10-daagse safari Avontuur in Botswana - Botswana
 
Home AanbiedingenOns reisaanbod & MaatwerkBrochureContact & medewerkersVacaturesPartnersReisvoorwaarden
  Home / Botswana / 10-daagse safari Avontuur in Botswana
zoek:
KeniaTanzaniaKenia & Tanzania combinatiereizenOegandaRwanda MozambiqueZuid-AfrikaBotswana10-daagse safari Bijzonder Botswana10-daagse safari Avontuur in Botswana10-daagse safari Jambo Exclusief Botswana11-daagse safari Botswana Compleet11-daagse safari Stijlvol & wildrijk Botswana12-daagse SPECIAL: Het Groene Seizoen12-daagse safari Hoogtepunten Botswana15-daagse groepsreis Botswana--------- SAFARI & STRAND ---------15-daagse Safari & Strand-reis: Botswana & Zanzibar 15 daagse Safari & Strand-reis: Botswana & Seychellen Reissuggesties & Maatwerk - uw eigen reis samenstellenLodges & tented campsNamibiŽZambiaZimbabweMauritiusSeychellenMadagaskarKERST SPECIALS Verrassende Combinatiereizen TreinreizenVluchtenVervoer ter plaatseGame drives & wildlifeLodges, tented camps & strandhotelsReisbrochure

10-daagse safari Avontuur in Botswana


10-daagse fly in safari met bijzondere activiteiten en ontmoetingen

Hoogtepunten
Boteti River - Makgadikgadi Pans - Okavango Delta / Khwai concessie – Chobe NP/ Selinda concessie

Vanaf: € 2.738,- per persoon, exclusief internationale vluchten
Vertrek: dagelijks

Nieuwsgierige stokstaartjes ontmoeten of per quad bike over de eindeloze zoutpannen van de Makgadikgadi rijden? Van een San-gids leren hoe u een schorpioen onder het zand kunt lokaliseren? Deze reis spreekt u vast aan! Ontdek het unieke landschap rond de Boteti rivier of de Makgadikgadi Pans, de imponerende Okavango Delta, waar water en droogte elkaar ontmoeten, maar ook het immens grote Chobe National Park met haar olifanten, of de exclusieve Selinda privéconcessie, waar u minder mensen dan dieren zult tegenkomen!

De accommodaties in Botswana zijn klein van opzet en het kwaliteits- en serviceniveau is hoog. Er is echter geen officiële sterrenclassificatie. Voor uw verblijf kunt u kiezen uit vier luxeniveaus: A, B, C of D. Niveau A zijn accommodaties vergelijkbaar met voornamelijk 3*+, B zijn accommodaties vergelijkbaar met voornamelijk 4*, C zijn accommodaties vergelijkbaar met  5* en niveau D zijn accommodaties vergelijkbaar met voornamelijk 5* deluxe.

Programma:

Dag 1: naar Johannesburg
U vliegt met KLM rechtstreeks naar Johannesburg. U komt hier ’s avonds aan en wordt hartelijk verwelkomd en naar uw hotel op de luchthaven gebracht. Overnachting:
Niveau A - City Lodge OR Tambo Airport (LO)
Niveau B - City Lodge OR Tambo Airport (LO)
Niveau C - African Rock Hotel (LO)
Niveau D - African Rock Hotel (LO)

Dag 2-3: Boteti River/Makgadikgadi Pans
U vliegt naar Maun in Botswana. Na aankomst op de kleine luchthaven wordt u per auto in ongeveer twee uur naar uw avontuurlijke camp aan de Boteti rivier, aan de rand van het Makgadikgadi Pans National Park gebracht (A). Dit is het domein van wildebeesten, zebra’s, olifanten, antilopen en roofdieren. U maakt hier gamedrives en wandelsafari’s langs de rivier, onder begeleiding van een San gids (Bosjesman). Bij niveau B, C en D vliegt u van Maun naar uw camp aan de rand van de uitgestrekte, eindeloze Makgadikgadi zoutpannen. Hier wacht u een persoonlijke ontmoeting met nieuwsgierige stokstaartjes. Stap in de wereld van deze fascinerende, zeer sociale diertjes en ervaar de woestijn door hun ogen. Tijdens het droge seizoen (circa half april t/m half oktober) ervaart u, rijdend op een quad bike, de uitgestrekte leegte van de zoutpannen. Zonder enig herkenningspunt aan de horizon verliest u hierbij al snel enig gevoel van perspectief. Tijdens gamedrives maakt u kans op het spotten van unieke woestijndieren zoals het aardvarken, de grootoorvos of de bruine hyena. Overnachting:
Niveau A - Meno a Kwena (AI+)
Niveau B - Camp Kalahari (AI+)
Niveau C - San Camp (AI+)
Niveau D - Jacks Camp (AI+)

