11-daagse privé-beklimming Kilimanjaro Machame route - Tanzania
 
Home CoronaAanbiedingenOns reisaanbod & MaatwerkBrochureContact & medewerkersVacaturesPartnersReisvoorwaarden
  Home / Tanzania / 11-daagse privé-beklimming Kilimanjaro Machame route
zoek:
Tanzania-------NOORD-TANZANIA------13-daagse privé-safari Avontuur in Tanzania inclusief Zanzibar10-daagse privé-safari Dwars door de Serengeti12-daagse privé-safari Korte Safari Tanzania en Zanzibar (jun - okt)13-daagse privé-safari Korte Safari Hoogtepunten Tanzania en Zanzibar (jun - okt)16-daagse privé-safari Kennismaking met Tanzania14-daagse privé-safari Rustige Safari & Zanzibar 14-daagse Safari Tanzania & Seychellen15-daagse privé-safari Familieavontuur Tanzania & Strand 9-daagse privé-safari Op zoek naar de migratie in Serengeti & Ndutu (dec - mar)9-daagse April/Mei, November Special15-daagse Big 5 Special Tanzania 14-daagse privé-safari Jambo Migratie Special & Zanzibar (dec - mar)10-daagse privé-safari Migratiereis Onder Canvas9-daagse privé-safari Hoogtepunten Tanzania 12-daagse privé-safari Rustige Safari Compleet13-daagse privé-safari Actief & Cultuur9-daagse fly in safari Serengeti genieten op privébasis 10-daagse privé-safari Stijlvol op Safari 11-daagse luxe privé-safari Jambo Exclusief Tanzania7-daagse groepsreis Avontuurlijk Tanzania10-daagse privé-beklimming Kilimanjaro Marangu route11-daagse privé-beklimming Kilimanjaro Machame route-------ZUID-TANZANIA-------Waarom Noord- of Zuid-Tanzania?12-daagse fly in safari Serengeti, Ruaha & Selous9-daagse fly in safari Bijzonder Zuid-Tanzania10-daagse fly in safari Intens Zuid-Tanzania11-daagse privé-safari Avontuurlijk Zuid-Tanzania12-daagse Fly in safari Het onontdekte zuidwesten15-daagse fly in safari Ongerepte Wildparken en Chimpansees----ZANZIBAR, PEMBA & MAFIA----------SAFARI & STRAND--------Reissuggesties & Maatwerk - uw eigen reis samenstellenLodges & tented campsKeniaKenia & Tanzania combinatiereizenOegandaRwanda BotswanaZuid-AfrikaNamibieZambiaZimbabweMozambiqueSeychellenMauritiusMadagaskarVerrassende Combinatiereizen Golf & Safari Golf & StrandTreinreizenVluchtenVervoer ter plaatseGame drives & wildlifeLodges, tented camps & strandhotelsReisbrochureDuurzaam toerisme

11-daagse privé-beklimming Kilimanjaro Machame route

Avontuurlijke tocht via de Machame Route naar Uhuru Peak


De hoogste berg van Afrika, de Kilimanjaro, wordt door Hemingway omschreven als "uitgestrekt als de wereld, groot, hoog en ongelooflijk wit in de zon". Het bedwingen van de Kilimanjaro, met 5.895 meter de hoogste berg van Afrika, is een zeer indrukwekkende ervaring! Deze voettocht brengt u in contact met een enorme variëteit aan landschappen, beginnend aan de voet van de berg met plantages en regenwoud en verder over steile paden omhoog naar het woestijnlandschap om uiteindelijk de besneeuwde top van deze oude vulkaan te bereiken. U klimt samen met een zeer ervaren gids, dragers en een kok. Als u de Machame route volgt overnacht u in tenten. De totale afstand bedraagt (uit en thuis) zo'n 100 kilometer. Wij hebben in uw reis een extra acclimatiseringdag opgenomen. Dit verkleint de kans op hoogteziekte en vergroot uw kans om de top te halen. Gezien de zware inspanning die van u verwacht wordt, de kans op hoogteziekte en vanwege het verblijf in tenten met gedeeld sanitair wijzen wij u er op dat dit een primitieve, maar onvergetelijke reis is! Op verzoek bieden wij ook de Lemosho/Shira en Rongai route aan met een verblijf in tenten of de Marangu route, waarbij u overnacht in hutten. Uiteraard is deze reis te combineren met één van onze safari's of een aangenaam verblijf op Zanzibar. Uiteraard kunt u uw reis ook verlengen met een strandverblijf op de ongerepte Quirimbas Archipel te Mozambique .

