11-daagse privé-safari Avontuurlijk Zuid-Tanzania - Tanzania
 
Home CoronaAanbiedingenOns reisaanbod & MaatwerkBrochureContact & medewerkersVacaturesPartnersReisvoorwaarden
  Home / Tanzania / 11-daagse privé-safari Avontuurlijk Zuid-Tanzania
zoek:
Tanzania-------NOORD-TANZANIA------13-daagse privé-safari Avontuur in Tanzania inclusief Zanzibar10-daagse privé-safari Dwars door de Serengeti12-daagse privé-safari Korte Safari Tanzania en Zanzibar (jun - okt)13-daagse privé-safari Korte Safari Hoogtepunten Tanzania en Zanzibar (jun - okt)16-daagse privé-safari Kennismaking met Tanzania14-daagse privé-safari Rustige Safari & Zanzibar 14-daagse Safari Tanzania & Seychellen15-daagse privé-safari Familieavontuur Tanzania & Strand 9-daagse privé-safari Op zoek naar de migratie in Serengeti & Ndutu (dec - mar)9-daagse April/Mei, November Special15-daagse Big 5 Special Tanzania 14-daagse privé-safari Jambo Migratie Special & Zanzibar (dec - mar)10-daagse privé-safari Migratiereis Onder Canvas9-daagse privé-safari Hoogtepunten Tanzania 12-daagse privé-safari Rustige Safari Compleet13-daagse privé-safari Actief & Cultuur9-daagse fly in safari Serengeti genieten op privébasis 10-daagse privé-safari Stijlvol op Safari 11-daagse luxe privé-safari Jambo Exclusief Tanzania7-daagse groepsreis Avontuurlijk Tanzania10-daagse privé-beklimming Kilimanjaro Marangu route11-daagse privé-beklimming Kilimanjaro Machame route-------ZUID-TANZANIA-------Waarom Noord- of Zuid-Tanzania?12-daagse fly in safari Serengeti, Ruaha & Selous9-daagse fly in safari Bijzonder Zuid-Tanzania10-daagse fly in safari Intens Zuid-Tanzania11-daagse privé-safari Avontuurlijk Zuid-Tanzania12-daagse Fly in safari Het onontdekte zuidwesten15-daagse fly in safari Ongerepte Wildparken en Chimpansees----ZANZIBAR, PEMBA & MAFIA----------SAFARI & STRAND--------Reissuggesties & Maatwerk - uw eigen reis samenstellenLodges & tented campsKeniaKenia & Tanzania combinatiereizenOegandaRwanda BotswanaZuid-AfrikaNamibieZambiaZimbabweMozambiqueSeychellenMauritiusMadagaskarVerrassende Combinatiereizen Golf & Safari Golf & StrandTreinreizenVluchtenVervoer ter plaatseGame drives & wildlifeLodges, tented camps & strandhotelsReisbrochureDuurzaam toerisme

11-daagse privé-safari Avontuurlijk Zuid-Tanzania


Hoogtepunten
Selous Game Reserve - Mikumi National Park - Ruaha National Park

Deze safari is geschikt voor de echte avonturier! Wilt u liever niet vliegen en graag het grootste gedeelte van uw reis over land afleggen en daarnaast op privébasis van uw game drives genieten? Dan is deze reis zeker een aanrader. U reist met Engelssprekende chauffeur/gids en uw eigen safarivoertuig naar het ongerepte zuiden van Tanzania. In Selous kunt u naast gamedrives ook genieten van een fascinerende bootsafari en een wandelsafari. Voorts bezoekt u Mikumi en het landschappelijk afwijkende Ruaha, waar u ook bijzonder goed kunt wandelen (B). Waar mogelijk reist u over de weg. Houdt u er rekening mee dat deze reis zeer intensief is en dat u rijtijden van ongeveer 10 uur per dag aflegt. Een groot deel van de route gaat over de openbare weg en is derhalve niet zeer bezienswaardig; de eerste uren vanuit de stad Dar es Salaam doet u indrukken op van het lokale leven, daarna is het een kwestie van voornamelijk afstand overbruggen op weg naar het volgende nationale park. Een combinatie van rijden & vliegen is desgewenst ook mogelijk, vraag onze specialisten om advies!

