10-daagse privé-safari Stijlvol op Safari - Tanzania
 
Home AanbiedingenOns reisaanbod & MaatwerkBrochureContact & medewerkersVacaturesPartnersReisvoorwaarden
  Home / Tanzania / 10-daagse privé-safari Stijlvol op Safari
zoek:
KERST SPECIALS KeniaTanzania-------NOORD-TANZANIA------13- of 14-daagse KERST SPECIAL13-daagse privé-safari Avontuur in Tanzania inclusief Zanzibar10-daagse privé-safari Dwars door de Serengeti16-daagse privé-safari Kennismaking met Tanzania14-daagse privé-safari Rustige safari & Zanzibar 14-daagse Safari Tanzania & Seychellen15-daagse privé-safari Familieavontuur Tanzania & Strand 9-daagse privé-safari Op zoek naar de migratie in Serengeti & Ndutu (dec - mar)9-daagse April/Mei, November Special15-daagse Big 5 Special Tanzania 14-daagse privé-safari Jambo Migratie Special & Zanzibar (dec - mar)10-daagse privé-safari Migratiereis Onder Canvas9-daagse privé-safari Hoogtepunten Tanzania 12-daagse privé-safari Rustige Safari Compleet13-daagse privé-safari Actief & Cultuur9-daagse fly in safari Serengeti genieten op privébasis 9-daagse fly in safari noord-Tanzania in vogelvlucht11-daagse luxe privé-safari Jambo Exclusief Tanzania7-daagse groepsreis Avontuurlijk Tanzania10-daagse privé-beklimming Kilimanjaro Marangu route11-daagse privé-beklimming Kilimanjaro Machame route-------ZUID-TANZANIA-------Waarom Noord- of Zuid-Tanzania?12-daagse fly in safari Serengeti, Ruaha & Selous10-daagse fly in safari Intens Zuid-Tanzania11-daagse privé-safari Avontuurlijk zuid-Tanzania12-daagse Fly in safari Het onontdekte zuidwesten15-daagse fly in safari Ongerepte Wildparken en Chimpansees------ZANZIBAR & PEMBA------------SAFARI & STRAND--------Reissuggesties & Maatwerk - uw eigen reis samenstellenLodges & tented campsKenia & Tanzania combinatiereizenOegandaRwanda MozambiqueBotswanaZuid-AfrikaNamibiëZambiaZimbabweMauritiusSeychellenMadagaskarVerrassende Combinatiereizen TreinreizenVluchtenVervoer ter plaatseGame drives & wildlifeLodges, tented camps & strandhotelsReisbrochure

10-daagse privé-safari Stijlvol op Safari


Hoogtepunten

Tarangire - Ngorongoro - Serengeti – stijlvolle lodges & ‘bush’ camps

Wilt u zelf een keer het echte Afrikaanse ‘bush’ gevoel beleven? Hiervoor hebben wij deze speciale privésafari samengesteld, met overnachtingen onder canvas in sfeervolle camps, midden in de wildrijke parken. Met uw privévoertuig met chauffeur/gids reist u naar een unieke locatie in Tarangire, waar wandelsafari’s en nightdrives mogelijk zijn (optie 2, 3 & 4). Na een bezoek aan de Ngorongoro krater reist u verder voor een authentieke afsluiting van uw safari in de Serengeti. Hier verblijft u in een sfeervol ‘bush’ camp. Wat denkt u van een bijzonder ontbijt midden in de Afrikaanse bush? U vliegt terug naar Arusha. Een reis voor de echte safariliefhebber!

Vanaf: € 3.616,- per persoon, exclusief internationale vluchten
Vertrek: dagelijks

U verblijft in lodges & tented camps met keuze uit 3 luxeniveaus, oplopend van comfortabel en scherp geprijsd, tot zeer kleinschalige en sfeervolle tented camps. Optie 1 zijn voornamelijk 4*+/5* accommodaties, optie 2 voornamelijk 5* accommodaties en optie 3 & 4 uitsluitend kleinschalige 5*/exclusief accommodaties.
 
