11-daagse fly in safari Wildrijk Busanga Plains & South Luangwa - Zambia
 
Home AanbiedingenOns reisaanbod & MaatwerkBrochureContact & medewerkersVacaturesPartnersReisvoorwaarden
  Home / Zambia / 11-daagse fly in safari Wildrijk Busanga Plains & South Luangwa
zoek:
KeniaTanzaniaKenia & Tanzania combinatiereizenOegandaRwanda MozambiqueBotswanaZuid-AfrikaNamibiŽZambia10-daagse fly in safari Avontuur in Zambia11-daagse fly in safari Spectaculair South Luangwa14-daagse fly in safari Zambia Compleet14-daagse fly in safari inclusief strandverlenging Lake MalawiReissuggesties & Maatwerk - uw eigen reis samenstellenLodges & tented campsZimbabweMauritiusSeychellenMadagaskarVerrassende Combinatiereizen TreinreizenVluchtenVervoer ter plaatseGame drives & wildlifeLodges, tented camps & strandhotelsReisbrochure

11-daagse fly in safari Wildrijk Busanga Plains & South Luangwa
Hoogtepunten
Kafue National Park / Busanga Plains – South Luangwa National Park

Busanga Plains is een waterrijk gebied in het noorden van Kafue National Park, dat slechts een aantal maanden per jaar bereikbaar is. Wanneer dit moerasgebied in het droge seizoen  opdroogt en toegankelijk wordt, ontvouwt zich een bijzonder gebied, waar u een unieke safari-ervaring zult hebben door het gevoel de bush ‘voor uzelf te hebben’. In South Luangwa National Park verblijft u vijf nachten op twee verschillende locaties, zodat u volop de tijd heeft om dit wildrijke park te ontdekken. U verblijft in bijzondere lodges en kleinschalige tented camps met een unieke ligging. 

Vanaf € 6.575,- per persoon, exclusief internationale vluchten
Vertrek: op zondag, maandag, donderdag en vrijdag van juni t/m oktober

Accommodaties in Zambia zijn doorgaans klein van opzet en het kwaliteits- en serviceniveau is hoog. Een officiële sterrenclassificatie kent men niet. U kunt kiezen uit vier luxeniveaus: A, B, C of D. Niveau A en B zijn vergelijkbaar met 4/5* accommodaties, niveau C met 5* accommodaties en niveau D met 5/5*deluxe accommodaties.

Programma:

Dag 1: naar Lusaka
U vliegt met KLM (met een overstap in Nairobi) naar Lusaka. Na aankomst wordt u hartelijk verwelkomd en naar uw hotel gebracht. Overnachting:
Niveau A+B: Protea Hotel Lusaka Tower (LO)
Niveau C+D: Radisson Blu Hotel (LO)

Dag 2-4: Kafue National Park/Busanga Plains
U wordt teruggebracht naar de luchthaven van Lusaka, vanwaar u met een klein vliegtuig naar de airstrip in het noorden van Kafue National Park vliegt. Dit ongerepte park is met een oppervlakte van ruim 22.000 km² één van Afrika's grootste natuurreservaten. Busanga Plains ligt in het afgelegen noorden van dit park. Het landschap is een mix van rivieren met dichtbegroeide oevers en uitgestrekte graslanden. Hier komen veel antilopensoorten voor, die op hun beurt weer veel roofwild aantrekken. De kans is groot dat u hier leeuwen of wilde honden te zien krijgt en bovendien is dit dé plek voor een mogelijke ontmoeting met de cheeta. De uitgestrektheid van het park en het beperkte aanbod aan verblijfsmogelijkheden zorgen ervoor dat u hier tijdens uw gamedrives weinig andere voertuigen tegenkomt. Tijdens uw verblijf in Busanga Plains kunt u ’s ochtends en ’s middags deelnemen aan uitgebreide gamedrives, nightdrives en begeleide wandelsafari’s. Vanaf de maand augustus kunt u ook een bijzondere ballonsafari maken. Busanga  Plains is een bijzonder gebied, waar u volop zult genieten van de natuur en het wild! Overnachting:
Niveau A+B: Busanga Bush Camp (AI+)
Niveau C+D: Shumba Camp (AI+)
Dag 5-9: South Luangwa National Park
Vanuit Busanga vliegt u terug naar Lusaka. Hier stapt u over op de vlucht naar Mfuwe airport, de luchthaven bij South Luangwa National Park. South Luangwa is één van de mooiste parken van zuidelijk Afrika, waar u vrijwel alle dieren van het Afrikaanse continent kunt vinden. Het park is vooral bekend vanwege de grote kans om luipaarden te zien, die hier zelfs overdag op hun prooi jagen.