"Stap in de wereld van deze fascinerende, zeer sociale meerkatten en ervaar de woestijn door hun ogen"Dag 4-6: Okavango Delta/Khwai concessie
Na uw transfer naar Maun, vliegt u met een klein vliegtuigje naar de Okavango Delta (A). Bij niveau B, C en D vliegt u vanuit Makgadikgadi naar de delta. De komende drie nachten verblijft u in de Khwai privéconcessie in het noordoostelijk gedeelte van de Okavango Delta, grenzend aan Moremi Game Reserve (A), in het waterrijke hart van de Okavango Delta (B), of in een exclusieve concessie in het noorden van de delta (C+D). Het landschap in de Okavango Delta is fascinerend. Tijdens uw verblijf kunt u, afhankelijk van de stand van het water, deelnemen aan twee activiteiten per dag, waaronder gamedrives en tochten per traditionele mokoro of motorboot. U kunt ook spannende nightdrives maken en wandelen, onder begeleiding van een bewapende gids. U gaat de komende dagen onder meer op zoek naar olifanten, zebra’s, buffels, leeuwen, luipaarden, cheeta’s, vogels en vele antilopensoorten. Het spectaculaire landschap en de grote aantallen (roof)dieren in de delta laten u verbazen! Overnachting:
Niveau A - Khwai Tented Camp (AI+)
Niveau B - Pom Pom Camp (AI+)
Niveau C - Shinde Camp (AI+)
Niveau D - Vumbura Plains (AI+)Dag 7-8: Chobe NP/Selinda
Na een laatste activiteit in de ochtend wordt u naar de airstrip gebracht en vliegt u naar Kasane in het noorden. Aansluitend wordt u naar uw laatste verblijfplaats, vlak bij Chobe National Park gebracht (A). Bij niveau B verblijft u ín het nationale park, in een relatief eenvoudig camp dat de sfeer ademt van een mobiel safaricamp, waar u geniet van een goede service. U maakt gamedrives in het nationale park, waarbij u diverse wildsoorten en de grootste olifantenpopulatie van Afrika kunt zien. Een boottocht op de Chobe rivier, onder het genot van een drankje, is de perfecte afsluiting van uw dag! Bij niveau C+D vliegt u vanuit de Okavango Delta naar de exclusieve en wildrijke Selinda privéconcessie. Uw camp ligt idyllisch aan de Selinda Spillway (C), een waterweg die de verbinding vormt tussen de Okavango Delta en het Linyanti rivierengebied. Uw luxueuze camp van niveau D ligt aan een fraaie lagune. In de Selinda privéconcessie is off road rijden toegestaan en kunt u naast gamedrives en boottochten, ook spannende nightdrives maken! Overnachting:
Niveau A - Chobe Elephant Camp (AI+)
Niveau B - Chobe under Canvas (AI+)
Niveau C - Selinda Camp (AI+)
Niveau D - Zarafa Camp (AI+)Dag 9-10: naar Amstedam
Uw avontuur in Botswana is helaas ten einde. U heeft een transfer naar Kasane (A+B) of vliegt naar Maun (C+D). Vervolgens vliegt u via Johannesburg naar Amsterdam, waar u de volgende ochtend aankomt.


Reistip: U kunt deze reis eenvoudig verlengen met een bezoek aan de machtige Victoria watervallen. Natuurlijk kunt u ook nagenieten aan de oogverblindende stranden van bijvoorbeeld Mozambique, Mauritius, Lake Malawi, Zanzibar of de Seychellen. Wij nemen graag de mogelijkheden met u door!