Dag 1: naar Arusha
U wordt door onze lokale vertegenwoordiger hartelijk verwelkomd op de luchthaven van Kilimanjaro, na uw rechtstreekse vlucht met KLM. U komt in de avond aan en wordt direct naar uw hotel gebracht. Overnachting:
Optie 1 - Arusha Serena Hotel**** (LO)
Optie 2 - Arusha Coffee Lodge***** (LO)
Optie 3 - Arusha Coffee Lodge***** (LO)
Optie 4 - Arusha Coffee Lodge***** (LO)

Dag 2-3: Tarangire National Park
Na het ontbijt vertrekt u met uw Engelssprekende chauffeur/gids in een privévoertuig naar het bijzondere Tarangire. Dit park met de karakteristieke baobabbomen en rode aarde is zeer geschikt voor een verblijf van 2 dagen. Na de lunch op dag 2 maakt u een gamedrive. Gedurende een groot deel van het jaar wordt u hier getrakteerd op prachtige uitzichten met grote aantallen olifanten, die zich doorgaans ophouden bij het moerasgebied in het park. Hier zal u zeker een stop maken! Op dag 3 maakt u twee gamedrives.

Bij optie 1 verblijft u in een relatief eenvoudige lodge op een unieke locatie midden in het park! Bij optie 2 blijven uw overnachtingen u nog lang bij; u verblijft namelijk in een luxe boomsuite! Treetops ligt in een privéconcessie net buiten het park. Dit biedt u de mogelijkheid om, naast het maken van gamedrives, te kiezen voor een optionele wandelsafari of een nightdrive. Bij optie 3 en 4 verblijft u in een privéconcessie in het zuiden van het nationale park, waar u ook night drives en wandelingen kunt maken!
Overnachtingen:
Optie 1 - Tarangire Sopa Lodge**** (VP)
Optie 2 - Tarangire Treetops*****deluxe (AI)
Optie 3 -
Oliver's Camp***** (AI) #
Optie 4 - Oliver'sCamp***** (AI) #

# Olivers Camp is gesloten van 5 april t/m 15 mei 2017.


Dag 4-5: Ngorongoro Krater

U reist verder naar de wereldberoemde Ngorongoro krater. Onderweg kunt u stoppen in het dorpje Mto wa Mbu, voor een optionele excursie. Ook een bezoek aan een Masai dorp is mogelijk. Deze middag geniet u in alle rust van een uitstekende lunch en kunt u uw tijd de rest van de dag zelf indelen. Bij optie 1 en 2 verblijft u in een luxe lodge met zwembad, waar u ter ontspanning een massage kunt reserveren. U kunt ook relaxen op het terras van uw ruime cottage. Bij optie 3 verblijft u in een intiem tented camp, vlak bij de ingang van de krater, waar u ’s avonds geniet van een drankje bij het kampvuur. Bij optie 4 verblijf u in een van de meest exclusieve safari lodges in Tanzania, gelegen aan de rand van de krater. Op dag 5 gaat u de gehele dag op pad voor een safari op de bodem van krater en geniet onderweg van een picknicklunch. De Ngorongoro krater kent een grote diversiteit aan landschappen en wildsoorten. Overnachtingen:
Optie 1 - Neptune Ngorongoro Luxury Lodge ***** (voorheen Exploreans) (AI)
Optie 2 - Neptune Ngorongoro Luxury Lodge ***** (voorheen Exploreans) (AI)
Optie 3 - Sanctuary Ngorongoro Crater Camp***** (AI) #
Optie 4 - &Beyond Ngorongoro Crater Lodge*****deluxe/exclusief (AI) 

# Sanctuary Ngorongoro Crater Camp is gesloten van 1 april t/m 31 mei 2017.

“Grote kans dat u hier de Big Five kunt zien”Dag 6-8: Centraal- Serengeti of mobiel-Serengeti
 
U vertrekt naar het Serengeti National Park, terwijl u geniet van alles wat u onderweg tegenkomt. Optioneel kunt u stoppen bij Oldupai Gorge. Uw verblijf krijgt een extra dimensie, omdat u overnacht onder canvas in een sfeervol tented camp met prachtig uitzicht over de uitgestrekte vlaktes. Hier beleeft u een authentieke safari, zoals deze oorspronkelijk bedoeld is, terug naar de natuur met alle gemakken van deze tijd! Na de lunch maakt u een gamedrive. Op dag 7 en 8 maakt u in de ochtend en middag een gamedrive, of u gaat, in overleg met uw gids, de gehele dag op safari om alle bijzondere diersoorten te vinden die in dit unieke gebied leven. Leeuwen, buffels, olifanten, giraffen, cheeta’s, luipaarden, migratiewild en grote aantallen antilopensoorten zijn hier geen uitzondering. Een ballonsafari is aan te raden. Zodra u opstijgt weet u dat u geen spijt krijgt, zeer bijzonder!