Bij aankomst wordt u hartelijk verwelkomd en wordt u in ongeveer een uur naar uw lodge gebracht, waar u één nacht verblijft (A). Op dag 6 heeft u een gamedrive transfer naar het bushcamp waar u de komende drie nachten verblijft (A). U verblijft in een van de kleinschalige bushcamps van The Bushcamp Company welke in een afgelegen, zuidelijk deel van het park liggen. U heeft hier uitstekende wandelmogelijkheden. Naast begeleide wandelsafari’s, waarbij u geniet van de natuur, het wild op gepaste afstand kunt observeren en de natuur leert begrijpen, maakt u ook gamedrives in een open 4x4 voertuig. Terwijl de zon ondergaat geniet u van een drankje en een hapje, waarna de gamedrive in het donker wordt voortgezet. Met een zoeklicht gaat u op zoek naar dieren die in de schemer en nacht actief zijn. Alle activiteiten onderneemt u samen met de andere gasten in het camp. Bij terugkomst in uw camp is het tijd voor het diner, dat doorgaans onder een fonkelende Afrikaanse sterrenhemel wordt geserveerd. Het kampvuur, ook wel ‘bush-tv’ genoemd, is dé plek om de avonturen van de dag met elkaar te bespreken of simpelweg te genieten van de geluiden in de bush. Op dag 9 keert u terug naar de lodge van dag 5 (A) voor een laatste middagactiviteit en overnachting.

Bij niveau B wordt u op dag 5 van de luchthaven naar uw bushcamp gebracht, waar u drie nachten verblijft. U verblijft in Nsolo of Luwi, beide zeer kleinschalige bushcamps gelegen in het afgelegen noordelijk deel van het park. U kunt ook een combinatie van deze camps maken en de afstand tussen de camps wandelend afleggen. U hoeft zich hierbij geen zorgen te maken over uw bagage! Het gebied rond Luwi en Nsolo staat bekend om de goede kansen op het spotten van katachtigen. 's Ochtends en 's middags kunt u deelnemen aan activiteiten, waarbij de nadruk ligt op het maken van begeleide wandelsafari's. In Nsolo en Luwi bent u héél dicht bij de natuur! Op dag 8 wordt u naar uw laatste overnachtingadres gebracht, waar u twee nachten verblijft. Kakuli ligt prachtig op de oever van de Luangwa rivier. Een combinatie van Luwi, Nsolo en Kakuli is voor echte wandelliefhebbers een ideale combinatie, waarbij de langste te wandelen afstand (tussen Nsolo en Kakuli) ruim 5 uur bedraagt.

Reistip: wilt u de laatste twee nachten in een iets luxer camp verblijven? Voor een geringe meerprijs verblijft u in Mchenja bushcamp!

