10-daagse fly in safari Spectaculair South Luangwa - Zambia
 
Home AanbiedingenOns reisaanbod & MaatwerkBrochureContact & medewerkersVacaturesPartnersReisvoorwaarden
  Home / Zambia / 10-daagse fly in safari Spectaculair South Luangwa
zoek:
KeniaTanzaniaKenia & Tanzania combinatiereizenOegandaRwanda MozambiqueZuid-AfrikaBotswanaNamibiŽZambia10-daagse fly in safari Avontuur in Zambia10-daagse fly in safari Spectaculair South Luangwa14-daagse fly in safari Zambia Compleet14-daagse fly in safari inclusief strandverlenging Lake MalawiReissuggesties & Maatwerk - uw eigen reis samenstellenLodges & tented campsZimbabweMauritiusSeychellenMadagaskarVerrassende Combinatiereizen TreinreizenVluchtenVervoer ter plaatseGame drives & wildlifeLodges, tented camps & strandhotelsReisbrochure

10-daagse fly in safari Spectaculair South Luangwa


Hoogtepunten
South Luangwa National Park - wandelsafari's & gamedrives - kleinschalige bushcamps

Vanaf: € 3.226,- per persoon, exclusief internationale vluchten
Vertrek: dagelijks van april t/m november

Wilt u optimaal en in alle rust genieten van al het wild in het beroemdste park van Zambia? Kies dan voor deze fly in safari en ontdek het zeer wildrijke South Luangwa National Park! U verblijft op twee verschillende locaties, waarbij uw verblijf in een kleinschalig camp, diep in het park, uw reis een extra dimensie geeft; een hoogtepunt van uw reis! U geniet van uitgebreide gamedrives en maakt spannende wandelsafari’s, die variëren in tijdsduur, maar waarbij zeker is dat al uw zintuigen volledig op scherp worden gezet!

Accommodaties in Zambia zijn klein van opzet en het kwaliteits- en serviceniveau is hoog. Een officiële sterrenclassificatie kent men niet. U kunt kiezen uit vier luxeniveaus: A, B, C of D. Niveau A is vergelijkbaar met voornamelijk 3*+ accommodaties, B met 4/5*, C met 5* en niveau D met voornamelijk 5/5*deluxe accommodaties.

Programma:

Dag 1-2: naar Lusaka
U vliegt met de nachtvlucht van KLM/Kenya Airways met een overstap in Nairobi naar Lusaka, waar u op dag 2 aankomt en één nacht verblijft. Na aankomst wordt u verwelkomd en naar uw hotel gebracht. Overnachting:
Niveau A: Protea Hotel Lusaka Tower (LO)
Niveau B t/m D: Radisson Blu Hotel (LO)

Dag 3-4: South Luangwa National Park
Van Lusaka vliegt u naar Mfuwe, de luchthaven bij South Luangwa National Park. U wordt hartelijk verwelkomd, waarna u naar Kafunta River Lodge wordt gebracht (A). Deze kleinschalige lodge ligt aan de rand van het park aan de Luangwa rivier en is uw uitvalsbasis voor de komende twee nachten. Bij niveau B verblijft u in Mfuwe Lodge, in een zeer wildrijk gedeelte, net binnen het nationale park. ’s Middags maakt u samen met andere gasten uw eerste gamedrive in een open 4x4 voertuig. Nadat de zon onder is gegaan, wordt uw gamedrive in het donker voortgezet en gaat u met een zoeklicht op zoek naar dieren die in de schemer en nacht actief zijn. Het is een bijzondere ervaring om getuige te zijn van een luipaard dat geduldig een prooi besluipt en vervolgens succesvol neerhaalt. Ook minder bekende dieren als het stekelvarken komen tevoorschijn zodra de zon onder is. Na een indrukwekkende dag in de Afrikaanse bush, keert u terug naar uw lodge voor het diner, dat doorgaans onder een prachtige Afrikaanse sterrenhemel wordt geserveerd; een aangename afsluiting van de dag! Op dag 4 kunt u in ’s ochtends en ’s middags kiezen uit diverse activiteiten, waaronder gezamenlijke gamedrives of begeleide wandelsafari’s. Het wild in South Luangwa is divers, u kunt leeuwen, olifanten, buffels, zebra’s, maar ook de meer zeldzame wilde hond tegenkomen. De Thornicroft giraf komt alleen in dit park in Zambia voor. South Luangwa is bovendien één van dé plaatsen in zuidelijk Afrika waar de kans zeer groot is de, doorgaans schuwe, luipaard te spotten!