Bij optie 2 verblijft u in een ongerepte privéconcessie, die lang niet toegankelijk was voor publiek ter bescherming van de cheeta. Het is hier zeer wildrijk en de kans op het spotten van een cheeta, misschien wel tijdens een ‘kill’, is aanzienlijk. In Namiri Plains maakt u gamedrives per 4X4 voertuig van het camp, samen met andere gasten. Het uitzicht vanuit dit intieme ‘bush’ camp is fenomenaal. Van oktober t/m mei heeft u hier ook kans om de migratie voorbij te zien trekken. Een bushontbijt op de top van de rots Soit Le Motonyi mag niet ontbreken!

U verblijft bij optie 3 en 4 in een mobiel camp, dat zich gedurende het jaar verplaatst, om zodoende altijd de beste locatie te bieden voor het treffen van ontelbare aantallen gnoe’s en zebra’s. Optie 3: In december t/m maart verblijft u in Zuid-Serengeti en in april t/m juli in West-Serengeti, waar u privé gamedrives maakt. Van augustus t/m november verblijft u in het uiterste noorden, waardoor u deze maanden aangewezen bent op een binnenlandse vlucht. U maakt dan twee gamedrives per dag per 4X4 voertuig van het camp, samen met overige gasten. Ook hier geniet u van een bushontbijt en tijdens uw sundowner kijkt u terug op geslaagde dagen in de bush! Optie 4: half december t/m half april verblijft u in de wildrijke privéconcessie Ndutu, van half april t/m juni in centraal Serengeti, waar u privé gamedrives maakt. Van juli t/m oktober verblijft u in het uiterste noorden, waardoor u deze maanden aangewezen bent op een binnenlandse vlucht. U maakt dan twee gamedrives per dag per 4X4 voertuig van het camp, samen met overige gasten (zogenaamd 'game package').


Overnachtingen:
Optie 1 - Lemala Ewanjan***** (AI)
Optie 2 - Namiri Plains***** (AI+)
Optie 3 - Sanctuary Serengeti Migration Camp***** # (AI) of (AI+, van augustus t/m november-locatie noord/kogatende-Serengeti)
Optie 4 - &Beyond Serengeti under Canvas***** ## (AI+) of (AI+, van juli t/m oktober-locatie noord/kogatende-Serengeti

# Sanctuary Serengeti Migration Camp (optie 3) is een mobiel tented camp, dat gedurende het jaar een aantal keren verplaatst. Het camp bevindt zich van december t/m maart in Zuid-Serengeti. Van juni t/m juli in West-Serengeti & van augustus t/m november* in Noord-Serengeti/Kogatende.
Sanctuary Serengeti Migration Camp is gesloten van 1 april t/m 31 mei 2017.

## &Beyond Serengeti under Canvas***** (optie 4) is een mobiel tented camp, dat gedurende het jaar drie keer verplaatst van Ndutu (15 december t/m circa half april) naar centraal - Serengeti (half april - juni) en noord-Serengeti (juli t/m circa oktober) v.v.

Dag 9-10: naar Amsterdam

Na het ontbijt vliegt u terug naar Arusha, waar u luncht in de Arusha Coffee Lodge. Omdat u pas ’s avonds naar de luchthaven wordt gebracht, kunnen wij een dagkamer voor u verzorgen. U vliegt met een nachtvlucht terug naar Amsterdam, waar u de volgende ochtend aankomt.

(LO) = logies/ontbijt - (VP) = volpension - (AI) = volpension + drankjes - (AI+) = volpension + drankjes + gezamenlijke gamedrives

Prijzen per persoon 2017

Optie 1- voornamelijk 4*+/5* 2-pers 4-pers 6-pers
1 november t/m 15 december € 3.765,- € 3.079,- € 2.850,-
16 t/m 31 december € 4.721,- € 4.035,- € 3.806,-

 

Optie 2- voornamelijk 5* 2-pers 4-pers 6-pers
1 november t/m 15 december € 5.299,- € 4.806,-  € 4.642,-
16 t/m 31 december € 6.338,- € 5.844,- € 5.679,-


Optie 3 - voornamelijk 5* 2-pers 4-pers 6-pers
1 t/m 30 november* € 5.069,- € 4.603,- € 4.448,-
1 t/m 15 december € 5.082,- € 4.373,- € 4.136,-
16 t/m 31 december € 6.737,- € 6.028,- € 5.791,-