Vertrek:
dagelijks
Reissom: vanaf € 2.725,- per persoon, exclusief vluchten. Zie onderstaande prijstabel. 
Notabene: wij bieden op maat ook de Marangu, Lemosho/Shira en Rongai route aan, vraag ons gerust om advies!

Programma:
Deze tocht kan desgewenst gelopen worden in zes dagen. Het is echter raadzaam om gedurende de beklimming een extra acclimatiseringdag in te gelasten. Dit verkleint de kans op hoogteziekte en vergroot uw kans om de top te halen. Wie de kans op het bereiken van de top wil maximaliseren, kan kiezen voor een meer uitgebreide medische uitrusting. Uw team beschikt dan over onder andere een decompressietent en zuurstoftanks. De gids en enkele dragers begeleiden u tijdens de gehele beklimming. Uw dragers en kok zorgen voor de uitrusting en maaltijden. Bij uw boekingsbevestiging sturen wij u een uitgebreide lijst met alle reisbenodigdheden en tips.

Dag 1-2: Moshi 855 meter
Na uw rechtstreekse vlucht vanuit Amsterdam naar Kilimanjaro Airport wordt u verwelkomd door onze lokale vertegenwoordiger. U wordt in circa 1 uur naar het Sal Salinero Hotel in Moshi gebracht, waar u de komende twee nachten verblijft. Om de kans van slagen te vergroten, hebben wij eerst een rustdag in Moshi voor u ingepland: u kunt bijkomen van uw vlucht en wennen aan het klimaat, een ideale voorbereiding van uw beklimming. De Marangu route is een ware natuurbelevenis. Deze voettocht brengt u in contact met een enorme variëteit aan landschappen, beginnend aan de voet van de berg met plantages en regenwoud en verder over steile paden omhoog naar het woestijnlandschap om uiteindelijk de besneeuwde top van deze oude vulkaan te bereiken. Op dag 2 ontmoet u uw ervaren Engelssprekende gids en krijgt u een uitgebreide briefing over de beklimming. U kunt zich in alle rust opmaken voor de nacht. Overnachting: Chanya Lodge (eerste nacht LO, tweede nacht HP)

Notabene:
Om de kans van slagen te vergroten, adviseren wij u om eerst een dag te acclimatiseren in Moshi voordat u met de beklimming begint. De ervaring van ons en onze reizigers heeft aangetoond dat het erg vermoeiend is om direct de dag na aankomst te beginnen met klimmen. In dit reisschema heeft u derhalve eerst een rustdag in Moshi. Deze dag is ook ter eventuele zekerheid voor het onfortuinlijke geval dat uw bagage niet aankomt in Tanzania. 

Dag 3: Machame Gate 1.811 meter – Machame Camp 3.021 meter
Na het ontbijt wordt u in circa een uur naar de Machame Gate gebracht, gelegen op 1.811 meter hoogte. De totale wandeltijd bedraagt vandaag circa 6 uur en u stijgt ruim 1.200 meter. De tocht voert via een prachtig nevelwoud langs een modderig pad. U zult merken dat het landschap langzaam verandert. De route is goed te volgen en u kunt in uw eigen tempo lopen. U wandelt de komende dagen door verschillende vegetatiezones. Tussen de 2.000 en 2.500 meter is de vegetatie bosrijk (tropisch bergbos) en boven de 2.500 meter vindt u op de hellingen van de Kilimanjaro indrukwekkende nevelwouden. De grillige bomen zijn hier behangen met mossen, korstmossen, orchideeën en varens. U krijgt de kans om interessante reptielen, zoals kameleons, agamen en varanen, en vele soorten insecten te zien. Onderweg krijgt u voor het eerst zicht op de met sneeuw bedekte Kibo top, het einddoel van uw expeditie! De dragers hebben uw tenten reeds opgezet en de kok brengt u een bak met warm water en een zeepje om u op te frissen. Na de briefing is het tijd voor uw welverdiende nachtrust na een inspannende eerste dag op de berg! 
 
Dag 4: Machame Camp 3.021 meter – Shira Camp 3.895 meter
Na het ontbijt overhandigt u de bagage weer aan de dragers en staat uw gids alweer klaar om u te begeleiden naar het Shira Camp op 3.895 meter hoogte. De totale wandeltijd bedraagt vandaag circa 6 uur en u stijgt vandaag 800 meter. De dag begint met een steile klim met uitzicht op het Shira Plateau. Het landschap bestaat hier uit zogenaamde moorlands, de alpenweiden van Afrika met indrukwekkende reuzenheide van soms wel zes meter hoog, lobelia’s en viltbladig reuzenkruiskruid. Na circa drie uur arriveert u bij uw lunchlocatie op 3.727 meter hoogte, waarna u in circa anderhalf uur naar het Shira Camp (3.895 meter) wandelt. Hier begint u doorgaans de ijlere lucht goed te voelen.