Bij niveau C+D wordt u na aankomst op de luchthaven van Mfuwe op dag 5 naar uw camp in het noordelijk deel van het park gebracht.U verblijft drie nachten in een kleinschalig camp met een prachtige ligging aan de Luangwa rivier. Tijdens uw verblijf kunt u ’s ochtends en ’s middags deelnemen aan uitgebreide gamedrives, nightdrives en spannende wandelsafari’s. In South Luangwa ligt de oorsprong van de wandelsafari; onder begeleiding van een enthousiaste gids en een bewapende scout ontdekt u de bush en haar bewoners en leert u onder andere sporen herkennen. Te voet gebruikt u al uw zintuigen en ziet u details die u tijdens een gamedrive volledig ontgaan! De uren tussen uw activiteiten kunt u ontspannen genieten in uw camp. Het camp is niet omheind en het wild is dan ook vrij zich door het camp te bewegen. Regelmatig vindt het spektakel zich letterlijk voor uw neus plaats! Op dag 8 wordt u naar uw volgende camp gebracht (C+D), dat zich meer in het centrale deel van het park bevindt en waar u de laatste twee nachten verblijft. U maakt gamedrives en wandelsafari’s en geniet van de rust en het prachtige uitzicht vanuit uw camp.Overnachting dag 5:
Niveau A: Mfuwe Lodge (AI+)
Niveau B: Luwi of Nsolo (AI+)
Niveau C: Tena Tena (AI+)
Niveau D: Mchenja (AI+)

Overnachting dag 6 - 7:
Niveau A: bushcamp naar keuze van The Bushcamp Company (AI+)
Niveau B: Luwi of Nsolo (AI+)
Niveau C: Tena Tena (AI+)
Niveau D: Mchenja (AI+)

Overnachting dag 8:
Niveau A: bushcamp naar keuze van The Bushcamp Company (AI+)
Niveau B: Kakuli (AI+)
Niveau C: Puku Ridge (AI+)
Niveau D: Chinzombo (AI+)

Overnachting dag 9:
Niveau A: Mfuwe Lodge (AI+)
Niveau B: Kakuli (AI+)
Niveau C: Puku Ridge (AI+)
Niveau D: Chinzombo (AI+)Dag 10-11: naar Amsterdam
Afhankelijk van het tijdstip van uw vlucht naar Lusaka, heeft u in de ochtend nog een laatste activiteit. U wordt naar de luchthaven van Mfuwe gebracht, vanwaar u naar Lusaka vliegt. Hier checkt u in op de vlucht met Kenya Airways naar Nairobi, waar u overstapt op de vlucht van KLM naar Amsterdam. In de ochtend van dag 11 komt u aan op Schiphol. Een bijzondere reis is ten einde!

LO = logies/ontbijt - AI+ = volpension + drankjes en gamedrives/activiteiten


PRIJZEN PER PERSOON 2017
Bel of mail ons gerust voor een prijsopgave voor een reis in 2018!

Niveau A - voornamelijk 4/5* accommodaties
1 t/m 31 oktober € 5.392,-
Binnenlandse vluchten (verplicht) € 1.183,-


Niveau B - voornamelijk 4/5* accommodaties
1 juni t/m 31 oktober € 6.676,-
Binnenlandse vluchten (verplicht) € 1.183,-
Optioneel verblijf Mchenja bushcamp (dag 8&9) € 88,-


Niveau C - voornamelijk 5* accommodaties
1 juli t/m 31 oktober € 6.807,-
Binnenlandse vluchten (verplicht) € 1.183,-

Niveau D - voornamelijk 5/5*deluxe accommodaties
1 juni t/m 31 oktober € 8.076,-
Binnenlandse vluchten (verplicht) € 1.183,-

NB: Bel of mail ons gerust voor een prijsopgave voor een afwijkend aantal personen, 1-persoonskamers of een reis in 2018!


Inclusief:
transfers, binnenlandse vluchten, entreegelden nationale parken, Engelssprekende chauffeur/gids, gezamenlijke gamedrives en activiteiten, overnachtingen in een 2-persoonskamer/-tent, maaltijden zoals aangegeven.

Exclusief:
internationale vluchten Amsterdam-Lusaka v.v., luchthavenbelasting, fooien, overige maaltijden en drankjes, visum.