Bij niveau C heeft u op dag 3 een lange transfer van Mfuwe airport naar Chindeni, een kleinschalig bush camp dat diep in het zuidelijke deel van het park ligt. U verblijft hier drie nachten. Chindeni ligt aan een idyllische lagune, waar nijlpaarden, olifanten en andere dieren zich regelmatig ophouden. Tijdens uw verblijf maakt u gamedrives, nightdrives en begeleide wandelsafari’s.

Bij niveau D heeft u op dag 3 een transfer van Mfuwe airport naar Tena Tena, een kleinschalig bushcamp, gelegen aan de Luangwa rivier, in de Nsefu-sector van het park. Ook hier verblijft u drie nachten en maakt u diverse gamedrives, nightdrives en wandelsafari's.

Overnachting:
Niveau A (dag 3-4): Kafunta River Lodge (AI+)
Niveau B (dag 3-4): Mfuwe Lodge (VP+)
Niveau C (dag 3-5): Chindeni (AI+)
Niveau D (dag 3-5): Tena Tena (AI+)Dag 5-7: South Luangwa National Park
Vandaag heeft u een gamedrive onderweg naar uw camp, dat in een afgelegen deel van het park ligt (A+B). De kans dat u hier andere mensen tegenkomt is dan ook klein. U verblijft de komende drie nachten in Island Bushcamp (A), een avontuurlijk bushcamp in het zuidelijk deel van het park, aan de Luangwa rivier. Hier maakt u voornamelijk wandelsafari’s in combinatie met game- en nightdrives. Zodra de zon onder gaat worden roofdieren als leeuwen en luipaarden actief. Het is dan ook geen uitzondering dat u na de sundowner oog in oog staat met een van deze prachtige grote katten. Tijdens uw verblijf kunt u ’s ochtends en ’s middags deelnemen aan een safari-activiteit die u samen met de andere gasten in het camp onderneemt.

Bij niveau B verblijft u drie nachten in één van de kleinschalige camps van The Bushcamp Company. Deze camps liggen diep in het zuidelijke deel van het park, hebben elk een uniek karakter en zijn gelijk geprijsd. Wij helpen u graag bij het maken van uw keuze! Tijdens uw verblijf kunt u kiezen uit game- en nightdrives en/of wandelsafari’s.

Bij niveau C rijdt u op dag 6 vanuit Chindeni, door het park, naar Mfuwe Lodge. In verband met de afstand naar uw volgende camp, in het noordelijke deel van het park, verblijft u hier één nacht. In de middag maakt u een gamedrive of kunt u ontspannen en genieten van een optionele massage in de Bush Spa. Op dag 7 maakt u een gamedrive onderweg naar Mchenja Bushcamp, waar u twee nachten verblijft. Dit kleinschalige bushcamp heeft een prachtige ligging aan de Luangwa rivier. Naast wandelsafari’s kunt u hier ook (night) gamedrives maken.

Bij niveau D heeft u op dag 6 een transfer van Tena Tena naar Chinzombo, een kleinschalig, luxe camp met een fantastische ligging aan de Luangwa rivier. Een korte oversteek per boot brengt u direct in een zeer wildrijk gedeelte van het park. U verblijft drie nachten in Chinzombo en maakt diverse gamedrives, nightdrives en begeleide wandelsafari's.

Overnachting:
Niveau A (dag 5-7): Island Bushcamp (AI+)
Niveau B (dag 5-7): bushcamp naar keuze van The Bushcamp Company(AI+)
Niveau C (dag 6): Mfuwe Lodge (VP+) (dag 7): Mchenja Bushcamp (AI+)
Niveau D (dag 6-7): Chinzombo (AI+) 

Dag 8: South Luangwa National Park
U keert vandaag terug naar Kafunta River Lodge (A) of Mfuwe Lodge (B). In de middag maakt u een gamedrive en kunt u genieten van een laatste, magische zonsondergang.
Bij niveau C+D verblijft u nog een nacht in het camp van dag 7. Overnachting:
Niveau A - Kafunta River Lodge (AI+)
Niveau B - Mfuwe Lodge (VP+)
Niveau C - Mchenja Bushcamp (AI+)
Niveau D - Chinzombo (AI+)

Dag 9-10: naar Amsterdam
Uw verblijf in de bush is ten einde! U vliegt terug naar Lusaka, waar u overstapt op de KLM vlucht via Nairobi naar Amsterdam, waar u de volgende ochtend, vol herinneringen aankomt. Heeft u meer tijd tot uw beschikking? U kunt uw reis altijd verlengen, wij bespreken graag de mogelijkheden met u!