Dag 5: Shira Camp 3.895 meter – Barranco Camp 3.986 meter
De totale wandeltijd bedraagt vandaag circa 7 uur en u stijgt bijna 150 meter. Na het ontbijt wandelt u in ruim tweeënhalf uur naar het punt waar de Machame route de Lemosho route kruist. Vanaf dit punt is het nog slechts 20 minuten wandelen naar uw lunchstop, waarna u in circa een uur naar de Lava Tower (4.627 meter) wandelt om te wennen aan de ijle lucht. U daalt in ruim 2 uur af naar het Barranco Camp, gelegen op 3.986 meter hoogte. Het Barranco camp ligt op een vlak terrein en is aan drie kanten ingesloten door hoge rotswanden en het Kibo massief. Hier kunt u genieten van een mooie zonsondergang, terwijl de kok uw diner bereidt.

Dag 6: Barranco Camp 3.986 meter - Karanga Camp 4.034 meter
Deze dag begint u met een steile klim tegen de Barranco wall. De totale wandeltijd bedraagt vandaag circa 3 uur en u stijgt minder dan 100 meter. Als u na circa anderhalf uur bovenkomt, wordt u beloond met een prachtig uitzicht op de Heim Glacier! U wandelt in circa twee uur naar het Karanga Camp op 4.034 meter hoogte. U luncht en dineert vandaag in uw kamp.

Dag 7: Karanga Camp 4.034 meter – Barafu Camp 4.662 meter
Vandaag heeft u een relatief eenvoudige wandeldag. De totale wandeltijd bedraagt 3 uur en u stijgt ruim 600 meter. Naarmate de wandeldag vordert, verschijnen de Kersten en Decken Glacier aan uw linkerhand. U wandelt over een lichtglooiend pad en na circa 2 uur merkt u dat u begint te dalen. Vanaf dit punt is het nog slechts een uur wandelen naar het Barafu Camp op 4.662 meter hoogte. Nadat u uw uitrusting heeft klaargelegd kunt u proberen om nog even te gaan slapen. Vannacht wacht u de laatste etappe, de klim naar de top!

Dag 8: Barafu Camp 4.662 meter - Uhuru Peak 5.895 meter - Mweka Camp 3.106 meter
Rond middernacht begint u aan de zwaarste kilometers van uw expeditie. De totale wandeltijd naar Uhuru Peak bedraagt circa 7 uur en u stijgt ruim 1.200 meter. U loopt over een zandpad in ruim anderhalf uur naar het Kosovo Camp op 4.863 meter hoogte, dat uw eerste rustpunt is. Vervolgens klimt u in ongeveer drieënhalf uur zigzaggend door los grind naar Stella Point gelegen op 5.752 meter hoogte. Aan uw linkerhand ziet u de schitterende ijskappen glinsteren in de opkomende zon. Na bijna een uur komt u aan bij de Uhuru Peak (5.895 meter). Na zes dagen klimmen worden alle inspanningen beloond met een zonsopgang op de top van de Kilimanjaro! Als u een snelle wandelaar bent, kunt u de zonsopkomst vanaf de top meemaken. Anders kunt u onderweg vanaf Stella Point van een adembenemende zonsopgang genieten. U wandelt in een uur terug naar Stella Point en daalt in ruim twee uur verder af naar het Barafu Camp. Hier kun u even bijkomen en na het ontbijt daalt u in circa drie uur verder af naar het Mweka Camp, waar u overnacht op 3.106 meter hoogte.

Dag 9: Mweka Camp 3.106 meter - Mweka Gate 1.633 meter - Moshi
Vandaag vervolgt u de afdaling naar de gate. De totale wandeltijd bedraagt circa 3 uur en u daalt circa 1.500 meter. Het pad voert door weelderig bos en mistige regenwouden. Na circa twee uur bereikt u een verhard pad, vanwaar u in minder dan een uur naar de gate wandelt en uw certificaat in ontvangst neemt. U wordt in circa een half uur teruggebracht naar uw accommodatie in Moshi, waar u één nacht verblijft in de Chanya Lodge op basis van halfpension. 