 * In de periode augustus t/m november verblijft u op basis van een 'gamepackage' inclusief gezamenlijke acitiviteiten in noord-Serengeti/Kogatende. U vliegt dan vanuit Manyara naar de Serengeti. Indien u liever rijdt naar het noorden dan kan dat eenvoudig door het invoegen van 1 extra dag in centraal-Serengeti, waarbij u dan privedrives kunt maken tijdens uw gehele verblijf in de Serengeti. Deze extra dag is, waar gewenst, nodig om de reistijd naar de locatie in het uiterste noorden van de Serengeti realiseerbaar te maken.

NB1
: Sanctuary Serengeti Migration Camp (optie 3) is een mobiel tented camp, die gedurende het jaar een aantal keren verplaatst. Het camp bevindt zich van december t/m maart in zuid-Serengeti. Van juni t/m juli in West-Serengeti & van augustus t/m november* in Noord-Serengeti/Kogatende.

Optie 4 - voornamelijk 5* 2-pers 4-pers 6-pers
1 november t/m 15 december € 6.791,- € 6.088,- € 5.854,-
16 t/m 31 december € 9.117,- € 8.414,- € 8.179,-


 * In de periode juli t/m oktober verblijft u op basis van een 'gamepackage' inclusief gezamenlijke acitiviteiten in noord-Serengeti/Kogatende. U vliegt dan vanuit Manyara naar noord-Serengeti. Indien u liever rijdt naar het noorden dan kan dat eenvoudig door het invoegen van 1 extra dag in centraal-Serengeti, waarbij u dan privedrives kunt maken tijdens uw gehele verblijf in de Serengeti. Deze extra dag is, waar gewenst, nodig om de reistijd naar de locatie in het uiterste noorden van de Serengeti realiseerbaar te maken.

NB: Prijzen voor een afwijkend aantal personen, 1-persoonskamers zijn op aanvraag.

Inclusief: transfers, 4x4 voertuig op privébasis, Engelssprekende chauffeur/gids, privé-game drives, gezamenlijke gamedrives dag 6 t/m 8 (optie 2 hele jaar, optie 3 van augustus t/m november, optie 4 van juli t/m oktober), entreegelden, binnenlandse vlucht dag 6 van augustus t/m november (optie 3) en optie 4 van juli t/m oktober, binnenlandse vlucht dag 9, overnachtingen in een 2-persoonskamer, maaltijden zoals aangegeven, water in het voertuig.

Exclusief: vluchten, luchthavenbelastingen, brandstoftoeslagen, visum, fooien, overige drankjes en maaltijden, toeslag Pasen van 14 t/m 17 april (€ 42,- p.p. p.n.) en Kerst/Nieuwjaar van 24 t/m 26, 31 december en 1 januari (€ 48,- p.p.p.n.).

Optionele extra's:
-excursie Mto wa Mbu € 29,- pp
-ballonsafari centraal Serengeti
€ 475,- pp
-bezoek Maasai dorp - 2 personen € 28,- pp
-bezoek Maasai dorp - 4 personen € 14,- pp
-bezoek Oldupai Gorge € 41,- pp
-wandelsafari Tarangire (optie 2) € 51,- pp
-night drive Tarangire (optie 2) € 51,- pp
-wandelsafari Tarangire (optie 3 en 4) € 85,- pp
-night drive Tarangire (optie 3 en 4) € 130,- pp

Vluchtschema (vluchttijden onder voorbehoud van wijzigingen)
Vluchtnummer: verbinding: vertrek: aankomst:
KL 567 Amsterdam - Kilimanjaro 10:15 19:55
KL 567/569/571 Kilimanjaro - Amsterdam 20:50 07:20+1
+1 = aankomst volgende dag

Vluchtprijsindicatie KLM
Laagseizoen vanaf € 826,- pp inclusief luchthavenbelasting. Wij kunnen in een paar minuten geheel vrijblijvend vluchten voor u in optie nemen om u een exacte vluchtprijs te kunnen offreren. Aarzelt u niet om ons te bellen!