Vluchtschema: (vluchttijden onder voorbehoud van wijzigingen)
Vluchtnummer:
Route:
Vertrek:
Aankomst:
KL565
Amsterdam - Nairobi
12.45
21.40
KL4128
Nairobi - Lusaka
23.50
01.35+1
KQ704 Lusaka - Nairobi 16.50 20.30
KL566 Nairobi - Amsterdam 23.59 07.15+1
+1 = aankomst de volgende dag

Vluchtprijsindicatie:
Met KLM van Amsterdam naar Lusaka v.v. vanaf € 968,- p.p. inclusief luchthavenbelasting en toeslagen. Er zijn diverse andere vluchtmogelijkheden met bijvoorbeeld Emirates. Wij informeren u graag over de actuele vluchtmogelijkheden. De binnenlandse vluchten in Zambia worden uitgevoerd door Wilderness Air en Proflight en dient u op te tellen bij de prijs van uw landarrangement. Wij kunnen geheel vrijblijvend vluchten voor u in optie reserveren, zodat uw vluchtprijs is gegarandeerd. Aarzelt u niet om ons te bellen!

 Hoogtepunten:

Het ongerepte Kafue National Park één van Afrika's grootste natuurreservaten. Het park is 2,5 keer zo groot als South Luangwa. Door zijn afmeting is de variatie in flora en fauna zeer groot. Het landschap bestaat uit rivieren met dichtbegroeide oevers en graslanden, waar veel antilopensoorten en roofdieren voorkomen. Tot de vele antilopensoorten behoren onder andere de rode lechwe, puku, sitatunga, sabelantiloop, roanantiloop, oribi, duiker, tsessebe, waterbok en het hartebeest. Leeuwen, luipaarden en cheeta’s zijn de meest voorkomende roofdieren in dit park. Net als andere delen van Zambia, is dit gebied ook zeer geschikt voor vogelliefhebbers. Door het nationale park loopt de Kafue rivier met een groot aantal zijrivieren. Het moerasgebied Busanga Plains, in het noordwesten, wordt gevoed door de Lufupa rivier en is tijdens en vlak na het regenseizoen (circa december tot juni) ontoegankelijk. Wanneer het water in juni is weggetrokken wordt dit bijzondere gebied wel toegankelijk en biedt het een unieke safaribelevenis. Er zijn hier weinig lodges, waardoor u een grote mate van exclusiviteit ervaart. In Busanga Plains kunt u deelnemen aan gamedrives, nightdrives en wandelsafari’s.
South Luangwa National Park meet bijna 9.000 km² en is één van de mooiste parken van zuidelijk Afrika. Het landschap varieert van bossen en savannes tot open vlaktes. In South Luangwa komen vrijwel alle dieren van het Afrikaanse continent voor, behalve de neushoorn. Tot de circa 60 diersoorten in het park behoren olifanten, buffels, leeuwen, zebra's, hartebeesten, kudu's en de zeldzame wilde hond. Ook vindt u hier de endemische Thornicroft giraf en het Cookson’s wildebeest (gnoe). South Luangwa is één van de beste plaatsen in Afrika om de luipaard in zijn natuurlijke omgeving te zien. De Luangwa rivier is de levensader van dit gebied, waar het wemelt van de nijlpaarden en krokodillen. In South Luangwa kunt u, naast gamedrives in een open 4x4 voertuig, ook spannende wandelsafari’s maken. Deze wandelingen variëren in tijdsduur, echter tijdens iedere wandeling worden al uw zintuigen met zekerheid volledig op scherp gezet! Voor een bezoek aan South Luangwa vliegt u vanuit Lusaka naar Mfuwe. Vanaf de luchthaven rijdt u in circa een uur naar de ingang van het park.Aangesloten bij: Jambo Safari Club is aangesloten bij ANVR, SGR en Calamiteitenfonds