Voor uw verblijf kunt u qua luxe kiezen uit 2 niveaus: A of B. Voor een verblijf op C niveau adviseren wij u graag over een van onze andere reizen, aangezien deze locaties inrijden per auto niet of nauwelijks toestaan. Niveau A zijn voornamelijk 3* en B zijn voornamelijk 4*+ accommodaties.

Vanaf € 4.731,- per persoon exclusief internationale vluchten
Vertrek: dagelijks

Dag 1: naar Dar es Salaam
U vliegt met KLM naar Dar es Salaam, waar u hartelijk wordt verwelkomd door onze lokale vertegenwoordiger. U heeft een transfer naar het centrum voor uw eerste overnachting in de stad. Overnachting:
Niveau A - BW plus Colosseum Hotel***+ (LO)
Niveau B - Dar es Salaam Serena**** (LO)

Dag 2-4: Selous Game Reserve
Het grootste wildreservaat van Afrika staat als eerste op het programma. Na een vroeg ontbijt vertrekt u met uw privévoertuig en Engelssprekende chauffeur/gids voor een intensieve rit van ruim zes uur over een grotendeels onverharde weg naar het bekendste reservaat in Zuid-Tanzania. Onderweg doet u reeds de eerste indrukken op van het lokale leven. Bij aankomst wordt u hartelijk ontvangen door toegewijde mensen, die ervoor zullen zorgen dat het u de komende dagen aan niets zal ontbreken. Diezelfde middag start u met uw eerste game drive in dit indrukwekkende gebied. De variatie in het landschap is opmerkelijk: warmwaterbronnen, bossen, meren en savannen wisselen elkaar af. De Rufiji rivier trekt vooral in het droge seizoen een grote hoeveelheid wild naar haar oevers om hier onder het toeziend oog van de krokodillen te drinken. De bewoners van het park zijn onder andere grote aantallen olifanten, nijlpaarden, leeuwen, luipaarden, wilde honden, diverse soorten antilopen en ongeveer 370 soorten vogels. Op dag 3 en 4 maakt u twee privé-game drives per dag. Het is zeker een aanrader om op één van deze dagen een unieke bootsafari te maken. Een optionele wandelsafari behoort voor de liefhebber ook tot de mogelijkheden. Tijdens de optionele wandelsafari gaat u op pad met een professionele, bewapende ranger. Een bijzondere ervaring! Overnachting:
Niveau A - Rufiji River Camp*** (VP)
Niveau B - Rufiji River Camp***  (VP)

Dag 5-6: Mikumi National Park
Na het ontbijt vertrekt u voor een lange rit naar het nog relatief onbekende Mikumi National Park. Onderweg gebruikt u een picknicklunch, aangezien u vandaag pas laat bij uw accommodatie aankomt. Afhankelijk van de staat van de weg reist u rechtsom langs de Uluguru Mountains via Morogoro naar Mikumi. Het Mikumi National Park bestaat uit een groene vlakte rond de Mkata rivier en is omgeven door de indrukwekkende Uluguru Mountains. U treft hier vele dieren die u ook in Selous en Ruaha kunt bewonderen, echter Mikumi is een veel kleiner park. Vanwege de afgelegen ligging en de vrije doorstroom van het wild vanuit Selous kunt u hier een unieke wildlife ervaring beleven, waarbij u kans maakt om zeldzame dieren als de kudu en de sabelantilope te zien, naast ruim 400 vogelsoorten. U komt in de late namiddag na ongeveer 10 uur rijden aan in Mikumi, waar u bij aankomst direct start met een korte gamedrive. Houdt u deze dag dus rekening met een intensieve dag. Op dag 6 maakt u twee privé-game drives in het park. Overnachting:
Niveau A - Vuma Hills Tented Camp*** (VP)
Niveau B - Stanley's Kopje*** (VP)

Notabene: Vanuit Mikumi is op dag 6 een optionele dagexcursie naar de Udzungwa Mountains mogelijk. U vindt de optionele meerprijs in de prijstabel.