Een minder toeristisch natuurreservaat is Tarangire National Park. Het park is een glooiend gebied met een rode kleur van de aarde en wordt doorsneden door de Tarangire rivier. Dit prachtige park is bezaaid met bizarre baobabbomen en u vindt hier zeer veel verschillende dieren, waaronder nog enkele zeer zeldzame zwarte neushoorns. Dit wildpark wijkt qua landschap sterk af van andere parken in Noord-Tanzania, maar het grote voordeel is dat dit een rustig wildpark is waar relatief weinig bezoekers komen. Voor u een uitgelezen kans om in alle rust van de natuur te genieten. In de droge periode van eind juni tot begin oktober komt er veel wild vanuit Lake Manyara naar de Tarangire rivier om te drinken. Dit is daarom de beste reisperiode.

Door het unieke ecosysteem beschikt het grootste natuurlijke amfitheater ter wereld, de Ngorongoro krater, over een hoge wildconcentratie. Zijn naam dankt hij aan de Masai, de huidige bewoners van het gebied, die u regelmatig in het reservaat tegenkomt met vee. De Ark van Noach, zoals de krater ook wordt genoemd, is de thuisbasis van neushoorns, olifanten, buffels, hyena’s en leeuwen. Vanwege de beslotenheid van de krater en de continue aanwezigheid van voldoende voedsel zijn leeuwen hier gemiddeld zelfs groter dan in de rest van Afrika! De Ngorongoro biedt een grote kans om de Big Five te zien. Ook meer dan honderd unieke vogelsoorten leven op de bodem van de krater, rondom het sodameer Lake Magadi. Tussen de Serengeti en de Ngorongoro krater ligt de wieg van de mensheid ‘Oldupai Gorge’. Antropoloog dr. Leakey ontdekte hier met zijn team sporen en beenderen, van ruim drie miljoen jaar oud, van één van de oudste mensachtigen.Zonder twijfel is het Serengeti National Park het beroemdste wildpark ter wereld. Het is uniek in zijn soort vanwege de ecologische waarde en schoonheid en daardoor niet te vergelijken met andere wildparken. In het park leven meer dan drie miljoen dieren, van vijfendertig verschillende diersoorten, op de eindeloze savannes. Het Masaiwoord ‘siringet’ betekent ‘eindeloze vlaktes’ en is met recht een uitstekende benaming voor dit wildpark. De Big Five ontbreekt hier natuurlijk niet, al is de beschermde neushoorn vanwege zijn zeldzaamheid minder vaak te zien. Wij kunnen u bijna een ontmoeting met vier leden van de Big Five garanderen, vanwege de hoge concentratie wild in de Serengeti. Ook vogels zijn er in overvloed. In totaal meer dan vijfhonderd soorten.

Jaarlijks vindt in het wildpark de Grote Trek plaats. Een immense migratie van ongeveer anderhalf miljoen gnoes en tweehonderdduizend zebra’s. Een spektakel bestaande uit kuddes van zo’n 40-50 km lengte, die op de voet gevolgd worden door roofdieren als hyena’s en jakhalzen, die hun kans bij de zwakkere dieren afwachten. Wanneer de migratie precies plaatsvindt is niet te zeggen. Het is een onvoorspelbare en spontane gebeurtenis, die samenhangt met de komst van de regen. De korte regentijd begint rond half oktober en zorgt ervoor dat de eerste kuddes migreren vanuit de Masai Mara naar de groene grasvlaktes in het zuidoosten van de Serengeti, rond Lake Ndutu. Daar komt de trek tot stilstand en verspreidt de kudde zich over de vlaktes, waardoor roofdieren hun slag slaan. Hier worden ook de kalveren geboren in januari en februari en als de grasvlaktes half maart kaalgevreten zijn, trekken de eerste kuddes weer westwaarts.

In april/mei passeren ze het gebied tussen de Moru Kopjes en het westen van Seronera Valley. In juni kunnen de kuddes zich splitsen; een klein deel gaat direct noordwaarts, de rest trekt eerst verder naar het westen naar de Grumeti rivier. Hier steken zij de rivier over, opgejaagd door de vele krokodillen. Begin juli komt de kudde weer bij elkaar om verder te trekken naar de Mara rivier. De dieren die de oversteek halen, blijven tot eind oktober in de Masai Mara. Overigens hebben veel andere diersoorten, zoals gazellen, giraffes en roofdieren vaak een vast territorium. Zij migreren dus niet, waardoor er altijd genoeg te zien is in het gehele park.

Serengeti:

Lemala Ewanjan *****


Namiri Plains*****

 Sanctuary Serengeti Migration Camp*****Aangesloten bij: Jambo Safari Club is aangesloten bij ANVR, SGR en Calamiteitenfonds