LO = logies/ontbijt - VP+ = volpension + gamedrives/activiteiten - AI+ = volpension + drankjes en gamedrives/activiteiten

Prijzen per persoon (exclusief internationale vluchten vanaf € 961,-)

Niveau A - voornamelijk 3*+
21 t/m 31 mei € 2.640,-
1 juni t/m 31 oktober € 2.996,-
Binnenlandse vluchten (verplicht) € 586,-
 

Niveau B - voornamelijk 4/5*
12 april t/m 31 mei € 3.030,-
1 t/m 30 juni € 3.227,-
1 juli t/m 30 september € 3.856,-
1 t/m 31 oktober € 3.227,-
1 t/m 30 november € 3.030,-
Binnenlandse vluchten (verplicht) € 586,-


Niveau C - voornamelijk 5*
20 t/m 31 mei € 3.595,-
1 t/m 30 juni € 4.023,-
1 juli t/m 30 september € 4.496,-
1 t/m 31 oktober € 4.023,-
1 t/m 6 november € 3.595,-
Binnenlandse vluchten (verplicht) € 586,-


Niveau D - voornamelijk 5/5*deluxe
22 t/m 31 mei € 5.007,-
1 t/m 30 juni € 5.863,-
1 juli t/m 31 oktober € 6.230,-
Binnenlandse vluchten (verplicht) € 586,-

NB: Bel of mail ons gerust voor een prijsopgave voor een afwijkend aantal personen of 1-persoonskamers!

Inclusief:
transfers, binnenlandse vluchten, entreegelden, gezamenlijke gamedrives en activiteiten, overnachtingen in een 2-persoonskamer/tent, maaltijden zoals aangegeven.

Exclusief:
internationale vluchten Amsterdam-Lusaka v.v., luchthavenbelasting, fooien, overige maaltijden en drankjes (dag 2 Lusaka), visum.

Vluchtschema: (vluchttijden onder voorbehoud van wijzigingen)

Vluchtnummer:
Route:
Vertrek:
Aankomst:
KL4141
Amsterdam - Nairobi
20.35
06.40+1
KQ706
Nairobi - Lusaka
07.40
09.30
KQ704 Lusaka - Nairobi 18.20 22.00
KL566 Nairobi - Amsterdam 23.59 06.30+1
+1 = aankomst de volgende dag

Vluchtprijsindicatie:
Met KLM van Amsterdam naar Lusaka v.v. vanaf € 961,- p.p. inclusief luchthavenbelasting en toeslagen. Er zijn diverse andere vluchtmogelijkheden met bijvoorbeeld Emirates. Wij informeren u graag over de actuele vluchtmogelijkheden. De binnenlandse vluchten in Zambia worden uitgevoerd door Proflight en dient u op te tellen bij de prijs van het landarrangement. Wij kunnen geheel vrijblijvend vluchten voor u in optie reserveren, zodat uw vluchtprijs is gegarandeerd. Aarzelt u niet om ons te bellen!

 Hoogtepunten:

South Luangwa National Park
meet bijna 9.000 km² en is één van de mooiste parken van zuidelijk Afrika. Het landschap varieert van bossen en savannes tot open vlaktes. In South Luangwa komen vrijwel alle dieren van het Afrikaanse continent voor, behalve de neushoorn. Tot de circa 60 diersoorten in het park behoren olifanten, buffels, leeuwen, zebra's, hartebeesten, kudu's en de zeldzame wilde hond. Ook vindt u hier de endemische Thornicroft giraf en het Cookson’s wildebeest (gnoe). South Luangwa is één van de beste plaatsen in Afrika om de luipaard in zijn natuurlijke omgeving te zien. De Luangwa rivier is de levensader van dit gebied, waar het wemelt van de nijlpaarden en krokodillen. In South Luangwa kunt u, naast gamedrives in een open 4x4 voertuig, ook spannende wandelsafari’s maken. Deze wandelingen variëren in tijdsduur, echter tijdens iedere wandeling worden al uw zintuigen met zekerheid volledig op scherp gezet! Voor een bezoek aan South Luangwa vliegt u vanuit Lusaka naar Mfuwe. Vanaf de luchthaven rijdt u in circa een uur naar de ingang van het park.Aangesloten bij: Jambo Safari Club is aangesloten bij ANVR, SGR en Calamiteitenfonds