Dag 10 - 11: naar Amsterdam
U kunt vandaag op uw gemak bijkomen van de beklimming. Tegen een toeslag kunt u vandaag gebruik maken van een dagkamer. Aan het eind van de middag wordt u naar de luchthaven van Kilimanjaro gebracht, waar u incheckt voor uw avondvlucht naar Amsterdam. U komt de volgende ochtend aan in Amsterdam. Het einde van een onvergetelijke ervaring! U kunt deze reis eenvoudig combineren met een ontspannend verblijf op één van de eilanden aan de kust of een safari. Vraag ons gerust naar de mogelijkheden! 


Tip: indien u beperkt de tijd heeft
Indien u beperkt de tijd heeft, kunt u de extra overnachting bij aankomst in Moshi en/of de acclimatiseringsdag op de Kilimanjaro uit de reis weglaten. Dit maakt de reis wel aanzienlijk intensiever en vermoeiender, waardoor de kans op het behalen van de top afneemt. De beklimming duurt in dit geval 9 dagen.

Zwaarte van de wandeling
Het wandelen is niet gericht op prestatie, maar op het genieten van de afwisselende natuur. Bergervaring is niet vereist, een goede conditie echter wel. U moet vaker lange wandelingen gemaakt hebben of iets aan sport doen. Hoewel er regelmatig vrij steile stukken zijn, hoeft u niet bang te zijn voor hoogtevrees. Met uitzondering van de laatste 1.200 meter is de beklimming van de Kilimanjaro een relatief eenvoudige wandeling over goede paden. De hoogte, u stijgt al met al tot bijna 6.000 meter, maakt deze tocht echter wel zwaar. Van tevoren is het moeilijk in te schatten of u last zult hebben van hoogteziekte.

Prijzen per persoon - privé-beklimming Machame Route 2023 (exclusief vluchten vanaf € 1.101,-)

Periode 1 januari t/m 31 december
1 persoon: € 3.774,-
2 personen: € 2.874,-
3 personen: € 2.832,-
4 personen: € 2.778,-

Prijzen per persoon - privé-beklimming Machame Route 2024 (exclusief vluchten vanaf € 1.101,-)

Periode 1 januari t/m 31 december
1 persoon: € 3.703,-
2 personen: € 2.819,-
3 personen: € 2.778,-
4 personen: € 2.725,-

Keuze voor Lemosho Route - verblijf in tenten
Deze route start aan de westelijke voet van de berg en is vanaf dag 5 identiek aan de Machame route. De Lemosho route is 1 dag langer en heeft minder hoogteverschil wat de kans op slagen vergroot. Dag 3 start u op 2.389 meter bij de Londorossi Gate en klimt naar Mti Mkubawa Camp (2.785 m). Op dag 4 klimt u naar Shira Camp 1 (3.504 m). Dag 5 klimt u naar Shira Camp (3.895 m), vanwaar u de Machame route vervolgt.


Prijzen per persoon - privé-beklimming Lemosho Route 2023 (exclusief vluchten vanaf € 1.101,-)

Periode 1 januari t/m 31 december
1 persoon: € 4.273,-
2 personen: € 3.250,-
3 personen: € 3.213,-
4 personen: € 3.154,-

Prijzen per persoon - privé-beklimming Lemosho Route 2024 (exclusief vluchten vanaf € 1.101,-)

Periode 1 januari t/m 31 december
1 persoon: € 4.192,-
2 personen: € 3.189,-
3 personen: € 3.153,-
4 personen: € 3.094,-

NB: Wij ontvangen doorgaans veel vragen over de noodzakelijke reisbenodigdheden. Bij uw reisaanvraag zullen wij u een uitgebreide lijst sturen met alle reisbenodigdheden en tips om succesvol de Kilimanjaro te bedwingen.

Inclusief:
 beklimming volgens programma, extra nacht Moshi bij aankomst (3 nachten Moshi - Sal Salinero Hotel in totaal: logies/ontbijt 1e nacht, halfpension 2e en laatste nacht), transfers, alle overnachtingen (in tenten), entreegelden, vergunningen, Engelssprekende gidsen, dragers, kok, ober, acclimatiseringsdag dag 6, zuurstof tijdens de beklimming, maaltijden tijdens de beklimming op basis van volpension, AMREF Flying Doctor Service ($17,- p.p.).

Exclusief:
vluchten, luchthavenbelasting, visum, drankjes, overige maaltijden, fooien.

Indicatie fooien: voor hoofd- en assistent gidsen, kok, ober en alle dragers: Machame $ 448,-, Lemosho $ 512,- (p.p. bij 2 personen).