Dag 7-9: Ruaha National Park
Na het ontbijt reist u verder naar het mooie Ruaha National Park. Onderweg maakt u een korte stop en geniet u van een picknicklunch. De reistijd bedraagt deze dag ongeveer 8-10 uur, zeer afhankelijk van het verkeer en de staat van de weg. Ruaha National Park is het op één na grootste park in Tanzania en biedt nog één van de grootste olifantenpopulaties van het land. Hier overlappen de flora en fauna van oost- en zuidelijk Afrika elkaar, wat zorgt voor de zo unieke combinatie van wildsoorten die u hier aantreft. U vindt hier wilde honden, hyena’s, nijlpaarden, buffels, luipaarden, leeuwen, diverse soorten antilopen, cheeta’s en vele vogels. Het prachtige landschap is zeer gevarieerd met uitgestrekte vlaktes en bergketens. De Ruaha rivier bevloeit het gehele oostelijke deel van het park en biedt veel wildactiviteit bij de drinkplaatsen gedurende het droge seizoen. De middag na aankomst maakt u uw eerste privé-game drive. Op dag 8 en 9 maakt u ’s ochtends en ’s middags een game drive. In dit park kunt u optioneel ook te voet op zoek gaan naar wild (alleen B)! Uw gids is om veiligheidsredenen bewapend en zal u een uitgebreide veiligheidsinstructie geven. Hij zal u veel vertellen over de sporen die u tegenkomt, de planten, bloemen en de gewoonten van de dieren. Overnachting:
Niveau A - Ruaha River Lodge*** (VP)
Niveau B - Mwagusi Camp****+ (VP)

Dag 10-11: naar Amsterdam 
Het is alweer de laatste dag in dit prachtige gebied. Aan het einde van de ochtend/begin van de middag heeft u een transfer naar de dichtstbijzijnde airstrip voor uw vlucht van Ruaha naar Dar es Salaam. Tot uw vertrek kunt u optioneel gebruik maken van een dagkamer. Aan het eind van de dag heeft u een transfer naar de luchthaven van Dar es Salaam, waar u incheckt voor uw vlucht naar Amsterdam. U komt de volgende ochtend aan op Schiphol. Het einde van een avontuurlijke en onvergetelijke reis!

(LO) = logies/ontbijt -  (VP) = volpension


Prijzen per persoon 2022 (exclusief vluchten vanaf € 795,-)

Niveau A- voornamelijk 3* 2-pers 4-pers 6-pers
1 t/m 5 januari € 5.105,- € 4.261,- € 3.980,-
6 januari t/m 31 maart € 4.731,- € 3.888,- € 3.607,-
1 t/m 30 juni € 4.644,- € 3.800,- € 3.519,-
1 juli t/m 30 september € 5.034,- € 4.190,- € 3.909,-
1 t/m 31 oktober € 4.990,- € 4.145,- € 3.864,-
1 november t/m 23 december € 4.644,- € 3.830,- € 3.519,-
24 t/m 31 december € 4.990,- € 4.145,- € 3.864,-
Binnenlandse vlucht (verplicht) € 436,-  € 436,- € 436,-


Niveau B- voornamelijk 4*+ 2-pers 4-pers 6-pers
1 t/m 5 januari € 5.528,- € 4.658,- € 4.369,-
6 januari t/m 31 maart# € 5.301,- € 4.432,- € 4.142,-
1 t/m 30 juni € 5.250,- € 4.380,- € 4.091,-
1 juli t/m 30 september € 5.507,- € 4.638,- € 4.348,-
1 t/m 31 oktober € 5.463,- € 4.594,- € 4.304,-
1 november t/m 23 december € 5.250,- € 4.380,- € 4.091,-
24 t/m 31 december € 5.463,- € 4.594,- € 4.304,-
Binnenlandse vlucht (verplicht) € 436,- € 436,- € 436,-

#Stanley's Kopje*** is gesloten in maart, u verblijft dan in Vuma Hills Tented Camp***


NB: In april en mei zijn de meeste lodges & tented camps gesloten. Prijzen voor een afwijkend aantal personen en 1-persoonskamers zijn op aanvraag. Bel of mail ons gerust voor een prijsopgave

Prijzen per persoon 2023
De prijzen voor deze reis voor 2023 hebben wij reeds gecontracteerd en zullen zo spoedig mogelijk op de website worden gepubliceerd. Bel of mail ons voor een prijsopgave en dan sturen wij u een passende offerte toe. De prijzen in bovenstaande prijstabel 2022 geven u inzicht in de seizoensovergangen. 

