Dit ontzagwekkende gebied is gelegen in een privéconcessie en kent twee uitersten. Aan het einde van de droge tijd is het een woestijn met slechts wat bomen en struiken. Het wild is dan in iets mindere mate aanwezig, maar goed te vinden aan de hand van de sporen die zij in het zand achterlaten. Aan het einde van de natte periode is het een gebied met hoog gras en veel begroeiing. In deze periode is er veel grazend wild, dat weer roofwild aantrekt. U moet in deze tijd alleen iets meer uw best doen om de dieren te zien. In het Central Kalahari Game Reserve maakt u bovendien kans ook minder bekende dieren te spotten, als de bruine hyena, de honingdas, de gemsbok of de grootoorvos.

Botswana's Okavango Delta wordt terecht beschouwd als één van de meest indrukwekkende natuurgebieden van Afrika. Het is het grootste binnenlandse deltasysteem ter wereld en beslaat een oppervlakte van 15.000 km², bestaande uit kanalen, lagunes, moerassen en diverse eilanden. De Okavango Delta wordt gevuld door het overvloedige regenwater dat, vanuit de Angolese hooglanden, via de Okavango rivier de delta in stroomt. Door breuken in de aardkorst is het aardoppervlak veranderd, waardoor de rivier niet verder kan stromen. Daarom eindigt het water in het droge zand van de Kalahari woestijn. Dit unieke watergebied herbergt een ongekende verscheidenheid aan wild en vogelsoorten en biedt u het gehele jaar perfecte kansen om wild te zien. In de droge gebieden van de delta kunt u allerlei soorten wild tegenkomen, zoals zebra’s, wildebeesten, buffels, leeuwen, luipaarden, cheeta’s, meer dan 400 soorten vogels en vrijwel alle antilopensoorten, waaronder zelfs de red lechwe.

Het merendeel van de lodges en camps wordt bereikt per vliegtuigje. Onderweg heeft u een prachtig uitzicht over de delta. Het vervoer in de delta vindt plaats per 4x4 safarivoertuig, boot of traditionele boomkano (mokoro). Er zijn ook accommodaties die uitsluitend per boot of mokoro bereikbaar zijn. Aan de oostelijke rand van de Okavango Delta vindt u het fascinerende Moremi Game Reserve. Dit ongerepte reservaat beslaat ongeveer 20% van de Okavango Delta. Hier komen in overvloed olifanten, giraffen, buffels, leeuwen, luipaarden en cheeta’s voor. Moremi Game Reserve is een mozaïek van graslanden, uiterwaarden, palmboomeilandjes, bossen, lelielagunes en heldere kanalen, samengesmolten in een perfect geconstrueerde puzzel, waar het wild vrij doorheen zwerft.Chobe National Park is Botswana’s eerste nationale park en het derde park in grootte. Het park heeft de grootste olifantenpopulatie van Afrika en is een geliefde bestemming onder toeristen. Tijdens een fraaie boottocht op de Chobe rivier heeft u grote kans op een ontmoeting met olifanten, nijlpaarden en veel verschillende vogelsoorten.Kwando-concessie
De Kwando rivier kent haar oorsprong in Angola en vormt de grens tussen de Kwando-concessie in  het noorden van Botswana en de Namibische Caprivistrook. In het zuiden van de Kwando-concessie buigt deze rivier naar het oosten en gaat over in de Linyanti rivier, om zich uiteindelijk bij de beroemde Chobe rivier te voegen. Voor het wild vormen deze rivieren grote trekpleisters. Chobe National Park is een immens groot park met veel droog gebied. Het wild in dit gebied zoekt in droge tijden naar permanente waterbronnen, die zij bij de Kwando, Linyanti en Chobe rivieren vinden. In het droge seizoen bieden de Kwando en Linyanti privéconcessies dan ook grote kans op het treffen van kuddes van soms wel meer dan 1000 olifanten. De Kwando-concessie is een enorme concessie, waarin slechts twee camps zijn gebouwd (Lagoon Camp in het noorden en Lebala in het zuiden). Het grootste deel van het westelijk gedeelte van de concessie bestaat uit dichte mopanebossen, afgewisseld door open vlaktes en weelderig begroeide rivieroevers. Deze regio trekt vooral tijdens Botswana’s droge wintermaanden (grofweg mei t/m oktober) enorme kuddes olifanten en buffels. De Kwando-concessie heeft echter ook grote bekendheid vanwege de wilde honden die hier met grote regelmaat, vooral in het zogenaamde ‘denning-season’ rond juni-juli wanneer de puppies worden geboren, worden gespot.


 

Aangesloten bij: Jambo Safari Club is aangesloten bij ANVR, SGR en Calamiteitenfonds