(LO) = logies/ontbijt - (AI+) = volpension + drankjes en gamedrives/activiteiten

Prijzen per persoon (exclusief vluchten vanaf € 1.122,-)

Niveau A - voornamelijk 3*+
1 t/m 10 januari € 2.934,-
11 januari t/m 31 maart € 2.738,-
1 april t/m 14 juni € 3.447,-
15 t/m 30 juni € 3.741,-
1 t/m 31 juli € 4.348,-
1 t/m 31 augustus € 4.473,-
1 september t/m 31 oktober € 4.348,-
1 t/m 30 november € 3.447,-
1 t/m 31 december € 3.237,-


Niveau B - voornamelijk 4*
1 januari t/m 2 februari gesloten
3 februari t/m 31 maart € 4.362,-
1 april t/m 14 juni € 5.166,-
15 t/m 30 juni € 5.345,-
1 t/m 31 juli € 6.393,-
1 t/m 31 augustus € 6.507,-
1 september t/m 31 oktober € 6.393,-
1 t/m 30 november € 5.166,-
1 t/m 31 december € 4.731,-

Niveau C - voornamelijk 5*
1 januari t/m 15 april gesloten#
16 april t/m 14 juni € 7.144,-
15 t/m 30 juni € 8.268,-
1 t/m 31 juli € 9.032,-
1 t/m 31 augustus € 9.248,-
1 september t/m 15 oktober € 9.032,-
16 oktober t/m 31 december gesloten#
#San Camp is geopend van 16 april t/m 15 oktober

Niveau D - voornamelijk 5* deluxe
1 t/m 10 januari € 10.707,-
11 januari t/m 31 maart € 8.260,-
1 april t/m 31 mei € 10.352,-
1 t/m 14 juni € 12.655,-
15 juni t/m 31 juli € 14.314,-
1 t/m 31 augustus € 14.542,-
1 september t/m 31 oktober € 14.314,-
1 november t/m 19 december € 9.636,-
20 t/m 31 december € 11.273,-

NB: Bel of mail ons gerust voor een prijsopgave voor een afwijkend aantal personen en 1-persoonskamers.

Inclusief:
 
transfers, binnenlandse vluchten, entreegelden, gezamenlijke gamedrives en activiteiten, overnachtingen in een 2-persoonskamer/tent, maaltijden zoals aangegeven.

Exclusief: 
vluchten Amsterdam-Maun en Kasane/Maun-Amsterdam, luchthavenbelasting, fooien, overige maaltijden en drankjes, eventuele toeslagen kerst/nieuwjaar, dagkamer Johannesburg City Lodge OR Tambo Airport Hotel dag 9 (of 11): € 76,- p.p.

Vluchtschema  (vluchttijden onder voorbehoud van wijzigingen)
Vluchtnummer:  
 verbinding:
vertrek:
aankomst:
KL 591                
Amsterdam - Johannesburg   
10.15     
22.05
BP/SA Johannesburg - Maun 11.10 13.10
BP/SA Kasane/Maun - Johannesburg 13.50 15.50
KL 592
Johannesburg – Amsterdam   
23.59
10.15+1
     
Vluchtprijsindicatie KLM/Air Botswana/South African Airlines/Air Botswana 
Met KLM van Amsterdam naar Maun en van Maun/Kasane naar Amsterdam vanaf € 1.122,- p.p. inclusief belasting en toeslagen. Er zijn diverse andere vluchtmogelijkheden met bijvoorbeeld Emirates of British Airways. Wij informeren u graag over de actuele vluchtmogelijkheden. Wij kunnen geheel vrijblijvend vluchten voor u in optie reserveren, zodat uw vluchtprijs is gegarandeerd. Aarzelt u niet om ons te bellen!
 HOOGTEPUNTEN:
Boteti River
is een rivier die sinds 2010, door verschuiving van tektonisch platen, weer stroomt en hierdoor veel wild aantrekt. Op de oevers van de rivier ligt een aantal lodges, waar u het wild vanaf uw terras, vanuit het zwembad of vanuit een spiekhut kunt observeren. Vanuit deze lodges maakt u ook gamedrives in het Makgadikgadi National Park.


Makgadikgadi Pans - ‘het grote dorstland’ - is een grote vlakte van ca. 6.500 km². In de voorgaande eeuwen was deze vlakte een onderdeel van Afrika’s grootste meer, dat destijds gevuld werd door het water van de Chobe en Zambezi rivier. Door geologische activiteiten is deze toevoer afgesneden. De pannen, die in de natte periode vanaf circa half november tot eind april gevuld worden met een laagje water, vallen in de droge periode van circa begin mei tot half november geheel droog. In de droge periode is het zeer spectaculair om met een quadbike door dit gebied te rijden. Doordat de bodem van de pannen uit zoutkristallen bestaat, lijkt het net alsof u zich op de maan bevindt. Dit, en de onmeetbare ruimte om u heen, geven een uniek gevoel. De pannen zijn zo groot dat u al snel niets anders meer aan de horizon ziet dan één uitgestrekte witte vlakte. Dit leidt ertoe dat elke oriëntatie verdwijnt. Reizigers uit vroeger tijden konden hier soms volledig verdwalen en reden rondjes om na een aantal dagen weer te eindigen waar ze begonnen waren.