Inclusief:
Safari volgens programma, transfers, binnenlandse vlucht dag 10, entreegelden, privé-game drives, Engelssprekende chauffeur/gids, overnachtingen in een 2-persoonskamer, maaltijden zoals aangegeven, 1 liter water p.p. in het voertuig.


Exclusief:
 Internationale vluchten, luchthavenbelasting, visum, fooien, drankjes, overige maaltijden, excursies, eventuele toeslag Dar es Salaam Serena hotel Pasen 2 t/m 5 april € 40,- p.p.p.n., eventuele toeslag Dar es Salaam Serena hotel 24 t/m 26, 31 december, 1 januari € 45,- p.p.p.n,

Optionele extra's - per persoon

-bootsafari Rufiji River Camp (A & B) € 86,-   
-wandelsafari Selous (A & B) € 70,-
-wandelsafari Ruaha (B), lokaal te betalen $ 75,-
-dagexcursie Udzungwa Mountains 2 personen € 202,-   
-dagexcursie Udzungwa Mountains 4 personen € 146,-  
-dagexcursie Udzungwa Mountains 6 personen € 128,-
-dagkamer Dar es Salaam Serena inclusief transfer  € 114,-

Vluchtschema
  (vluchttijden onder voorbehoud van wijzigingen)
Vluchtnummer: verbinding: vertrek: aankomst:
KL 569 Amsterdam - Dar es Salaam 10.35 22.00
KL 569 Dar es Salaam - Amsterdam 23.10 07.15 +1
+1 = aankomst de volgende dag
     
Vluchtprijsindicatie KLM
Vanaf € 795,- pp, inclusief luchthavenbelasting en toeslagen. Wij kunnen in een paar minuten geheel vrijblijvend vluchten voor u in optie nemen om u een exacte vluchtprijs te kunnen offreren. Aarzelt u niet om ons te bellen!

 


Het Selous Game Reserve is het grootste wildreservaat van Afrika en is ruim vier keer groter dan de Serengeti - en daarmee bijna net zo groot als Nederland. Tot de inwoners van het park worden onder andere olifanten, nijlpaarden, leeuwen, wilde honden en luipaarden gerekend en er zijn ongeveer 370 verschillende vogelsoorten geteld. De levensader van Selous, de Rufiji rivier, trekt vooral in het droge seizoen een ongelooflijke hoeveelheid wild naar de oevers om hier, onder loerende ogen van krokodillen, te drinken. Door gapende kloven bruist het schuimende water van de Great Ruaha en Rufiji rivieren naar de Indische Oceaan. Verscholen in een ravijn en omgeven door weelderige vegetatie vindt u in het binnenland, bij Lake Tagalala, de warmwaterbronnen van Maji Moto. Voor toeristen is het noordelijk deel van Selous het meest toegankelijk. Hier kunt u gamedrives, wandelsafari’s en boottochten maken.Mikumi National Park
wordt omgeven door de Uluguru Mountains en wordt met name ingepland als tussenstop als u over land van Selous naar Ruaha reist. De Mikumi delta wordt bewoond door olifanten, buffels, zebra’s, impala’s, antilopen, vele vogels en de zeldzame kudu en sabelantilope. Mikumi is een goede uitvalsbasis voor een bezoek aan de Udzungwa Mountains, dat rijk is aan endemische vogelsoorten en primaten. U kunt hier een trekking maken door het tropisch regenwoud.

Na Selous is het ongerepte Ruaha National Park het grootste park van Tanzania. Het biedt één van de grootste olifantenpopulaties van Tanzania. U kunt hier ook wilde honden, nijlpaarden, luipaarden, leeuwen, cheeta’s en meer dan vierhonderd vogelsoorten zien. De Ruaha rivier bevloeit het gehele oostelijke deel van het park, waardoor er veel wild te zien is gedurende het droge seizoen. De dieren concentreren zich dan vooral bij de drinkplaatsen. Het prachtige landschap is afwisselend met uitgestrekte vlaktes en bergketens. In dit unieke park kunt u met een gids ook lopend op zoek gaan naar wild!


 


Aangesloten bij: Jambo Safari Club is aangesloten bij ANVR, SGR en Calamiteitenfonds