Optionele extra's 2023 / 2024 
Prijzen per persoon o.b.v. 2-pers 3-pers 4-pers
Excursie Arusha National Park € 293,- € 228,- € 196,-
Excursie Chagga dorp € 244,- € 244,- € 244,-
Aanvullende medische uitrusting - uitgebreid (prijs per klimgezelschap) € 591,-    
Privé-toilettent (alleen tijdens Machame route) € 264,-    

* Uw gecertificeerde gidsen zijn medisch bevoegd en beschikken standaard over een uitgebreide EHBO-koffer met daarin alle EHBO-basisbenodigdheden, een pulse-oxymeter, een zuurstoftank en zuurstofmaskers. Zij kunnen u daarmee zuurstof toedienen om dreigende hoogteziekte tegen te gaan. Om uw kans op het bereiken van de Uhuru Peak te maximaliseren, kunt u echter ook kiezen voor een aanvullende medische uitrusting. Indien u kiest voor de uitgebreide medische uitrusting kunt u in noodgevallen gebruik maken van een mobiele decompressiekamer en een automatische externe defibrillator.

Vluchtschema  (vluchttijden onder voorbehoud van wijzigingen)
Vluchtnummer:  
 verbinding:
vertrek:
aankomst:
KL 571               
Amsterdam - Kilimanjaro    
10.50     
20.10
KL 569
Kilimanjaro - Amsterdam    
21.10
07.20 +1
+1 = aankomst de volgende dag

Vluchtprijsindicatie KLM
Vanaf € 1.101,- p.p., inclusief luchthavenbelasting en toeslagen. Wij kunnen in een paar minuten geheel vrijblijvend vluchten voor u in optie nemen om u een exacte vluchtprijs te kunnen offreren. Aarzelt u niet om ons te bellen!

 

Het is de hoogste en eenzaamste berg van Afrika en de grootste monoliet ter wereld: de Kilimanjaro. Bijna zesduizend meter torent de oude vulkaan uit boven de oost-Afrikaanse steppen. De beklimming is niet moeilijk, maar het risico op hoogteziekte is aanzienlijk. De voettocht brengt u in contact met een enorme variëteit aan landschappen, beginnend aan de voet van de berg met plantages en regenwoud en verder over steile paden omhoog naar het woestijnlandschap om uiteindelijk de besneeuwde top van deze oude vulkaan te bereiken. Vrijwel iedereen kan de top halen als u maar een langzaam wandeltempo aanhoudt, 'pole pole' - langzaam aan. Koningin Victoria gaf aan het eind van de negentiende eeuw in een royale bui de Kilimanjaro weg aan de Duitse keizer, door simpelweg de grens tussen Brits en Duits Oost-Afrika te verleggen. De oude dame kon natuurlijk ook niet weten dat de Kilimanjaro een goudmijn zou worden: jaarlijks beklimmen honderden wandelaars de berg en ze betalen flink voor dit voorrecht. Door het broeikaseffect smelt de gletsjer op de top ieder jaar verder weg, dus wilt u de gletsjer op de top nog in volle pracht kunnen bewonderen, dan dient u er snel bij te zijn. 

Hoogteziekte
De wetenschap is er nog steeds niet achter waarom sommige mensen wél, en andere mensen geen hoogteziekte krijgen. Leeftijd, conditie of sekse lijken geen factoren van belang te zijn. De belangrijkste tips die wij kunnen geven ter voorkoming van hoogteziekte zijn:

-Drink zoveel mogelijk water: minstens anderhalve liter per dag, liefst meer
-Klim zodanig dat u nooit buiten adem raakt. Neem genoeg pauzes onderweg. U heeft tijd genoeg dus néém die tijd ook. Alleen tijdens de laatste klim zal de gids proberen één tempo aan te houden en de groep bij elkaar te houden.
-U zal op grote hoogte weinig trek in eten hebben maar probeer toch genoeg binnen te krijgen.


Fooien
Wij willen benadrukken dat Jambo Safari Club er uiteraard voor zorgt dat de mensen die lokaal voor ons werken een goed salaris krijgen. Dit neemt echter niet weg dat er ter plaatse nog een fooi van de reizigers wordt verwacht, als blijk van waardering voor de geleverde service. Voor de beklimming geldt de volgende indicatie per reisgezelschap per dag: 
 
hoofdgids: USD 20
hulpgids: USD 15
kok: USD 12
drager: USD 10 (per drager) 
Reisbenodigdheden
Wij ontvangen doorgaans veel vragen over de noodzakelijke reisbenodigdheden. Bij uw reisaanvraag zullen wij u een uitgebreide lijst sturen met alle reisbenodigdheden en tips om succesvol de Kilimanjaro te bedwingen.


Aangesloten bij: Jambo Safari Club is aangesloten bij ANVR, SGR en Calamiteitenfonds