In de natte tijd trekken deze uitgestrekte wateroppervlakken grote aantallen vogels, zebra’s en wildebeesten aan, op de voet gevolgd door hun natuurlijke vijanden. Ook kunt u in dit gebied de unieke meerkatten (stokstaartjes) ontmoeten en een kijkje nemen bij Chapman’s Baobab Tree. Dit is één van de grotere exemplaren van de baobabboom, die vanaf bijna 20 kilometer afstand te zien is.


Botswana's Okavango Delta wordt terecht beschouwd als één van de meest indrukwekkende natuurgebieden van Afrika. Het is het grootste binnenlandse deltasysteem ter wereld en beslaat een oppervlakte van 15.000 km², bestaande uit kanalen, lagunes, moerassen en diverse eilanden. De Okavango Delta wordt gevuld door het overvloedige regenwater dat, vanuit de Angolese hooglanden, via de Okavango rivier de delta in stroomt. Door breuken in de aardkorst is het aardoppervlak veranderd, waardoor de rivier niet verder kan stromen. Daarom eindigt het water in het droge zand van de Kalahari woestijn. Dit unieke watergebied herbergt een ongekende verscheidenheid aan wild en vogelsoorten en biedt u het gehele jaar perfecte kansen om wild te zien. De waterstand in de Okavango Delta fluctueert al naar gelang het seizoen en de regenval. Ieder jaar en ieder seizoen is hier anders. In de droge gebieden van de delta kunt u diverse soorten wild tegenkomen, zoals zebra’s, wildebeesten, buffels, leeuwen, luipaarden, cheeta’s en verschillende soorten antilopen. In de natte delen van de delta geniet u van een schitterend, waterrijk landschap en veel soorten vogels. Hier vindt u ook de rode lechwe, een antilopensoort die volledig is aangepast aan de omstandigheden in dit natte gebied.
Het merendeel van de lodges en camps bereikt u per vliegtuigje. Onderweg heeft u een prachtig uitzicht over de delta. Het vervoer in de delta vindt plaats per 4x4 safarivoertuig, boot of traditionele boomkano (mokoro). Er zijn ook accommodaties die uitsluitend per boot of mokoro bereikbaar zijn. Aan de oostelijke rand van de Okavango Delta vindt u het Moremi Game Reserve. Dit reservaat beslaat ongeveer 20% van de Okavango Delta. Hier komen olifanten, giraffen, buffels, leeuwen, luipaarden en cheeta’s voor.
Moremi Game Reserve is een mozaïek van graslanden, uiterwaarden, palmboomeilandjes, bossen, lelielagunes en heldere kanalen, samengesmolten in een perfect geconstrueerde puzzel, waar het wild vrij doorheen zwerft. Tijdens de gamedrives is het niet toegestaan offroad te rijden.


Chobe National Park is Botswana’s eerste nationale park en het derde park in grootte. Het park kent de grootste olifantenpopulatie van Afrika en is een geliefde bestemming onder toeristen. Tijdens een boottocht op de Chobe rivier heeft u grote kans op een ontmoeting met olifanten, nijlpaarden en veel verschillende vogelsoorten. Ten westen van Chobe ligt Chobe Forest Reserve, een gebied waar slechts een handvol lodges en camps is gebouwd en waar u dus minder toeristen zult tegenkomen dan in het oostelijk deel van het park.De grens in het noorden tussen Namibië en Botswana wordt deels gevormd door de Linyanti rivier. De rivier is van levensbelang voor een groot deel van het wild in het noorden. Hierdoor komt u in de gebieden langs de Linyanti rivier gedurende het hele jaar wild tegen, dat op zoek is naar water. Zo is het, aan het einde van de droge periode, geen uitzondering dat u in dit gebied groepen olifanten van meer dan 1.000 stuks tegenkomt. De privéconcessies langs de Linyanti rivier zijn onder andere de Kwando, Selinda en de Linyanti concessie, waar u spectaculaire gamedrives kunt maken. In Selinda bestaat bovendien de mogelijkheid tot het maken van een meerdaagse kanosafari op de Selinda Spillway, een waterweg die de verbinding vormt tussen de Okavango Delta in het westen en het Linyanti rivierengebied in het oosten.
Aangesloten bij: Jambo Safari Club is aangesloten bij ANVR, SGR en Calamiteitenfonds